FIKEN Superenkelt regnskap
Se nå på TV2 Play
Det er gøy å reise rundt og snakke om vin, og det vil jeg snakke litt om. Hei og hjertelig velkommen til dagens episode av Kjells vinkjeller. Jeg befinner meg på et hotellrom i Brønnhøysund, et sted som jeg blir mer og mer glad i.
Rett og slett for at jeg får lov å leke her oppe fire-fem ganger i året på en fantastisk restaurant som heter Svang, som lager fantastisk mat. Det er litt sånn fine dining, high end, litt sånn Michelin-kvalitet på sakene, så dette er dritbra. Svang, for dere som ikke vet hva det betyr, så betyr det sulten på Brønøysk, Brønøysunsk.
Og jeg er her to dager. I dag er det lørdag når dette opptaket skjer.
I går var jeg førstekvelden, og så skal jeg gjøre det samme igjen om en time, og jeg gleder meg veldig. Det er faktisk sånn at når jeg kommer halvveis ut i førstekvelden, så pleier jeg å si til meg selv «Åh, det blir så gøy, jeg skal gjøre det samme igjen i morgen». Og den følelsen sitter jeg med ned også. Denne gangen er det Italia mot verden, fordi at Atle vil gjerne leke med trøffel. Og det er liksom sånn det kommer opp, og det er det som er så genialt med denne restaurangen, for han ringer meg så bare «Kjell Gabriel».
neste gang kan ikke vi leke litt med trøffel? Og så kommer den opp med en fantastisk meny, og så setter jeg
og finne vinene til dette her og siste gang jeg var her oppe så hadde Mario som jobber her nå i spansk så da hadde vi spansk aften i og for seg vi hadde to viner til hver rett så da var det Spania mot resten av verden denne gangen så er det trøffler og da måtte vi selvfølgelig ha Italia mot resten av verden og det er kjempeforsomt så vi starter med litt bobler og så drar vi oss gjennom seks
retter, egentlig er det 7 men det er ikke en rett, det er en melomrett, bare for å få litt syrlig så har de da fyllende frisk sitronsorbet med prosecco over, så det er på en måte en slørs drink som er bare helt superkult som er den syvende, men det er 6 retter
To viner til hver, så det er tolv viner, og vi begynner klokken syv, og vi holder på. I går var jeg tilbake på hotell halv to, så det tar jo lang tid, og det er kjempegøy. Og det er trøffler, og det er trøffler og trøffler i mye. Og jeg tenkte jeg skulle ta frem en av disse vinene, og det er en vin som er laget på Vulkanen Etna.
som er da planeten sin etterna Bianco, hvitvin, som da er produsert på Karigatedruen, som ligger da på nordøstsiden
av Etna-vulkanen. Altså, den er i lava jord. Og hvis Etna bryter ut i ferd, for Etna er en levende vulkan, så hvis den erupterer, er det det det heter, i ferdretning, så kan hele åkeren forsvinne. 15 prosent har vært på litt store fat, så den har litt sånn rund fyllighet. Jeg skal må ha en liten slurk her nå, så skal vi se.
Deilig, fyldig, litt grønn i stilen, men fin sitrus og noen epler og litt tropisk greie. Det som er så morsomt er at når man får den i glasset, så lukter den nesten litt vulkansk. Den første duften er litt sånn svobull-vulkansk, men den forsvinner etter hvert.
Og så får du en deilig, frisk sylekrei. Og denne er til en rett som jeg håper jeg får flere større porsjoner enn den jeg fikk i går. Det er da sjøkrepsdumplings. Som var helt fantastisk magisk. Så er du i Brønnøysund, når som helst på året, så bestill deg bord på Svang.
å oppleve dette stedet. Gjerne hvis jeg er her. Jeg vet jeg skal tilbake på bursdagen min. Jeg skal føre bursdagen min her 30. april. Den helgen her skal vi være. Jeg vet ikke hva vi skal leke med da. Og så får de også snart nytt lokal også. Det kommer til å bli ordentlig kult. Og da skal jeg få lov å være med og jobbe litt med vinkjelleren og se om jeg kan være med å bygge opp en kul vinkjeller som de kan ha stående for. Da får de et mye, mye, mye større plass. Men
Jeg er bare veldig takknemlig for at jeg får lov å holde på med dette her, og få lov til å leke med vin, utfordre meg selv hele tiden, og smake nye smaker, og rett og slett bare ha det gøy rundt vin. Når jeg får menyen, dette er jo ganske avansert mat, og jeg ser jo ingrediensene, men jeg vet jo ikke helt hvordan det vil se ut, og jeg vet ikke helt hvordan det vil smake. Så det å sette vin til det er litt utfordrende, men i går...
så må jeg si at jeg var veldig fornøyd med meg selv, fordi at alle vinene, hadde du fått vinene hver for seg, så passet alle vinene til alle rettene. Veldig, veldig bra. Men her får du jo to vinner, så her får du liksom nyans. Jo, jeg liker den best for de, og jeg liker den best for de.
Og det lærer du da. Det er sånn du blir bedre på vin. Så har du en vin du er veldig glad i, gå på Pole. Spør de om de kan gi deg nesten lik nabogården eller noe rett ned i gata. For det kan hende at du har drukket feil vin hele tiden. At det er egentlig nabogården du liker best. Hvem vet? Ingen. Men vi kan finne ut av det. Så entusiastisk er jeg nå. Nå er det kun...
Vi har kun en time igjen til det braker løst på Svang. Så jeg må begynne å ta på meg sminkehalt. Jeg skal ikke sminke meg. Litt uheldig, jeg fikk ikke bagasjen min i går. Den kom ikke med flyet. Så den har kommet nå, så nå har jeg litt mer klær. Men jeg måtte da... Og det er jo litt sånn ulemper når jeg er på mindre steder. Jeg måtte da handle litt klær, for jeg gikk jo ikke ordentlig dressed. Så da måtte jeg da dra på Amfisenter her, og da...
kunne velge mellom Dressmann og Kubus og da ble det Dressmann og så måtte jeg kjøpe meg nytt antrekk og så måtte jeg ha nye sko, for jeg gikk jo veldig hullet til slitne joggesko, så jeg har fått med nye, fine, brune sko også så aldri så galt er det godt for noe og aldri så galt er det forsikringen som skal få lov å betale for det sånn at jeg fikk litt nytt antrekk men jeg fant ut at jeg kunne gå helt på en annen selv
Så jeg er ikke noen sånn snilte mann. Men jeg fikk da i hvert fall nye bukser, skjorte, sko og litt undertøy. Det er jo greit å ha. Da måtte jeg ikke ha noen ting. Og det var veldig fint å ha kofferten min kommet i dag, så slapp man å handle enda mer. Men, nok om meg.
Over til deg. Ha en fantastisk fin dag. Takk for at du lytter. Spre glede. Og så må jeg bare si at jeg arrangerer en tur til Piemonte fra 20. til 24. mai. Så hvis du har lyst til å være med på den turen, så ta kontakt med meg på kjell-svinkjeller.no. Så kan du få lov til å være med til Piemonte i fire dager. Vi skal på en av Piemontes beste Michelin-restauranter.
Spis til lunsj. De har visst nok ikke vært her ennå. Kanskje Pia Montes beste vinkjeller. Vi skal inn om fem vinprodusenter. Det er mat fra morgen til kveld. Vi skal bo på et godt hotell. Vi skal virkelig kose oss og leve livet. Og det hadde vært veldig hyggelig om du ville være med på det. Ta kontakt på kjell.kjellsvinkjeller.no så håper jeg at du blir med på tur. Kan da. 29-24. mai. Ellers kommer det flere turer også. Men det hadde vært veldig hyggelig om du ble med. Takk for i dag, og ha det bra!