Uttast tilbud og spar! Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt og et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i spar!
Hei dere, velkommen til Biohacking Girls podcast. Vi leder showet, og jeg er Alette. Og jeg er Monika. Vi er gode venner og kollegaer, og vi legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å bli din egen biohacker og optimalisere livet ditt.
Vi følger med på ny forskning og trender og stiller de spørsmålene vi mener er nødvendige. Vi har med del informasjon om biohacking, life coaching og fitness, og vi håper at du vil føle deg inspirert og klar til å ta et tak for å komme i den beste helsemessige form. Velkommen til Biohacking Girls podcast.
Bønner og mørk sjokolade og spinat og mandler og søtpotet og gjerne tofu. Dette er helt dagligdagse matvarer mange av oss faktisk spiser hver eneste dag. Og vi tenker selvsagt at disse varene er både sunne og næringsrike.
Ja, og det er de jo også. Men allerede fra vi er små så opplever vi dette her i maset om å spise grønnsaker. Eller i hvert fall jeg husker fra jeg var liten så var det alltid spis av grønnsakene dine. Jeg lurer på om vi kanskje ikke hadde så mye av det den gangen at når vi først fikk det så var det veldig viktig at vi spiste det. For her var det mye næring, det var veldig sunt. Og det er ikke snakk om å legge igjen dette på tallerkenen.
Og jeg husker da jeg selv ble mor, så gikk jeg jo rett inn i den samme greia av Gud som jeg maste på grønnsaker overfor barna mine hele tiden. Samtidig som jeg nå i ettertid har tenkt at det er egentlig litt rart at i hvert fall mine barn, de var ikke spesielt opptatt av grønnsaker. De var sånn at jeg lurte inn i forskjellige sauser og sånne ting for å få de i. Vi burde kanskje tenke og se litt mer på hvordan
Barna våre er intuitive, og de er faktisk ikke påvirket av alt dette andre som vi er enda.
Ja, du kan si det, men samtidig gir jeg grønnsaker til barnet. Jeg setter det alltid frem og gir et tilbud, og så får man velge, men jeg hører ikke så tvinge i. For det er vel kanskje det du refererer litt til også, at man skal ikke heltid spise mot sin uvilje. Men jeg spiste heller ikke så veldig mye grønnsaker som barn selv. Jeg spiste litt i sesong, tror jeg det var, og i grytene vi hadde, eller så var det bær.
og epler som jeg plukket. Jeg var også vegetarian i noen år. Det var fordi at jeg faktisk ikke orket å spise hverken kjøtt eller kylling. Men jeg spiste egg, og etter hvert mer fisk. Så jeg har alltid likt grønnsaker. Jeg bodde og studerte i Spania i mange år, og da var solmotene avokador og tomater og olivene noen av mine favoritter. Så har jeg ørtekraster. Jeg elsker det også. Men jeg har faktisk aldri krastet meg på denne juice-kuren. Jeg liker best å spise og tygge min mat, kjenner jeg da. Hva med deg, Alette?
Jeg også, jeg har faktisk alltid elsket grønnsaker, og vært ganske flink til å lave mat og få alt til å smake godt.
Og jeg må jo si at jeg kastet meg opp på juicingen som det gjorde meg etter. Jeg har alltid vært der hvor når noe er sunt, så er jeg helt med, og kanskje overdriver litt i grann. Smoothie-kjøret var jeg også på, og da ble det mye avokado og spinat, det må jeg vel si. Men jeg har jo også vært, som jeg har sagt hundre ganger før, veganer en periode, og da var jeg sånn ordentlig veganer, så det var masse grønnsaker i den perioden også. Jeg synes det var skikkelig godt.
I dag, kjære lyttere, skal det altså handle om oksylator. Dere har kanskje allerede skjønt poenget. Det vi snakker om nå var lenge før Sally Norton kom på banen med sin bestsellende bok som heter «Toxic Superfood».
For vi mennesker, vi har det sånn. Altså når vi får dilla på noe, så har vi en tendens til å drive dette, og vi går all in og gjør alt for mye, så litt grønt blir kanskje ekstremt mye grønt, og så blir det en hel pose med spinat oppi den smudien, og så fyller vi på med enda mer, så klarer vi ikke å stoppe, og vi putter på med mandler, og drikker kanskje en sånn smudie hver dag, og så for noen kan det faktisk da bli problematisk. Man kjenner kanskje ikke plagen eller symptomene hvis det blir for mye av dette, før det har gått litt for lang tid,
og problemene kan bli ganske store. Vi skal snakke med Sally Norton, som selv har vært syk, og basere sine teorier utifra sin egen historie og reise. Ja, jeg tror at vi også er veldig mange som ignorerer symptomer for disse...
Som dere vil høre når vi snakker med Sally, disse symptomene på dette med oksylater er jo veldig diffuse, og det er jo et symptom man kan få for alt mulig annet også. Så nå gleder vi oss skikkelig til å snakke med Sally K. Norton om dette her. Velkommen til Biohacking Girls podcast. Velkommen Sally, det har vært en lang tid siden vi kom. Vi er veldig eksitede til å snakke med deg. Vi har lest ditt bok.
Ja, det er interessant. Du må begynne med å dele din historie, fordi du var den barnen som faktisk gikk med vekst. Vi har hørt det. Begynn fra begynnelsen, takk. Ja, begynnelsen er ofte mer begynnelse enn vi forstår. Jeg tror at ting kan skje veldig tidligere.
Jeg ble allerede givet antibiotika som ung barn som ledde til at de tok ut tonsilene, som ofte gjordes i dag, når barn har flere droppthroder eller infeksjoner.
Så det var sannsynligvis de tidligere bevegelsene at ting ikke var rett. Og vi ser dette i moderne barn, det er hårinfeksjoner og alle disse lille sykkelige tingene over og over igjen. Og det kan være en bevegelse allerede at immunsystemet er utfordrende i barnet. Så det blir ut at en barn som elsker sine vegter, som jeg gjorde, du vet, som silverbåndtopp og båndtopp og
og spenner og disse slags ting. Jeg likte den slags ting. Da jeg var 12 år, hadde jeg høyreblev og arteritisk hår. Det ble dårligere da jeg hadde problemer med å studere i høgskolen. Det var vanskelig for meg å holde meg fokusert på studiene. Jeg prøvde å lese, men jeg hadde ikke mentalt... Jeg hadde en dårlig tid.
Og da jeg kom til college, begynte min høyre å bøye meg, og jeg var på en slags slutt for en år og en halv, og da ble det både høyre, og jeg endte opp å forlade college. Jeg gikk til en stor universitet her i USA, som heter Cornell University for Nutrition, som er høyt opptatt som en av de toppskole, en av de topp fire eller fem skole i nutrisjon.
Jeg hadde å gå ut for å få høyteknologi på to ben. Jeg var fortsatt på pain-killer, fortsatt på kratere, fortsatt måtte bruke en biker til å komme på campus. Jeg måtte ha en parkeringspass. Folk driver ikke på amerikansk campus. Og særlig i Cornell. Det tar en stor greie å få til å drive på campus. Og
Ingen gikk som forventet. Jeg ble ikke til å forhåpe meg fra sykdom, og jeg har spist en annen 30 år med dårlige høyder.
Og disse høyeproblemene betalte at jeg ikke kunne gå barefødt noensinne. Jeg hadde å dra skjerm i huset, og til og med gjøre disjer. For nå forstår jeg at jeg har svært kjøkkenetissue i høyepen. Så høyepen og hele strukturen av høypen skulle sprøde og skade smerte hvis jeg ikke hadde støtte. Så jeg drev disse moccasins-styrene som holdt høyepen sammen. Jeg vet ikke hvorfor de hjelper.
For jeg trengte ikke orthotiske ting til å forme min høyre. Min høyre var sidenfor, tror jeg, som fallet av. Men jeg var overrasket da jeg fikk vite at jeg trengte dette med å vite hvor oksylater var i min mat, som er i plantefodene, og å kutte ut. Da jeg fikk dette dietet korrekt, var jeg 49 år gammel.
Jeg har hatt 30 år av høyt problem og andre problem som er krasse. Jeg hadde å forlade karrieren. Jeg var en fakultet i en stort skole her hvor jeg er i Richmond, Virginia. Jeg skrev forskningsgransk og gjorde hjerteskade, men jeg kunne ikke gjøre det mer. Jeg hadde å forlade, og jeg var veldig utsatt. Jeg hadde en stor, stor sykdom. Jeg hadde hysterektomi, kjøttblod, høyskler, alle slags problemer. Jeg fikk ikke til å forlade denne sykdommen.
Jeg var på sofaen, ikke i mulighet til å lese mye, gjøre mye, sove bra. Det ble ut til at hjernen min våkna 29 ganger hver uke. Det var en forhold som forstod hvorfor jeg hadde problemer med å lese og fungere. Jeg kunne ikke utvikle og oppleve. Jeg var gammel. Jeg gjorde denne dieten ut av utryggelse, og begynte å se på sammenhengen mellom arterietis,
og disse høye-oxidansfulde matene, som i min diet hadde blitt primært svarte potater og slisthard. Men jeg gjorde dette eksperimentet for å finne ut min sleep-problem, tenkte at det var bakterielle overgrøp i intestinene, de kaller det SIBO her. Tenkte at jeg hadde dette, fordi jeg hadde all denne belting og blodning og obvious dysfunksjon og konstipasjon, og jeg var bare glad for å være SIBO. Selv om jeg testet negativt for det, jeg behandlet det med antibiotika, det hadde å være det, fordi
Noe poiser min høyre, og forskningen sier at det er kanskje endotoxiner som kommer fra bakterier. Så jeg var prøvd å behandle det, så jeg prøvde denne kiwibakken. Så det er en liten studie i Norge, selvfølgelig, som gjør at kjøkkenene av kiwi bruker kiwi for konstipasjon. Jeg tenkte, ok, hvis vi kan finne ut konstipasjonen, guttsproblemet, så kan vi finne ut min sleep.
For vi har en oppsiden ide i Holistisk helsevare, at hvis du løper gutten, så løper alt annet. Det er ikke sant. Jeg er tøft. Jeg kan ikke jobbe. Jeg kan ikke sove. Jeg blir større og tyrere. Jeg blir større og større med artritis. Artritis kommer tilbake, fordi jeg har løpt to kiwi i en dag for å løpe meg selv. Jeg blir større på den andre problemen. Vent, jeg prøver å løpe, men artritis kommer tilbake.
Så jeg var nødvendig med å bli tilgjengelig ved å forhåpe åksalater, så jeg hadde stoppet svete potater og kjærl, og det hjelpte min artritis, men det som hjelpte var sleepet. Men hvordan stakk du opp på åksalatpoising? Hvordan kom det inn i bildet? Ja, vel...
Mange har pelviskanser, de piger for mye eller noe annet. Jeg hadde en episode om å bruke vulvarpeng. Så genitalpeng kom på bare for et par dager, men det er intens nok og utrymmende og ufølgelig nok at jeg var over det imens. Jeg var sånn at dette må stoppe. Og min søster så på Google, selvsagt, Dr. Google til reska, og han fant denne organisasjonen som er nær meg, som heter Vulvarpeng Foundation.
VP Foundation har i det siste 26 år lært deg å få bort oxalater fra din diet for å hjelpe med genital skade, urinære traktanskaper, pelviskanskaper. De hadde laget opp oxalater som et problem med interstitielle cystitis og vulvarvulvinskaper som gjør at det er intensivt skade. Det er fantastisk. Jeg har aldri hørt om denne sammenhengen. Jeg mener, utenfor deg. Fordi det er mange...
klienter eller folk som også har denne slik smerte. Men også med ditt høyeproblem, er det en typisk tilgang til oxalater?
Ja.
She worked with a guy who did the research that found that her urine was periodically spiking in oxalates, really high, really pathological levels of oxalate in her urine. And they decided to try doing a low-oxalate diet, and it finally resolved her terrible problems, and the problems of the people she started working with.
De begynte også å se at disse konektivtissue-problemerne går bort. Autoimmun-konektivtissue-problemer, fibromyalgia og alle slags syndromer som er relatert til fascia, tendenser og de andre konektivtissuer. Så de har lenge sett denne tilgang og sett denne forløpning.
Når man går på diet, er det ikke bare smertesymptomer som betyr at man har vulva og høyre, men også generelt knektive tisk. De definerer dette som en knektiv tisk-diskurs. Det gjør mye skjedd fordi akselet, som er en oksylat-kjemikal som plantene bruker, som vi spiser for mye av, får aksel i tiskene. Aksel gjør at kollagenfiberen brekker.
Det skaper også inflammation. Det dør cellene i måter som gjør at det skaper inflammation. Det formes også krystaller og tiskler, nanokrystaller og mikrokrystaller. Det er partikler som formes i tiskler, ofte i steder hvor vi har problemer. Vi har inflammation, funksjon, oppbyggelse og reparering. Det er der krystallerne blir stående. Krystallerne skaper inflammation.
Så du har inflammationer som skjer på ulike nivåer, fra for mye oxalate som kommer inn i kroppen gjennom din diet. Og den inflammationen produserer aciditet og tiskerevandring som forbedrer dine konektive tiskere. Så både aciditeten fra oxalic acid og aciditeten som skjer av å rekreere oxalic acid som immunsystemet prøver å oppføre, forbedrer konektive tiskere.
Og noen ganger kan du ha svært kraftig tisk for tre decennier, og så plutselig forløper du å spise dette. Og nå kan jeg runde barefot på pavment. Mine føtter er sterke. De er fint. Jeg trenger ikke kjøkkener.
Keto recipes with love from Monika and Alette. Målet vårt med denne kokeboken er at det skal være en skikkelig boost for deg å leve den ketogene livsstilen. Ja, det er den eneste norske keto-kokeboken på markedet, og vi har bare lyst til å nyte hvert måltid og føle at kroppen blomstrer når vi spiser ren og deilig mat med gode ingredienser som det er lett å få tak i.
Vi vil glede oss til hvert eneste måltid, og vi vil at familie og venner skal heller ikke klage på den maten som blir servert. Det er enkelt å leke seg frem og bytte ut ingredienser og lage egne varianter, så la deg friste med gode næringsrike råvarer. Vi har Bulletproof-kaffe, tahini-brød, stekt avokado med egg, namn.
Biff-vafler var med fathead-pizza. Vi vil også lære deg å lave kraft. Eggeputting, masse keto-kuler. Ja, og så har vi til og med noen keto-vennlige drinks. Men Monika, hva er din favoritt i denne kokeboken? Altså, jeg klarer meg ikke uten kraftpannekaken. Den spiser jeg hver eneste uke. Ja, den er kjempegod, men jeg er også veldig svak for kollagen og kaffeshaken.
Du finner boken vår på din nettbokhandel. Hva var det som var vanskelig? Hva slags tunnelvisjon hadde jeg? Det mest vanlige var når min høyre stod på meg. Ingenstundentlig begynte det med min høyre høyre. Jeg var i college, og jeg hadde problemer med å kjøpe med bøkene mine, og begynte å limpe.
Så jeg gikk inn til doktoren og spurte hva for ennå hans høyre var så tøft og ikke lagt bedre. Han sa at han egentlig hadde beskrivet meg og gav meg en samtale for hjelp. Jeg var 19 år da, og jeg tror i hjertet at han beskrivet meg som en ung, helskelig-siktig 19-årig som bare kompenserte og trengte en liten hjelp. Ikke noe virkelig interesse i å "x-ray" høyre,
Ikke et dypt utforskning av høytissuer, ingenting man kunne se. Jeg hadde en fraktet høyde i høyden, men jeg hadde å selv referere til en ortopedisk doktor som var nødt til å gjøre en X-ray, som fant denne lille frakturen i denne lille høyden,
Og selv da jeg fikk behandling, gjorde de ikke det rette for meg. Det var ikke hjelpende. Kan du fortelle hva disse oxalater er? Vi snakker om et set av kjemikalier i plural. Det begynner med oxalic acid. Det er en liten 2-karbon acid som naturligvis skaper seg i naturen.
for deres biologi og gjør mye av det. Noen plant gjør mye mer. Oxalic acid er noe vi kaller chelater. Det sammenligner med mineraler.
og tar mineralene, og mineralene tar det. De liker hverandre mye. Kalsium elsker åksalat, og så videre. Så det knekker og gjør disse saltmolekylene som vi sier, presipiterer ut. Så de er dissolvert i solusjonen av de vattnede tissuerne av ditt kropp, eller i vannet av fruten, eller hva du spiser. Og så blir det krystaller. Og det begynner med disse lille nanokrystaller som er invisible og gråter opp. Så åksalater er...
oxalic acid, calcium oxalate, og alle de andre mineraloxalate som kan formes. Det kan bonde med magnesium, jern, hvilken som helst mineral. Så du kan få noen mineraloxalate, og så blir det krystall. Så du har acidet, saltet, krystallet, og alle disse ulike former som forandrer seg rundt og beveger seg. Og plantene kan forandre det tilbake og tilbake. Oxalic acid, når det blir calciumoxalate i kroppen, er ting som kidneystone.
Det kommer inn i hodene dine. Hodene dine er fulle av mineraler, så det bruker å komme der. Det bruker å formere seg i hodet dine og glanene dine. Vi bruker å ha lille hodestone i vårt thyroidglan, for eksempel. Mest alle har det nå. Du kan kanskje forklare hvilke hodestone det er?
Ja, så kidneyene og hele urinertrakten må konsentrere oxalic acid fordi vi peer det ut. Det er sånn kroppen rør seg av det. Du spiser det, det går inn i blodstreamet, det cirkulerer i kroppen, og så må du pe det ut. Og hvis du får for mye som begynner å klumpe, du begynner å presipere ut acidet,
I klumpene i kidneyene kan de klage opp ting og skjeve veldig dårlige blokker i kidneyene. De kan bli trappet i uteritene eller i bladet. De kan forme i bladet. Du kan få stoner i bladet. Og det kan være silent. Noen mennesker har store kidneystone og ingen symptomer. Men hvis de blokker noe viktig, er det veldig dårlig å få en kidneystone. Jeg er bekymret over uksalater. Hvem vet om dette? Hvem vet om det?
en normal doktor eller folk, hvor finner vi informasjon? Fordi de fleste mennesker vet ikke hva de er. De fleste mennesker har aldri hørt ordet oxalate. Det er helt som en uansett språk, som en ny planet i skyen. Hva er det? Hva er det? Det er totalt... Nå, jeg vet om det fordi jeg studerer nutrisjon, og i et par lille steder, vi vet at det er den største grunnen til kidneystone, og det er om alt du lurer, og du lurer at det blockerer
Det er det som gjør at man ikke skal ha mye kjøtt eller tannene eller andre kjøttkjemikaler med kjøtt hvor man trenger kalsium for nutrisjonelle grunner. Så du lærte det veldig vagelig i skolen. Og så, som en kidneydoktor, rekkener du at oxalater gjør kidneystone.
Men i slutten har mye av forskningen om at oksylatene har effekt på kroppen vårt kun vært gjort på kidneystone. Det er der fonden har vært i USA og andre steder. Så kanskje de 50, 60 eller even 70 år, har medisinen bare fokuseret på kidneystone. De har gjort det på en måte hvor de ikke forstår hvordan kroppen forhandler oksylatene. Og fordi du kan fortsatt få kidneystone når du stopper å spise oksylat,
De tenker at det må ikke være diet som gjør det.
De blir trukket fordi de ikke forstår hvor mye dette støtter opp i bio-konsumeringen i tissuene våre. Når vi stopper å spise det, løser kroppen det ut av thyroidglanene, bønnerne og tendensene våre. Så deoxylatet som ender opp i urinen dyrer opp eller blir periodisk opptatt når man stopper å spise det. Det har forstått dem, og de er ikke smart nok til å vite hvorfor. Det er så trist. Så...
I de siste 40 årene har Big Pharma støttet alle de nye medisinske konferansene og støttet mange av de store navnene i forskningen. De store navnene skriver disse protokollene, de forteller doktorene
Hvis noen har hatt en høykidneyt, hvordan kan man forbedre den nye høykidneyt? Det protokollet eliminerer dietet, eliminerer problemets grunn, som er spinn, kart, potater og søtepotater. Disse nødvendige, høy-oxidert mat er den virkelige grunnen til åksidert i kroppen. De fleste av de oksiderte i kroppen kommer fra det man spiser.
Men det ble utløst fra medisinen for mange ulike grunner som ikke gjør noe bra. Noen av dem er fordi forfattningen fungerer i en forfattning. Her i USA er vår helseindustri helt enig i en forfattning, men fundert av insurans og regjering. Men det er fortsatt forfattning. Så det er litt ganske vanskelig, for du kan alltid bli betalt, fordi regjeringen vil komme inn og betale deg for din forfattning. Så det har vært veldig smukt for farmaseutopiseringen å influere på hvordan medisinen er praktisk.
Men det er mye forvandling om histaminintolerans og axillatpoising.
og at oxalatepoisning faktisk driver histaminintolerans. Kan du forklare dette? Ja, så oxalate dømmer celler som begynner å ta på immunsystemet. Vi har masseceller og andre celler som henger rundt i bladet og andre steder, som ser for problemer. Og når noen problemer skjer til en cell, så kjøper den på sin hvide hår og prøver å hjelpe. Så det begynner å ta på inflammation. Så her kommer massecellene og disse menneskene,
som produserer histamin, er en del av responsen. Og kroppen responderer til krystaller og de relaterte dødene fra å spise oxalater, om det er i dødene, bladret eller elbåden. Kroppen responderer med det samme immunsystemet som responderer til infekting, eller responderer til mold eller noe annet. Så det kan se ut som en urinertraktinfekting eller noe annet, og du ender opp med en jumpy bladre. Og det kan være masseceller.
i bladet, overreaktere. Du lærer tissene å være i en rasj-situasjon hvor det er en inflammation over og over igjen. Og etter en tid har livet tråd med å klare all denne histamin som blir skrevet av den konstante, ekscessive inflammationen, de overaktive massecellene, de overaktive immunsystemene. Ikke bare får du histaminproblemer, men du får en autoimmuniske kondisjon. Du lærer tissene
Ditt innert immunsystem, som bare er der hele tiden, lærer dette lært immunsystemet, det kalles det adaptivt immunsystem, å begynne å attackere og respondere til ting som man ikke bør respondere til. Så å ha en dårlig poisen som begynner å vende på immunsystemet etter hver spis er ganske dårlig. Men det er enda dårligere at det oxalat som kommer inn i blodet etter spiser,
Dermed har immuncellene ikke kunnet reagere. De er pro-inflammatoriske. De utgjør inflamatoriske kjemikaler.
De er syke selv, så de er ikke mer til å forvandle infeksjoner, men de gjør mer av denne inflammatøre biologien som leder til denne histamin og andre former av inflammatøre fordeling som ser ut til å bli mer og mer vanlig i dag. Dette er veldig seriøst.
Du har hatt dine symptomer, og vi vet at vår samarbeidstrener, Dr. Bill Schindler, har hatt sine symptomer. Han har også fortalt oss hans historie om oxalate-poisning. Men de fleste mennesker har ikke denne seriøse responden til oxalate. Hva er de normale symptomerne? Hva er den normale versjonen av oxalate-poisning?
Det er en god spørsmål, fordi det er det som medisinen vil ha, en typisk måte å presentere.
Så hva er den typiske presentasjonen? Problemet er at det ikke er en. Det er ulike i alle mennesker. Men vanligvis kommer du til å se omkring fire eller fem timer etter at du har spist en kjøkken, noen slags neurologisk visning som kan være irritasjon i mooden, depresjon, forløp av fokus, ufattelse i å lese godt, uansett, eller hvilke slags mood-problemer som kan skje, eller at hjertefunksjonen forandrer.
Andre neurologiske ting kan være smerte, sensitiviteter går opp, svært å falle i søvn. Det er derfor min høyde var oppe 29 ganger i en time. Jeg var så brystet med mine småpotatisene. Høyden kunne ikke sitte ned, fordi det skaper at nervene går på. Og det på kan kreere muskelknut. Så en annen ting du kan ha er...
Dysmotilitet, hvor motionen på digestivtrakken er brytet, og du kan få reflux, acidreflux, du kan få blod, belting, du kan få hikkup, det er en spasm, nervene kjører, og det skaper muskelspasm. Blodet kan være fra inappropierte muskelspasm i intestinene, og så videre. Du kan få konstipasjon, du kan få diarrea, du kan få leke, fekel, inkontinens,
noen slags trigger, noen slags twitch, som om en muskel beveger seg, som om øynene dødner, eller en muskel beveger seg, eller noen slags sykdom om bevegelse. Så dette kan være neurotoxisitet,
Og så har du urinertrakk. Noen ganger begynner folk å løpe i bassen hele natten, eller plutselig må de pisse fremst noen gang det er nødvendig. "Å, herregud, jeg kan ikke vente, jeg kan ikke holde urinen." Og noen ganger piser du ut de minste lille antallene, men det er så nødvendig.
Så det er bladet og så videre som blir distresert av inflammationen, og kanskje noen andre. Loss av neurotone, og denne neurotone er nødvendig for sphinctermuskler som holder ditt urin, som holder ditt digestivt trakt. Så sphincterdysfunksjonen, hvor du får reflux eller urinereproblemer, kan også være neuro, men det gjør at muskler fungerer.
Du kan også få økelse og høyre skade, som er inflammation av de knektive tiskene og høyre. Stomhjerteskade er veldig vanlig. Så hvis du har noen kombinasjoner av stomhjerteskade, noen slags nerve, og/eller noen slags økelse eller skade, som karpel-tunnel-syndrom, noe slags tennis eller golfers-elbo, noe slags "følgende" men persistent, som aldri går bort,
Det er den slags ting. Så det første vi tenker på, er å ta noen allergietester, fredsellerger, et bredt panel, for å se hva du er allergisk til. Og så, hvis du ikke blir bedre, hvordan vil vi teste mer for å se om vi er intolerante til oxalater?
- Mange mennesker må bare forstå at de spiser på normal fysiologisk kapasitet. Vi er ikke skrevet for å spise disse høye-oxidiske matene. Det er potater, natts, bener, og de glutenfri tingene er veldig populære nå, med quinoa, gulv, taff, alle disse tingene som vant å være eksotiske, og nå er vi inn i seger som hent og chia, tumer,
Det er bare ting vi ikke er forventet å spise, og det er veldig for hva vi kan gjøre. Så hvis du spiser disse tingene, selv om du ikke har noen symptomer, så spiser du over toleransen din, og du poiser deg selv utenfor. Ofte har dette sykdommet, at man blir poiset av oxalate, ingen symptomer. Og så plutselig dropper du av en hjertestak, eller plutselig er du syk,
Det kommer et sted hvor kroppen ikke kan fortelle seg mer, og du blir plutselig brukt, men det tok år for deg å komme der. Og det er sant med noen sykdommer. Du dør plutselig av cancer. Du hadde plutselig en hårdattak. Det skjedde ikke i går. Så vi vil ikke nødvendigvis bruke symptomer alene. Jeg tror at det er viktig å evaluere din diet. Og hvis du går på en diet som begynner å eliminere disse fiskene snabbt,
din kropp kommer til å begynne å forstå deg at "Hey, jeg føler bedre, jeg sover bedre, min mood er bedre, min smerte er mindre, jeg ser bedre ut, min høyre er mer glad, min hår er bedre." Og selv om musklerne dine, alt du vil i livet er ikke å bli poisenet. Det du virkelig vil er å performere bra, ha et skjermt hjerte, mye energi, se ut som det er fint, ha en god mood.
Vær able å være aktiv og ha valg i livet. Hvis du poiser deg selv, slipper de tingene langsiktig bort. Men tror du alle har problemer med oxalate? Eller er noen av oss ok? Jeg tror at det vi tenker på som normalt å døde, er sannsynligvis disse plantetoksenene, særlig oxalate som er den største, som gjør oss ganske gammel og grumpig og rinklet og svært før vår tid.
Det beror på hvordan du definerer det. Jeg tror vi er i forhold til hva vi kan handle, og at vi ikke vet hvor flott vi kan føle, fordi vi ikke vet hvordan vi kan forhåndtet de tingene. I dette landet, utgår folk rett i barnetiden,
Sweet potatoes are given to infants. And then once you're old enough, you have peanut butter and nut butters and potatoes everywhere. And then you get to have chocolate. It's not unusual for a first birthday party for a kid to be given chocolate cake on their first birthday party. This is
Toxic and poisonous to children. Children have even less capacity for excretion through the kidneys than adults do. So just to have a broader picture of what do you eat, Sally? What kind of vegetables do you include in your diet at all? Well, you know, you can include any amount of vegetables that you want. There's lots of low oxalate vegetables. All the lettuces are low and most of the greens are low in oxalate. The
Her, du vet, naturskjøttet her er skvasker. Vinterskvasker er veldig låge, og meloner i den samme familien. Kukumberer, meloner og skvasker er alle i samme plantefamilie. Den hele plantefamilien er ganske låg i oxalate, så de er alle gode valg. Så er det kabasjefamilien, som er mange vektverk som de bruker her, som
kålflor, brokkoli, arugula, mustardgrønner, kålardgrønner. Det er så mange av disse kabasjefamiliene, samt noen rødvekker som svets, de kaller det rutabager her, og turnips. Så det er mange vekker som er ganske lå i oksidans som du kan bruke, men du vil spise på grunn av kroppens toleranse, og noen mennesker har ganske gulvet seg i digestionen deres.
Og de kabasjefamiliefedreter er vanskelig for dem, så de må bruke dem i små antall eller på en gang, ikke pile på høye piler av disse foderne. For selv om foderne er lavakselige, kan det være vanskelig å digestere dem hvis du har hatt digestivproblemer. Så du må kustomere din diet til dine nødvendigheter. Og mitt system er i forhold til alle disse foderene nå. Så jeg spiser primært en karnivordiet som har...
Jeg elsker fisk, Omega 3 og så mange gode ting med fisk. Mange fisk. Jeg er ikke mer i stedet for å spise mat. Min immunsystem, min bief, min immunsystem tolererer ikke bief mer. Så jeg lytter til kroppen min og kustomerer det. Jeg bruker mye smør.
og noen kokonutt og papir. Det er flere frukter som er fine. Alle sykene er ganske låte i oxalat, så selv en høy oxalatfond kan være mindre, hvis syket rett, når det gjelder frukter. Jeg tror at frukter har krystaller, mer krystaller enn acider. Så når du tar ut pulpen og syker frukten, er den mindre i oxalat, men det er ikke sant med vegetarbeid.
som tenker å gjøre oxalatet dårligere. Så du vil lære hva det er med høy- og lå-oxalatet mat. Du kan gjøre det mer enkelt nå. Jeg har den informasjonen tilgjengelig for folk. Men du vil kustomisere dieten for hva som vil gjøre deg følelsegod. Kan du bare gi oss de største offenderne når det kommer til oxalatet?
Den største forfandelsen er kjærløk, hvit, topper og spinnskiver. Og så er det sølvsak, særlig mandler, cashews og peanuts. Og de sølvsakene er dårlige. Chia sølvsak, dårlig. Og sjokklet, forhåpentligvis. Sjokklet.
Så tenk på dette. Svarte potater er også dårlige. Svarte potater, hvite potater, bakning, det store, det vi kaller Idaho-styret, de store bakningspotater som de bruker til å lage chips og frys og ulike produkter fra, de er veldig høye i oxalat og adder opp, fordi vi spiser dem mye. Du kan forandre fra, si, hvite og hvite bener og andre høye smaker til peger, fordi peger er mindre. Grønne peger, kjøkkenpeger er mindre. Men hvis du tenker på på internett og på Instagram, så ser du folk som tråder all
Almond butter, sweet potatoes, chocolate, together and creating brownies, cookies, muffins, cakes. They're throwing all the worst hyoxyl ingredients and they're feeding them to young children. If only they knew. Okay, wow. But there is a solution. But it comes with some problems as well. Can you explain to us about the oxalate dumping when we are...
på vei til å løpe disse axletene fra vårt kropp? Og hvorfor vi bør gå langsiktig. Det er en akkumulasjonsprosess som har skjedd fordi vi har spist sjokolade, penutte og potater i hele tiden. Nå er det i tissene dine. Du stopper å spise det, og så kommer det tilbake ut av kroppen. Det tar et langt tid. Så denne deakkumulasjonsprosessen kan hende i skarpe veier noen ganger. I den høye veien hvor mye kommer ut på en gang var det kalt «dumping».
av en kjæreste som hans navn var Susan Owens. Det er dette ... Dette kroppet prøver å forholde seg til denne dekommuniseringen og forløpingsprosessen. Og hvis for mange tiskler på en gang er for sterke ved å løpe det, så forpløper du deg selv ved å putte oxalic acid tilbake i blodstrømmen, som er veldig toksisk.
Du vil ikke bli mer toksisk og mer inflamede fordi din kropp nå løser oxalat. Dette er litt vanskelig, for vi vet ikke ... Her ønsker vi at vi hadde en kristallball. Under hvilke tilfeller kan vi tolerere en veldig lå oxalat-diet veldig snabbt? Så siden vi vet ikke hvem som skal begynne å dekommulere aggressivt og gjøre seg syk ...
Vi har spurt folk til å gå langt. Så se på spinnen, ta bort det for en tid. Se på kjærlen, ta bort det for en tid. Ta bort almener, og så dette og det. Og jobb ditt vei ned til en nivå. Og jeg snakker i boken om fase 1. Gjennom til en nivå som du burde kunne tolerere i dine diet, som forteller at ditt kropp er
ikke å klare. Dette er veldig interessant. Jeg har lagt inn etterpå, jeg tror det er 9, som beskriver akkumulasjon og denne "trigger maintenance"-ideen hvor kroppen gjør det på grunn av å høre hva du spiser. Så hvis du spiser en liten oxalate som sier at kroppen fortidig må forholde seg til oxalate, så vi vil forstå disse utslippene i din thyroidglan eller hvor enn,
på et lett nivå. For kroppen vil ikke vil repoise seg selv, for det vil døde på vaskulært systemet. Du ender med kapillærproblemer, visjonsproblemer, lille blod og brus, og du vil ikke at kapillærbedene begynner å bre. Så langt er bedre.
and letting the body control the pace of clearing. It's going to take you 10 years anyway. There's no reason to rush and try to get it all out at one time. Because dose makes the poison in toxicology. You want to...
limit the amount that's coming back into the bloodstream by managing the diet. That's where it gets a little weird and tricky. Could I just go back to the issue you have with beef? Because that's interesting too. Do you know where that comes from? Yeah, sure. Your immune cells, many of them are in the digestive tract, and when you're inflamed already, you have all this pro-inflammation chemistry going on that keeps the immune system in hyper alert. And so releasing crystals is...
er en pro-inflammatorisk sted for å få bort det. Så du er i inflammation når du klærer de oxalaterne. Og hvis du spiser mange smaker av samme smaker over og over igjen mens du er inflamede, det begynner å lære immunsystemet å reagere i noen av oss. Særlig folk som meg, både mine foreldre hadde allergier.
Det er en slags person som er vanskelig for allergier. Dette er et stort immunsystem som er overbevist over ting. Det definerer ting som kjøpere veldig snabbt. Bøyene lærer seg å være allergisk til ting man er opptatt av når man er inflemmet. Min kjøpallergi ble mye dårligere da jeg hadde covid, tror jeg. Det var etter covid at kjøpallergi ble en autoimmun kondisjon som ble kalt lichen sklerosis.
Top to toe, faset joint arthritis in my spine every day, up and down, all the time. And a thyroid nodule blowing up in my thyroid gland. I recognized this after several months. It took me six months of these coming on in a strong way for me to recognize it was my diet, it was the beef. And within a week or ten days of getting off beef,
så begynte de symptomerne å bli forlatt. Jeg reverserer fortidig autoimmunsykdommer. Det er et sted hvor det er en utslipp, som at det er muligheten for at hvis jeg skulle spise bær igjen, så skulle det bare blåse opp igjen.
Dette er problemet med oxalate. Det forvandler immunsystemet. Det spør om å overgå og overgå, og det skaper autoimmunomål, som kan inkludere ulike ulike matreaktiviteter. Mange av oss som har vandret oss selv på sjeldent mat med en høy oxalat-diet, har mange matreaktiviteter. Jeg er en posterkjøp for dette. Jeg er fint med det. Andre mennesker...
tenker at livet deres er over fordi de ikke kan spise kjøkken. Jeg vet hva det smaker som. Jeg elsker det. Jeg vil lov til å ha det, men det er ikke det jeg lever for. Jeg lever for livet. Jeg bærer ikke med. Hvis Gud lar meg spise noe som er bra for meg, så er jeg glad med det. Men jeg vil ikke ha det for noen annen. Jeg vil lov til at folk ikke har all denne autoimmuniteten. Det er ikke en god liv å føle seg tøyende fordi din immunsystem er overreaktiv til alt. Autoimmunitet er vanskelig.
Vi vet at det ikke er noen kviksfiksene i noe, men for oss og våre lyttere, kan det være mulig å liste opp 10 sikre fisk, bare for å vite at jeg kan gjøre disse, og da kan jeg utforske mer, bare for å ha noen basiser. Så hele ditt dyrkjøp er låt i oxalate. Så du har alle slags seafisker, sjelfisk, fisk, fisk, og alle slags seafisker, greit. Alle smakene.
Det er elke og så videre. Hvis du kan finne en kjøttmammut, så har du det også. Meket er bra, det har alltid vært bra for mennesker. Og så er det kjøttmammut. Hvis du begynner å tenke på dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine dine
I don't know, do you guys eat sorrel there? No. Yeah, not really. I mean, it's a strange gardener who grows it and who likes it, but most people aren't buying it commercially in a store. It's not usually in the stores. So it's just three greens to avoid, but all the other greens are fine, and we talked about the cabbage family, the cucubit family with the cucumber and melons and squashes, the
Grønne peper, kjøttpeper, de er fint i moderasjon. Du må forberede dem rett. Pumpkinseider er god. En fin måte å få bort almenner. Kjøttpeper er fint. Rosemary. Mange av de er fine. Marjoram, thyme, sager. De er lav i oxalate. Men tumerik er ikke så god. Mange frukter er ok. Er det bærer?
Ja, så blødbær er ganske låte i Oxley. Hvis du spiser en halv kupp, eller en del, en klassisk del, ikke kjøper du større bager av blødbær og spiser bager og bager hver dag, det er ikke... Det er dos. Du må spise normale møter av fisk, og da er blødbær fint, men raspberries er høye i Oxley. Så hvilke raspberries, hvilke berries, jeg vet ikke hva du kaller dem der, men kanefrut er høye i Oxley, men blødbær er ok. Ja.
Dette er som en memory test. Det er bra. Det er dårlig, men mange av de tropiske fruktene er fint. Og av nuttene kunne du gå for makademia, walnuts og pekens? Ja, det skulle være en intermediet stage for å prøve å få av de største. Du prøver walnuts, som er greit, og high in omega-3s og makademia. Men jeg generelt...
Jeg sørger for folk å prøve å få av seg nutter generelt, selv om det er pumpkornseeter, fordi de er så bra utviklet for å være indigestibelt. De er ganske vanskelig for det digestivt trakt i lang tid. Jeg tror at hvis du har digestivt problemer og større sjøfagproblemer, vil du i slutten prøve å leve uten for mye nutter, og bruke dem som garnis, smør og spesielle okasjonsfodere, i stedet for daglige snacker, hver dag, hver dag, hver dag. Ikke så godt.
Ja, du har noen veldig gode kjartene i boken ditt om fisk og ...
Ja, det er ulike slags oxalater i dem, og hvordan man kan forandre dem. Det er veldig interessant og fint for oss. Ja, vi kan se der. Det er mange tabler i boken, og jeg vil glemme deg, for folk glemmer å se den i bakkanten, 288. Den har nummer, og den prøver å hjelpe deg å vite hvor mye du kan ha av de høye oxalatene. Så når du vil ha noen oxalater i bakkanten av boken, vil du bruke denne kartet i bakkanten.
For du kan ønske å ha nok oksylater for å få deg inn i denne klaring-faget. Det vil hjelpe deg å vite at du kan ha så mye plantain-kjøft. Plantain er ganske høy i oksylater. I dette kartet er det ganske høy oksylater, men du kan ha så mye. Jeg liker ikke almoner i nuttene så mye. Jeg vil ikke bruke dem for sjekke grunner. Men te...
T er en av disse småsakene som kan være veldig nødvendig for å hjelpe deg å føle bedre og kontrollere det. Så boken prøver å forklare det, og vi snakker om det i andre intervjuer også. Men hvis du husker denne kartet i bakgrunnen, noen mennesker glemmer det. Det heter, hva er det, dosing-tabel? Jeg tenker på det som dosing-tabel. Dosing? Vi har det her. Dosing-estimenter, ja. For selekte småsakene. Så du har nok informasjon i boken for å virkelig gjøre det du må gjøre.
Men Sally, dette har vært veldig utrolig. Hva ser din liv ut som? Du har vært så bekymret. Vi har prøvd å få deg på podcastet for det siste året, og du reiser mye. Hvor er du rundt? Hva gjør du? Hva spiller du? Jeg kom tilbake fra Ketocon i Austin, og jeg tror at denne prøven vil være tilgjengelig på internettet.
I'll let you know if I'm wrong about that. But they certainly make it available for the attendees, for sure. So there'll be a half-hour recording of that talk coming up. And I've kind of kept my schedule a little bit open. Now that the book has come out, there's been lots of random...
invitering fra alle typer av media så jeg prøver å være litt tilgjengelig for det, så jeg er fortsatt gjennom mange av disse intervjuerne, jeg er så glad vi finner sammen, jeg kan ikke tro hvor lenge vi har forstått å komme på kalenderen ja, for jeg holder oss pakket og det har gode og dårlige ting, så kjøp for mer intervjuer og ting online, for jeg er å putte ut
more of that. I'm on Instagram. I don't spend a lot of time putting out posts there, but if you want to stay in touch with me, please sign up on my email list from my website. I send out periodic messages that way, keep you up to date on what's happening. We'll make a note of that too. Wonderful. Thank you so much for your time and for your knowledge.
Takk for å vise interesse i dette temaet. Det er en så kraftig måte å føle seg bedre. Jeg er så glad at folk har hatt det, og at dere vil dele det med dere. Det er veldig spennende. Vi kan i alle fall begynne å spørre om oss selv, og om staten vi er i. Det er det viktigste. Mer optsjener for å finne de rette ansvaret. Absolutt. Takk så mye, og jeg håper å se deg igjen.
Jeg blir alltid så glad når vi har litt utenlandske gester. Jeg har lettet for å føle at man må på en måte ut i verden for å se det store bildet. Og målet med denne podcasten vår er jo da å dele informasjon. Og i mange tilfeller så er vi helt sikre på at dere blir like forvirret som oss.
Men jeg tror det som må lage et større prosjekt, at man må innom mange forskjellige steder, sånn høster man litt forskjellige steder, og til syvende og siste finner man ut av det litt og litt og litt, og så faller brikken vår på lass. Ja, det var jo som Sally også sa, at jo flere verktøy vi har i verktøykassen vår, jo flere ting vi kan prøve, jo bedre er det jo.
Så håper jeg at du ikke er altfor confused nå, men at du kanskje finner ut mer av ting, eller blir i alle fall inspirert til å finne ting som du kjenner på. Det er mange veier å gå. Du må finne din vei. Ja, og hvis du kjenner noen som kanskje kunne hatt interesse av å høre om oksylatforgiftning, og
At du kjenner noen som kanskje har en del av de symptomene Sally snakket om, så del gjerne podcasten vår. Og så legger vi ned i show notes hvordan du kan få tak i Sally. Og ikke minst boken. Da ønsker vi happy biohacking! Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter og andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer. Informasjon med dele kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander.
Hilsen oss i spar.