FIKEN Superenkelt regnskap
Se nå på TV2 Play
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Tyskland på sitt beste, sier folk. Følg med. Hei og hjertelig velkommen til Kjell Svinkjeller. Håper at du har det bra. Jeg befinner meg i en bitteliten landsby i Reinhesten som heter Bechtheim.
Og her er vi hos Dreises Gakker. Jokken Dreises Gakker heter vindmakeren. Veldig hyggelig fyr. Han er ikke her i dag, men han har sendt en ung kar som er eksportmanageren hans. Jeg tipper han er i slutten av 20-året. Veldig hyggelig type som nå har
Kjørte en smaking på oss, vært igjennom åtte-ni viner faktisk. Vært helt fantastisk. Og selvfølgelig, det hjelper jo å være på plass. Da blir man jo revet med, og man får lyst til liksom å... Atmosfæret er veldig mye når det gjelder vin, for å si det sånn. Men vi er da... Først var vi oppe i vineriet, veldig moderne vineriet, og produserte en halv million flasker i året, så det er en pass stor produsent-
Og nå er vi da nedi i denne Bertheim lille landsbyen, der vi har hatt vinsmakingen på det gamle vineriet. Så nå er da kontoret helt fantastisk charmerende. Og vi har vært igjennom Risling, Brutt, altså Mobler, og litt sånn forskjellig. Og så har han også begynt å forske litt på, han har nemlig vært der, det er gøy, ikke sant, når vinmakerne, han var på besøk i Champagne for å se hvordan de jobber. Og da smakte han på
Non-vintage, det vil si at i champagne er det veldig vanlig med non-vintage, så de blander forskjellige årganger. Så smakte jeg på non-vintage-vin før det ble bobler, altså før de begynte angangsfermentering i flaske. Og det synes jeg var fantastisk gode, og så tenkte jeg, hvorfor gjør vi ikke det selv?
Så han har lagd både rød og hvit vin, som er da årgangsforskjellige årganger. I en hvit vin er det fem forskjellige årganger på risling. Det var veldig gøy å smake på, for når jeg lukta på den, så var det risling. Men når jeg fikk den munnen, så bare, hæ, er det risling?
For den var en rund, fyldig, ganske moden smak, som jeg synes var utrolig fascinerende. Jeg har gjort det samme på Rødholm, da var det bare to årgangers, det var litt annerledes. Men jeg har jo selvfølgelig i glasset, og denne her, det som er litt trist for dere hjemme i Norge da, er jo at flere av disse, Dreise skal ikke ha ni vinner på pole, men ikke Weissburg-Guntheren som jeg nå har.
i glasset her nå, og det synes vi var kjempe, kjempe digg. Vi rundt bordet ble alle sånn, åh, dette her var godt, det er frisk, deilig, syrlig, og rett og slett sånn blomster duft på nesa, som gjorde åh, en liten dans i munnen her altså. Klokken er ikke 12, eller jo, klokken er akkurat 12 på formiddagen, sola skinner, og da er det deilig å allerede smakte nattet nye viner, og det som er så fint med å være på tur,
er at når jeg er på smaking hjemme, så spytter jeg, for jeg må kjøre bil hjem. Men her kan jeg bare kose meg og synes at livet er herlig. Og jeg må jo ikke glemme, den får du nærmere på Polø, 179 kroner, Sylvaneren til Dreisteskaker. En fantastisk vin. Jeg er jo make Sylvaner great again-type, men den er rett og slett nylig. Og det som er så gøy, er at...
Han som holdt smaking på oss, han så liksom på flaska og så bare «Is this Norwegian?» For etiketten på Sylvaneren er på norsk. Og det er litt morsomt fordi han sier at vi selger stort sett bare Sylvaneren til Norge, så da har vi egen norsk etikett.
Og han prøvde å oversette, han skjønte faktisk de fleste ordene, det gjorde han, og han syntes det var litt gøy da at vi var på besøk og var norske, og så var det norsk etikett. Dragstekarket selger ganske mye vin til Norge, det er liksom en av de store markene, det er jo Finland og Sverige.
For vi er glad i Riesling, men de er jo da verden over og på veldig mange Michelin-restauranter. Så har du mulighet til å kjøpe dragskaker. Jeg tror Rieslingen er inne på ganske mange pol. Så er det en punnsolid produsent som virkelig har brushet opp. Han overtok Jochen, jeg tipper at han er 43-45, kanskje 6-7.
Han overtok vineriet til mamma og pappa i 2001, da var han tidlig i 20-året. Da bestemte han seg at nå er det nok, nå skal vi satse fullt og helt på å lage skikkelig vin, og det har han virkelig fått til. Det er rett og slett nydelig vin. Så gå på pole, skaff deg noen reiseskaker, finnes da i ni varianter, så vidt vi har skjønt.
Og jeg tror jeg kan gå innenfor absolutt alle sammen. Men Weisburgunnen her som jeg har nå, den tror jeg ikke dere får tak i. Så da må dere rett og slett bli med meg på tur, eller dra til Berchtesheim på egenhånd. Og da kan du hilse for meg og si at Kjell Gabriel sa at vi skulle komme. Og da kommer du til å ta veldig godt imot dere. Det er lørdag i dag når vi tar dette her, så egentlig så er det...
men han sa at yes, kommer folk fra Norge, selvfølgelig skal dere få lov å komme til oss på formaking. Så det er ekstra hyggelig. Så det er tysk gjestfrihet på sitt aller aller beste, som er helt fantastisk. Så nå skal vi snart gå og spise litt lunsj, og ta videre til Rudishheim og Rheingau.
Har du lyst til å dra på vindtur, ta kontakt med meg på kjellet kjellsvindkjeller.no eller et eller annet sted du får tak i meg. Og så sier du, jeg har lyst til å være med. Hvordan kan vi få til dette her? Og så sier jeg, hvor vil du dra da? Og så kan du bestemme akkurat hvor du vil dra. Akkurat nå rundt bordet så ble vi veldig giret på å ta en tur til Franken.
og drikke sylvanere og litt sørtysk vin, så kanskje det blir en tur dit en gang. Vi får se. Alt er mulig. Livet er foran oss. Vi kan gjøre absolutt hva vi vil, hvis vi bare har lyst nok. Jeg heter Kjell Gaber Henriks. Tusen takk for at du lytter. Og takk for at folk blir med meg på tur, så jeg får lov å spre vinglede til dere alle sammen. Jeg er ydmyk, glad og litt stolt. Det er viktig å være litt stolt. Takk for nå. Ha det bra.
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye ticketsystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000 per PC? Men hvis du legger til en plusstiamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hester du noe plante på kontoret?
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.
Du, vi må aske klær. Er strømmen billig nå? Sjekk appen. Jeg lurer på hvor mye strøm vi bruker på en dag, ja. Sjekk appen da vel. Hvilken app? Fortum-appen. Fortum-appen gir deg oversikt og trygghet. Kanskje det er derfor vi er Nordens mest valgte.