En nordmann i Italia

Kjell-Gabriel deler sin begeistring for en Barbera d'Asti fra Vinori, Mandragola, som han smakte sammen med svigers på hytta. Vinen er tung, krydderrik, moden og passer godt til lasagne. Han forteller også om Mandragola, et utleiehus i Piemonte som Vinori eier. Kjell-Gabriel inviterer til vintur til Piemonte i mai og nevner at det er få plasser igjen. Han oppfordrer til å utforske nye viner og finne sine egne vinglede øyeblikk.

Transkript

FIKEN Superenkelt regnskap Se nå på TV2 Play I dag reiser vi til Piemonte for å snakke om Barbera. Følg med! Musikk Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjelds Fintkjeller. Akkurat nå sitter jeg faktisk utendørs på fjellet på Gjeilo. Så hvis dere hører at det blåser litt i mikrofonen og husgjørnene, så er det fordi det rett og slett blåser litt. Vi er jo på fjellet. Og jeg fant ut at fjellet er et fint sted å prøve viner som man ikke har prøvd på en stund. Og dermed måtte jeg da finne en Barbera, fordi vi hadde litt lasagne til middag. Og da passer det godt med Barbera-vin. Og så gikk jeg og tittet litt, og så fant jeg faktisk en norsk vin. fra en produsent som heter Vinori og dette er en barber av Dasty som heter Mandragola Mandragola og så tok jeg da jeg er på hytta med svigeforeldrene mine så vi smakte på vin og de syntes at åh, dette var morsomt og da tenkte jeg at dette her er jo perfekt når de, de er fra Bergen når de blir så glad for å smake en vin så må jeg fortelle videre om dette til folket for dette her synes de var gøy for det at Vi ble sittende og pratet litt om byen før jeg gikk ut på veranda for å lage podcast. Og det vi snakket litt om er at barbera er ofte veldig lett, fruktig, nesten litt sånn vannig til tider. Og masse syrlig og frisk frukt. Men denne barberaen her er tung, krydderig og ganske mon. Jeg skal ta en styrkart en stund. Yes, den har... Masse kryddertoner, tung, mørk, morell. Hadde jeg fått den opplint, så hadde jeg, jeg tror ikke jeg hadde tippet på Barbera. Jeg vet nesten ikke helt hva jeg hadde gått til. Det er ikke sikkert jeg hadde vært i Italia en gang. For den har en ganske moden, tung, kraftig frukt. Så hvis du er av den som liker det litt tyngre, godt modende vinnet, men samtidig så er den ganske fresh. og den har en sånn rund, deilig, fin munnfølelse, så er denne Barbera d'Astin noe for deg. Og vi er jo da i Astin, i Piemonte, og hvis du lurer på hva Mandragola er, så er det en litt hus jeg har faktisk vært der. Det er et utleiehus med, jeg tror det er plass til kanskje 20 personer. Og så har de sømbasseng, og så har de utsikt over alle dalene bortover i Piemonte. Og dette kan du leie hvis du er interessert. Ta kontakt med Vino Piemonte som driver med utleiehus der nede. Så kan du bo på Mandragola, der vinåkeren ligger. Og så kan du drikke vinen her. Kanskje der nede er det såpass varmt at barbecue og grillmat hadde funket fint. Akkurat nå er det påske på Gjælo, så denne episoden kommer litt etter påske. Men det er hvertfall påske på Gjælo, og da er det snø her, så det er ikke så giret på grillmat. For å si det sånn. Men det har en fin, deilig tyngde. Og... Det som er så deilig med norsk fjellheim er at du trenger ikke å sette vinen i kjøleskapet, du bare setter den på verandaen, så blir den ordentlig kald, og så tar du den inn litt før du skal drikke den, og så åpner du den, og så er den perfekt nedkjølt og god. Så jeg slår et litt slag for Vinori Barbera d'Asti Mandragola, hvis du har lyst til å være med på ned dit sammen med meg, så er det bare å melde seg på tur. Vi skal ned nå i mai, fra 20. til 24. mai, så drar vi til Piemonte. Da skal vi egentlig drikke mest Barolor. Men jeg tror vi kanskje stikker en tur innom vinprodusenten som lager denne vinen. For dette her er norsk eidvin, rett og slett. Men de har jo da en vinprodusent som lager vinene for seg. Og han er Tor Oliver. Og han skal vi stikke innom. Og så skal vi spise lunsj med han på en veldig kul lokalrestaurant. Jeg opplevde det en gang, og det var en veldig, veldig flott opplevelse. Så jeg håper jo å få med folk på tur ned. Vi er, jeg tror vi er, jeg tror det er fem eller seks plasser igjen nå. Jeg skal stille med ham, min far og min bror. Så det blir ikke bare jeg som skal gå rundt og prate, det blir jo folk som chatter rundt overalt. Og jeg er helt sikker på, kjenner jeg min far rett, for dere som har opplevd han for eksempel på livesendingene mine på Facebookgruppa med vin, når jeg har hatt litt livesendinger og tatt med fatteren, så blir det historiefortelling og årstall og mye moro. Så det er bare å glede seg. Men nok om tur, den er det bare å ta kontakt med på kjell-svinkjeller.no hvis du vil ha informasjon om det. Men jeg må nok en gang slå et slag for Vinori og Arbera Dasty. Dette her var, altså det er så gøy! Det er så gøy når Svigers blir litt sånn, åh, dette var bra! Og det er jo, altså det settes litt krav da, når jeg kom på besøk, for da vet jeg at de har med vin, og de vet, de sitter liksom og, ja ja, hva har vi denne gangen? Greier den å overraske oss? Så jeg føler at jeg liksom må levere hver gang, og Og til lasagnen så var denne helt ypperlig. Og jeg tror også, i og med at den har disse tunge kryddertonene, at den passer til litt tyngre mat også. Men det får jeg ikke vite denne gangen. Uansett, jeg ønsker deg en fantastisk Fin vår, for nå kommer våren, og så håper jeg at vi kanskje møtes på vei, og vi kan snakke vin, kanskje vi kan drikke litt vin sammen også, og ha glede rundt dette fantastiske gledesproduktet vin, som jeg blir bare mer og mer opptatt av, og mer og mer nærmere til. Men jeg håper at jeg sprer vinglede. Det er derfor jeg holder på med dette her. Jeg vil sprere vinglede. Og du skal få lov å like akkurat hvilken vin du vil. Men prøv noe nytt. Utforsk. Prøv å utfordre deg selv. Og så kanskje du opplever de store øyeblikkene som jeg har opplevet gang på gang på gang med nye viner nesten hele tiden. Det var en fin avslutning. Så takk for nå, og ta vare på deg selv. Jeg heter Kjell Gaben Henriks. Tusen takk for at jeg får lov til å drive med vinglede til deg og alle rundt deg. Ha det bra, så ses vi snart. Hei hei! Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i tikketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit. Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en tikkett? Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst.

Mentioned in the episode

Barbera d'Asti 

En type vin, omtalt som tung, krydderrik og moden, egnet for lasagne

Vinori 

En norsk produsent av vin, eier av Mandragola utleiehus og Barbera d'Asti vinen

Mandragola 

Et utleiehus i Piemonte med plass til 20 personer, svømmebasseng og utsikt over dalene, eid av Vinori

Piemonte 

En region i Italia, kjent for vinproduksjon, der Mandragola utleiehus og Barbera d'Asti vinen er fra

Lasagne 

En matrett som Kjell-Gabriel mener Barbera d'Asti passer godt til

Kjell-Gabriel 

Personen som snakker om Barbera d'Asti og Mandragola

Svigers 

Kjell-Gabriels svigerforeldre som likte Barbera d'Asti

Barolo 

En type vin som Kjell-Gabriel planlegger å drikke på sin vintur til Piemonte

Tor Oliver 

En vinprodusent som lager vin for Vinori

Facebookgruppe 

En gruppe på Facebook der Kjell-Gabriel har hatt livesendinger om vin

kjell-svinkjeller.no 

En nettside for Kjells vinkjeller podcast

Vår 

Årstid som Kjell-Gabriel ønsker lykke til med

Vin 

Et drikkevare som Kjell-Gabriel er opptatt av og ønsker å spre glede om

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Sponsors

Pure Service

Lignende

Lastar