9/14/2023
En doktor i familien
Kjell-Gabriel og Tom prøver en ny vin fra Tyskland, laget av en blanding av Riesling og Schrøyrebe druer, en konstruert drue laget av Dr. Georg Schau i 1916. Vinen er syrlig og fruktig, med sitrusnoter, og passer godt til krydret mat som thaimat, sushi og dimsum. Den er tilgjengelig i Norge til en pris av 216,30 kr.
Transkript
Nemnt i episoden
Riesling
En type hvit drue som er kjent for sin syrlighet og blomsteraromaer
Schrøyrebe
En konstruert drue laget av Dr. Georg Schau, ment å være en mer motstandsdyktig og fruktig variant av Sylvaner
Dr. Georg Schau
En tysk doktor som skapte Schrøyrebe druen i 1916
Sylvaner
En hvit drue som ofte brukes i Riesling-viner
Buketrojbe
En annen drue som ble brukt i blandingen, men som ikke var kjent for å være i blandingen før 1990-tallet
Reinhessen
Et vindistrikt i Tyskland
Salvador Dali
En spansk kunstner som er kjent for sine surrealistiske malerier
Taster China
En restaurant i Oslo som serverer dimsum
Pinnekjøtt
En tradisjonell norsk rett laget av lammekjøtt
Deltakarar
Host
Kjell-Gabriel
Host
Tom Omrath Løvås
Sponsorar
Fiken