6/27/2023

Von Winning en vinner

Kjell-Gabriel besøker en vinkjeller i Tyskland og smaker på champagne fra Bessrat Belfont. Han snakker med en representant fra Bessrat Belfont om produksjonen av champagne, og hvordan de lager en champagne med mindre trykk (4,5 bar i stedet for 6,5 bar) for å skape en mykere og mer kremet smak. De diskuterer også Meunier-druen, som brukes i Bessrat Belfonts Blue Brut champagne, og som de mener har et stort potensiale i den globale klimatforandringen. Kjell-Gabriel gir en kort beskrivelse av den rimeligste champagnen de har smakt, Blue Brut, som er en daglig champagne som er lett tilgjengelig.

00:36

Kjell diskuterer hva som gjør en god champagne, inkludert smak, balanse, og moderne produksjonsmetoder.

05:23

Podcasten diskuterer champagnens kompleksitet og utvikling, inkludert miljøhensyn og den ideelle balansen i den valgte Bleu Brut.

Transkript

Mentioned in the episode

Bessrat Belfont 

Et champagnemerke, fokus for episoden

Blue Brut 

En champagne fra Bessrat Belfont, diskutert og smakt

Champagne 

Vinstil, tema for episoden

Meunier 

Druesort, brukt i Blue Brut

Cédric Thiebaud 

Salarmester hos Bessrat Belfont

Victor Bessrat 

Gründer av Bessrat Belfont

Samaritaine Deluxe 

Brasseri i Paris

Opera Garnier 

Opera i Paris

Lido 

Kabaret i Paris

Crazy Horse Saloon 

Kabaret i Paris

Air France 

Flyselskap, selger Bessrat Belfont

British Airlines 

Flyselskap, selger Bessrat Belfont

Grand Cru 

Klasse for vingårder i Champagne

Premier Cru 

Klasse for vingårder i Champagne

Cru 

Klasse for vingårder i Champagne

Solera 

Metode for vinproduksjon

Perpetual Reserve 

Metode for vinproduksjon

Chardonnay 

Druesort, brukt i Blue Brut

Pinot Noir 

Druesort, brukt i Blue Brut

Malolaktisk fermentasjon 

En del av champagneproduksjon

Demi-mousse 

Metode for champagneproduksjon

Crémant des Moines 

Metode for champagneproduksjon

Tirage 

Metode for champagneproduksjon

Reservwine 

Vin som brukes for å gi kompleksitet til champagne

Global klimatforandring 

En utfordring for vinproduksjon

Organisk champagne 

Champagne produsert med økologiske metoder

Pole 

Vinbutikk

Oslo 

By i Norge, hvor Kjell-Gabriel sitter

Eperné 

By i Frankrike, i Champagne-regionen

Participants

Host

Kjell-Gabriel Henriks

Guest

Representant fra Bessrat Belfont

Lignende

Loader