3/24/2022
En rebelsk tapasvin
I denne episoden av Kjells vinkjeller, reiser Tom og Kjell-Gabriel til Baskeland for å utforske et lokalt vinmerke, Katxiña Txakoli. De snakker om baskisk kultur, historie, og spesielt mat og drikke. De smaker på Hondaribi Zuri-druen og sammenligner den med andre viner. Tom og Kjell-Gabriel deler sine tanker om hvordan vinen passer til tapasretter som anchovs og eggeretter.
Transkript
Nemnt i episoden
Katxiña Txakoli
en baskisk vin som blir smakt på i episoden
Hondaribi Zuri
en baskisk druesort som brukes til å lage vinen Katxiña Txakoli
ETA
en tidligere baskisk terrororganisasjon som ble nevnt i sammenheng med baskisk historie
Baskerland
en region i Spania og Frankrike, kjent for sin kultur og vin
Pinchos
en baskisk tapasrett som blir nevnt i forbindelse med vinen
Anchovs
en fisk som blir anbefalt som tilbehør til vinen
Patatas bravas
en spansk tapasrett som blir nevnt i sammenheng med vinen
Eggeretter
baskiske eggeretter som blir anbefalt som tilbehør til vinen
Deltakarar
Host
Kjell-Gabriel
Guest
Tom
Sponsorar
Fiken