Den internasjonale spanske suksessen er endelig tilbake. I den nye filmen Cool Patoya er Nick og Noah villige til å risikere alt for å være sammen.
Men skjulte fiender tester forholdet deres og setter kjærligheten på prøve. Gjør deg klar for flere hemmeligheter, intriger og kjærlighet. Kolpa Troja. Se den nye originalfilmen fra Amazon nå. Bare på Prime Video. Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Bla bla bla bla bla. Fiken. Superenkelt regnskap.
Nyttårsaften, det er gøy. Da skal vi kose oss fra morgen til kveld. Følg med!
Ja, Tom, da er årets siste dag står for døren, og vi har oppført oss fint, har vi ikke det da? Jo, jeg tror det er en gaven er spist og ribba er pakket ut, så det er alle glad. Ja, det er nyttårsaften, og da er det jo ofte snakk om bobler, og vi tenkte vi skulle ha to forskjellige bobler i dag, og vi skal ikke dra til champagne eller der man tror kanskje man skal begynne.
Vi har tatt en usving og gått sør over. Ja, vi skal til Italia faktisk. Vi skulle velge en vær, fant vi ut, og du valgte Italia. Det gjorde du sannelig, men hatt jeg også. Ja, vi kommuniserer jo dårlig før vi starter, så dette her var like overraskende på oss begge. Ja, det ble sånn, oi, oi, oi. Men bare si noe, Kjølgabel, for i nyttårsaften bobler det sånn evig. Det er vel det som folk er nest mest opptatt av etter å lære hvordan du får svor på ribba, altså.
Hva drikker man på nyttårsaften er den gjengangeren man får hele tiden. Jeg pleier å si at ...
De boblene du eventuelt skal ha, de går rett på deg. Ta det billigste du har klokka 12, etter at du har drukket deg gjennom aperitivo og forretter og hovedretter og dessertviner og hva du nå enn måtte ha, sikkert et par ekstra drinker for å komme helt i mål. Det er ikke da du åpner Dom Pernion klokka 12, synes jeg.
Nei, det har gjort tidligere, i yngre alder ble den åpnet til gjerne i et sånn dårlig reagensrør glass, ut på glatte isen med pensko og litt kaldt og
Selvfølgelig den årlige talka som er inne i Oslo-bukta, så det er ikke en dritt uansett. Men det er dumt, det må man ikke gjøre. Begynn med det beste, og drikk deg nedover, er vel det som er rådet. Ja, og når vi sier drikk deg nedover, så mener vi ikke øke alkoholnivå, vi mener drikk deg nedover pris- og kvalitetsmessig. Og så en annen ting jeg gjerne vil si, altså den der...
Ikke kjør den der Petter Solberg rallyfører greia med sprut Det er veldig, veldig dumt Det er noen som gjør det, som synes det er toppen av lykken Det er ikke det Det er uoppdraget Jeg kjenner ikke så mange av de Jeg får kjeft hver nyttårsaften Fordi jeg lar barna få lov å sablere Og det synes fruen er ufint Fordi at naboene kan få Hva tror naboene om oss?
Det er vel ikke noen naboene som kan tro om dere? Nei, de vet det. Jeg skjønner ikke helt konseptet der. Men hun sier at, ja, men tenk på naboene da. Jeg tenkte vi skulle gjøre noe spennende. Vi skal åpne, ikke champagne, for det er jo ikke det vi har, men åpne våre museerne vinner fra Italia. Vi prøver å få til en stereoeffekt. Oi, en hver, en hver. Skal vi se da. Jeg tror det er mer... Oi, oi! Sikt på noe billig. Ja.
Den greia, det er fint Nå er det bobler i taket Hør, sånn skal det låte Ja, det kan hende at min som har vært i bil Har hatt litt ekstra trøkk på vei Vi tar en kort pause mens vi tar en teknisk tørking her i studio Her må vi tørke
Det var en... Det var lengst siden jeg sett deg på alle fire, Tom. Det var et vakkert skinn der du tørket bobler over hele huset. Det var ordentlig futt i den italieneren min. Ja, du sparte ikke på trykket, kan man si. Nei, men det er veldig rart, for dette har jo skjedd før. Men det er alltid med deg. Det er alltid med meg. Så det er veldig...
Ting som er bobløse tar ekstra av når jeg er i nærheten. Det er vel om at månen står inn i forhold til venner. Jeg skal ringe Lili Bendris og høre hvordan det går.
Jo, vi har jo fortalt om at vi må drikke riktig, og det som er litt gøy er jo at lille julaften, vet du, da ser vi jo da grevidende hovedmesteren. Det gjør vi. Det er jo et nyttårsgreie. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ser en lille... Det er jo egentlig litt sånn halvågal, halvgrovis sketch. Det er greiene som alle andre enn oss ser på nyttårsaften. Mens vi, på en eller annen grunn, lille julafte. Vi gjør mye rart opp.
God fornøyelse.
Vi er noen unormale folk. Men uansett, nå har vi fått tørket, og vi er klare. Og det som gikk i luften... Skal du eller jeg begynne? Jeg må begynne, jeg må gjøre det lyseste. Jeg har gått til Francia Corta, og faktisk en av disse virkelig storhetene i Francia Corta. Fordi at dette her, Tom, skal jeg fortelle deg om etter. Dette her... Hører du på det, da? Ja, det er litt lyd. Dette her er den første museerne...
i historien som ble brukt som velkomstdrink i verdensmesterskapet i sommelier altså vin verdensmesterskapet
Og det var i Antwerpen, det er en del øverst gikk vi ikke dårlig. Men som ikke var champagne? Ja, den første gangen de ikke var champagne. Så dette her er litt gøy. Så dette er da den første når de fant ut at ok, nå har vi hatt champagne, for det er alltid champagne selvfølgelig. Så tenkte vi ok, vi må... Kjære alleidene har jo stort sett vært i Frankrike, du kan ikke komme noen rande med noen sånne italienske greier da. Ja, for nå var det i Antwerpen. Nå var det i Antwerpen, de snekkset unna den veien, og så valgte de... Da gikk det bare fuck Frankrike, nå skal vi gå for noe andre greier. Så valgte de da...
våre venner, jeg vet ikke om det er våre venner, jeg møtte en av dem en gang, det er det venn i Bellavista, litt nord for Milano, og der lager de da ordentlig nydelige bobler, synes jeg. Fransk akkurat området er jo en DOCG, og det er jo, det der er vel til og med en DOC, ja det er en DOCG, så måtte jeg se helt herfra på flasken, det er det høyeste du kommer i ranking i vin i Italien, den
Det er som et lite lukket område, nesten som champagne i Frankrike. Ja, og det er ikke et stort område heller. Men det blir laget på den tradisjonelle metoden. Og denne her er vel lagret i 15 eller 18 måneder. Den har ligget ganske lenge på flaske før den kommer ut i dagslivs. Det tror jeg
tror de liksom går for de gutta her går for kvalitet du får andre fransk akkurat der som er laget kortere og litt fyrmer 42 måneder 42 måneder ikke sant altså den begynner nesten på førskolen før han kommer ut ja
Også er det litt gøy Jeg synes jo det er morsomt Jeg må ærlig innrømme at det er nok ikke Den største designfriken Som finnes Jeg er ikke noe moteikon Jeg er ikke Men jeg vet hva jeg liker Men det som jeg synes er litt gøy Med denne vinen her Er flaska er vist designet av En av designeren til Alfa Romeo
Så den har en litt sånn litt annerledes, litt sånn kulere form, synes jeg, og den er veldig synlig i hyllet, og den har jo vært, jeg vet ikke om den er i basis fortsatt, den var i hvert fall i, jo da, den er i basis fortsatt. Jeg tror det er den ene av to som er i basis, som jeg ikke husker helt feil, det har Fransjark Hortan, men uansett, den er der.
Jeg har jo smakt den før, det har du jo også en rekke ganger rundt forbi. Ja, jeg liker den veldig godt, og så glemmer jeg den litt, og glemmer å snakke om den. Jeg smaker ofte på den, men jeg glemmer å ta den frem til folket, til du som lytter på. Men nå, nå skal du få. Du får jo slutte å rime, men mens du har røret her i vei, så har jeg luktet mye citrus.
Deilig citrus. God og frisk på nesa. Boblene er, som dere kanskje har hørt, det er veldig det vi kaller en fin mos, altså den
Det er ikke store, grove bobler. Den har fått integrert karbondioksiden sin veldig bra. Og så er det jo selvfølgelig Pinot Noir og Chardonnay, det er snakk om stort kjøtt. De klassiske druene fra... Jeg klarer å lage bobler på stort kjøtt overalt, men nå kommer jeg til å spise i oss de jordene igjen om bare litt litt. Det er ganske vanlig. Altså 2% Pinot Blanc? Bare som på kødd. Det som er litt sånn...
Ja, det tok presentene, det er bra. Jeg skjønner ikke hvorfor de gjorde det egentlig, men nå har de en gang gjort det. Men dette her er jo, dette er jo, også for dere som er glad i opera, så er dette La Scala's egne bobler. Ja, for de har en... De har laget en egen som heter La Scala, så den får du kjøpt i opera, og du får også kjøpt den på Polen i Norge. Den koster litt mer enn denne vanlige...
som jeg kaller den. Hva er en vanlig oransje, som du kaller den? 369,90. Jeg tenker at dette er for det første den nesten perfekte boblevin til velkomstrink når folk kommer inn døra, eller du skal ha fingermat, eller du skal ha et eller annet koselinn. Nå fikk jeg veldig lyst på sånn spekemat. Ikke sant? Sånn som de spiser oppi der? Ja.
Er det jo. Skal du ha en eller annen forforskaldig eller et eller annet til forrighet, så bare la den følge med inni forrigheten og ha det som du trenger å finne på en egen vin for det da. Det går fabelaktig til det. Jeg tror uttallt
Det du sa nå i sted, husker du hva du sa? Jeg sa så mye rart. Den oransje. Ja. Jeg tror det er faktisk noe de, åja, den oransje, at de burde satse litt på bare den oransje, for det her er så synlig, den oransje, for det at den la skala, det er den grå.
Og så har du også den blå og den røde og så videre. De har regnet fargekartet der på flaskene sine. Men den oransje, det er tips til... Jeg hører italienere, de hører ikke på. Men tips, kanskje de kan bare... Åja, den oransje, at de går for det. Jeg skal ikke være noe reklameguru her, men jeg tenker at det kan være...
Var det greit? Ja, jeg synes den er bra Nå skal vi ta neste, den som jeg hadde Den er enda mer spennende Kan du få lov å helle? Dette er veldig gøy, for her er det jo en helt annen farge Og så skal jeg strekke meg litt her Og jeg har litt vondt i ryggen, så vi får se hvordan jeg greier det Jeg greier det, jeg greier det Det ser veldig profft ut når du holder den på strakk armsten
Jeg har akkurat vært hos kiropraktor før jeg kom hit, og han sa «ikke hold ting langt ut fra kroppen», sa han. Det er ikke ting, det er bobler. Da må det være greit. Du har tenkt? Ja, jeg har tenkt, for det er så lett å havne inn på det samme spor i hele tiden, og de samme druene som vi nevntes da på Bellavista.
Så jeg gikk for noe helt annet. Altså, vi er i Italia, det er vel det eneste som er felles her. Ja. Med Lambrusco, kjøler du overhjelm? Åh, det er moro. Det er ikke det folk tenker på som bobler på en troffen. Altså, boble til Lambrusco i det hele tatt, og bruke det som noe festgreier. Altså, man har det jo i glasset når det er varmt om sommeren og alt det der. Ja, med en gang tenker jeg litt sånn pizza-pasta-verden.
Det er første som jeg synes er gøy med Lambrusco Spesielt litt sånn spicy pizza Ja
Ngoia Ngoia Det er jo ikke det vi har i dag Hva er det vi har i glasset? Vi har Caressa sin Fra Medici Medici Det er jo en kjent og kjær familie i Italia Men de hører ikke til disse skrullingene på 1500-tallet Nei, vi er ikke i Frense
Nei, vi er i Emilia-Romagna som ligger Vi er litt sør for Bologna Bologna ligger i Emilia-Romagna Ja, det er det området Lambrusco, de Det kommer rett sør for byen Bologna Ja, for dere som er interessert Og Bologna er et veldig fint sted å reise til Det er et trolig fint by Ditt mot man drar mer Man glemmer alltid det er sånn ikke sted Men det går til med direkte flight til ditt innimellom Ja, jeg har faktisk stått og flyttet hjem derfra Bare så det er sant Jeg har vært ute
Jeg har vært ute og reist. Du, på 1970-tallet, så var det en kjempe-Lambrusco-bølge. Den startet i USA, og så kom skylden over Europa. Eller om man begynte i Europa, da til USA, det vet jeg ikke. Men da virker det som den generasjonen som tyller seg mest mulig at de gikk litt lei. Det er ikke så rart, for på den tiden var Lambrusco søtt og klissete, og svulstig og ubehagelig, og kokt frukt og hei hvor det går. Så de fikk jo et veldig dårlig rykte.
Altså amerikanerne kan ikke redde Altså er det noen som Var det Alex Rossen Han lagde et sånt reiseprogram i USA en gang Og da sa han at USA Hvis man bare ikke er i de største byene Altså New York og så videre Er verdens største bad taste party Altså de eier jo ikke smak De bare tar på seg akkurat det første de finner på gulvet Etter hva de har kastet fra seg i går Og tusler ut om det matcher eller ikke Det er ikke så farlig Om det passer eller ikke, det er ikke så farlig
Så amerikanernes motebilde, det skal man holde seg litt langt unna. Men det har jeg smakt om mens du har tenkt og snakket om amerikanere, og her er det.
Her er det litt sånn rips og friske kirsebær. Det er fruktagen din, bærehagen til Vestemor. Det kommer rett inn i nesa. Og dette her, vi nevnte jo Bellavista og litt Spekings i sted. Det går helt fint med Spekings her også. Og det her, folkens, nå må du høre etter. Nå er vi litt sånn motøykoner. Nå gir vi deg en sånn der...
en mulighet til å imponere nabolaget med noe veldig gøy som de bare «Oi, dette har jeg ikke vært borte for!» Og så får du bare sånn «Oi ja, dette var gøy!»
Og så blir du den kule Ja, du skjønner at dette her var noe jeg fant opp selv Tenk å si at det var oss igjen Uansett her, dere kan gjerne kaste oss i foranbussen Og bare rappe det vi sier Bare skinn selv Stjern, stjern Og dette her koster bare 255 kroner også 254,90 Ja, det er 255 Vi driver ikke med 10-åringer lenger Altså vi sluttet med 50-åringer i 2012 Det husker jo alle Men det er friskt syrlig utgangspunkt
Jeg får den her ripsfølelsen. Ja, og den syre her alleverte at jeg ikke går av veien for et godt glass rent syre. Den har vært lenge. Både syre og den friske fruktsmaken sitter og sitter og sitter. Dette her er kjempegøy. Og dette her vil jeg også drukke tidlig. Den vil jeg ta tidlig. Ja.
Du kan kjøpe begge to som vi har anbefalt i dag, og da vil jeg ta at Bellavista er først, rett og slett fordi den passer først, og så kommer den Rips Syra, som er en veldig god nummer to, og den går også lenger og lenger inn i middagen. Er det ikke litt gøy at vi kunne jo, det er ganske mange bobler på pole, og vi begge gikk for italiensk når vi sa, vi må snakke litt om nyttårsbobler, og så
Og jeg synes du gikk veldig ut av Jeg liker å tenke ut av boksen noen ganger Ja, det var jeg virkelig sier Det her kommer du til å skape til meg Kjære venn, det var jo å ta litt hardt i det her
Her var det virkelig blomstra. Dette her var fjant. Nei, dette synes jeg var gøy. Medici, Emete, Carezza, Lambrusco, Disorba til 259,90 kroner. Og ikke minst da Bellavista. Den oransje fra Chacorta, Almakumve til 369,90 kroner, må jeg da si. Det er ikke 370. Hvis du kjøper mange flasker, så får du kroner til slutt.
Var det ikke en sånn der bankmann som bare satt over ti øre på egen konto og alle sånne transaksjoner på en bank og svindlet de for å bli sånn hundremillionersklassen? Ja, og hvis du gjør det så hamner du i fengsel til slutt. Men du kan oppfordre hvis du vipser meg ti øre. Nei, jeg kommer kanskje ikke. Vipser meg en kroner? Nei, det vet jeg ikke. Ja.
Uansett Vi vet hva vi sier, godt nyttår HB 2025 blir, ja det blir jo et spennende år Det vet vi allerede, sånn rent politisk Men vi kan jo håpe at det blir Fredligere enn 2024, det er lov å håpe på Det må vi ønske Ja, og jeg kommer til å få kjeft På nyttårsaften i år også, for det at ungene skal selvfølgelig Få lov å sablere, og det synes jeg alle Voksne folk burde la ungene sine gjøre Kjeft er gratis Ingen som betaler for kjeft Da sier vi bare godt nyttår Godt nyttår