Følg med! Følg med!
Ja, litt Beach Boys var det jeg prøvde meg på. Det er jeg veldig dårlig på, kjente jeg. Men da jeg begynte så kunne jeg bare ikke stoppe. Nei, det er som en sakte bilkrasj når du drar i gang den der. Det var jo en stor idé. Velkommen til Drinkfeed og Kjell Svinskjeller. Jo.
Og så får vi si at det blir ikke så mye mer sang utover denne episoden, men vi skal til Kalifornia, det er helt riktig. Vi skal til Central Coast, vi skal til Hillside, Pinanoar 2021.
Og denne her er i basisdom. Hva er det du har funnet på nå? Du og jeg, vi liker å slå et slag for BU, altså bestillingsutvalget, for det er jo den råeste vinbutikken i verden, egentlig. Ja, og hvis du har hørt noen av de siste episodene våre, så kan det hende at vi har vært på noen som absolutt ikke er på noen pool, og noen vi aldri har hørt om, og så videre. Vi er litt der. Ja, og så har vi fått lesebrev
håndskrevet med frimerke, slikket på begge sider, og det er helt tatt som sier det at kan dere være så snille og kan dere være så innlig snille og snakke om noe vin som vi kan gå på butikken, på vinmodepolbutikken og kjøpe. Ja, for det er litt lettere for dere når dere bare, åh,
Det Tom sa der, og når han sa den der kjent på syre, da ble jeg så glad. Og så løper han rett inn på polen og sier Tom sa kjent på syre, gi meg syre. Og så sier han, nei, den må du bestille for om 3-4 uker. Nei, det er ikke så lang tid da. Det er bare å bestille sånn om 3-4 dager, men nå trenger vi ikke det. For nå er den på basisutvalget som heter. På de fleste pol burde den være inne. Den er på kategori 2.
I begge varianter, lyst til å lete rødt og mørkt, så dette her er jo veldig tilgjengelig. Ja, det er så dødt. Nå gir du, nå byr du på rasjert, nå er du på tilbudssiden. Og det er litt sånn passiv-aggressivt i forhold til at nå skal den få pass i seg. Ja.
Men det betyr jo ikke at denne vinen skal trekkes ned på grunn av at vi... At den er populær. At du snart trekker den opp. Nei, jeg kan begynne. Absolutt ikke. Fordi Kalifornien er jo... De sliter jo med...
De sliter jo med kronekurser og det aller meste økonomisk man kan slite med når du kjøper ting nå fra Uniten. Og det er klart at veldig mye av det man vanligvis ville kanskje valgt fra Kalifornien koster nå litt mer enn folk synes det burde. Bortsett fra generelle prisoppgang også i USA, så er det jo denne valutagreia som gjør at det blir dyrt. Ja, jeg var i USA sist gang i
2008, det er ganske lenge siden jeg kjenner det og da var dollaren 5 kroner det var på det laveste og det var kjempegøy det var kjempegøy å være i USA alt var happy hour og nå føler jeg hvis du skal bestille et eller annet jeg er jo interessert i basketball jeg sjekket da pris på første kamp i finalen i NBA i Boston
på rad 30 eller noe sånt, så det var jo ganske nærme men ikke sånn kjempenærme. For oss fire hva tror du det vil koste å dra på basketballkamp? Det vil koste på finalen? Ja, det er den første av sju kamper i finalen. Det måtte du lute med la oss si 50 000 eller noe sånt, jeg vet ikke. 50 000 per billett?
Ja, det var det jeg mente. 200 000 kroner måtte vi ut med hvis familien skulle drømme til å sette finale-kamp i NBA. Sport er jo viktig for barna, Kjøl Gabriel. Ja, det er utvikling. Ta opp forbrukslån og kjør på 200 000. Det er helt kokodyrt der borte. Men hadde det vært 5 kroner dollarn, så hadde det vært 100 000, men fortsatt ekstremt mye. Det er litt mye for å se på basket. Uansett hvor interessert du er, spør meg da. Men ja.
Du fikk jo noen billetter ned i 7000 per billett. Men vi skal snakke om vin. Vi skal snakke om vin. Det er mer interessant for meg, egentlig. Ja, og dette her må kalles en rimelig amerikaner, fordi at amerikanerne begynner, som vi har akkurat vært innom, begynner å bli dyrt. Vi kommer jo til prisen etterpå. Nå skal vi bare dedusere vin, konnotere eller hva det er for noe, når du bryter den opp i små døler. Hva dufter dette her? Fordi
Det er en urtegreie som jeg ikke helt greier å gjenkjenne. Det er nesten ikke eukalyptus, men det er en litt spicy ... Jeg tenkte eukalyptus, men den ligger under alt det kirsebærene som ligger på toppen. For jeg fikk kirsebærenese, og da blir eukalyptusen litt sånn ...
smaker det lukter nesten litt sånn anisaktig men det er urtøte det er jeg ikke i tvil om ja det er nesten dufter er det noe sånn der sånn grønnsåpe men det heter jo ikke det er den der du ofte egner på nei, hva er det de bruker som lukter noe furonål furonål er det jeg er på jakt etter
som pine wood. Jeg skjønner hva du mener. Jeg er på en litt annen retning, men det er denne skogsbunn-aktige kryddergreia som er her. Vi kan jo sitte en halvtime og ramse opp forskjellige ting, men jeg tror det bildet her som vi har laget nå, det dekker nok den vinden her. Hvordan føler du på paletten da? Å, den er mye mykere i munnen. Jeg tenkte, å, denne kan stikke litt. Denne kan få...
På grunn av den litt intense furunålen som jeg kjente, eller eukalyptusen, eller det er jo ikke greia å forklare, så har den en fruktighet og en sånn mild, rund, her kommer plutselig litt sånn lakkris og...
kanskje litt noen hint av sjokoladeting, og den er veldig myk og behagelig i munnen. Den er veldig kompleks, og den har litt sånn tanniner, som gjør at den er litt på den tørre siden. Den er ikke sånn fruktjuiceaktig, snarere tvert imot, den vasker, tørker ut munnen etter at all den her krydderblandingen du ...
beskriver det egentlig veldig bra. Jeg klarer ikke å komme med noen bedre forslag. Og så har den litt fatprek her. Du kjenner at det er noe vanilje her også. Det som er veldig morsomt, jeg hadde denne vinen på en
som jeg gjorde for litt siden, på Pin Pin, som er en ungdomløse, bare unge jenter der, det var noen litt eldre også, men stort sett var det veldig mye unge folk, og det var veldig morsomt, for de har et helt annet utgangspunkt når de skal smake vin, og da, denne her var skikkelig sånn lakrys, altså begynte hun å, panda lakrys, begynte hun å tenke, ja ja, kanskje litt panda lakrys,
For den har jo litt myk myk frukt. Jeg sitter jo som et spørsmål når du snakker om pandalakrisen. Det er jo helt månelanding for meg. Pandalakrisen er den røde, litt søtlige lakrisen fra Finland. Jeg tror pandalakrisen er fra Finland. Igjen? Ja, du?
Jeg trodde dette her var litt sånn almen kunnskap om pandalakris. Nei, ja, det kan godt hende. Det finnes også sånne lange stenger som er rød og hvit. Å, de? Ja. Er det pandalakris? Ja, og hvis den er blå, så er det salmiak.
Hvis den er rød, så er den søt. Og du har gamle kikk, du. Nei, jeg har den der mennesketypen som er genetisk disponert for ikke å være veldig glad i lakrids. Det har jeg testet. Så jeg fikser egentlig ikke. Jeg spiser lakrids og høfløt, men det er ikke noe jeg...
Jeg er ikke en av de som sitter og drømmer og lengter et saltmjøkk, snarere tvert imot. Jeg vil helst ha en annen type snoppedopp. Og der er vi helt forskjellige. Jeg elsker jo saltløkkerist, det er jo noe av det beste som finnes. Men tilbake til vin. Hillside Pinot 2021, inne på nesten alle fol. Og dette her er saftig, deilig, behagelig å drikke i den rimelige sorten av USA. Det er ikke noe klørts, og det er ikke noe...
Det er ikke noe av disse litt mer avanserte pinåene. Dette her er en mer folkelig pinå. Det er ikke noen fancy hestebilder på etiketten, og ikke noen som stormer over prærien. Ikke noen Mustang-hester som de har tatt bilder av igjen for feil. Men med tanke på kronekurs, vi vet hva en basketballerier
kampkoster, og det ene med det andre, og her er det lakriser, og her er det urter, og her er det alt det vi har sagt. Hva er markedspris på de fleste pool da, som du får dette her tak i? Hva ligger vi på? Jeg sa jo at basketbillettet for fire personer koster 200 000. Du kan kjøpe 1000 flasker av den her i stedet. 200 grunner flasker? Yes! Åh, det er så god matte! Dikker det!
Jeg er ikke så god på lakkeris, men det er en gav. 200 kroner er helt akseptabelt. Det er et veldig bra pris for å være amerikansk i Amerika. Det er et godt svar, sånn som dette står nå. 200 kroner for en amerikansk pinot med så mye frukt og litt fat. Det skal man ikke kimsa. Jeg tror at grillvin ...
som en god røvin ved siden av uansett hva du hiver på grillen. Du liker å kalle det tre for to, hvis du hiver en tre for to på grillen. Ja, jeg gleder meg til tre for to. Da er det jo ymse som kjøpes. Ja, pølster og grillribb og den slags. Jeg synes det er veldig gøy å stå på butikken og se folk ned i grillet og hva de plukker. Da kan jeg stå og titte litt og si «Oi!»
Og så tenker jeg, hvordan spiser du? Tenker jeg, hva til? Hva er det du dytter i deg? Hva er det du lever av? Hvilke venner har du? Men det er kjempeforsatt. Hilsa, Pina Noir, 2021, 200 kroner. Det er et knakans godt kjøp, vil jeg si. Det vil jeg absolutt si. Skal vi bare si tusen takk for oss, Kjell Gabel. Jeg kan begynne, ja. Tusen takk for meg. Tom Amiratul, Øyvatsfadring Kvid. Tusen takk for meg, Kjell Gabel Henrik, Kjell Svinskiller. Og så ønsker jeg,
Alle en riktig fin sommerdag for vi er fortsatt i sommeren.