Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken, superenkelt regnskap. Når vennen din begynner å bli vanskelig, hva gjør du da? Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjells vinkjeller. I dag har jeg møtt en gammel venn.
Og for dere som har fulgt med podcasten min, eller meg personlig i en stund, så vet dere at jeg har forkjærlighet og også et ønske om å gjøre Druun Sylvaner litt mer populær.
Faktisk har jeg laget en kampanje som heter Make Sylvane Great Again. Jeg vet ikke hvor jeg tok det fra. Men for meg er sylvaner en drue som trenger rett og slett mer oppmerksomhet fra oss. Det er alt for lite sylvaner som drikkes i Norge. Vi er veldig glad i å drikke Riesling, men vi drikker alt for lite sylvaner også. Riesling og sylvaner er litt ... De er ikke helt i familie, men de er to gamle tyske druer.
Som har holdt på i åresvis og så videre og så videre Men jeg sa jo da innledningsvis at det er en venn som har begynt å bli vanskelig Fordi at, og det er hele systemet egentlig har jeg funnet ut nå Men Sylvaner er druen, den skrives med Y, altså Sylvaner i Tyskland Og Y i Østerrike og Italia og Transylvania faktisk
Det er jo Romania, for dere som ikke er innforstått med hvor Transylvania egentlig er. Nå har jeg da fått tak i en flaske fra en produsent som jeg synes er veldig, veldig bra. Lagde fantastiske rislinger.
Jeg visste ikke at de lagde sylvaner, og da tenkte jeg at dette her må jeg rett og slett smake på. Og i går så holdt jeg et vinkurs med hvitvin og reker, og da tok jeg med denne her. Og da tenkte jeg, åh, fantastisk godt tilfelle til å lage en podcast dagen derpå. Men så begynte jeg å titte på flasken, og så ble jeg litt sånn der, men kom igjen da, hvorfor skal dere gjøre det vanskelig?
Hvorfor skal dere rote til ting som egentlig fungerer? Fordi at de nemlig kaller den «Gryner Silvaner», den grønne Silvaner, og det er smør på flesk. Vi har «Gryner Veltliner» i Østrik, ja, jeg vet det, men vi trenger ikke «Gryner Silvaner», for det har drunhet til Silvaner, og folk kjenner den som Silvaner.
Det som kanskje er litt rart for vi er i regnesten i Tyskland er at de skriver den med Y og ikke I. Fordi at vi er i Tyskland skal de nemlig skrive Sylvaner med I, men her har de skrevet Gryner Sylvaner. Og det er strek i regningen for Battenfeldt Spanier som lager fantastisk gode vinner. Altså, det er en skikkelig topprodusent når det gjelder ristling. De har bag-in-box også. Jeg mener at den er helt hvit.
Så hvis du skal ha god risling, prøv bottenfyllet spanerrislinger. Men nå er det da Silvanerns tur. Og det var ikke vanskeligere det enn at jeg synes bare, altså ikke rot ting til når du skal promotere ting. Ikke rote til. Prøv å holde det klart og greit. Prøv å jobbe frem merkevaren din uten å legge på så mange kromspring og så videre og så videre. For da blir det litt sånn rotet. Men i glasset har jeg da
Sylvaneeren, og det som jeg synes er så deilig med sylvaneer, er det at der rislingen har, altså de er litt like i smak og lukt, men de har ikke den der petroliumslukten som rislingen ofte har, og så er det litt mer frukt i resen. Når man bare drar den opp til møtene, så kjenner man at man blir helt våt i munnen, og man kjenner at spyttproduksjonen begynner å produsere. Og det skjønner man, for det er litt sånn grønne epler, gul frukt, kanskje litt sånn hintet, kanskje noe tropisk, men...
Ikke så mye, og så er det... Nå må jeg drikke. Så er det en deilig, fruktig, syrlig friskhet i munnen som jeg synes er helt fantastisk. Altså, Sylvaner er terrassevin nummer én. Altså, den kan selvfølgelig brukes... Vi hadde den til reker i går. Veldig mange som bare... Åh, fantastisk til reker, for den har den syrlige friskheten. Så det er kjempebra. Ja.
Men det er en fantastisk terrassevin også, for den har den fruktigheten som er så utrolig behagelig. Altså den ligger en sånn frisk, syrlig dans i munnen, og du kjenner bare, åh, med en gang som jeg har lyst på en slurk til, så da må jeg ta en slurk til da. Rett og slett deilig. Og det skal være syrlig og frisk, og det passer selvfølgelig hvis du skal ha mat til, så er det spergel, ondt silvaner er jo greia, men det er jo veldig...
Kort periode der det er hvit aspargis som da har han det saus over. Og sylvaner, det er kjempegodt. Men fungerer til kyllingretter, fisk, sushi, asiatisk. Veldig anvendelig sak. Dette her til litt spicy sushi.
Det er kjempegodt. Og så er det det med prisen da. Prisen er 174 kroner. Og det er jo kjempebra. Problemet er at denne her er nok ikke inne på så mange pol som det burde ha vært. For dette her sylvane burde ha vært overalt. Den er inne på fire pol. Og det er jo ingenting. Men dette her er en typisk vin som...
Polfolket bør ta inn For at dette her er så anvendelig Den er litt sånn allrounder Og så er produsenten kjempebra Baten Fylsmannet lager alltid bra vinner Og vi er i Reinhessen i Tyskland Så alt tilsier at dette skal være kjempebra Bortsett fra At de skriver Gryner Sylvaner med Y Altså nesten så har jeg lyst til å sende mail Og klage Men man kan kanskje ikke gjøre det Kan man det?
This is Norway speaking. Can you please fix this problem you have made? Kunne gjort det. Men jeg er litt sånn konfliktski. Så jeg liker best å ikke drippe om sånne ting. Men anbefales helt klart på det sterkste. Denne her skal jeg jobbe med å kjøpe inn en
Kjøper inn en kasse, skal jeg ha denne her utover nå høsten Akkurat når jeg lager denne podcasten her så er det vel siste soledag for nå Og det er de sagt hver eneste dag, men akkurat nå er det strålende sol ute Jeg driller og titter utover og hører at fuglene på vei hjem syrer over allerede Det er sikkert lei de også Men dette her er en vin som er så nydelig og så universalt i så mye ting
Så Battenfjell Spanier, Gryner, Sylvane, Trocken 2022 til 175 kroner. Altså ting kommer til å bli dyrere, så bare kjøp inn. Den kan ligge to år kanskje da, så det er ikke noe sånn ikke legge den i kjelleren og håpe at den blir kjempebra, for dette her er det sykelig og friskhet vi vil ha. Men det er
kaster jeg ballen videre til neste episode som kommer etter hvert hvis du hører nye episoder hver uke hvis ikke så får du vente et par dager så kommer det en ny episode jeg heter Kjell Gabler Henriks tusen takk for at du er du og at jeg er jeg og at vi er vi takk for nå ha det bra