FIKEN Superenkelt regnskap
Se nå på TV2 Play
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
Hundre tusen ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Hvorfor reise så langt når man kan finne godsaker hjemme? Følg med.
Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjells Vidkjeller. Jeg tenkte, i dag så var jeg på jobben. Jeg delte kontor med et eventbyrå som heter Lydkontoren. Veldig flinke, så hvis du trenger det, ta kontakt med de flinke folk.
Og da spør de liksom, jeg sitter inne i det lille rommet mitt, men av og til trenger de da litt hjelp, for de lurer på ting, og kanskje jeg er en fin person å spare med, for jeg er jo en artig type, synes jeg selv.
Jeg tror det sto i årboka da jeg var russ på Nesbø videregående back in the days. Kjell synes at Kjell er kul, og det holder de massevis foran. Og det er faktisk en del sannhet i akkurat det. Den som fant ut at det var noe sånt. Men da var det en av de som jobber i Linnatorden som spurte «Du, vi skal ha et firma som skal ha et arrangement i juni».
Det er folk fra hele verden som kommer, og han hadde veldig lyst til å servere noe norsk. Så han tenkte at han hadde lyst til å servere, når de kom, så i stedet for en velkomstring, så skulle de få litt akkevitt. Og da ville han kanskje gammel oppland eller et eller annet sånn linje eller et eller annet sånn. Så
Så sa jeg at jo, jo, det er veldig bra det. Det er kanskje litt som bråstart å komme på et selskap og få en shot med sprit som smaker litt stert og litt rart for veldig mange. Nå vet jeg ikke hvor disse folkene kom fra, men uansett, jeg tror kanskje mange ville ha syntes at dette var litt stert og litt rart, kanskje ikke som velkomstdrink. Så da sa jeg, men hvorfor i alle dager
Kjører du ikke norsk sider? Altså, norsk moderne sider er jo helt fantastisk. Og da sa han at det synes han var en god idé. Og så kastet han litt ball over hvilken sider. Det er så mange forskjellige sider der ute. Masse gode sider. Og da, når jeg skulle planlegge denne podcasten her, så gikk jeg i skapet mitt, og da fant jeg faktisk litt sider som jeg ikke har prøvd enda. Og tenkte at dette her er jo en perfekt greie og dag for det.
Jeg trynna på isen i dag, så jeg er litt sur ut i huet, så jeg håper at det ikke blir alt for mye rariteter som vi kommer opp med i dag. Skikkelig Donald-tryning. Sånn er det når andrevinteren plutselig kommer, og vi aldri skal få «Åh, hvordan kan kvoren komme snart da? Kom, kom, kom, jeg trenger deg!» Men uansett, hvorfor ikke gå for sider?
For det er så mye fantastisk sider der ute, og det er faktisk en som jeg snakket med, vi var på pressmaking hos Pole, og så satt vi der og vinnjournalisten og pratet, og så var det en som sa, folk fra Vestlandet, og for det har det angre veldig mye av den siden den går fra, de burde ikke hatt lov til å kjøpe Prosecco. De burde ikke hatt lov til å kjøpe Prosecco når det er så mye fantastisk bra sider. Og der har det et veldig godt poeng.
Hvorfor skal vi ut av landet for å kjøpe aperitif? Og dette er jo en selskap der det kommer folk fra mange forskjellige land. Her må vi vise det norske, altså norske svar på museerne, norske svar på sjampanjen. Det er ikke lagt på drur, men det er lagt på epler. Og noen ganger så har de blandet litt perrer og annen hylleblomst og litt sånn forskjellig inn der. Men det er jo så fantastisk. Nå må jeg bare skenke, for nå ble det veldig tørst. ...
Nå har ikke jeg sjekket om jeg har fått hjerneskluser, men det må være lov å ta seg en glass vin for det, vel? Dette her er... Og nå kommer jeg til å slite, vet du. Dette er kjausa kjeldo, tausa kjeldo, fra Helleland gård. En halvtørr sider, fra Heldre.
Og det er veldig morsomt, for jeg har gått inn på hjemmesiden for å finne ut litt om dette stedet. Og Helleland går. De har holdt på siden 1684. Så dette her er familiedrevet. Og det er nesten, når man leser dette her, det er litt sånn som man kan lese om en vingård fra Italia. 1684, nå er det Olav H. Helleland som driver på, og har holdt på med fruktproduksjon de siste 50 årene.
og dyrker både epler og pærreplommer. Og siden 2017 har de reprodusert eplesider og eplesaft for sal. For det er jo på Vestlandet det er for sal. Og dette kan de kjøpe på gårdsutsalget vårt sammen med hvor andre varer er produsert i nærmiljøet. Og hvis du lurer på når gårdsutsalget er, så er det mellom 4-6 eller ring. Så du kan bare ringe, egentlig er det åpen hele tiden, men det er egentlig mellom 4-6.
det synes jeg er litt det er ikke så morsomt bare ring på hvis det er noe vi er selvfølgelig i Hørdanger og den har kommet inn på Polen nå men det er jo stort sett gårdssutsalg de driver på med det er, jeg har fått smake jeg har både to av disse disse to så har jeg da jeg har to viner fra heldre sidere fra heldre og jeg tok med denne her for den hadde da
Discovery og Dolgo eplene. Og den andre hadde bare aroma og Discovery. Nei, nei, skal man først lage noe, så må man klinge til. Alkoholprosenten er 8,7. Syret er 6, og sukkeret er 35. Litt perlene, og ikke økologisk alt som står på denne kjauset kjeldå.
Men jeg må smake denne. Aldri smakt før. Og jeg må innrømme det. Av og til når jeg er på vinmesser, så hopper jeg litt fort over til siderne. Men det må jeg slutte med, altså. Jeg må ta den sammen. Nå må jeg smake. Det lukter jo litt sånne gulgrønne epler. Men i munnen så kommer det plutselig litt sånn hylleblomst og litt sånn lette, ferskende toner. Og litt sånn fin, lett sødme.
Og så er det veldig lett drikkelig. Friskt. Ja, dette her er for alle dere som drikker Prosecco. For den er perlene. Det er ikke veldig mye bobler. Den er lett perlene. Juicy, fruktig, leskende eplevin. Med litt sånn lettmodende epler på slutten. Dette er ikke dumt. Koster av alle de rare tingene 199,70. Ikke 199,90, men det er 199,70 på Prosecco.
Jeg synes at neste gang du skal arrangere noe med en eller annen utlending, altså bor du på Østlandet så kan den utlendingen være Bergenser, altså et eller annet som kanskje har et eller annet utenlandsk bro i seg, så er Sider det du helt klart skal servere. Dette her er friskt og deilig. Altså det er jo Norge, alt er jo svindyr til Norge, så at den ikke koster mer er jeg forundret over.
Men hvorfor kjøpe cremant til 250 når du kan kjøpe disse boblene til 200? Og da må jeg også bare si at dette her er ordentlige sider. Dette er ikke sånn Marie Havn eller et eller annet sånn Grevens som du får på boks på Kiwi. For det har ingenting med sider å gjøre. Dette er ekte håndverkssider.
Så bare husk det når du hører ordet sider, så må du slutte å tenke på de boksene du får på Kiwi eller Meny eller Rema eller en eller annen kjede uten at det skal si noen foretrukne for å ikke gi deg noen som helst reklame. Men i vanlig dagligvarerbutikk. Med det så takker jeg for oppmerksomheten og ønsker deg en riktig fin dag videre. Og så sier jeg, trikk mer norsk!
drikk med sider. Du kommer til å bli positivt overrasket hvis du ikke har prøvd. Heldre sider sausa kjeldo, tror du uttales sånn, til 200 kroner. Det synes jeg var godt. Takk for nå.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i ticketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kaller seg til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit. Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en ticket?
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom. Du, vi må vaske klær. Er strømmen billig nå? Sjekk appen.
Jeg lurer på om vi strømmer i bruk på en dag, ja. Sjekk appen da, vel? Hvilken app? Fortum-appen. Fortum-appen gir deg oversikt og trygghet. Kanskje det er derfor vi er Nordens mest valgte.