Monsanto - en magisk chianti

Kjell-Gabriel besøker Monsanto, en Chianti Classico-produsent i Toscana, og beskriver sin opplevelse med en 2018 Monsanto Reserva. Han fremhever vinen som en undervurdert klassiker og anbefaler den til kjøttretter. Han deler sine inntrykk av vingården, inkludert en tur gjennom en underjordisk gang og et besøk i biblioteket med gamle årganger. Han avslutter med å oppfordre lytterne til å bli med på en vintur til Toscana.

Transcript

Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt. Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play. Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000 per PC? Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plante på kontoret? 100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. I dag vil jeg snakke om en av mine favorittkianter. Følg med. Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjells Svinkjeller. Dere hører kanskje litt plasking i bakgrunnen. Det er fordi jeg har satt meg ut i hagen hos Monsanto i Chianti Classico. Og her er det en vannfontene som spruter vann opp i været, og jeg nyter et glass vin i, jeg skulle ønske jeg kunne si i solen, men det er litt oversida. Men det er selvfølgelig nydelig å være på vintur. Jeg har med 15-16 stykk på vintur til Toskana, og i dag så er vi hos en av mine vennene, absolutt favorittprodusenter når det gjelder Chianti Classico, nemlig Monsanto. Og i glasset så har jeg en Monsanto Reserva som vi har fått til maten. Begynte med den og fikk da en Pizzi, var det? Pizzi? Som er en håndlaget pastaretter. som var rett og slett nydelig med litt vildsvin-ragout. Ja, vi koser oss på tur, det skal det være, og det er veldig, veldig hyggelig. Men jeg må bare ta frem dette her, for det er så deilig med Monsanto. Det er en av de... Hva skal jeg si? Jeg føler det er en av de store og fantastiske kjanteprodusentene som har blitt litt sånn gjenglemt og blitt litt borte. De var faktisk vanlige kjantene som var inne på... på pole et år i basis. Men det koster gjerne 20-30-40 kroner mer enn mange av de andre kianterne, som gjør det at folk gjerne velger den bort. Nå koster den vel 315 eller noe sånt. Og denne reserven jeg har i glasset sammen med den koster 450-60-70-80-90 kroner et eller annet sted. Så det er jo ofte litt sånn dyr vin. Men det er helt fantastisk. Det er en vingård som ligger da helt i utekant av Chianti Classico. Faktisk, deler av vingården deres ligger utenfor Chianti Classico med en åskam som vi var oppe og tittet på i stad. Fikk vi stå og se utover landskapet der de lager da denne fantastiske vinen. Det er 90% Sangiovese og så er det 10% Canaiolo og Colorino og er rett og slett en nydelig godt, moden, mørke bær med disse dype fruktene jeg skal lukte her nå. Rett og slett nydelig. Og hvis du har pasta, pizza, kjøtt, ting med litt spiciness fra Italia, så er dette her helt klart vinen du skal drikke til. Jeg må drikke litt. Og dette vinslottet, for det er et vinslott jeg har holdt på å produsere vin her i veldig, veldig mange år, men det var først på 1970-tallet at de begynte sånn som de holder på i dag. Da kjøpte familien opp stedet, og de lager ca. 400 000 flasker i året, så det er ikke en sånn kjempestor produsent. Men jeg må si at jeg synes at kvaliteten er kanskje noe av det aller, aller beste. Når du får vind i munnen, så kjenner du at den har litt sånn tanniner, den har litt hør, og hvis du da får litt fett i form av... av et kjøttstykke her nå, så vil den smelte sammen og bli en herlig, magisk symbiose av lykke i munnen. Og det var veldig mange som, her på turen her, når de fikk denne glassen, så bare, åh, dette var godt. Og det er det. Som sagt, dette er da en av mine absolutt favoritter, og det er grunnen til at jeg er her jeg er nå, er jo fordi at jeg får lov å velge vingårdene på denne vinreisen. Og Monsanto er... Helt klart et av høydepunktene i Chianti Classico. Hun sa i stedet at vi har ikke så mye besøk, for det er litt få som vet hva vi holder på med og hvor vi er. Men det er helt fantastisk. Så skal du virkelig kose deg, ha et godt grillstykke nå som sommeren kommer, skal du grille noe ordentlig kjøtt med litt fettkant i. så er det Monsanto Chianti Classico eller Chianti Classico Reserva. Du skal unne deg. Du kommer til å få et helt fantastisk båt inn, så det er bare å glede seg. Og hvis du tenker, Michel Gabriel, det høres ut som du koser deg så fælt. Det er helt fantastisk. Du må ha det helt fantastisk på denne turen. Jeg vil også være med. selvfølgelig skal vi få til det, da kan vi lage en tur, bare si fra, ta kontakt med meg, si at jeg er med på tur, hvordan kan vi gjøre dette her, så skal vi få det til, for det er jo, dette her må jo du også oppleve. Du må få lov å stå på plenen her, foran dette fantastiske rommet som vi har vært nå og spist lunsj. Vi har gått i en underjordisk gang. De har et bibliotek der de har viner tilbake til 60-tallet. Jeg så min årgang, 1974, var der. Så spurte jeg helt tilfeldig, ikke på 1974, for da sto jeg ved siden av 82-hylla, så spurte jeg, du selger disse gamle årgangene? Ja, ja, vi selger dem. Hvor mye koster for eksempel da 82? Så sier hun, det koster vel 350 euro. Så er du født i 1982, så kan du komme ned hit og så kan du kjøpe deg en flaske til... Vi har funnet ut at vi driter i hvor høy euron er. Vi kaller det 10 kroner uansett, så 3,5 tusen. Selv om det er mer. Vi vet det. Sånn er det. Men ta vare på deg selv. Tusen takk for at jeg får lov å drive på meg der, og jeg vil gjerne ha med deg på tur med meg. Så hvis du har lyst til å være med, så fikser vi det. Ta kontakt på kjell-svinkjeller.no eller andre måter å ta kontakt med. Ha en fantastisk dag. Vi koser oss videre. Nå skal vi over til San Gimignano og spise visst nok verdens beste is. For den skal være der, og så skal vi se på kirken, og så skal vi tilbake til Siena på Michelin-restaurant i kveld. Ja da, vi koser oss på tur. Det spares ikke på noe, for det er viktig når man er på reise i Italia. Ha det bra. Takk for nå. Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tiketsystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000 per PC? Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret? 100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom. Du, vi må ha skiklær. Er strømmen billig nå? Sjøk appen. Jeg lurer på hvor mye strøm vi bruker på en dag, ja. Sjekk appen da, vel? Hvilken app? Fortum-appen. Fortum-appen gir deg oversikt og trygghet. Kanskje det er derfor vi er Nordens mest valgte.

Mentioned in the episode

Monsanto 

En Chianti Classico-produsent i Toscana som Kjell-Gabriel besøker på vintur.

Chianti Classico 

En vinregion i Toscana, kjent for sin Sangiovese-baserte vin.

Monsanto Reserva 

En vin fra Monsanto vingård, beskrevet som undervurdert klassiker og anbefalt til kjøttretter.

Sangiovese 

En druesort som er hoveddruen i Chianti Classico-viner.

Canaiolo 

En druesort som brukes i Chianti Classico-viner.

Colorino 

En druesort som brukes i Chianti Classico-viner.

Toscana 

En region i Italia, kjent for vinproduksjon og matkultur.

Pizzi 

En håndlaget pastarett som Kjell-Gabriel spiste sammen med vinen.

Vildsvin-ragout 

En kjøttrett som Kjell-Gabriel spiste sammen med vinen.

San Gimignano 

En by i Toscana, kjent for sine middelalderske tårn og is.

Siena 

En by i Toscana, kjent for sin historiske sentrum og Michelin-restauranter.

Michelin-restaurant 

En restaurant som har mottatt en eller flere Michelin-stjerner.

TV2 Play 

En strømmetjeneste fra TV2, nevnt i sammenheng med et program kalt Vokteren.

Vokteren 

Et program på TV2 Play, som Kjell-Gabriel nevner uten å gi mer informasjon.

Stetin 

Et sted nevnt i sammenheng med programmet Vokteren.

Fiken 

En tjeneste for regnskap, nevnt i en reklameannonse.

Pure Service 

Et ticketsystem, nevnt i en reklameannonse.

Svea 

En finanstjeneste, nevnt i en reklameannonse.

Fortum 

Et energiselskap, nevnt i en reklameannonse.

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Sponsors

Fiken

Pure Service

Svea

Fortum

Similar

Loading