Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å levere skattemeldingen med fiken som vi gir oss her. Fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Kan en vin bli Norges venn? Ja, hvorfor ikke? Følg med!
Hei og hjertelig velkommen til en episode av Kjeldsvinningskjeller og Tom Amirati Løveås sin drinkfeed. Tom, har vi det bra? Vi har det ganske bra. Vi sitter her og skal smake vin og snakke med oss da, du og meg, men kanskje folk hører på. Det hadde vært kult. Jeg har fått nyss om at Kjeldsvinningskjeller er på vei oppover. Flere og flere har funnet dette her som et hjem
trygt rede for vininformasjon og lek og tull og tøys og fjas. Så da sier vi at det er bra. Ja, det kan hende kjeldsvinen begynner å ta i en drinkfid også. Det hadde jo vært helt sykt, men det tror jeg ikke noe på.
Vi tenkte først skal vi ta igjen Merete Bø og Thomas Gjertsen, og så får vi ta drinklyd etter hvert. Det er ikke noen konkurranse dette, Fjell Gabriel. Vi må bare konstatere at vi koser oss med det vi gjør, tenker jeg. Ja, og i dag er det min tur til å bringe vin til bordet. Og jeg har gått for det, jeg tror jeg kaller det Norgesvenn. Eller i hvert fall så er denne her familien
denne her viden er fra, så vidt jeg har skjønt, det er liksom under da Baron Deleuze.
segmentet. Og det er jo ikke et ukjent navn for det som har drukket litt opp i morgen. Jeg har så mange som er kjent for disse metall... De er ganske kule, de flaskene som har sånn metall... Ja, de er veldig kreative. Og de gjør seg på bordet. Selv den du har tatt med nå er jo ikke nærheten av å være sånn superfarsagjort, men det er noe enkelt og godt design på det som gjør at den der setter jeg gladelig fram. Ja.
Ja, for jeg dette her er noe som da, for Pola er jo styrt sånn at de forskjellige importørene får noe som heter testlisteføring og det vil si at de kan velge en av sine produkter så har de sånn rekkefølge da, det er jo 500 importører, så det går litt sånn
Når du får en... Da får du lov å... Er det et halvt år du får lov å ha den i hylla for å se om den selger? Jeg tror det er et år, altså. Å, det er så mye! Ja, det er en god synd, for den må jo få sjansen til å... Folk må bli vant til å se den i hyllene før de tør å kjøpe den. Det er ikke noe som skjer i løpet av overnatta det. Nei, for norske folk går og titter på ting, og så titter de, nei, takk for det. Ja, så det er veldig mange som går og lurer, ja vel, kanskje også må de vente til Tom og Kjell har...
snakket om det, og så... Ja, nå har de gutta smakt. Da sier vi OK, og kjøper en kasse. Men det var da deres tur til å si at nå skal museumen få prøve seg litt inn i hyllene, tror jeg da. Jeg mener å huske at det var sånn.
Uansett så fikk vi i hvert fall belyst testutvalget, så vi fikk litt sånn hvordan det fungerer. Ja, testutvalget er jo et konkurrans. Hvis den vinen som har vært i testutvalget har vært i test, klarer å selge ut den som er dårligst selger i det segmentet, så ryker den som ikke selger bra nok, og så kommer testvinen inn. Og her, jeg føler det er litt sånn Norgesvenn,
Museum Reserva 2019, jeg får strekke meg over til deg så du får litt glasetomt, for det har du ærlig og redelig fortjent. Det var raus i dag. Det var raus. Du sparer ikke når du først heller bort vindene. Jeg må bare si litt om fargen her, for dette er det vi kaller dyp rubinrød. Ja, oi, oi, oi.
Den ser allerede kraftig, men vi er i Spania. De er ofte kjent for ganske kraftige og solide vinner. Ja, nå har jo trender kommer og trender går. I Spania har jo trendene vært at nå skal ingenting ligge på fat, og alt skal være fruktfriskt, og det skal være lett og ledig og sommerlig, og det er ikke måte på hva disse spanjolene prøver på.
Men her er det et, her, museum er tradisjon. Ja, men det ligger jo litt i navnet da, museum, vi er tilbake i tid. Og når en gang jeg stakk den lille snutten min opp i glasset, så kom jo Eika, altså, fattig var det. Det var ikke noe å lure på det, liksom. De har ikke spart på treverket her. Absolutt ikke. Dette er klassisk, klassisk Rioja.
Det er en reserva, så det er jo hakket under granreserva, holdt jeg på å si. Og det kjenner man 2019, så den har ligget minst 18 måneder. Men det som også er bak, så kjenner man fatet, man vet hvor måneder det er, men så kommer det noen andre ting inn i her.
Det er rødfrukt, selvfølgelig, men ikke sånne tunge, kokte kompotter som man hadde forventet. Nei, nei, nei. Dette er frisk rødfrukt. Det tenderer til bær. Det er ikke den tyngste, det er veldig besnærende lukt. Og så er det også noen urter som gjør at den blir nesten sånn, hva skal jeg beskrive, litt sånn surskjøt nesten. Den er spennende å lukte på. Det liker jeg. Altså,
Jeg har en alltid, og det synes jeg er så rart, for det er ikke så mange som, det står aldri noen smaksnotater når fine folk og flinke mennesker skriver, men på Tempranillo så synes jeg av og til det kommer en lett stearinduft. Det kan være at jeg var litt for flink til å lage stearinvis på barneskolen når vi drev med sånne juleverste, og vi dyppa og lufta og dyppa og lufta, men jeg vet ikke hvorfor jeg har det
Jo, men det vet jeg. Ja, men det vet jeg, fordi Temprania har også den egenskapen. Altså, snakker vi om Riesling, så er det helt vanlig å snakke om disse petroleumstone som kommer, ikke sant? Men Riesling er jo ikke den eneste druen som har det, og med selgerøvningsdruer kan få det, og det tror du kjenner, jeg kaller det en
noe annet, men litt sånn mentolaktige som ligger bak der, og da kan hende du assosierer det med disse petroleumsnotene, og du assosierer det med stearinlys, paraffinene i stearinlys, ikke sant? Det er det som hjernen din virker, da. Ja, den er jo litt sånn spesiell. Men, nå har jeg smakt, og her er det jo en... Her kjenner man mørk frukt, mørkebær, vanilje,
den er litt sånn fløyelsmyk og saftig, du er mot solbær, moreller, plommer, altså alt som mørkt nesten, sånn cassis som de liker å si i Frankrike, som vi er solbær. Og tanninene her er til stede, og det er både tanniner fra tempranionskallene selvfølgelig, fra druskallene, men også litt fra treverket, og du kan kjenne nesten den der tørrheten som kommer fra fataninene, og som er
Det er utrolig digg, men den er integrert nok til at du får ikke sånn kjempesnerp, du klarer å smile etterpå, uten at du har snurpa igjen hele munnregionen. Og de tannina vasker sånn deilig bort det som kunne blitt et sånt fruktlag, men som ikke blir det. Nei, det er liksom ikke Geir og Lasse. Nei. Å, det er fint, det er fint. Denne her har ligget 15 måneder på nye franske eikfat,
15 måneder på flaske, og er en ganske kraftig vin, vil jeg si. Ja, dette er ikke vin du kanskje åpner for å sitte og kose deg med et glass, fordi du skal slappe av en søndag ettermiddag. Å jo! Å nei! For å peisen på hytta. Ja, men det er ikke søndag ettermiddag da, det er på kvelden. Ja, ok. Når du kommer dra ned med dette grillkjøttet ditt, det er da du skal åpne denne her, ikke sant? Ja, ja, ja. Dette her er...
Alle tre for to tilbud på Rema 1000 og jeg og Gudene veit og Kiwi og alt sånt. Da skal det være stekeskorpe, det skal være marmorert kjøtt, det skal være god varme, det skal være, ja, i det hele tatt, da skal du ha denne vinden her. Ja. Og med fullt følge ved siden. Da kommer den til sin rett, ikke sant?
ikke ta den som en sånn der vi deler en liten flaske i solsteken. Nå nei, da må den være nå er det kaldt ute når vi har lagd denne episoden her, så i dag så er denne vinden ganske kaldt, for vi har vært ute og gått i minus 12 grader
Så hvis du skal gjøre det, så må du i hvert fall kjøle den godt ned som den har vært nå. Ja, men dette er jo en tidløs vin, så det er ikke noe vanskelig å få dette her sånn til å harmonere med tiden du er i. Selve uttrykket og smaken og den massive tingene. Du har sikkert et eller annet data på hvor mye alkohol det er i den der... 14,5? Det var akkurat det jeg skulle titte på. For jeg bare... Her er det... Den er...
Jeg hadde tippet hvertfall at nå var 14, men det kunne også vært 15, 15,5 uten at man, ja, kanskje ikke 15,5. Ja, det hadde vært litt voldsomt, men jeg la meg på å stemme mellom 14 og 15, og det er ikke så uvanlig heller når vi kommer til disse vinnene. Og jeg tenker...
Men med den alkoholstyrken og med det uttrykket de har, så er dette middagsvin. Og kanskje ikke en vanlig tirsdagsmiddag heller. Men påskelam? Ja, hvis du tilfelligvis ikke har noe syra eller melo eller noe annet liggende.
hvorfor ikke? Den har alt som trengs for å kunne matche omtrent hvilken som helst lammerett uten at du trenger å rødme av den grunn. Ja, og så prisen er vennlig.
Hvor vennlig er prisen egentlig? Den er så vennlig at den koster 189,90, altså 190 kroner. Under 200, da? Ja. Da tenker jeg at den skal vi sette kryss ved siden av, så kanskje man skulle tatt en tur på testutvalget. Gå på testutvalget, jeg har ikke fått egen hylle, det burde jeg hatt. Det har du i Sverige. Vi anbefaler særskilt, står det der på et sånt her egen, så står det noen hylle, rullende hylle, som du kan rulle rundt på systembolaget.
Ikke på Strømstad og sånne pol, for det driver vi ikke på, men når du kommer til større byer på den andre siden, på Østkysten av Sverige, så har du det. Men med det så takker vi av. Museumreserva 2019 til 190 kronasjer. Ja, den fortjener den oppmerksomheten den får av oss nå. Ja, og hvis du er glad i å gå på museum. Ja, litt sånn...
Da tenker jeg litt sånn museum for gamle dager. Litt sånn med gamle ting inni. Kanskje hvis du bor i et hus som ikke har vært pusset opp på en stund, skal du inn rett inn. Ja, og med de bildene jeg nå fikk i hodet mitt, så takker jeg i hvert fall Tom Amiratelovos fra Drinkvid. Ha en fin dag. Kjell Gavro Henriks, tusen takk for meg, og lytt og abonner. Ha det bra.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i ticketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kaller seg til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit! Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en ticket? Ja.
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.
Du, jeg trenger en strømavtale. Bare noe enkelt. Fortum. Så har jeg jo lyst til å følge med på forbruket mitt. Fortum. Noe som er trygt og enkelt, liksom. Fortum. Ok, hvem er strømleverandøren dina? Fortum. Enkelt, trygt og oversiktlig. Det er ikke rart at fortum er den mest valgte i Norden.