Er denne vinen bedre enn en Montrachet?

Tom og Kjell-Gabriel er i California og smaker på Cannonball Chardonnay. Vinen er frisk, har pære- og melonaromaer, og er laget på spesialbrente fat. Tom og Kjell-Gabriel diskuterer vinen og de ulike smaksprofilene. Kjell-Gabriel liker vinen, men ønsker seg noe salt til. Tom tror at vinen vil passe perfekt til en melonen med skink. De snakker også om amerikansk vin generelt og de tradisjonelle etikettene.

Transcript

Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt. Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play. Vi skal til California. Hey! Blir det hiphop? Blir det rap? Vi får se. Følg med. Hei og hjertelig velkommen til Kjelds vindkjeller og Drinkfeed med Tom and Ratty Løveås. I dag så skal vi til United States of America. Og vi skal til en av mine favorittaktiviteter. Vinn? Nei. Nei, jeg tror det var det du ville lede av, Ferdje. Ja, men aktivitet. Er vinen aktivitet? Er det å drikke vin en aktivitet? Ja, det vil jeg jo si. Men det var ikke det du var ute etter. Du skal ha meg til å si noe som jeg ikke vet hva du vil jeg skal si. Så da må du nesten si det selv. Hvis jeg skal ut og bade. Dere som ikke har sett Kjell Gabriel og vet hvordan vi ser ut, så vil jeg si at han er den største av oss. Du har et ganske stort volym. Det er veldig mye av Kjøl Gabriel. Nå kommer jeg på det, for den vinen vi skal snakke om nå, den heter jo det samme som det du sannsynligvis gjør for å irritere alle som sitter rundt i passenget, for eksempel. Det eneste jeg driver på med, jeg går ikke forsiktig ut i passenget, jeg tar bomba. Uansett. Cannonball, som det heter på det andre spørsmålet. Her har du jo det, det heter cannonball da. Og de tar bomba litt feil her, og jeg tar mer halvbomba, som det er en sånn snakksak. Ja, da er det mye bein ut. Et bein ut, et kne opp, og så gjelder det å skape vakuum mellom brystkastet og hendene, så du må holde det samtidig som du lener deg tilbake når du treffer vannet, da får du en ekstremt stor søle. Jeg har faktisk hoppet fra femmeren på Valstrand og spruta opp til tieren. Det er ikke alle som kan si det. Nei. Uten at noen ler. Jeg er veldig glad i det. Jeg er veldig stolt av det også. Uansett, vi er da i Kalifornia. Vi er i Sonoma County, ganske nord i Kalifornia. Og her har vi da denne Cannonball-serien. Du har funnet frem den hvite. Det er du som har tatt vin i deg i topp. Den tok jeg. Dette er en vin jeg har smakt den. Men jeg har aldri gått helt i dybden på den. Som vi kanskje... Vi kommer ikke til å gå i dybden i dag, eller? Vi kjenner jo oss to, men vi skal hvertfall snakke om den, da. Om ikke annet. Så andre kan høre på. Hør på det. Det var lyden sin. Det var lyden sin. Vi er, og jeg har jo også, og det er veldig morsomt, på toppen av dette skruekvarkvin, på toppen av den, så står det Dive-in! Og det er jo et ordspill som disse amerikanerne synes er morsomt av og til. Men det er jo gøy med amerikansk vin, der de prøver å ha litt humor og glimt i øyet, for amerikanerne er jo ikke alltid kjent for veldig humor i vindene sine, synes jeg. Det kan de finne på i Australia. Der kan det være morsomme etiketter, og Naked and Roller Skates og her hvor det går. Men i USA skal det være litt tradisjonell, og de skal være litt... gjerne en sånn rik mann, det kan gjerne ha en sånn gullsøyle på og se litt sånn fjongt ut. Ja, de liker jo å være så seriøs som de bare kan, og dette er jo business og alt dette, og det skal selge, og de har masse folk som jobber tungt med det, og det er jo forfriskende da, nå kommer det noen som sier vi tar bompa videre, bare dive in, kjøp på. Ja, jeg tror at det også gjør at, oi det var kult, det husker man, for det at sånn det verste landet med dette her er jo Frankrike, Frankrike har jo chateau og bla bla bla med en håndtegnet hus, Alle vindene, alle stedene, alt er likt. Ja, du sier det alltid, og jeg har egentlig sjekket litt på det. Den nye generasjonen vindmakere, som har vokst opp med fedre og olde fedre og tipptipper som har tegnet hus på etiketten, de har kuttet det ut, så de lager noe litt mer. Ja, det har begynt å bedre seg. Det har blitt bedre. Ja, ja, ok, da skal jeg få litt sløk. Jeg har luktet det mens du har snakket om hus og etikett. Ja, hva fant du ut av? Vet du hva, hvis du lukter på denne nå, så kan jeg love deg at hvis jeg sier ord i pære, Ja. Så er det akkurat det du lukter oppi deg? Ja. Og det er litt kult, for det lukter pære-sider. Smørpære. Smørpære, faktisk? Hva er det? Nei, det er pære stekt i masse smør, med kanskje litt kanel på. Det hadde vært på toppen hvis jeg skulle spise det. Hørte som oppbydelig ut, men ok. Nei, det høres ut som... Hva heter det når de brenner i et eller annet sprit, et eller annet skjærg og sånn? Karamellisert pære. Ja, greit. Det er der det er billig. Det er denne pære-duften som kommer først, og så går den over i blomster, og dette lille chardonnay-preget av urter og lettkrydder og ting. Og her kommer jo også... noen toner inn fra fatet, vil jeg tro. Det er jo fatet inn her. Ja, men nå skal du smake straks. Når jeg lukter på den, så tenker jeg det lukter ikke typisk Chardonnay fra Kalifornia. Fordi det er mindre smør og mer pære. Riktig. Det var derfor jeg poengterte den pæra. Men Chardonnayen er der. På smaken er det mye mer typisk Jeg hadde forventet noe mer av disse fat-taninene, for vi vet jo at de bruker fat ganske grunnig der. Den er der, men den ligger ikke som en sånn klam hånd noen ganger. Den er også ganske frisk og fin. Litt sånn tropisk. Kanskje litt sånn ananas-melon. Kanskje ikke så mye melon, men ananas. Litt på den tropiske frukten. Hvis jeg lukter nå, hvis jeg tenker nå høyt på ananas. Ja. Så er ikke den der i det hele tatt. Men jeg skjønner hva du mener. Det er en sånn tropisk frukt ting over dette her. Den passer jo veldig bra til en sånn badetur da. Ja, dette er jo en ting du kan ta med deg ved bassenget. Og jeg fikk veldig lyst på noe som er salt da nå. Ja. Et eller annet... Jeg fikk sånn der oppi hodet mitt, så fikk jeg noe som jeg egentlig ikke er så glad i. som forret, men det er veldig mange som har det. Sånn melonen med skink. Skink og melonen, det hadde gått perfekt i skink og melonen. Du har liksom melonsmaken i munnen akkurat når du tenker på det. Så får man det, og så synes jeg, når jeg spiser det, så tenker jeg, åh, for bestilt dette her, jeg liker jo egentlig, jeg synes jo Jeg synes det aldri hadde vært godt. Der er vi forskjellige, det er lov. Jeg digger det, men jeg tenker også at jeg fikk lyst på et eller annet saltusin av den her nå. Skinka hadde vært fint, for dette er melonen. Jeg vil heller spise skinke og drikke dette, enn at noen har rullet den ned rundt en gondalop-melon. Jeg ser hva du mener, og jeg vil alltid velge vin foran melon. Så hadde dette vært den siste episoden vi hadde lønnsomt om, det gjør vi i hvert fall sikkert. Nå har jo det at vi ikke får dette fatpreget sikkert noe å gjøre med at jeg tror de har veldig hard toast på tønne sine. Fordi, crashkurs nå for dere som ikke vet helt, alle vintønner blir jo roastet, som det heter. De tar rett og slett og brenner med svære flammekastere, rett og slett. digre brann. Bare for å få det til å bøye seg, så må de brannes. De må varmes opp, de må tøyes, og de skal også, fordi kullet, som da danner seg på innsiden av fatene, har en filtrerende effekt for uhumskheter og bakterier og alt mulig skjøyt som kan komme med når de tapper oppi. Og det gir en og det blir ikke noe røyksmak av det, det bare hemmer graden av disse vanilinstoffene som er i eika, og disse tanninene og alt det som kan trekkes ut av treet, og så langer den toasten litt beskyttende lag. Og jo hardere du toaster, jo mindre Kan du si av disse eteriske oljene som kommer inn i vinen. Men det kommer inn, enten du vil eller ikke. Det ligger jo på syrkler på det her ganske lenge. Jeg tror at folk kunne gått opp i kvitt eller dobbelt i vinen. Jeg bare hører på alle podcastene våre. Det er jo godt fint. Du lærer noe helt liten. Det er ikke det bra da. Vi bare øser av nesten noe norm. Vi må bare håpe at kvitt eller dobbelt kommer tilbake på skjermen. Knut Bjørnsen er kanskje borte. Jeg vet ikke om han lever den igjen. Ja, men jeg tenker at, jeg vet ikke om jeg hadde klart meg så bra i en sånn her boks med sånn her lampe som lyser, og så du skal svare på 12 spørsmål om videoen. Det er liksom master of wise. Og så den deilige musikken. Vi sender et stafettbind videre til de som har tatt diploma og som har tatt master of wise. Jeg vil heller ha tilbake Kvitter Lidom til den der Maskorama-surret, men nå skal ikke vi holde på det. Altså, få tilbake gammel kvalitetstv. Kjære mann. Ilsenmann72. Ken Ball, Chardonnay, 235. Frisk, morsom. vin. Jeg synes også i denne Cannonball-serien, for det er jo en serie, det er flere viner, de har både Merlot og Cabernet Sauvignon, bare så det er sagt. Det er helt utrolig at de har Merlot i California etter den berømte filmen, men sånn er det. Ja, men jeg vil bare, jeg tror kanskje at Cabernet Sauvignon er den jeg synes er aller best. Det er den som, det er jo flaggskipet deres da. Det må vi få lov å... Fåst det er akkurat samme, 235 denne. Selv om det kanskje høres mye ut for en flaske hvitvin da. eller en cab for den slags skyld, så snakker vi tross alt om Sonoma, vi snakker om Kalifornia, og det er plutselig 2,35. Ikke veldig dyrt. Det er egentlig en svært overkommelig pris for det vi har i glassene våre nå, Kjell Gabru. Om det, så takker vi for oppmerksomheten denne gang. Hyggelig å reise med deg til USA, Tom. Det er alltid hyggelig å reise til USA med hvem som helst. Hvis du hadde gjort det fysisk, så hadde du fått litt miles på flyselskapene også. Det hadde vært fint. Og oppgraderes til første klasse og så videre. Uansett, 2.35, Cannonball, Chardonnay, morsom vin med melonen og pærefølelse. 100% Chardonnay på spesialbrente fatt. Just dive in. Lykke til.

Mentioned in the episode

Cannonball Chardonnay 

En hvitvin fra Sonoma, California. Vinen har pære- og melonaromaer og er laget på spesialbrente fat. Tom og Kjell-Gabriel smaker på vinen og diskuterer smaksprofilen.

Sonoma County 

Et område i California hvor Cannonball Chardonnay vinen er laget. Tom og Kjell-Gabriel er i Sonoma County.

California 

Et område i USA hvor Cannonball Chardonnay vinen er laget. Tom og Kjell-Gabriel er i California.

Chardonnay 

En hvitvinsdruesort. Vinen er laget på 100% Chardonnay.

Fiken 

En tjeneste for enkel fakturering og regnskap. Det er en sponsor for podcasten.

Vokteren 

En TV-serie på TV2 Play. Det er en sponsor for podcasten.

TV2 Play 

En strømmetjeneste som viser TV-serien Vokteren. Det er en sponsor for podcasten.

Melon 

En frukt. Tom og Kjell-Gabriel snakker om melonen med skink som en matrett.

Skink 

En type kjøtt. Tom og Kjell-Gabriel snakker om melonen med skink som en matrett.

Montrachet 

En vin fra Burgund, Frankrike. Det er en referanse til en type vin som er ansett som meget god.

Frankrike 

Et land. Tom og Kjell-Gabriel snakker om den tradisjonelle etiketten på vin i Frankrike.

Chateau 

Et slott eller en vingård i Frankrike. Tom og Kjell-Gabriel snakker om den tradisjonelle etiketten på vin i Frankrike.

Cabernet Sauvignon 

En rødvinsdruesort. Det er en annen vin i Cannonball-serien.

Merlot 

En rødvinsdruesort. Det er en annen vin i Cannonball-serien.

Kvitter Lidom 

En TV-serie. Tom og Kjell-Gabriel snakker om en TV-serie som de liker mer enn Maskorama.

Maskorama 

En TV-serie. Tom og Kjell-Gabriel snakker om en TV-serie som de ikke liker så godt som Kvitter Lidom.

Master of Wise 

En TV-serie. Tom og Kjell-Gabriel snakker om en TV-serie som er vanskelig å delta i.

Knut Bjørnsen 

En person. Tom og Kjell-Gabriel snakker om en person som er involvert i TV-serien Kvitter Lidom.

Valstrand 

Et sted. Kjell-Gabriel snakker om å hoppe fra femmeren på Valstrand og spruta opp til tieren.

Gondalop-melon 

En type melon. Tom og Kjell-Gabriel snakker om å servere vinen med en gondalop-melon.

USA 

Et land. Tom og Kjell-Gabriel snakker om å reise til USA.

Drinkfeed 

Et podcast-nettverk. Podcasten Kjells vinkjeller er en del av Drinkfeed.

Cannonball 

En serie med viner. Vinen som Tom og Kjell-Gabriel smaker på er en del av Cannonball-serien.

Participants

Host

Tom

Host

Kjell-Gabriel

Sponsors

Fiken

Vokteren

TV2 Play

Similar

Loading