Lyreko
Velkommen til Pengesnakk podcast. Jeg heter Lise, og jeg har brukt mye penger i ferien. Kortet har sittet løsere enn noen gang, så la oss komme oss back on track med podcast og god økonomistiring. Forrige uke fikk dere høre et fint intervju med Langhelg hver helg. Den spilte vi inn før sommeren, så jeg føler først det er nå podcasten er tilbake.
Som jeg sa, kortene mine har gått varmt i ferien. Jeg vet ikke hvordan det er med deg. Selv så har jeg ikke følt på en sånn sommerferiefølelse siden jeg var barn, tror jeg. Jeg har hatt ukesvis med ferie. Hele juli helt fri. Jeg har reisbord, koblet av fra sosiale medier til og med. Og jeg elsker jo sosiale medier, spesielt Instagram. Og jeg har jo også hatt en som har vært med i ferie.
og har pleid å tenke at det er jo ikke noe å ta ferie fra. Også litt fordi at jeg ikke vil se på alt av sosiale medier som jobb. Det er meldingene fra dere om hva dere har fått til i økonomien, tips, temaer. Jeg elsker jo den kontakten, ikke sant? Og så har jeg tenkt,
Hvis jeg behandler det som jobb, som jeg da tar fer fra og sånn, så er det ikke like fint og ekte på en måte. Men det er det jo. Så beklager til alle dere jeg ikke har rukt å svare enda. Det kan ha havnet veldig langt ned. Men det gjorde det godt for meg å ikke ha noe annet å tenke på enn min lille familie. Men, pengebruk. Jeg foreslår at du, jeg har allerede gjort det nå,
At du også skal regne ut hva ferien eller feriene dine har kostet. Ikke fordi det nå er på tide å skamme seg, skjerpe seg kanskje, ja, men brukt er brukt, eller spist er spist, for å dra en referanse til min ferietur til Hakkebakkeskogen og Dyreparken. Jeg lurer på, og det er jo god innsikt til neste års ferie. Hva var verdt penger, og hva ble dyrt?
Hadde vi det best når vi brukte mest penger, eller ikke? Og om jeg skal bruke like mye neste år, må jeg begynne å spare nå? Hva er saldoen på kreditkortet? Det kan føles veldig behagelig å legge de brukte pengene bak seg, men jeg tenker at det er verdifullt å faktisk se hva som kostet hva og hvor mye alt ble.
Fordi det er jo lett å tenke, sånn som vi betalte for dyreparken for lenge siden, da var det inngangspilletter og overnatting, nesten 12 000 kroner. Og da kan man jo tenke, det koster 12 000 med ferie til dyreparken. Men det koster jo mer enn det, fordi man bruker penger når man er på ferie. Og jeg har vært på flere ferier i sommer, og tenker for min del, så gir det ikke mening å ta hele juli under ett, men å dele litt opp.
Først var vi to uker på hytta. Hva koster det oss? I transport. Mat bruker nok mer enn vi bruker hjemme på mat. Tre dager i dyreparken. Vi har også vært på camping og sommerland i Sverige. Hva brukte vi egentlig av penger der?
Og så har vi hatt noen dagsturer, miniferier, staycations, som vi faktisk fortsatt holder på med. Minste sønnen vår er tilbake i barnehagen, mens skolegutten fortsatt har ferie, og vi finner på ting med han. I dag er han på kino med pappaen sin, for eksempel. Er det sånn at hjemmeferie er billigst? Eller prøver man da å kompensere eller velge dyrere aktiviteter for å få feriefølelse? At det faktisk var billigere å være på skole,
camping eller en annen ferie. Mange spørsmål. Dere skal så klart få mine svar, men først dine tall på din ferie. Skal du dele opp som meg, eller har du gjort en ting hele sommeren? Og før du begynner å regne sammen og sette opp, hva er det du lurer på med dette? Hva skal du bruke tallene til? For det har jo innvirkning på hvordan og hva du skal inkludere. Lurer du på totalen per reise eller per uke?
Vil du ha det mer detaljert sånn, mat, transport, innkjøp, billetter, og så hva det ble totalt, det siste går jeg for, fordi jeg vet at vi har gjort mange ting som også kunne vært villere, mens noen av utgiftene, de er det de er på en måte. For det er mange, kan kanskje ikke kalle det skjulte kostnader, men ting vi ikke tenker på som en del av feriekostnaden, men som jo er det. For reisekostnaden for eksempel, det er jo ikke bare...
togbilletten, flybilletten, båtbilletten, men også hvis du skal parkere bil to uker på flyplassen, eller du skal ta tog til flyplassen,
Og ja, det er billigere å bo i campingvogn enn i en hytte for eksempel, hvis du ikke har en hytte, men må da leie en og du har en campingvogn. Men hvis dette skal skje i Danmark for eksempel, danske båten blir dobbelt så dyr om du har en campingvogn på bilen enn ikke. Så ta med alt. Lading av bilen, drivstoff, bompenger, ferger, leiebil. Virkelig alt for deg, og da man ser hva kosta ferien egentlig.
Og vi gjør jo dette for vår egen del. En fordel med dette her er jo at du vet akkurat hvor mye det koster om du skal gjøre det samme igjen. Ja, kanskje spiser du mer ute neste gang, eller finner en billigere båtreise, men tall er innsikt, og innsikt er jo kunnskap. Skulle jeg si kunnskap er makt, og makt er penger. Her er det jo penger ut og ikke penger inn. Uansett. Ferie er et av deres favorittsvaremål.
Da vite hvor mye en ferie koster er jo så klart nyttig. Jeg har gjort allerede denne øvelsen, samlet alle tall fra alle kort, meg og mannen min sinne og vipsing og alt mulig, inn i et ekselark, hvor jeg fordelte på våre ferier. Først var vi 13 dager på hytta, så var vi to dager i et bryllup, så var vi tre dager i Kristiansand,
Så var vi tre dager hos svigemor. Så var vi fire dager i Sverige på camping og sommerland. Så hadde vi også seks dager hjemme, totalt, men de var fordelt litt innimellom. Men jeg tar med det fordi vi har klemt inn ferieaktiviteter de dagene også. Og hvorfor har vi dratt på så mye ferie? Altså at vi dro til Kristiansand var en ting, men også den campingen i Sverige...
Vi pleier jo stort sett å være på hytta vi. Men som du kan se på YouTube, min nyeste film der, så vil vi leie ut hytta litt i sommer. Jeg skal lage en egen episode om hele hytteøkonomien, for jeg vet at noen av dere lurer på det, og at jeg har snakket ganske lite om det. Vi har jo leiet ut hele tiden, men vi har leiet ut litt mindre enn jeg skulle ønske de siste årene. Vi har et firma som vi leier ut gjennom.
Men nå har jeg tatt saken i egne hender og lagt den ut på Airbnb. Og i den YouTube-videoen, som jeg legger en link til i episodebeskrivelsen, så drar jeg på besøk til en som er prof. Jeg har jo leidet ut en del før, når vi var på ferie, mens jeg ventet på å kunne selge den gamle leiligheten min i Oslo.
Men det begynner å bli en stund siden, så det var fint å få alle tipsene fra Christine, som jeg besøker i videoen. Hun har veldig gjennomtenkt alt, så da ble hytta leid ut. Vi hadde egentlig tenkt å dra tilbake på hytta vår etter dyreparken i Kristiansand, men endte med å leie ut, til sammen med både Airbnb og bookingsselskap og en privat henvelse, 25 dager i sommer.
Da vi ble invitert en natt på hyttetur i Sverige av noen venner, så fant vi ut at vi kunne utvide med camping og sommerland, og hadde enda en fin tur nå i ferien.
Som sagt, skikkelig ferie. Ikke noen bokskriving, ikke noen sommerjobb som jeg typisk har hatt. I fjor følte jeg heller ikke så at vi hadde ferie, selv om vi var masse på hytta, fordi enten så var jeg fortsatt i permisjon, eller han hadde i hvert fall ikke begynt i barnehagen, så det føltes mye mer hverdag ut enn ferie. Ok, nok babling. Hva har denne herlige ferien kostet en hel måned med hytto ditt?
To uker på hytta endte med å koste oss 12.306. Som sagt, hytteøkonomi skal bli et eget tema. Hvis du har spørsmål knyttet til et eller annet med hytte eller andre ting du vil høre om, så er det bare å sende meg en melding. Det var jo en stor sum, og det er fordi over halvparten av de 12.000 er shopping. Veldig rart å si, og gjøre for så vidt. Buksa mi, røk, altså spjæra. Første dag i ferien.
Og de av dere som har fulgt med på minimalisme-greiene mine, dere vet at jeg eier bare én jeans. Den holdt i fem år, men ikke lenger. Så da ble det en ny bukse. Og jeg var veldig fornøyd med å finne en fin ny bukse på outlet til 300 kroner. Men hvordan kunne den dagen alene, altså én dag, hvordan kunne den ende opp med å koste 6582 kroner når buksa kostet 300 kroner?
Jo, det skal jeg fortelle deg. Husker du hvis du følte med meg i februar, frossenfebruar, ekstrem sparemånden, da hadde jeg jo glemt å ta med meg medisiner når vi skulle på hyttetur. Måtte kjøre tre kvarter, hadde med familien, sendte dem på lekeland. Det hadde ikke eldstesønnen min glemt. Så nå i sommeren når vi dro på hytta, så sto dinosaurlekeland veldig høyt på ønskelista hans.
Og siden vi jo ellers skulle ha en billig sommer, kunne vi innfri det. Samtidig som jeg da fikk kjøpt meg en bukse og en flisjakke. Det var jo ikke så varmt som de fem sommerskjolene og bikini og ingenting annet jeg pakket skulle tilsi på hytta. Og jeg kjøpte meg en joggedress, som du allerede har sett om du følger meg på Instagram, og en sånn inntektskilde dans jeg gjorde der.
Jeg handlet masse ting på holdbart. En butikk som selger varer til nedsatt pris, ting som ikke har blitt solgt. Tom kjøpte nye t-skjorter, barna fikk ny hov og spade. De to tingene var kanskje det som ble mest brukt av alt vi shoppet. Nei, jeg er veldig fornøyd med klærne. Men mat, pizza ute, nå ble det veldig detaljert på den dagen her, men altså 6582 kroner på en dag.
Der var vi gode til å bruke. Litt tull, litt nyttig. Sommerferiens dyreste dag. Helt greit med tanke på at vi sjelden kjøper nye klær og er på lekel. Men ellers på hytta er det mat og is og inngang til spa eller svømmehall. 5724 kroner på 13 dager.
Inni det beløpet seg også en avgift fordi vi også la ut hytta på Finn.no, men det hadde vi jo ikke trengt fordi dagen etter så kom booking via Airbnb, men det visste vi jo ikke da. Så ja, vi bruker litt mer på mat når vi er på hytta enn hjemme, men helt greit.
Så dro vi i bryllup. Hadde ingen kostnader der annet enn gaven. Vi brukte klær vi hadde, ordnet hår og sånt selv. Kjørte med elbil dit. Overnattet hos min mor. Barnevakt var Toms mor. Kortet til gaven hadde vi liggende fra de skulle gifte seg før korona. Så ja, gaven ble utgift.
Og så brukte vi 135 og 65 kroner i barn og 200 kroner for parkering. Så det ble 400 kroner pluss gaven. Så var det duket for dyreparken i Kristiansand. Jeg skulle jo opptatt dere også på prosjekt Lommepenger. Jeg har en seksåring, eller han blir seks år om noen uker. Ble det masing om ting og tang i dyreparken? Egentlig ikke.
Han hadde 300 kroner til fri bruk, og dyreparken begynner jo med butikk allerede på utsiden av porten. Så det mangler ikke på ting å bruke penger på der. Han fant seg en rubin han ville kjøpe,
Han bryr seg ikke om sabeltan, men han elsker pene skatter, så han kjøpte det han ville ha. Jeg mynte han på at det er tre dager vi skal være her, og man kan jo heller tenke litt på hva man liker de første dagene, så man ikke bruker opp alt, og så finner man noe enda finere på slutten, som man heller skulle ønske man hadde spart pengene til. Og det gikk fint. Helt til bestemor sendte feriepenger, og han da plutselig hadde råd til alt.
Det er veldig gøy å se hvordan en seksåring begynner å tenke og forstå om penger, prioriteringer, priser, hvor mye det koster. De tar jo tallet bare helt ut i lufta, eller fra det til å begynne å skjønne «Ja, den koster kanskje det, den is koster jo under 100».
På neste ferie så hadde han ikke egne penger, og det gikk også helt fint å ikke ha egne penger i neste park. Så her har jeg faktisk ikke noen tips enda. Jeg tenkte det ville være veldig lurt å gi egne penger, og det er jo masse læring for barna å skjønne at man må prioritere. Men han brukte jo mindre penger da i neste park når han ikke hadde noen. Kanskje fordi han også allerede hadde kjøpt fra seg, eller at det ikke var så mye interessant der.
Vi voksne hadde planlagt å være en kjølebergfamilie, noe vi også var, til dels. Men det er ganske mange måltider og matpauser i løpet av tre hele dager, så det ble både og. Totalt brukte vi i lompenger og mat
3453, sønnen vår brukte 495. I tillegg 11881 for overnatting, frokost og inngang i park og badeland, for oss fire i tre dager. Så totalt 15829, da inkluderer det lading av bil, innkjøp av mat i forkant, mat å drikke på kvelden som vi hentet utenfor parken og kostet oss med på hotellterrassen.
Is, altså all mat vi kjøpte i parken. Det var jo mye. Mye penger. Men helt verdt det, synes jeg. Det var deilig å kjøpe seg pizza-buffet, slush i varmen. Vi har økonomi til å ikke være 100% kjøleboks, selv om jeg synes det er smart og fint å ha med egen drikke, litt snacks, et prøvemåltid til hver, så det ikke blir helt overveldende dyrt, og at alt må kjøpes.
Så det var en passe balanse for oss i år. Jeg så i VG nå, de hadde en reportasje fra dyrparken, en familie som brukte 40 000 på to dager i dyrparken, og sa, det pleier vi å gjøre, vi har vært her mange ganger før. Jeg synes jo det var mye. Men så var det en annen familie, de var ni stykker, som brukte 10 000 på to dager, for både inngang og alt annet. Men de trengte ikke overnatting, så det gjør jo de fleste.
En ting jeg har tenkt på. Mange har jo anbefalt meg å dra utenfor i sesong, fordi det er billigere, mindre kø til attraksjonene. Jeg synes det var helt konge å være der midt i høysesongen, når barna har ferie. Det var fullt av skuespillere på jobb. Man får oppleve hakkebakkeskogen tett på, forestillinger i Karl-Mommeby hver eneste time, dyrepresentasjoner med de samme dyrepasserne som vi har sett på TV.
Vi stod ikke lenge i kø på Novi, og de som bor i dyreparken får slippe inn i parken en time før. Og den parken er så stor, og det er så mye å gjøre. Kø var virkelig ikke noe problem. Ok, nå har dere skjønt at jeg er fornøyd. Det begynner å høres ut som en reklame. Det er jo mye man kan gjøre som er billig, eller gratis og gøy. Men min konklusjon etter å ha dratt på ferie med barna for første gang, er at dyre ting...
kan også være gøy og bra. Men så er jeg nysgjerrig da, så jeg legger ut et Instagram-innlegg med våre kostnader i ferien, og så kan jo du enten kommentere hva deres ble, eller bare sende meg det, eller bare skrive det ned. Jeg vil på en måte gjøre deg litt ansvarlig, eller få deg til å faktisk gjøre denne øvelsen du også, verdifull innsikt i å se hvor mye har vi brukt på ferien. Men hva skal vi egentlig bruke disse tallene til? Sammenligne oss med andre, ja?
Nei. Når vi vet hva ferien koster, så har vi et bedre grunnlag også for å ta avgjørelser for neste år. Hva slags ferie vil vi dra på? Dyreparken kostet jo mest av det vi gjorde, men var også virkelig et høydepunkt. Det er billigere å dra tre dager en sommer enn å dra en dag tre sommer på rad. Jeg angrer ikke på at vi bodde på stedet. Skulle vi gjort noe annerledes, hadde det kanskje vært hotellfrokosten.
Hotelfrokosten var helt super, men tilbake til det med kjølebag og måltider. Frokost er et bedre kjølebagmåltid enn det middag er. Så jeg ville kanskje heller prioritert middag, altså nå gjorde vi jo begge deler de fleste dagene, enn frokosten, for det er jo så greit å smøre en skive.
Men jeg har mer enn hytteferie, bryllup og Kristiansand. Vi har vært til Svigmor og besøkt noen venner på Eidsvoll. Der er det en brukt butikk jeg gjerne går innom, så jeg brukte 100 kroner der. Seksåringen vår trengte nye sko, og mat kjøpte vi, litt drikke og sånn, 1455 kroner. Og de skoene, altså helt nye sko, de var litt nedsatt, men...
Det er kanskje tredje gang i livet at han får helt nye sko, så det var han fornøyd med. Om noen dager kommer han til å glemme igjen de skoene i et skifterom i Sverige, som jeg får han til å ettersøke selv og få tilbake på en Last & Found-skranke noen timer senere. Heldigvis. Men ja, Eidsvoll, mat og drikke, sko, litt annet, 1455 kroner.
Og så var det Sverige. Den turen bestilte jeg jo da hytta vår ble leid ut, og den hytta ble det leid ut for 12 387 kroner. Det gjorde vel at jeg følte meg litt nyrik. Vi kunne jo bare tenkt at da er vi hjemme og koser oss, vi har det jo fint hjemme, men da tenkte jeg at vi skulle jo litt vært på hytta selv denne uka. La oss finne på noe litt ekstraordinært.
Og vanligvis bruker ikke jeg utleie av hytta til å trekke fra faktiske kostnader for ferien, så jeg gjør ikke det nå heller. Men samtidig hadde jeg ikke bestilt campinghytte og sammerland i Sverige hvis vår egen hytte var tilgjengelig. Så det store spørsmålet, eller i hvert fall det spørsmål, brukte vi mer enn 12 387 kroner denne uka?
Nei. Vi brukte til sammen 9248 kroner i Sverige. Nå er jeg egentlig synes det ble litt mye, med tanke på at vi brukte jo under 5000 i Kristiansand, og her i Sverige var vi to dager i en sånn fornøyelsespark, ikke tre som vi var i dyrparken, men kjøpte en del mat, drikke, overnatta hos en venninne en dag som en liten gave til henne, en del innkjøp som ble med hjem, men turen varte heller ikke en hel uke.
Så vi rakk også to Oslo-turer, litt sightseeing, var på Kontikemuseet, som sønnen min har hatt lyst til å vise meg helt siden han var der med barnehagen. Tok båt inn til Oslo etterpå, så det ble litt mer dagstur enn planlagt, litt matin kjøp da, smoothie.
Totalt med annen mathandling de dagene vi var hjemme. Vi var også på sykkeltur til stranda, biblioteket, men det var jo ikke noe utgifter der, bortsett fra mat. Kjøpte også en gigantisk blomsterbotte til min gigantiske monsteraplante. Den var dyr. Så tilsammen da, på hjemmeferien, de seks dagene som vi har vært hjemme i juli, 3120. Så hvis vi plusser de hjemmedagene med Sverige,
så får vi 12.368. Altså nesten akkurat det vi fikk i leieinntekt denne uka hytta ble leiet ut. Rart at det var så nært, selv om det blir jo litt skatt på hyttutleie, og vi hadde jo uansett spist mat når vi var på hytta, men uansett litt rart.
Men la meg glemme den inntekten fra ytleie litt nå. Den skal tas med i hytteregnskapet og ikke ferieregnskapet. Jeg har laget en film på YouTube om alle inntekter, forbruk, sparing, første halvår, rett før ferien leier ut den, så den kan du ta en titt på om du ikke får overdoset av minetall i denne podcasten. Jeg legger en link, som du vet. Men la oss regne sammen da. Alt jeg og familien har brukt denne sommeren,
13 dager på hytta ble 12.306 kroner med den shopping- og lekelanddagen. To dager i bryllup, 400 kroner pluss gaven. Tre dager i Kristiansand dyrpark, 15.829 kroner. Tre dager hos svigmor med skoinkjøp, 1455 kroner. Fire dager i Sverige og Skara sommerland, 9.248 kroner.
Der var 4000 av dem overnatting på camping og inngang til parken, så resten var mat og diverse. Så har vi vært seks dager hjemme i ferien med museum, spise ute, mat, blomsterpottet og andre ting. 3020 kroner.
Så til sammen så blir det 42 258 kroner brukt på ferie. Jeg og familien min, så mannen min og jeg betaler halvparten av det hver. Så litt over 21 000 kroner på meg. Da er det inkludert
Mat vi har kjøpt, shopping har jeg og Tom gjort. Jeg kunne jo valgt å ta ut klærne for eksempel, eller maten. Men alt fra juli er med her. En del ting vi ikke har spist og brukt opp enda, men jeg tar det med. Alt er juli, så det som ikke er med her er jo boliglån og regninger og ting som blir trekket fra konto da.
Så måneden har jo vært ganske dyr, men faktisk ikke så mye dyrere enn vanlig, fordi vi jo i år har store utgifter til opprusting hver måned som vi ikke har hatt nå i juli. Så der har man jo et prioriteringsspørsmål med en gang da. Ferie hver måned, eller opprusting hver måned. Kronene er jo de samme, men opplevelsene er jo ulike.
Så det har gått greit for oss i sommer. Vi har råd til å bruke penger på ferie. Så ble det også litt spredt fordi inngang og hotell i dyreparken ble betalt for i mars. Hva kan jeg gjøre med det tallet jeg nå har kommet frem til? Altså 42 000 på familien eller 21 000 på meg. Jeg kunne jo begynt med å sette av feriepenger til meg selv i bedriften min, som jeg jo ikke gjør.
Jeg kan lage en feriekonto med Tom, som vi putter 3500 kroner i hver måned, eller 5000 kroner hver måned, bortsett fra juli og jul, så desember. Eller holder du å spare 1000 kroner hver i måneden, kanskje enda mindre, fordi vi jo får utbetalt lønn, eller jeg tar like mye ut fra firmaet mitt hver eneste måned. Tom får jo feriepenger.
Hva skal du gjøre med de tallene du finner ut? Ser du at det å lage en feriekonto med fast sparing er lurt? Ser du at du vil endre på reisemål for neste år? Kanskje har du allerede planlagt eller begynt å drømme? Kanskje har du tenkt at du har ikke råd til å dra på ferie, men du bruker masse penger hjemme i ferien, så du kunne lykkes godt dratt på en etterlengt ferie, med litt planlegging for den samme prisen.
Jeg vet også at noen av dere har brukt mer enn dere ville, kunne eller skulle i sommer. For deg er det også viktig å se på det forbruket som har vært gjort. Det blir litt alvorlig her, men det er faktisk litt alvorlig. Enten du lurer på om du har brukt for mye, eller du vet du har brukt for mye. Jeg håper du har et eller flere fine ferieminner å se tilbake på, som også kan gi deg lyst og motivasjon til å
Og kanskje gjøre det samme igjen, men å gjøre det når du har råd til det. Det føles nok enda bedre. Og hva kan vi gjøre allerede nå for å få råd til neste års ferie? Den gode nyheten er jo at det er mye mange av oss kan gjøre for å ha mer penger til sommerferien neste år. Begynn med oversikt. Kanskje begynn aller først med oversikt over alle kort du skylder penger på.
andre lån, avbetalinger. Det koster for mye å sitte med det dyreste lenge. Så når du får inn penger neste gang, eller om du allerede har noen penger, jeg ville betalt kreditkortet før rentene begynner å løpe. Kan du ikke det, så hvertfall ha lånene så kort som mulig. Når det er renter på 20 og 30 prosent, sørg for at du låner disse pengene så kort som mulig.
For jeg kan jo heller ikke si det blir bedre utover høsten, eller bedre utover vinteren, dessverre. Prisene har økt på så mange ting. Det koster å leve, det koster å bo, rentene øker for deg med boliglån, strømregningene blir jo ikke snillere når det blir kaldere, og ja, dere vet, kanskje er det en ny inntektskilde som må til.
Enten du vil eller må få inn nye penger, så starter jeg en serie med tips på YouTube-kanalen min. Først ut er altså det å leie ut et rom, eller en leilighet, hytte, eller hva noe du har av egnom. Så kommer det mindre og større ting og tips etter hvert også. Så gå inn og sjekk der. Hvis du fortsatt har ferie, kos deg videre. Hvis du allerede er hjemme igjen, lag en enkel oversikt, et ferieregnskap. Hva koster ferien?
og så betalt på kreditkortene. Jeg har også en liten minimalismeoppgave til deg i dag. Det går på alle de bildene vi tar, kanskje ekstra mange nå i ferien, men screenshots, og jeg tar i hvert fall veldig mange bilder hele tiden med mobilen. Gå gjennom alle bildene fra juli på mobilen din, og slett alt du ikke trenger. Lagre de du vil beholde der du vil lagre dem,
Denne oppgaven med alle bilder og screenshot blir mindre om vi går gjennom månedlig. Så ta og husk på det hver gang vi er i en ny måned, kan du gå gjennom forrige månedes bilder. Det tar ikke så lang tid, men det tar veldig lang tid om du skal sette deg ned og ta hele mobilen.
Meld deg på nyhetsbrevet mitt. Link ligger i episodebeskrivelsen. Så går du ikke glipp av smarte tips og annet innhold. Jeg ønsker deg en god uke. Trykk abonner på podcasten, for neste uke kommer det en gjest som utfordrer meg.
Ja, hva er alt? Skjønn.
Lyrik!