Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift, da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er med kvitteringer og bilag i fiken, så vi gir oss her ved. Fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Og i Baskerland der går allting an. Eller var det Bakkventland? Hjertelig velkommen til en ny episode av Kjells vinkjeller. I dag skal vi til Spania.
Men mange av de som bor i dette området i Spania, de nekter for at de bor i Spania, fordi de bor i Baskeland. Jeg holdt et vinkurs nylig om Spania rundt på fem vinner, og da kom denne vinen som jeg har lyst til å prate om i dag opp. Den gjorde faktisk veldig inntrykk på veldig mange folk.
Og det var kanskje derfor grunnen til at jeg tok den med, for dette er en ganske kul greie. Vi er i Baskeland som sagt. Vi er ikke så veldig langt fra San Sebastian og Bilbao og slikt. Vi er i et område som heter Biscaico Taxolina. Taxolina er kanskje mange av dere har hørt om. Vinen heter Gorka Isigire G22. Og da tenker jeg meg en gang at G22 tenker på G35, altså...
Gudbrandstalsosten Som sliter om dagen Men det er ikke det Viner fra Baskeland Er fantastisk kule Og det er Noen som har kommet inn på Pole Og jeg tror folk synes det er Spennende, for de selger ganske bra Man tenker kanskje ikke på hvitvin Når man tenker på Spania, for da er det liksom Rioja med en gang Men når jeg da serverte Denne vinen På dette vinkurset
Nå skal jeg ikke fortelle alt som skjedde på vinkurset, for det blir liksom som å røpe en roman om Spania rundt på fem viner, og så skjedde det sånn, og så blir du revet med historien, for dette her kan jo du oppleve også hvis du hyrer meg inn til holdekurset Spania rundt på fem viner. Men jeg kan jo avslutte, jeg kan fortelle slutten for
For slutten var Stånaplaus. Folk var kjempefornøyd. Så det er innsalg i seg selv. Men Gorka Isagire G22 har en sånn veldig spennende smak. Fordi det er jo en hvitvin. Den er syrlig, den er frisk. Men så har den litt sånn saltpreg og noen kryddertoner som er helt sånn unike.
Og det var veldig morsomt, for når man lukter på den, så kjenner man en sånn der syrlig, frisk, sånn spiciness, som er helt unik. Og dette her er en vin. Altså San Sebastian er jo...
som kanskje ikke er verdens mathovedstad. Det er så mye muslimrestauranter i den byen, og det lages utrolig mye kul mat. Du kan gå på små barer og få deg et glass vin med noen små tingsoks. Det er så mye eksrettet språk her. Pingsos? Pignoks? Ja.
små tapasretter da, som ofte serveres på små brødskiver med litt ansjos eller pølser, skinker, oster og alt som er digg. Det er så mye digg der. Og det er jo kjempekult. Og denne vinen her passer perfekt til alt. Og det er det som er så gøy, for dette her er altså den har litt kryddepreg, den har litt saltpreg, den har litt citruspreg, litt sånn syrlig frisk lime, noen urter og litt sånn forskjellig, som
som gjør at den blir en sånn der, wow, dette her er kjempegøy, så jeg anbefaler da å prøve mer baskisk vin, og denne her som jeg drar frem i dag, er jo til og med i basis, altså
Denne gorkaen. Men så er det liksom, hvordan velger folk denne her? For det første så heter den noe rart. Altså Gorka Isagire. Det er liksom ikke noe Chateau et eller annet. Og så står det da G22. Men jeg tror at det er en vin som når folk har smakt den en gang, så kjøper de den igjen. Men det vil kanskje ta litt tid før de tør, altså de plukker den ikke så fort ut av hylla.
Fordi at den ser litt sånn gjøst, den så litt snodig ut. Og her er det jo, her jeg kommer inn, for dette her er jo en vin som bør plukkes ut av hylla. Koster 250-750, og med dagens EU-kroner så må man bare regne med at det er blitt sånn, beklager.
Er i kategori 4, så er det ganske mange pol, og er laget på en drue som heter Honda Rabi Suri Serratia.
Og jeg kaller den bare Honda Rarazuri Jeg bare sier det fort, og så håper jeg at jeg treffer Dette er en lokal vin fra Baskerland Som de vet de har vært forplantet i hundrevis av år egentlig Men det var først på 1900-tallet de ble skrevet om Så det er en litt sånn ukjent drue
Men de mener at dette er en veldig, veldig lokal dru som har holdt på lenge. Og det er i Txakoli, Txakoli tror jeg det er, som er hovedsete for denne druen. Og den har to deor. Og en deo er da demonisjone origin, altså to områder i Baskeland, nei tre områder i Baskeland, som
som denne druen er hoveddruet i. Og det er Chocolida alba, og det er Greatio Chocolina, og så er det da Biscaco Chocolina, som vi er på i dag. Så da lærte dere litt kjapt om denne druen, som det egentlig ikke står så mye om. Men dette er gøy, det er kjempemorsomt, og dette her, vi snakket litt om det på kurset, dette er også en vin som man kan bare ha til...
eller snacks eller sånne ting men du kan ikke ha den uten
Fordi at den trenger mat, og den trenger noe salt, den trenger noe fett, den trenger et eller annet som den kan kose seg litt med. For alene så blir den litt sånn, wow, det har blitt mye. Men en gang den får noe, enten spicy notes, eller salt notes, eller fett notes, eller et eller annet sånn, så blir den veldig bra. Og den tåler, dette er vin som tåler litt sånn spicy ting også. Så vi snakket til og med om fredagstako.
litt usikker. Det er spørsmålet om folk har så forskjellige form for taco, så det er veldig vanskelig å si. Men den tåler litt kryddergjuling, og det er kjempespennende. Så i dag slår vi et slag for Baskerland. Der går allting an, og der kan de lage nydelige viner på Horundurasuri.
Prøv det. Jeg tror ikke du kommer til å angre. Kanskje dette blir den litt sånn kule husvinen din, når du skal ha litt tøff mat. Jeg tenker, dette her er egentlig sånn vinen til kokken, mens han driver og smaker litt på maten, mens han lager maten, og har den der i glasset. Vi er der. Vi er der. Gorka Isagirre G22 2021 til 257,50 kroner.
Takk for oppmerksomheten, og så raser jeg videre på min vei, og så kanskje jeg skal lage noen flere podcaster snart. Tusen takk for at du følger meg. Jeg heter Kjell Gabriel Henriks. Takk for meg.