Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her fordi vi liker enkelt. Fiken superenkelt regnskap. Nytt år, nye muligheter. Velkommen til 2024. Hei, velkommen til en ny runde av Kjells vindkjeller. Nå har vi gått inn i 2024 og det er jo et spennende år vi har foran oss.
Ja, hva skal vi oppleve? Vi skal oppleve OL i Paris, det kan bli spennende. Er det skuddår? Ja, det er det vel kanskje. Det er jo allerede to spennende høytider der. Jeg runder et fryktelig skummelt høyt tall på årsrekka mi, og
Det er mye utfordringer som skal skje i 2024, og hvor skal man begynne? Hvor skal man begynne? Jo, jeg har jo tenkt at jeg ofte blir sett på som en sånn vinenthusiast som tenker litt ut av boksen.
gjerne finner frem viner som kanskje ikke noen av de andre journalistene nødvendigvis prater så mye om, gjerne finner litt skjulte skatter som har litt rare historier, som er litt utenfor all forvei, som er litt snodige kanskje, og kanskje er litt spesielle, og hvorfor ikke fortsette denne historien.
ut i det ukjente og heller gå litt mot strømmen og være den som prøver å liksom si hva med det da hvorfor kan jeg ikke føre det var det ikke det Per Gunsten i Askeladden sa jeg fant, jeg fant og så videre kanskje jeg skal være litt Askeladden og det skal jeg fortsette med å være i 2024 og derfor tenkte jeg med at for det første så er det januar det er dyr tid alt har vært lomboka tas jo av det ene og det andre
regninger flyr til vers, ergo så må vi være litt rimelige mange liker jo å ha hvit måned i januar, så da kan vi også trekke noe hvitt men hvor er det landet i Europa som kanskje minst tenkes på når det tenkes hvitvin, fordi at alle tenker rødvin, i Tyskland er det motsatt for i Tyskland tenker alle risling av hvitvin og veldig lite folk rødvin og det bør de gjøre, for der har de fantastiske punanårer
Men i Spania så tenker alle rødvin og veldig lite hvitvin. Og derfor så har jeg da funnet frem en hvitvin fra Rioja. Og i og med at det er januar, så tenkte jeg at den kan godt være litt annerledes enn mange andre hvitvin fra Rioja. Den skal selvfølgelig inneholde masse forskjellige druer, det her vi ser på forresten. Blant annet så er det Tempranillo Blanco som er en
Rødvinstruet som ble hvitvinstruet I en mutasjon På slutten av 80-tallet Og så er det Viura Som er en veldig Beplantet spansk Hvitvinstruet Og så er det Malvasia Og så er Sjarnesen en blend Og tror ikke De har palmet det på litt fat også Så da må vi helle glasset Jeg har et stort og deilig glass i dag Og det som er så fint er At jeg synes det er så gøy
Med hvit rioja Ofte Også bare en dru av rioja Det er ofte dyrt Men her har de da tatt en Fire, fem Fire forskjellige druer Drutyper Også har de blendet det inn i dette her Også har de Latt det ligge litt på fat Så den får litt sånn en smørfedd Men den har liksom Den har liksom Litt av alt Den har
Denne gule, litt modne frukten. Det er noe blomster. Det er noe bakt sitron. Og så kommer litt sånn nøtter og smør og fedme fra fatet. Og så er det en fin dans mellom disse to inni glasset her. Nå må jeg ta en slutt for å se hvordan dette er. Oh yeah. Her er det fat. Den får et sånn nøttefet smør.
Ordentlig, rund, fyldig, nydelig, deilig, fet og god smak. Dette er da en vin som har 50% på ståltang, 50% på gamle fat, før de har lagt det felles på franske og amerikanske fat i et halvt år. Dette her kunne faktisk funket til juletorsken, nå er det for sent. Nytt år, nye muligheter, men det kommer juletorsk i år også. Det er ikke så lenge til det er jul igjen. Det går fortere enn man aner.
La oss ha en lang og deilig år Med masse sol og sommer for det Men dette er en kjempedeilig vin Å bare sitte og lukte på Og den sitter ned konsentrert Den sitter godt og lenge Nå har jeg svølt den Og så kjenner jeg at den sitter ned i munnvikene På begge sider Med en litt tyngde Litt tropisk frukt Og denne fete smør-nøttesmaken Som jeg synes er helt topp Ta og slutt til det
Hvis du liker fat, og det er det mange som gjør, så er dette her helt klart vinen til deg. Og det som er litt gøy, er at den koster under 200 kroner. Den koster 180, 190 eller 190 kroner, som det også kan kalles. Og den har denne nydelige, deilige fylden som man er litt på jakt etter i en sånn vin. Dette er en vin som kun er inne på to pol til nå.
Så det er litt sånn vanskelig å løpe ut i vinhylla og finne. Så her må du da skafte av Vinmonopol-appen, eller ringe kundeinformasjonen på Vinmonopol, og så si at jeg vil ha Casalarad Solars. Jeg er veldig dårlig på spansk, kjenner jeg. Blanco 2020. Et par flasker av den. Og så vil du virkelig kose deg. Dette er, den kan linge i 5-6 år altså. Men dette her er en vin som,
Du har veldig godt av å bare drikke nå. Spesielt hvis du har ting som sjømat, fisk eller ost, ting som har litt fett i seg, så er dette helt nydelig. Jeg synes at dette var en morsom bekjennskap som jeg møtte. Jeg møtte den vinen rett før jul. Dette er en fersking i det norske vinet
I den norske vinverden Men har en Deilig fylde Som jeg synes er fin Og til 190 kroner så er det en kjempegod vin Rett og slett Ikke noe mer, ikke noe mindre Til 290 kroner så er det sånn Ja, det var kanskje litt mye Men til 190 kroner, kjempegod vin
Er det budskapet vi skal begynne med i 2024? Gode vinner til god pris, så man kan leske seg inn. For dere som har hvit måned i januar, så er dette en perfekt hvitvin å nytte da. Med det, velkommen til 2024. Dette skal bli et spennende vinår. Jeg håper du har lyst til å være med på reisen. Jeg gleder meg til å snakke om mer vin til deg. Og jeg håper at du gleder deg til å lytte. Og ikke minst smake.
Det er faktisk mange som kjøper inn vinen til podcasten, og så sitter de og drikker og smaker sammen med meg. Og disse podcastene her er ganske korte, så vi er ferdige liksom. Ja, da har vi smakt da, Kjell Gabriel sier du sikkert nå. Og så sier jeg, ja, nå har vi smakt. Så nå kan du gå til vennene dine, familien din, eller også kan du drikke denne vinen videre med de. Og så sier jeg, takk for oppmerksomheten, og forsvinner bort til du fjerner. Og så koser du deg videre. Nydelig. Perfekt. Takk for nå.
2024. Dette skal bli gøy.