Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her fordi vi liker enkelt. Fiken superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
I dag skal vi reise til Spania via Drammen. Høres rart ut, men hyggelig blir det. Hei og hjertelig velkommen til Kjells vinkjeller, og pralt stå bra til. I dag skal jeg ha en tur til Spania, men som jeg sa i introen, via Drammen. Og det er kanskje litt snoddig, for den vind har egentlig,
Ingenting med dramene å gjøre, og de som har lagd vinden, har kanskje aldri hørt om dramen, det er kanskje litt trist for dramen stille, at ikke folk i Spania har dramen som sin første prioritet av reisemål, men det skal dramen ha.
Drammen har blitt en pen by. Det var jo heldigvis en periode der de lagde denne broa. Norges lengste bro, det kan dere få også nå. I dag skal dere lære mye. 1892 meter, det er Drammensbroa. Den går da sånn skli over Drammen som gjør at vi slipper å se ned på Drammenbyen.
Og det var veldig mange år veldig bra. Men nå har Drammen brukt veldig mye penger på kulturbudsjettet sitt, og fått masse mye kule broer og kulturinstallasjoner og litt sånn forskjellig. Så Drammen er en byvekst, og er et verdt et reisemål for en liten stund. Du kan jo si det bedre med en time i Drammen enn en dramm i timen, og så videre. Ja, du vet, du vet, du vet. Men grunnen til at jeg har dratt Drammen inn etter her er at
Denne vinen her, som jeg i dag skal snakke om, heter da Finca Bacara 3015. Og 3015 er postnummeret til Bragernes, som ligger da midt i Drammen. Så det er der Drammen kommer inn. Ikke noe mer, ikke noe mindre. Men fra nå, så nå kommer du til å huske når du ser 3015, så kommer du til å huske at, åja, Drammensvin, så kanskje dette her burde være, er du fra Drammen? Kanskje dette burde være din husvin. Denne her er veldig kjent.
som Rødvin og som Rødvin er en lag på Monastrellruen og veldig mange synes den er veldig kul jeg hadde med nettavisen en vinemesse rett før koronaen klinket til jeg holdt på å si at det var i vår men det er jo halvannet år siden
Sånn er det. Men uansett, da hadde vi da en vinmesse der vi skulle kåre alle de forskjellige importørene, leverte én vin inn, eller hadde én vin som skulle stemmes frem til messens vin, og da vant rødvinen til 3015-kåringen. Så nå tenkte jeg, nå må jeg, og nå har det kommet en hvitvin, og nå må jeg teste den, og det synes jeg er litt rart, er at den er lagd på druens Sovnjobla, og Sovnjobla er jo en drue som
egentlig ikke er sånn veldig utbrett i Spania. Og hvertfall ikke... Ja, det er jo hvitvinstrue, men det er jo nærkjent i Frankrike, laget blant annet sånn sær, og i Sør-Afrika, og ikke minst på New Zealand. Men nå har jeg tenkt å få den fra Spania, og jeg har aldri drukket spansk savne og blad før. Så nå skal vi helle opp i glass her. ...
Så skal vi se, den skal være på første reis. Dette kan jo gå alle veier. Jeg er jo ikke så bekymret, i og med at jeg synes at den rødvinen de har er ganske kul, så den liker jeg egentlig, og den finnes også på Bag & Box. Og så koster denne her vinen 138 kroner, så da vet jeg at det er jo ikke noen kjempestor vin jeg skal smake på. Men vi får se, kanskje den er verdt penger. Ja.
Og det første jeg ser er jo at den er ganske oransje i stilen. Og det er jo en indikasjon at kanskje den har fått litt fat. Jeg vet ikke, jeg har ikke luktet på den enda. Men kanskje vi får se. Hva skal vi lukte på den her da? Nå, jeg tror ikke den har fått så mye fat allikevel. Men den har vært forfeldig fin og litt sånn gul i stilen lukter. Altså...
I Frankrike lukter saunobladen litt friskere enn den gjør i New Zealand. Nei, i New Zealand lukter den mer tropisk, mens i Frankrike lukter den mer laim, og den er nok litt mer mot laim. Og så har den denne duften som mange synes er litt rart. Den lukter litt som katapiss, litt sånn sylig stikkende.
Men jeg blir våt i munnen, og det betyr at nå er munnen klar for litt smak av denne saken her. Ja, det er nok sylt dette her. Litt mild, litt lett, ikke noe prangende. Frisk sylighet, litt sånn grønne nestler inni her. Men dette her passer fint ut.
til litt sånn altså vi er jo i Spania, så vi må kanskje sette det til spansk mat, men altså jeg tenkte litt sånn spicy Thai mat, men du kan jo også få litt spicy spansk mat altså dette kan være en litt sånn til noen lette litt spicy tapasretter og så videre ikke rett på pølsa, men altså hvis du får og litt sånn fiske en fiskesalat, men kanskje litt sånn med noe chili og litt spicy nesten, så er det helt topp
Frisk, god, lett. Og ikke veldig lang ettersmak, så det var en veldig lett drikkelig sak. 30-15 drammen. Har ikke mye ettersmak i drammen, vet du. Her ligger det egentlig ganske lette toner. Så dette her, jeg synes det var helt fint. Jeg vet ikke hva jeg har forventet meg. Jeg ser bare litt sånn, om vi skal gå all New Zealand på dette her, eller om vi skal gå litt mer mot...
mot Frankrike, men den er man kjenner at det er litt varmere her så den har ikke den der syresyra men den er litt rundere i stilen som gjør at den blir også litt lettere så den skjærer ikke så hardt gjennom så dette her var et hyggelig bekjennskap til 138 kroner kan hende at den har kommet seg inn på noen poler noen steder det skulle ikke forundre meg men det er bare to det er Kolmåten og Nestun i Bergen så dere som bor på Kolmåten eller nærmest Nestun i Bergen, dere kan
Gå og kjøp den med sporen strekk, som det heter. Alle andre må nok en liten tur på bestillingsutvalget. Men nei, det var en fin lett vin til en god pris. Så til prisen, topp! Hei, jeg er Drammen. Hei, jeg er Bragernes. Finka Baraka, 3015 Savniobla, 2020 til 138 kroner.
Det er 184 kroner literen for dere som satt og grublet på det. Dette her er frisk, lett og sommerlig med lite grøntoder. Ja, helt topp. Altså denne her har jeg ligget faktisk lenge i skapet og ventet på. Jeg har liksom bare ikke fått ut fingeren. Så det var godt å få testet den. For jeg har gått og lurt litt på den lenge. Og nå har du fått være med på reisen. Håper du er med på flere reiser. Jeg heter Kjell Gabriel Henriks. Takk for at du følger med på disse podcastene og hører etter.
Kjøp gjerne inn de vinrådene jeg gir, hvis det er noe som frister, og så får du kose deg, og så skal jeg komme med flere episoder hver eneste uke. Det lover jeg. Takk for i dag, og ha en riktig fin dag. Ha det!