Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å levere skattemeldingen med fiken som vi gir oss her. Fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i tikketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit. Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en tikkett?
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Vi skal til Østerrike og høre om en doktor.
Hjertelig velkommen til nok en episode av Drinkfeed med Tom og Ratti Løvås, Kjell Svin Kjeller med Kjell Gabriel Eiklund Henriks. Jeg har lenger en navn enn deg, Tom. Det er jeg stolt av. Du tok ikke med mellomnavnet mitt. Har du flere? Ja. Det kan være en hemmelighet. Det er en konkurranse til der ute.
Jeg hadde plutselig en venn her som jeg alltid kalte Andrea, så tok han bildet av en nødpass, så tok han bildet av det, så heter han Hakan. Eller Håkan heter han. Ja, Håkan. Ja, Håkan Andrea. Aldri hørt om. Vi skal til Østerrike denne gangen, og det er jo et fantastisk spennende videreland. Vi skal til en doktor Freidrich Schweigelt, og da skjønner kanskje mange hvor vi skal. Og jeg har fått kritikk
For jeg har jo dette klassiske vin- og musikk-konseptet mitt sammen med noen musikere, og da har jeg en Zweigelt, og da fikk jeg beskjed om at du må uttale, altså Zweig, altså to på tysk, Zweigelt, Zweigelt, og han var veldig opptatt av det, så jeg synes jeg sa akkurat det samme som han, men det gjorde jeg vist ikke. Nei, sånn er det bare.
Gelt, tror jeg, er penger på tysk. To penger. Ja, men da er det med D, og det er uten D. Jeg fikk to i tysk, så det passer bra. Dette her er en vin som er lagd fysisk sett, blandet av Saint-Laurent og Blau-Frankisch i 1922 av denne Friedrich. Han var ubeskjeden nok til å bare døpe den opp etter seg selv. Han skulle gå inn i historien og leve gjennom drua.
Ja, men tror du hvis de fleste som hører om Sveigert nå, tror de tenker på han? Jeg tror ikke folk det er. Nei, de tenker på Fridrik, de tenker på Flaska. Jo, jo. Her står det jo. Her står det Sveigert med veldig store bokstaver. Noen som kanskje ikke var så god ved, men døpte jo også drøy av dem til Rådbyrgunder, bare for å være helt sikker. Ja.
Sånn er det når du er doktor og driver med genmanipulering på 20-tallet. Du vinner ikke alle priser da. Jeg synes det er gøy med Østerrike, for det første så er de smarte og legger bildet av flagget sitt på toppen av korken, og det er veldig lett å se. Denne gangen så kommer han i den mest lønnsomme og lure måten å korke en vi på, nemlig skru.
Vi liker skrukkork fordi for det første er det lett å lukke igjen igjen, for du drikker jo sjelden hele flaska på styrten, og dessuten så bevarer den vinen ganske bra. Det blir jo helt tøtt. Jeg liker at du sier at du ikke drikker den på styrten, for det er helt sant. Vi driver ikke med sånt, og hvis det er det du driver med, så trenger du ikke kjøpe vin fra styrken. Nå er det helt opp til oss begge, så kan jeg skru det igjen da. Så tror de fleste der ute vet hvordan skrukkork virker kjølgradere. Ja, ja, ja. Noen skal ha det med t-skjep.
Vi er i Burgundland i Østerrike, som er da flatmarkene mot øst. Ja, og som navnet sier, det er en del borger nede der.
Det er det. Østerrike er jo et fantastisk vinland. Jeg tror ikke folk tenker på Østerrike når det gjelder vin. Østerrike, Høyefjell, ski, snø. De har jo noen vanvittig gode viner. Risling, for eksempel. Det er jo nødslegere med grønne veltliner. Det er helt nok å ta. Og ikke minst da, vint gamle doktor Fridrik, som vi nå lukter på. Den er så fruktig. Oi!
Jeg lukta ikke på før du sa det. Det er jo noe rødfrukt oppi her, og det er mengder av det. Det er som å gå i en sånn der, som du ser tegnefilm, hvordan en overflødighetshorn av en frukthage skal være. Det bare henger i klaser med røde røtter. Veldig konsentrert og kraftig. Vanvittig. Ja, det er gøy. Ja, men det er digg. Dette her er jo sånn som folk bare, veldig mange
nordmenn, tror jeg. Nå spekulerer jeg litt. Synes det er godt med viner som smaker skikkelig. For de synes ofte, å, de kjøpte en vin, smakte nesten ingenting. Smakte ikke noe, var bare litt sånn sur. Ja, og smakte vann, eller bare var det noe rødfrukt og litt syrlig greier. Og så sutter de dem da, og så sier, greit, ta den her i stedet for.
slutt å grine, og bare oi, så begynner partiet med en gang. Hvertfall hvis du starter på styrten, som du snakker om. Det er noe som skjer i den mørke okkernlignen, akkurat den fantasien du hadde der. Men denne vinden vil jo fungere til akkurat det. Det vet vi akkurat nå. Er den like god på munnen som den er på nesa du? Denne her har veldig fin frukt. Her har det ikke vært mye, jeg føler ikke at det var så mye fat her. Her er det deilig mørke
Jeg drar meg fort ned på sånn skogsbær. Disse mørke skogsfruktene. Det er på nesa så er det plommer og litt større røde steinfrukter. Masse greier. Når vi smaker på den nå, da er jeg ned på bær. Og bærfrukten. Krydder du snakker om, du slipper ikke til den. Krydder du snakker om er jo
så integrert og så nydelig. Det er en glidende overgang. Det er ikke noe sånn, oi, det er ikke om krydderød. Nei, nei, nei. Den er der hele veien. Den bare jobber seg veien. Gøy all in, du. Nå skal jeg si noe som, i og med at jeg ikke drikker kaffe, den har en sånn kaffebitterhet.
Skjønner du hva jeg mener da? Ja, jeg skjønner hva du mener, for jeg drikker uendelig mange mengder med kaffe. Ja, og den har den der bitterheten i kaffen. Den har en bitterhet der, og den kan kanskje minne om... Litt som kaffegrut. Ja, om koffeinet som ligger bak der. Ja.
Og jeg vet hva det heter på vinsk. For det er nemlig noen lette tanniner som nå jobber frem og lager den bitterheten. Og det kan være det som noen vil inn i en sånn grønne stilker eller noe sånt, som kommer og lager den bitterheten nå helt på slutten. For den kommer ikke fra starten, den kommer helt på toppen. Da kommer du og sier, hei sa, her er jeg.
og den bitterheten vil vi ha spesielt når vi har noe spiselig ved siden av en vin nå sier jeg faktisk ikke at du må spise noe til en vin for den var jo såpass fruktig og ren du var inne på det, du kjente ikke noe fat her jeg er usikker på om den har vært på fatet helt at den der er såpass ren så jeg lurer på om den har vært kun på ståltank av Guds nåde å ligge der og kose jeg vet ikke, det er du som har latt denne på den vin det er du som tok den med
Ja, jeg tok det med, og det er ikke sikkert det står noen steder. Det er ikke kult å stå noen steder. Jeg har liksom ikke... Det er ikke alltid vi får opplyst om disse intrikate greiene, men jeg liker å tenke at denne her har vært på kunn på stål, og den har fått denne friskheten, denne
litt upolerte, rene frukten. Det var nydelig. Jeg var så spent nå, for du sa at du vet hva det heter på vinsk. Er det da taniner? Jeg trodde du hadde et eget vinsk ord for kaffegrutt-taniner. For jeg er enig at det er taniner. Men jeg prøvde å beskrive det med krakk-kaffegrutt. Og så trodde jeg det fanns et eget kaffegrutt-tanins uttrykk. Nei, men vi kan finne på et.
Ja. Ja, du har vel egentlig allerede gjort det da. Lykke til med den. Det blir jo ikke årets nyord, er jeg redd. Nei, det kan hende at vi ikke får det til å...
Du kan ikke slutte å lukte det? Nei, jeg må ha oppi... Jeg må ha snuta tilbake oppi det klasset hele tiden. Veldig bra. Når vi begynner å snakke om sånn, når du lukter sveigelt og stort ego og lager egne drur og sånn, så er jo han på en måte forløperen til
genmanipulasjon. Vanligvis før i verden så har man krysset frem druer med egenskaper som man vil ha, ikke sant? Det er jo ikke uvanlig. De fleste druer er jo en kryssning av forskjellige varianter. Men
fyren her, han ville ha en helt spesiell egenskap i druet, han ville ha det nå. Da må man ty til laboratoriet sitt, ikke sant? Så han har jo løpt rundt i en sånn hvit frakk med sånne reagentsklass og boble ut og sånn professor Baltasar-aktig greier og sånn, og så kommer ut druet da i andre enden. Men
Vi er jo lett i startgruppa på det som vi nå lett engstelig, fryktsomt, litt beundrende kaller genmanipulasjon. Eller PIVO, som også er et nytt begrepp og duer som man forsker framfor å takle klimaendringer. Og det er jo mye mer rustet for vind og vær. Ja.
Han var litt forut for sin tid, pluss at han bodde oppe i fjellheimen i Østrykket. Han skulle ha noe som leverte varene og druene sine hvert år ganske konsistent. Han ville prøve å unngå
avlinger egentlig, enn den du og her var det han skulle ha. Ja, det har han fått til også. Bare til dere littere som er litt yngre, som ikke vet hva professor Balthasar er, det er liksom det samme som Pumplet og Pilt, og To gode naboer, Pernilla og Mr. Nelsen, det er gammel barnteve, bare så det er sagt. Vi har yngre lyttere, som har knapt fått hår på brystet i tidlig 20-år, kanskje yngre enn det også, som ikke har hørt om Balthasar, bare så det er sagt. Jeg lærte at du brukte den analogien, men likevel...
for dere som har sett professor Baltasar, så skjønner du akkurat hva jeg mener. Balt, Balt, Baltasar. Men nå skal vi gi oss for i dag, Tom, Kreischer, Sveigelt, 2019, 199,90, at det er 200 spenn. Ja, men den lukter altså verdens verdtig, altså. Dette kan du bare sitte og leske i deg, for det var leskende.
til de fleste anledninger. Vi kan se på gullrekker og sølvrekker og fotballkamper og guttene vet hva du har lyst til å se på. Ja, da har vi fått masse tips både om å drikke og se på ting, og så runder vi av fra Østerrike og Oslo Øst og sier ha en fantastisk dag og fortsett å høre på drinkfeed og kjelsvittkjeller. Korrekt.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i ticketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit! Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en ticket? Ja.
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.
Du, jeg trenger en strømavtale. Bare noe enkelt. Fortum. Så har jeg jo lyst til å følge med på forbruket mitt. Fortum. Noe som er trygt og enkelt, liksom. Fortum. Ok, hvem er strømleverandøren dina? Fortum. Enkelt, trygt og oversiktlig. Det er ikke rart at Fortum er den mest valgte i Norden.