Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da har nok... Vent, sa du nei? Du vet at fiken også gjør det enkelt å starte din egen bedrift. Fiken. Superenkelt regnskap. Ja, og hjelp til å starte egen bedrift da. Velkommen til høstens store eventyr. Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetinn.
Det blir bål, svette og tårer. Og vokteren. Ja, han ser alt. Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play.
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Vi skal til Edinburgh Palace. Men vi skal ikke til Skottland. Det har tatt seg ut. Følg med!
Hei og velkommen til nok en episode av Kjells Vindkjeller i kollaborasjon med selveste Tom Amratti Løvås. Hvordan har du det, Tom? Jeg har det veldig bra. Det er fantastisk at du klarte å si det så tidlig i programmet. Det var egentlig veldig bra. Kollaborasjon, altså. Ja, det er jo et veldig vanskelig ord. Du hadde med en vin i dag som du akkurat dinger deg foran meg, så jeg skulle få se hva det var for noe. Du har et fantastisk etikett på den vinen vi skal ha. Ja, det er...
Det er skikkelig med dødningehod, og det er liksom ikke måte på hva det fungerer med. Det ser ut som en tegning av Dunderklumpen, som var en tegneserie da jeg var liten, og det var en merkelig rar stemning. Noe av det som vi ser på er tegningen med dødningehod, og husene som vokser ut av øyet. Dere må nesten kjøpe den, dere som er interessert i å se hvordan dette ser ut. Var det godteri?
Nei, du tenker på Dundersalt, du. Ja, ja, men det var... Ok, nå skal jeg ikke gå langt. Dette var en sånn svensk politisk korrekt tegnet film som vi fikk lov å se på på 70-tallet. Å, der, der. Vi skal til Edinburgh Castle, og det høres ut som vi er i Skottland. Men det er vi absolutt ikke. Vi er hos en produsent som heter Philip Shaw, som holder til i Australia. Så det er jo ganske langt...
unna Skottland, vil jeg si. Kanskje så langt unna du kommer. Ja, du sliter med å sykle dit, for å si det sånn. Og denne vinen kommer fra Co-Mo-Lo, altså doble ord hele veien. Så vi er langt ute i New South Wales, i distriktet Orange. Og dette synes jeg er denne smakten jeg går, skjønner du. Det er derfor jeg har tatt den med meg, så den er faktisk åpent på forhånd. Så du har liksom juksusmakter?
Så lenge du sier det, så blir ikke jeg sur i det. Oi, det er litt futt i futten fortsatt. Dette her er jo noe vi ikke snakker om, nemlig sjampanjestopper. Ja, det burde man ha. Alle bør skaffe seg en sjampanjestopper. Eller to. Eller to eller fem. Jeg mister mine hele tiden, for jeg tar de med på fest, og så tar jeg de ikke med meg hjem.
Men nå har jeg blitt veldig sånn, jeg lurer på om de som, hvis du er på besøk hos noen du aldri har vært på besøk hos, og så ser du at du åpner, så putter du champagnestopperen i lomma. Jeg føler at det kanskje er litt sånn her, åja, han skal ikke la den ligge igjen. Nei, jeg vet hva, champagnestopperen er personlig, den har du lov å handle. Ja, og så jeg småkte ut av her i går, og så tenkte jeg, i og med at vi skulle lage podcast i dag, så tenkte jeg at dette var en god idé å ta den hit. For dette her synes jeg er litt morsomt, skjønner du. Fordi at vi er på...
på de klassiske druene Pinot Noir og Chardonnay. Heldigvis 63 Chardonnay og 37 Pinot Noir. Men vi er da på en feil side av kloden når det gjelder
champagne, for det er jo en tradisjonell metode her. Ja, ja, de lager den jo som de gjør, men nå får vi se om den blir sånn. Vet du hva, når du er på den siden av verden, så går jo vannet i sluke gjerne veien. Ja, det gjør det. Og så er det et spørsmål om det gjelder for druet blandemiksen også, at når du har mer chardonnay enn... At det ikke er så mye bakst, mener du? Jeg vet ikke, vi får se. Jeg kan heller gå over til deg, og så kan vi se. Oi, det var nesten veldig langt...
Veldig langt bord i dag, alt jeg må si. Ja, vi har slått på stort sett og tatt ekstra platter. For dette her synes jeg, for det første, som du sa, etiketten er veldig morsom. Med en dødningsskalle, med noe som ser ut som om noen har bygd et trehus ut av det ene øyet, og litt sånn forskjellig. Da jeg fikk denne her, så tenkte jeg, dette her er jo kjempegøy. Dette her er ordentlig morsomt.
Og så ble jeg glad også når boblene kom i munnen. Jeg har luktet litt mens du har fortalt om blødningshoder og sånn. Nydelig sitrus-drevet duft her. Og det er noen sånne grønne urter, og det er ganske kompleks sak dette her. Den er ganske stor. Det er ganske stor vin, for den lukter mye. Ja, det er mye lukt. Og av og til når man
lukter på tradisjonell metode eller champagne-metode som det heter i gamle dager, så kan det ofte være litt vanskelig å finne luktene. Ja, man må leite litt. Det trenger du ikke her. Den kommer til deg. Den presenterer seg, kunne du si. Ja, og her er det jo
På nesa kjenner du noen epler og citrus, kanskje litt av disse bakstone som ofte Chardonnay har med seg. Ja, det er litt brosj her, og det er et godt tegn. Det betyr at den har ligget på lys og fått ligget og kost seg litt. Nå ble jeg litt overrasket, for vi er jo i Oslo Øst. Ja, vi er jo det. Brosj er på Fragner, her er det Lof.
Ja, men nå er det jo en slags vestkant øy på Østkanten. Ja, du bor i Vildvillere Villeveien. Jeg har fire vegger jeg skal ta vare på, og vi har jo oppkjørsel og det hele. Så vi sier jo Bryårs. Fordi jeg pleier alltid å si at hvis klassekampen skulle ha skrevet om vin, så hadde det ikke stått Bryårs, det hadde stått Lof.
Det kan nok hende det. Men jeg vet ikke om det er klaskammer. Det er jo faktisk en duft som kan komme som er mer i lov enn virasj også. Disse bakverkene, og noen er mer i kjeks. Helt feil blir det jo ikke, men du trenger ikke å dra klasseskilder inn i dette her, synes jeg. Nå smakte du før meg. Hva synes du? Jeg synes det er eplete. Akkurat det ordet jeg ville bruke i dag, eplete. Jeg vil si at den har masse saftig
eplepreget smak av et sted
Ikke sånne grønne Granny Smith-epler, men en sånn rød-gult eple. Det er epler. Jeg kjøper den. Jeg er enig med deg i det. Men jeg får også denne citrus-draget som var i nesen. Kanskje på den litt modne siden. Altså ikke moden gul frukt, ikke der, men vi snakker citrus, vi snakker sitron, men moden sitron. Som antallet ligger i sola en stund. Den sammen med eplegreiene. Ja, det er regne fruktsalaten etter. Ja.
så er det litt sånn nøttepreg. Og så er det jo bobler vi hørte var futtig når du åpnet den, den har stått siden i går, og det er jo helt innenfor i forhold til tiden og sånn, og så merker jeg at for eksempel boblene, eller mossen her, er veldig snill. Den kommer ikke opp og gir deg en rett høyre. Nei, det var mer bobler enn i går, det skal sies. Det vil jeg tro, men likevel så er det nok til at den er helt digg, og hvis ikke du forteller noe om at du åpnet den i går, så er det ingen som reagerer på det.
Nei, det tror ikke jeg heller. For den er en frisk, lang sylid som sitter lenge i munnen. Dette synes jeg var kult. Og dette, du vet hva som er bra? Skal fortelle deg noe positivt. Ja, det er solhjulet. En glad historie. Solhjulet og skinnet. Dette her, den er inne i basis. Åja, du kan gå på butikken og kjøpe den. Den er inne i SP5L og SP6R.
Det var godt å vite, og for folk som ikke kan den koden der sånn, så... Fem lysdolett, seks rødt og mørkt. Ja, og lysdolett er vi i Sør-Norge og nedover kysten, så vi har ofte lysdolettpol, mens midt-Norge og nordover er mørkt og rødt. Ja, innlandet. Isj, ja.
De som bor på fjellet, de har rett. Jeg har diskutert med mange, og noen synes det er litt sånn kleint at det blir segregert etter landsdel. Og som jeg forteller at det er jo preferansene som folk har der de bor som bekjenner hva de vil ha. Så bor du i et distrikt hvor man skal ha tyngre viner
mer konjakk, mer sånne ting, ja da blir det mørkt og rødt da. Og hvis du liker hvitvin og sånne ting, da handler du på Sørland, og der er det mer... De har jo kalt disse, altså Polia, se og ga som selges hvor. For eksempel så har jeg hørt rykter, om det er vandrerhistorier eller ikke, vet jeg ikke, men det er morsomt. Kanskje jeg har fortalt den før til og med, at på Snåsa, så er det en mann som har fortalt, kanskje det var en Snåsa-mann, som sa at denne baggenboksen her er fantastisk bra.
Så der selger de i bøtter og spann av en bag-in-box. Men de har jo masse andre. Men stort sett er det bare den samme som selger seg. Der har vi den der med markedsleder og den slags. Du, takk for at du tok med en australsk boblevin. Bare det seg selv er jo litt kult. Og selv den som sålig drokket ut også. Den var digg, Kjell Gabbel. Den var bra den der. Enda en morsom greie. For jeg åpnet den jo med champagne-stopper.
Denne her ser jo ut som vanlig champagne i toppen, men denne har bruskork. Så den har ikke den store klumpen på toppen. Ja, og det tilkjenner også denne milde mossen. Den får ikke de 6 kiloene. Nei, den får ikke hele bartrykket. Så dette er litt gøy. Det er rett og slett bruskork, så her kan du åpne med lighter.
Ja, sånn. Ja, en god og gammel. Kjempegøy. Ja, deilig. Nå må vi videre. Nå runder vi av, og så må du høre på neste episode, for den kommer, altså vi spiller jo inn på kløpene, så neste episode kommer veldig fort, men det får jo du avgjøre som hører på da. Tusen takk for at du lytter. Edinburgh Palace, pris 229.
Innafor. Innafor. Veldig innafor. Skal finnes på en del pol. Prøv den. Og jeg tenker litt sånn 17. mai. Kanskje det er litt sånn, hvis du er litt sånn rocka type, så er dette 17. mai drikke. Absolutt.
Hvis du ikke er det, hvis du har en klassisk sak, så må du drikke den for deg selv på et mørkt rom. Da kan du ta den på friringsdagen som 18. mai. Eller 2. mai-dager, eller utover våren. Du kan ta den på bursdagen min 30. april. Det kan du gjøre på bursdagen min 19. april. Ja, det ser du. Masse muligheter. Jeg skal feire bursdagen din i København. Lykke til med det. Takk. Takk til deg. Takk til alle. Ha det bra.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i ticketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit! Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en ticket? Ja.
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.
Du, jeg trenger en strømavtale. Barn og enkelt. Fortum. Så har jeg jo lyst til å følge med på forbruket mitt. Fortum. Noe som er trygt og enkelt, liksom. Fortum. Ok, hvem er strømleverandøren dina? Fortum. Enkelt, trygt og oversiktlig. Det er ikke rart at fortum er den mest valgte i Norden.