Champagne i solen er aldri feil

Kjell-Gabriel er i Oslo og smaker champagne fra Besserat de Bellefon med en fransk produsent. De diskuterer hva som gjør en god champagne, og produsenten forklarer hvordan de lager champagne med en mildere boblestil. Han forklarer også hvordan de bruker mindre sukker i den andre fermenteringen for å skape en kremigere boblesensasjon. De smaker på en Bleu Brut, og snakker om vinens balanse og kompleksitet. Produsenten snakker også om miljøvennlige initiativer og hvordan klimaendringer påvirker Champagne-regionen.

00:31

Kjell diskuterer kvaliteten på champagne, dens smak, produksjonsmetoder, og viktigheten av deling med venner.

05:25

Denne segmentet diskuterer hvordan Bleu Brut champagne er spesielt laget for å komplementere mat, samt fremtidige miljøtiltak innen vinproduksjonen.

Transcript

Mentioned in the episode

Besserat de Bellefon 

En fransk champagneprodusent som Kjell-Gabriel smaker på i episoden.

Bleu Brut 

En type champagne fra Besserat de Bellefon som er en daglig champagne, en party champagne.

Meunier 

En druesort som er mye brukt i Champagne, spesielt for Bleu Brut champagne.

Champagne 

En type vin som er laget i Champagne-regionen i Frankrike.

Oslo 

Byen der Kjell-Gabriel er i episoden og smaker på champagne.

Cédric Thiebaud 

Salarmesteren for Besserat de Bellefon som forklarer om balansen i Bleu Brut champagne.

Samaritaine Deluxe 

En brasseri i Paris der Victor Bessrat solgte champagne på 1930-tallet.

Opera Garnier 

Et hotell i Paris som har vært en fast kunde av Besserat de Bellefon siden 1980-tallet.

Lido 

En kabaret i Paris som solgte Bessarad Belfont champagne.

Crazy Horse Salon 

En kabaret i Paris som solgte Bessarad Belfont champagne.

Air France 

Et flyselskap som tidligere solgte Bessarad Belfont champagne.

British Airlines 

Et flyselskap som nå selger Bessarad Belfont champagne i business class.

Solera 

En metode for å lage vin som ikke brukes av Besserat de Bellefon for deres champagne.

Perpetual Reserve 

En metode for å lage vin som Besserat de Bellefon bruker for deres champagne.

Grand Cru 

En klassifisering av vinmarker i Champagne.

Premier Cru 

En klassifisering av vinmarker i Champagne.

Cru 

En klassifisering av vinmarker i Champagne.

Klimatforandringer 

En viktig faktor som påvirker Champagne-regionen og vinproduksjonen.

Organisk champagne 

En type champagne som Besserat de Bellefon nå produserer for å være mer miljøvennlig.

Pole i spesialavdelingen i tilleggsutvalget 

En butikk der man kan kjøpe Besserat de Bellefon champagne.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Fransk produsent

Similar

Loading