Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da har nok... Vent, sa du nei? Du vet at fiken også gjør det enkelt å starte din egen bedrift. Fiken. Superenkelt regnskap. Ja, og hjelp til å starte egen bedrift da. Granka, granka, granka. Tja, tja, tja, tja, tja, tja. Vi skal drikke vi inn. Følg med. Følg med.
Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjell Svinnkjeller. Jeg heter Kjell Gabriel Eikeli Henriks for å være helt precis. Det er en ganske lang navn. Og det var veldig lett å se på alle klasselister, for jeg hadde lengste navn i klassen. Så jeg bare på lengden. Det var ikke så viktig å se hva det sto. Jeg visste bare at der var jeg. Og sånn er det når du har en far som liker at du skal hete lang navn. Men nok om det. Vi skal til Gran Canaria. Gran Canaria.
Vi skulle nesten ha det med charter-svein her Han har jo på en måte forskjønt litt, stakkars Jeg mener kanskje det er litt selvforskyldt også Skulle jeg tro Men plutselig så er han tilbake igjen
Så får vi se. Og han har jo vært på de fleste sydensteder, og det har han god erfaring med. Og der har han sikkert vært på grisefest, for vi er skatt i Kanarieøyene, og der føler jeg, jeg vet ikke om de har så mye av det lenger, men jeg husker sånn
Da jeg var liten så var det snakk om denne grisefesten på Kanarien, der de helgrilla en helgris og så inviterte de masse turister og så skjenka de fulle på et eller annet.
Og det gjør de helt sikkert fortsatt hvis de får mulighet. Dette høres ut som noen norske, svenske, danske og så videre turister er veldig glad i. Vi har jo holdt på med charteturer hele tiden 1958, tror jeg. Så dette her er noe vi har blitt god på. Blitt flytt ned til spanske steder, og så har vi blitt løsende
skjenka glad og fulle, og så er vi fornøyde når vi kommer hjem. Jeg må jo si at jeg har en liten soft spot for programmet Sharty Feber, fordi at jeg synes det er så mye rare nordmenn der, som jeg synes er fast. Det er litt sånn puteteve til tider, men også veldig, noen av de er jo veldig charmerende.
Så man blir glad i noen, og så blir man irritert på andre. Sånn er det blitt. Og det har blitt ganske mange sesonger. Jeg vet ikke om det er etter, jeg har kanskje sluttet med det etter covid. Men uansett, kanarieøene er en liten fun fact på veien. Mange tror at kanarieøene handler om kanariefugler, men det er Canary Islands, og det handler om hunder. Så det visste dere. Og denne øya som vi skal til er Teneriffe.
På Teneriffe er det jo en gammel vulkan, og denne har da blitt vulkanskor. Denne vinen som jeg tar frem i dag er litt morsom, fordi det er to kanarieøyende røde viner i basis, så dette her er noe som Kongelig Norsk Vinmonopol har.
med Harald Rex i spissen, har lyst til at vi skal prøve oss mer på. Og jeg holdt vinkurs på spanske vinner, da hadde jeg med denne her. Så synes folk at dette her var kult, fordi at den er litt sånn snodig. For den har ganske mye frisk rødfrukt. Kanskje liksom bjørnbær, modenjordbær, moreller. Og så har den plutselig også ganske spicy notes. Og den er liksom...
men spicy notes. Hvor vil du være? Dette er noe som passer veldig godt til denne grisefesten, bortsett fra at dette er bra vin. Jeg føler på grisefesten så får man ikke så veldig bra vin.
Antar det, jeg har jo som sagt ikke vært på dette Men gris Altså svin, litt sånn spicy Svin, passer dette her Helt utmerket til Så Da må jeg slå et slag for dette her Det er da Quiquere Tinto 2021 244,90 Som er dagens svin
Laget på en drue som er lokal Som heter Listan Negro Som i antok kom ut på øynene på 16. juli Så jeg har holdt på ganske lenge Men dette her til grisekjøtt Spicy barbecue ting Eller ting som er litt spicy Er helt perfekt Så dette her er rett og slett Supervin som passer Perfekt til litt sånn Krydret Ordentlig festmat Så
Og da, i og med at den passer til svin sommer, kan det jo hende at den også passer til svin vinter, altså juleribba. Det har jeg ikke prøvd, men jeg tenkte kanskje jeg skulle gjøre et forsøk som ...
Nå som jula står for turen. Så Quick Quit Tinto 2021 koster 244,90. Er i basis kategori 4 og 6. Så det er jo ikke på alle polen, men inn på de større polene. Ellers er det veldig lett å bestille. Og jeg synes man bør prøve seg
på en liten frekk spanjol fra Kanarieøene. Så kan du tenke litt på charterstein da, og le litt på alle de rare påfunnene han har gjort på disse charterturene sine. Det er mye rare ting. Jeg har jobbet litt med TV tidligere, og jeg synes det er veldig morsomt, for det er vel disse som er med i disse programmet, de har jo da såkt seg inn da,
meldte seg på og sa ja, jeg er kjempekreativ og så skal du liksom finne på veldig masse morsomme ting og så kommer de der ditt og så skjønner de at åja, jeg har aldri produsert TV før så da bare prøver du å finne på ting som stort sett feiler hver eneste gang de klerer seg ut og de skal lage altså det er så mye rart de skal finne på men som går de da i bare hver eneste gang for de å lage TV
Da må du legge en ordentlig plan. Du kan ikke bare dra ned ditt og tro du er morsom, for det funker ikke. Og jeg synes det er veldig gøy å se på med min lille TV-bragen bakgrunn, og se hvor dumt det kan bli. Sånn er det. Så dagens kanariefugl, rett og slett. Denne her bør jo slå an på lille strøm, skulle jeg tro. Og jeg skal prøve en tribbe før julen.
Jeg gleder meg. Du gleder deg. Snart er det jul. Og drikk med spansk vin. For der er det mye moro. Det er ikke bare i Rioca, skjønner du. Det er ganske mye morsomt med andre duer også. Sånn som Lista Negro. Ikke den man drikker så oftest. Fun fact er, den produseres stort sett på Kanariene og Meksiko. Og litt i Kolumbia. Så det er ikke så ofte vi dukker over eller kommer over den. Men,
Moro er det. Takk for nå. Ha en fin dag. Nytt livet. Og så skal jeg finne nye viner å snakke om. Ha det bra!