En doktor i familien

Kjell-Gabriel og Tom prøver en ny vin fra Tyskland, laget av en blanding av Riesling og Schrøyrebe druer, en konstruert drue laget av Dr. Georg Schau i 1916. Vinen er syrlig og fruktig, med sitrusnoter, og passer godt til krydret mat som thaimat, sushi og dimsum. Den er tilgjengelig i Norge til en pris av 216,30 kr.

Transkript

Mentioned in the episode

Riesling 

En type hvit drue som er kjent for sin syrlighet og blomsteraromaer

Schrøyrebe 

En konstruert drue laget av Dr. Georg Schau, ment å være en mer motstandsdyktig og fruktig variant av Sylvaner

Dr. Georg Schau 

En tysk doktor som skapte Schrøyrebe druen i 1916

Sylvaner 

En hvit drue som ofte brukes i Riesling-viner

Buketrojbe 

En annen drue som ble brukt i blandingen, men som ikke var kjent for å være i blandingen før 1990-tallet

Reinhessen 

Et vindistrikt i Tyskland

Salvador Dali 

En spansk kunstner som er kjent for sine surrealistiske malerier

Taster China 

En restaurant i Oslo som serverer dimsum

Pinnekjøtt 

En tradisjonell norsk rett laget av lammekjøtt

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Host

Tom Omrath Løvås

Sponsors

Fiken

Lignende

Loader