En rebelsk tapasvin

I denne episoden av Kjells vinkjeller, reiser Tom og Kjell-Gabriel til Baskeland for å utforske et lokalt vinmerke, Katxiña Txakoli. De snakker om baskisk kultur, historie, og spesielt mat og drikke. De smaker på Hondaribi Zuri-druen og sammenligner den med andre viner. Tom og Kjell-Gabriel deler sine tanker om hvordan vinen passer til tapasretter som anchovs og eggeretter.

02:51

Podkasten tar oss med til Baskaland for å utforske lokal vin og tapas, med særlig fokus på druen Hondarribi.

09:44

Programmet diskuterer en velsmakende vin, Kachina Chakoli, som passer perfekt med salte tapasretter og ansjos.

Transcript

Mentioned in the episode

Katxiña Txakoli 

en baskisk vin som blir smakt på i episoden

Hondaribi Zuri 

en baskisk druesort som brukes til å lage vinen Katxiña Txakoli

ETA 

en tidligere baskisk terrororganisasjon som ble nevnt i sammenheng med baskisk historie

Baskerland 

en region i Spania og Frankrike, kjent for sin kultur og vin

Pinchos 

en baskisk tapasrett som blir nevnt i forbindelse med vinen

Anchovs 

en fisk som blir anbefalt som tilbehør til vinen

Patatas bravas 

en spansk tapasrett som blir nevnt i sammenheng med vinen

Eggeretter 

baskiske eggeretter som blir anbefalt som tilbehør til vinen

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Tom

Sponsors

Fiken

Similar

Loading