Dunderklumpen fra Edinburgh

Kjell-Gabriel og Tom Amratti Løvås smaker på en australsk boblevin fra Edinburgh Palace, produsert av Philip Shaw i Orange, New South Wales. De diskuterer vinen, dens smak og etikett, og sammenligner den med champagne. De snakker om sjampanjestopper, og Kjell-Gabriel forklarer Pol-systemet og hvordan preferanser varierer etter landsdel. Vinen får en god vurdering, og de oppfordrer lytterne til å prøve den.

03:22

Episode handler om sjampanjestoppere, vinens kompleksitet og moroa med å dele gode opplevelser rundt vin.

06:54

Podkastsegmentet diskuterer smakene av eple og sitrus i en boblende drikke, med positive vurderinger av produktet.

Transkript

Mentioned in the episode

Edinburgh Palace 

En australsk boblevin fra Philip Shaw i Orange, New South Wales. Den har en morsom etikett med en dødningehode og et trehus som vokser ut av øyet.

Philip Shaw 

Produsent av Edinburgh Palace-vinen.

Orange 

Distrikt i New South Wales, Australia hvor Edinburgh Palace-vinen produseres.

Dunderklumpen 

En tegneserie fra Kjell-Gabriels barndom.

Co-Mo-Lo 

Navnet på vinen, som er en blanding av Pinot Noir og Chardonnay.

Pinot Noir 

En klassisk druesort for rødvin.

Chardonnay 

En klassisk druesort for hvitvin.

Tradisjonell metode 

En metode for å lage vin, spesielt champagne, som innebærer gjæring i flasken.

Pol 

Et system for salg av alkohol i Norge.

SP5L 

En kategori på Pol for viner som passer til Sør-Norge og kysten.

SP6R 

En kategori på Pol for viner som passer til Midt-Norge og nordover.

Lysdolett 

En beskrivelse av viner som passer til Sør-Norge og kysten.

Mørkt og rødt 

En beskrivelse av viner som passer til Midt-Norge og nordover.

Snåsa 

En kommune i Nord-Trøndelag.

Bag-in-box 

En type emballasje for vin.

Bruskork 

En kork som brukes på flasker med brus, i motsetning til champagne-korker.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Tom Amratti Løvås

Sponsors

Fiken

Pure Service

Svea

Fortum

Lignende

Loader