FIKEN Superenkelt regnskap
Se nå på TV2 Play
Hjertelig velkommen til taxirund på Gardermoen i utlandet. Hei, hjertelig velkommen til en episode av Kjelds Finnskiller. Nå føler jeg på en måte at jeg gjør noe som jeg sikkert ikke får lov til, å gå rundt i taxirundet her og lage podcast. Men jeg synes det er fint å se hva folk handler, eller har mulighet til å handle når man reiser utenlands. Nå er det jo sånn at...
Jeg var jo på kielbåten og lagde podcast der. Der jeg i og for seg var veldig skuffet over taxfrienere. Spesielt fordi det er veldig, veldig lite tyskvinn. Og det synes jeg er kjempetrest når det er så mye god tyskvinn. Jeg er faktisk på vei til Tyskland for å lære mer om tyskrøvinn. Så det er det som er turens mål.
For denne reisen er det derfor jeg er på Gardermoen. Og nå tok jeg meg en liten tid, for jeg tenkte, er det like ille som på kjelbåten? Men her er det faktisk litt bedre. Det skal sies, det er en del gode viner. Mellom slaget er det flere gode viner enn det vi så på Tysklandsbåten.
Det er selvfølgelig en ganske stor Italiehylle der det nestover nå, så er det liksom de vanligere i Faso Amarone greiene, men det har kommet en del
Toscana-viner som jeg synes er morsomme, men veldig mange igjen er jo da ting du har sett før, altså ting som selger bra på pole, er jo gjenstilsfaktoren selger også bra her. Men du ser liksom det står Kanubi, som er en veldig kjent vinåker i Barolo, står da på en flask her, det er jo kanskje en av de mest kjente vinåkerne, men så snur jeg meg så er det blunene igjen, så du har liksom alle retninger her, og så
prøver jeg liksom å lete frem om det er noen sånne spesielle skatter. Og de har, jeg så rett her borte, så har de et sånt skap der de har litt av disse, og da koster det fort en sånn 6, 7, 8, 10 000 kroner flaska. Jeg vet at de har, men det er kanskje på en andre avdeling, så jeg da skal gå ut fra det utgangen, så jeg er da i den delen av av
av taxfriheden, men jeg så, og der vet jeg de har en veldig dyr vin til 250 000 og så videre, så det er jo masse av det. Jeg skal ikke gå med meg på andre utsendt her, det er en mann som jobber her som så litt rart med, men det synes kanskje ikke er så vanlig at folk går og lager podcast på taxfriheden hans. Ja, de har en Chateau Lafitte Rothschild 2016 til 9.5, og så har de Chateau
Ikem til 7,4. 2007, det er veldig, veldig dyr vinner. Og så skulle jeg ønske at jeg var sånn at jeg kunne alle priser sånn utenom, men det gjør jeg da ikke. Men det ligger da noen flasker av hver. Inni er det veldig morsomt at de har en Amorone til 519 som ligger da i samme skapet rett ved siden av Chateau Lafitte-Rochelle til 10.000 kroner. Og så er det en del tomme hylder her, men så er det
Champanje er selvfølgelig Louis Roderic og Bolliger og så videre. Så jeg må bare si at jeg synes det var litt bedre enn det jeg fryktet faktisk. Det må jeg si. Nå skal jeg gå bort til champagnehylla og se om det er noe artig kupp der. Jeg tror de driver og bygger om her, for det er veldig rotete og slikt her akkurat nå. Det er selvfølgelig Moet Chardot
Det er Louise Roderer Rosé, Bollinger Rosé, veldig mye Rosé-bobler. Det synes jeg er faktisk kult. Jeg synes jo Rosé-bobler er ekstra tøft. Tatanger, Henriot, ja, det er de store brandsa. Fyller på nå, det er de store brandsa som går igjen her.
Så det er det jo bare sånn. Og så er det billig vin til 80 kroner, og så er det dyre viner igjen som koster litt. Men det som jeg synes, i hvert fall når jeg reiser utenlands, så reiser jeg ofte til et vinproduserende land, og da kjøper man seg veldig sjelden vin ut av landet.
Man kjøper det når man kommer seg der. Å ta med italiensk vin til Italia eller tysk vin til Tyskland er kanskje ikke så viktig. Apropos Tyskland, i og med at det er dit jeg skal, og jeg skal prøve å lære meg mer om tysk røvin, så kan jeg ikke se en eneste tysk røvin her. Det tror jeg faktisk ikke de har. Det er Italia, Frankrike som dominerer, og Spania har jeg sett. Og så er det den nye verdenen med litt forskjellig New Zealand og
Chile og sånne billige, rimelige viner. Som kanskje ikke er så spennende. Men hva skal jeg si? Bedre enn kielbåten. Men de kunne jo vært enda mer spennende. Det er litt sånn safe hele veien. Det er det. Og så er det ikke en eneste sylvanner her. Men det er en 10-12-rislinger. Og jeg er jo med ekstilvanner-greit-hygiene-type. Så da blir det jo litt sånn. Men jo...
Man finner noen viner her som man kan kose seg med. Det gjør man helt klart. Så dette var bare en liten stopp på veien. Så håper jeg at dere har det bra. Og at dere synes at disse episodene kan være lærerike. Og så skal jeg bare reise videre. Så takk for oppmerksomheten. Jeg heter Gabor Lennriks. Tusen takk for at du lytter på podcasten min. Og håper at du setter pris på det. Er det noe du vil at jeg skal bidra med?
Holder vi innkurs eller gjør noe for deg og dine? Ta kontakt på kjelsvinkjeller.no Ha en fin dag, og ha det bra!