10/11/2022

Vinen på grensen

Kjell-Gabriel besøker Felsina, en vingård i Chianti Classico, og snakker om grensen til vinregionen og hvordan den går gjennom en av Felsinas åkrer. Han smaker på en Magnum 2017 fra Chianti Classico og beskriver smaken, og nevner at Felsina har laget en rosévin spesielt for Norge. Han oppfordrer lytterne til å prøve Felsina-viner.

Transkript

FIKEN Superenkelt regnskap Se nå på TV2 Play I dag er jeg helt på grensen, og det skal man være av til. Følg med! Hei og hjertelig velkommen til noen episode av Kjelds Vinkjeller. Jeg er nå i Italia. Jeg er helt, helt syd i Chianti Classico hos en produsent som heter Felsina, og dette er viner som vi i Norge er ganske vant med, for at vi har faktisk en Chianti Classico som finnes på absolutt alle pol i Norge. Så dette her er kjempekult. Det som er litt gøy med den vingården er at Den går på grensen til Chianti Classico, og i ene åkeren så går faktisk grensen tvers gjennom åkeren. Og de lager jo vin på begge sider, men på den ene siden så kan de kalle det en Chianti Classico, mens på den andre siden så må de rett og slett kalle det en vanlig Chianti, eller Senesi som de også pleier å gjøre og kjøpe. Det er ganske morsomt, fordi at vinen er jo i og for seg akkurat sammen, men den ene får lov å være innenfor den fine navnet, mens andre ikke får det. Nå står jeg her da og dufter litt på en Magnum 2017 fra Kianti Classic Gåen, og den har en deilig, fruktig, fin, frisk kirsebær, men har ligget litt på falt, som har en litt sånn rund, fyldig ettersmak med masse bær. Og det som er gøy med Kianti er at disse kan jo ligge i 10-15 år uten problemer og bli bare nydelig. Vi har faktisk, vi har det første som får lov å smake, de har laget rosevin bare for Norge. Så hvis dere følger litt med så kommer det da rosevin hit, om ikke så hjem, om ikke så alt for lenge. Så det blir veldig, veldig bra. Så her er det bare å glede seg. Og så skal jeg fortsette min reise rundt i dag, så er det 3. Vi inngår det vi skal på, så det er et ganske hevig program. Så det går bang, bang, bang, bang, bang. Så nå står de og vinker på meg nede i gata her og håper at jeg kan se og få opp farten, som de sier. For dette har vi ikke tid til. Så vi må gasse på videre. Så da må jeg avslutte også, og ønske deg en riktig fin dag videre, og prøv å drikke litt felshina. Det er faktisk ganske kult. Og så er det fint, for det er veldig mange som går på pole, og har jo aldri en vin i hylla på pole. Men akkurat Kjante Klassikon til Felsen er overalt, på alle pole. Til og med Norges minste pole, som jeg har skjønt ligger i Kato Kaino, har åpent både bare fredager og lørdager. Et par timer. Så da vet du det. Takk for oppmerksomheten. Ta ord på deg selv, så ses vi.

Mentioned in the episode

Kjell-Gabriel 

Podkastverten, som besøker Felsina og beskriver vingårdens plassering og viner.

Felsina 

En vingård i Chianti Classico, kjent for sin vin som selges i Norge.

Chianti Classico 

En vinregion i Italia, kjent for sine røde viner, med grenser som går gjennom vingården Felsina.

Magnum 2017 

En flaske vin fra Felsina, årgang 2017, som Kjell-Gabriel smaker på og beskriver.

Kianti Classic Gåen 

En type vin fra Felsina, beskrevet som fruktig, frisk og fyldig.

Rosevin 

En type vin som Felsina har laget spesielt for det norske markedet.

TV2 Play 

En strømmetjeneste som nevnes som sponsor av podcasten.

Kato Kaino 

En by i Norge, som nevnes for å illustrere at Felsina-vin er tilgjengelig selv i små butikker.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Sponsors

TV2 Play

Lignende

Loader