10/8/2024

Vin fra øverste vingårdshylle

Kjell-Gabriel besøkte Stefano Accordini, en vinprodusent i Valpolicella, Italia. Han beskriver sine inntrykk av Accordinis viner, spesielt Amarone, og forteller at Accordinis viner er av høy kvalitet og ikke for søte. Han nevner også at Accordini planlegger å lage spesialviner fra toppvinmarkene sine, men regnet har gjort ham usikker på kvaliteten. Kjell-Gabriel oppfordrer lytterne til å besøke Accordini i Verona og beskriver en romantisk lunsjrestaurant i nærheten. Han avslutter med å annonsere sin vintur til Mosel-Dalen i juni 2025.

00:00

Podcasten diskuterer enkelheten i regnskap med Fiken, mens de smaker på klassiske viner fra Accordini i Valpolicella.

03:20

Podcasten beskriver en smakfull vinopplevelse og oppfordrer til å delta på fremtidige vinturer i vakre områder.

Transkript

Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift, da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er med kvitteringer og bilag i fiken, så vi gir oss her ved. Fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Litt godt etter nå. I natt drømte jeg at jeg spiste verdens største marsmøllåg. Da jeg våknet, var puta borte. Der fikk du kjule til verdens aller verste vitser av Marius Horn Molaug. Fortsettelsen kan du strømme når du vil, kun hos Fabel. Kom i gang på fabel.no og prøv gratis i fire uker. Fabel, litt til oss. Den beste utsikten i landet. Ja, følg med. Ja. Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjelds Finntjenning. Jeg befinner meg helt på toppen i Fumane i Valpolde Sjellerland hos Accordini. Det blåser litt her ute. Jeg har tatt med meg en liten Amorone ut på utsiktspunktet for å ta en liten prat med dere. Fordi at jeg må bare rett og slett si det, det er utrolig digg å smake fjellet. en vinprodusent som lager skikkelig tradisjonell og klassisk ... Nå må jeg bare le litt, for nå kommer det en turistgjeng med skuter og kjørn opp bakken her. En 8-10 sånne små Vespa-skutere med aller rød hjelm og... Nei, de skal ikke hit. Nei, de skal videre. Det er bra. Beklager, en liten digresjon. Men vi er da hos Accordini, Tiziano Accordini, som driver da Stefano Accordini, som er faren hans. Og lager da klassiske Amarone, Ripasso og Vapolicella. Vi har fått lov å smake igjen om åtte av vinene hans nå. Det har vært helt supert. 85 prosent av alle vinerne eksporteres til utlandet. Veldig mye går til Norge. Vi har jo ripasson fast i basis, så det er ganske mye vin som vi kan lett få tak i. Når du har med en gjeng på tur som jeg har med nå, så er det veldig ofte «Åh, er det noen som ikke er på Pole?» Og han bare «Øh, nja, vi har vel...» Ja, vi har noen museer som jeg lager som heter 5-5-5. Det er det eneste som ikke er på Pole. Ellers er absolutt alt på Pole. Så det er rett og slett tilgjengelig for alle. Og det er jo litt gøy. Men når man er på tur, så er det litt gøy å smake ting som er lokale. Men jeg må bare si at Amarone er jo noe som vi nordmenn drikker veldig mye av. Skandinavia er veldig glad i Amarone. Veldig mange vinentusiaster sier at Amarone er litt over det topp og litt for søtt og ikke så spennende. Men norske folk, altså folkevinen, er jo Amarone. Men Tiziano sine, eller Accordini sine, synes jeg har en kvalitet som er så sinnssykt høy, som gjør at hans Amaroner er kjempegode. De er ikke for søte og plumpete og sylta. Det er rett og slett en lekker, frisk frukt som virkelig sitter perfekt i munnen og lenge. Nå må jeg ta en slurke, bare sånn for jeg blir litt tørst. Nydelig. Og han har jo da noen viner som han bare lager enkelte årganger. Il Fornetto, som er da single wine years, altså enkelvinmarksvinnene hans, fra toppvinnmarken hans. Og i natt, eller i dag tidlig, så bøtta det ned. Nå er det strålende varmt, men i dag tidlig bøtta det ned her. Og da... Altså, ordentlig skyld, så sier han nå at han trodde at det kom til å bli spesial single wineyards toppvinner i år, men han ble litt usikker, for det regnet han så mye. Men det finner han ut om et par dager først, for da skal han først sjekke... om hvordan det drenerer i åkeren, og så skal han da i og for seg lage vinen. Så neste sommer mener han faktisk at han kan si om hvilken label og etikett han kan lage på vinen sin. Men er du i Verona, så ta turen helt, helt, helt, helt øverst. Han er den aller, aller øverste vinprodusenten i Chianti Classico. Nei, ikke Chianti, nei. Valtpulsjela Classico-distriktet. Og han har vært et besøk, han er et fyrverkeri av en type, veldig hyggelig og sosial og rett og slett en morsom fyr. Som det, så nå skal vi ta lagebildet med alle deltakere, og så skal vi kose oss og dra ned til Gardasjøen. Og dra til en liten lunsjeste som er sånn skikkelig romantisk, der du har lyst til å gifte seg. Et sted som heter Pratello, de har ikke vinner i Norge lenger. De hopper litt ut og inn av vindimportører, så kanskje de kommer til Norge. Så vi skal ha litt vin og lunsj der nede, og så skal vi til Simeone og være turister i dag. Og det er nydelig vær, det er 7, 8, 9 og 20 grader, og solen skinner ned på oss. Uværet er over, og rett og slett strålende derlig. Med det, takk for oppmerksomheten. Ønsker deg en riktig fin dag. Det er ikke meningen å gnide inn at jeg har det veldig hyggelig, men det er viktig også å spre glede. Da må noen ha det hyggelig også. Men husk, du kan være med på vintur hvis du vil. Gå inn på vinopimonte.no eller .com sine sider. Og så går du på vinreiser, og så ser du Sør-Afrika, du ser Råndalen, du ser bare Oloboysfestival, og ikke minst Mosel-Dalen. Kommer til å bli en fantastisk tur til Mosel-Dalen i juni neste år. Der anbefaler jeg alle å ta turen. Så da ses vi da. Du og jeg i Mosel-Dalen 2025. Er du klar? Jeg er med. Lukket du døren i sted? Nei. Jeg trodde det var deg. Du gikk inn sist. Jeg lukket aldri turen. Der fikk du kjulete til Mysterie Nina av Julia Kars. Fortsettelsen kan du strømme når du vil, kun hos Fabel. Kom i gang på Fabel.no og prøv gratis i fire uker. Fabel. Lytt til oss.

Mentioned in the episode

Stefano Accordini 

En vinprodusent i Valpolicella, Italia, som Kjell-Gabriel besøkte.

Amarone 

En type vin som Kjell-Gabriel prøvde hos Accordini. Han synes den er av høy kvalitet og ikke for søt.

Valpolicella 

Området i Italia hvor Accordini holder til.

Il Fornetto 

En vin laget av Accordini, fra toppvinmarken hans.

Verona 

Byen i Italia hvor Accordini holder til. Kjell-Gabriel oppfordrer lytterne til å besøke.

Pratello 

En romantisk lunsjrestaurant i nærheten av Accordinis vingård. Kjell-Gabriel besøkte den sammen med sin gruppe.

Mosel-Dalen 

Et område i Tyskland som Kjell-Gabriel skal besøke på vintur i juni 2025.

Vinopimonte 

En nettside for å melde seg på vintur med Kjell-Gabriel.

Fabel 

En podcast-plattform som sponser episoden.

Fiken 

Et regnskapsprogram som sponser episoden.

Ripasso 

En type vin laget av Accordini.

Vapolicella 

En type vin laget av Accordini.

5-5-5 

En type vin laget av Accordini.

Chianti Classico 

En vinregion i Italia. Kjell-Gabriel sier at Accordini er den høyeste vinprodusenten i Valpolicella Classico-distriktet.

Simeone 

Et sted Kjell-Gabriel besøker etter lunsj.

Gardasjøen 

En innsjø Kjell-Gabriel besøker.

Råndalen 

Et sted Kjell-Gabriel besøker på vintur.

Oloboysfestival 

En festival Kjell-Gabriel besøker på vintur.

Marius Horn Molaug 

En person som forteller vitser i podcasten.

Julia Kars 

En person som forteller vitser i podcasten.

Marsmøllåg 

En type mat som Kjell-Gabriel drømte om.

Vespa 

En type scooter som Kjell-Gabriel ser i Valpolicella.

Amorone 

En type vin som Kjell-Gabriel tar med seg.

Skuter 

En type kjøretøy som Kjell-Gabriel ser i Valpolicella.

Rød hjelm 

En type hjelm som Kjell-Gabriel ser i Valpolicella.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Stefano Accordini

Sponsors

Fabel

Fiken

Lignende

Loader