6/27/2023
Von Winning en vinner
Kjell-Gabriel besøker en vinkjeller i Tyskland og smaker på champagne fra Bessrat Belfont. Han snakker med en representant fra Bessrat Belfont om produksjonen av champagne, og hvordan de lager en champagne med mindre trykk (4,5 bar i stedet for 6,5 bar) for å skape en mykere og mer kremet smak. De diskuterer også Meunier-druen, som brukes i Bessrat Belfonts Blue Brut champagne, og som de mener har et stort potensiale i den globale klimatforandringen. Kjell-Gabriel gir en kort beskrivelse av den rimeligste champagnen de har smakt, Blue Brut, som er en daglig champagne som er lett tilgjengelig.
Transcript
Mentioned in the episode
Bessrat Belfont
Et champagnemerke, fokus for episoden
Blue Brut
En champagne fra Bessrat Belfont, diskutert og smakt
Champagne
Vinstil, tema for episoden
Meunier
Druesort, brukt i Blue Brut
Cédric Thiebaud
Salarmester hos Bessrat Belfont
Victor Bessrat
Gründer av Bessrat Belfont
Samaritaine Deluxe
Brasseri i Paris
Opera Garnier
Opera i Paris
Lido
Kabaret i Paris
Crazy Horse Saloon
Kabaret i Paris
Air France
Flyselskap, selger Bessrat Belfont
British Airlines
Flyselskap, selger Bessrat Belfont
Grand Cru
Klasse for vingårder i Champagne
Premier Cru
Klasse for vingårder i Champagne
Cru
Klasse for vingårder i Champagne
Solera
Metode for vinproduksjon
Perpetual Reserve
Metode for vinproduksjon
Chardonnay
Druesort, brukt i Blue Brut
Pinot Noir
Druesort, brukt i Blue Brut
Malolaktisk fermentasjon
En del av champagneproduksjon
Demi-mousse
Metode for champagneproduksjon
Crémant des Moines
Metode for champagneproduksjon
Tirage
Metode for champagneproduksjon
Reservwine
Vin som brukes for å gi kompleksitet til champagne
Global klimatforandring
En utfordring for vinproduksjon
Organisk champagne
Champagne produsert med økologiske metoder
Pole
Vinbutikk
Oslo
By i Norge, hvor Kjell-Gabriel sitter
Eperné
By i Frankrike, i Champagne-regionen
Participants
Host
Kjell-Gabriel Henriks
Guest
Representant fra Bessrat Belfont