Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da har nok... Vent, sa du nei? Du vet at fiken også gjør det enkelt å starte din egen bedrift. Fiken. Superenkelt regnskap. Ja, og hjelp til å starte egen bedrift, da. California love. Ja, var kanskje ikke så vakkert. Men bare hør på denne episoden, her du. California love.
Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjell Svinkeller. Vi er på vei til Kalifornien denne gangen, og vi skal til Monterey Submarine Canyon. Altså ubåt... ...kanjon... ...kløfta blir det vel på en måte. Ubåtkløfta, veldig rart. Vi må helle i glass med en gang.
Ja da, ja da, ja da, det er Joyce som er dagens hvit fra California, og da er det ofte Chardonnay som er druen, og her har vi noen som har rett og slett ligget, 75% av vinnen har ligget i 10 måneder på franske fat, og da vet man med en gang at da kommer denne smørfedmen som amerikanerne er så glad i, og
Jeg satt meg ut i solen. Ja, det gjorde jeg ikke, for jeg liker å sitte i skyggen, så jeg sitter i skyggen, men jeg sitter ute og koser meg og tenkte at nå måtte jeg bare lage en podcast og fortelle dere om hva jeg synes om dette her, for dette er ganske...
Kulvin, den er ganske ung I stilen, men jeg bare lukter på den Så kjenner jeg at spyttproduksjonen Begynner i munnen, og du kjenner at Syrligheten kommer her Det er litt sånn Bakte gul frukter Og det er rett og slett en sånn nydelig Rett og slett en deilig behagelig Det lukter også litt sånn nøtter og litt sånn kryddertoner Kanskje hintet litt sånn olje og petroleum Som du ofte har i rislingen Men det er på en måte litt sånn
Jeg må smake, altså. Deilig. Gulgrønne epler. Modenfrukt. Man skal kanskje tro at den hadde mer fat enn det den har, for den har ikke så mye smørfedd med fat som jeg kanskje tror når du snakker om en California Chardonnay. Da er det ofte sånn at det skal være veldig mye og veldig stort og veldig kraftig. Den har en del tydelighet her. Det har den, men
fortsatt en ganske frisk citrus, og den er sånn halvbakt sitron som ligger der og koser seg, og dette her er jo rett og slett nydelig når man kommer til sjømat. Alt du har lyst til å ta og skvise en sitron over, har du lyst til å ha dette her til. Kanskje hvis du har hatt noe med sånn hollandeseus og så videre og så videre, så begynner det å bli ganske bra. Men
Jeg har kjørt denne her på en del vinkurs rundt om, og når denne kommer så bare «Åh, dette var godt, det var godt». Så dette er en veldig populær amerikaner som folk setter veldig fort pris på, og det synes jeg er veldig hyggelig. Altså USA er litt dyrt, det er det bare. Men denne her koster 390, altså 320 kroner, og
Det må man nesten belage seg på at vin koster etter hvert, sånn som at den norske krona vår er ikke sånn kjempebra, og amerikanske dollarene er jo ganske høy. Jeg husker jeg var i USA i 2008, da var dollaren 5 kroner, og nå er det vel 10, 11, 12, 13, 14, 15, ja, 10, 11, 12, et eller annet sted. 11 kanskje.
Da er jo plutselig ting dobbelt så dyrt som det var i 2008, og det er jo ikke så lenge siden, men det kommer nok til å stabilisere seg på dette her også.
Og så lenge vi ikke bytter valuta til dollar, noe som vi ikke kommer til å gjøre, er jeg ganske sikker på, i hvert fall ikke hvis Donald Trump blir president, så kommer det til å ligge her. Vi er i Monterey, som ligger rett sør for San Francisco, liksom til inngangen til San Francisco Bay. Der har de blant annet et fantastisk bra akvarium, så hvis du er i området, så kan du dra og
Og bo på akvarium Og gå på akvarium Jeg var der for en del år siden Jeg var der i 2008 faktisk Og det var veldig festlig For da var vi på akvariumet Og så rett utenfor Akvariet så er det masse Otre som holder på og hopper i vann Det er jo Levende holdt jeg på å si Eller hva heter det Det er frie otre På innsiden
Det er ikke et veldig stor barriere, men de kommer seg ikke over den da. Så er det da de fangede hotærne som driver å svømme opp og ned innen dørs, og da tenkte jeg, stakkars disse her som ser kompisene sine i det ekte havet, får lov å tulle og tøyse og leke rundt. Det er ikke langt fra hverandre. Men sånn er nå dette akvarieverden, eller i og for seg dyrehageverden. Det blir litt sånn. Oi, nå blåser det godt her. Sånn får man bare...
Får det bare være, og så må det være motstander eller ikke Men jeg kjente faktisk litt på det akkurat da Men hvorfor tenke på Akvarium når de lager så god vin Som de gjør da hos Joyce Som jeg synes er en ganske kul produsent Som lager veldig, veldig fine viner Så dagens lille vin er da Joyce Submarine Canyon
Ubot Kløfta, Monterey Chardonnay til 320 kroner. Og dette her synes jeg er en skikkelig elegant, deilig vin. Nå er det faktisk litt jeg har pratet en del siden jeg tok slurken. Kjenner fortsatt sitrusten tydelig i munnen. Så dette her er fin vin som skaper mye sikker. Og det er glede. Så da er det bare å kose seg. Så drikk litt amerikansk. Joyce Ubot Kløfta.
Lykke til.