Årgangsvin til gi-bort-pris

Kjell-Gabriel og Tom smaker på en 8 år gammel New Zealand Riesling fra Seifried, som er en moden vin med mye smak og fylde. De diskuterer vinen og dens egenskaper, og sammenligner den med tyske Rieslinger. Vinen er tilgjengelig på Pol og bestillingsutvalget for 229 kroner, og podcast-vertene anbefaler den på det sterkeste.

00:19

"Velkommen til en ny episode om eventyret 'Vokteren' og opplevelsene til deltakere, med fokus på Riesling og vårstemning."

04:03

Podcasten diskuterer fascinasjonen for historiske personligheter som Nelson og hvordan de også knyttes til vinopplevelser.

Transkript

Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt. Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play. Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i ticketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit! Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en ticket? Ja. Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Vi skal teste Riesling, og da drar vi så klart til New Zealand. Følg med! Hei og hjertelig velkommen til en ny episode av Kjeld Svinkeller og Tom Amiratiløvås sin drinkfeed. Vi er på plass, vi Tom. Det er vi. Lykkelig til stede begge to. Ja, godt humør har vi. Ikke verst. Det er sol ut og fuglene gjør det fuglene gjør. Vi er inne. Vi er inne. Ja. Sånn er det ofte når vi lager podkaster. Vi kunne jo sittet ute og laget podkaster, men vi har ikke kommet så langt. Det er ikke bare fuglene som våkner om våren, det er håndverkene også, så det kryrer folk fra Baltikum som driver og bråker og gir meg mye tungt maskineri i alle retninger. Det er tryggere lydmessig å sitte inne. Ja, det er det. For vi vil jo gjerne at du som lytter hører hva vi sier, og ikke hører en som hammerer. Men vi skal drikke risling. Og da vil man jo kanskje tro at vi hadde lyst til å ta en tur til Tyskland, men det skal vi i hvert fall ikke. Vi skal langt og lengre og lengre langt, som du sier. Jeg fant denne tilfeldigvis i går, den vinne. I en helt annen setting enn smaking. Men jeg ble så fascinert av akkurat denne her, at jeg tenkte at den må vi jo faktisk lage en podcast på, og siden jeg visste vi skulle spille inn i dag, så sparte jeg litt til deg, Kjell Gabriel. Du tittet i kalenderen. Ja. Jeg følte meg. Hva vet du om Viscount Lord Nelson? Oi! Lord Nelson, han står jo på statue på Trafalgar Square, er det ikke det? Ja, du fanger det. Han ble døde vel ved slaget av Waterloo? Nei, Trafalgar. Ja, Trafalgar selvfølgelig. Var det han som ble sendt hjem i en tønne med konjakk? Med rom. Det heter jo Nelsons Blood, fordi det som skjedde, dette blir en kjempedigresjon, for jeg kommer frem til et poeng med rislenghet hvert, men det som skjedde var at admiralen ble skutt. På bakterdekket av HMS Victory I det han vinner Slaget ved Trafalgar Det siste som skjer liksom Siste kula For hans siden del, ja Og de fant ut at i stedet for å tippe noe ved siden Som var vanlig Så gikk alle med på at dette er en vanlig historie Men faktum er at de lempa han opp i en tønne med rom For å preservere admiralen Sjøfolk på den tiden var jo ikke noe bedre enn andre mennesker, så de syntes det var ille at denne rommen skulle ligge der med eller uten død admiral. Så det kom jo folk om natten og tappet av. Åja, de drakk dødmanns rom. Ja, så han var jo i sånn måtlig good shape etter noen uker på fjorden på veien hjem til England. Men der kommer denne seingen da, «Drop of Nelson's blood» er sunt på en måte. Og det er rom. Men det er rom. Nelson ble en så stor folkehelt at akkurat som dronning Victoria senere fikk hevevis med byer og tettsteder oppkastet til seg. Og særlig dette nye landet da. New Zealand, hvor hovedstaten heter Wellington, etter Lord Wellington som vant på Våtlu. Det er ikke etter den retten som de pakket inn i ... Nei, men den er også oppkalt etter Lord Wellington. Også sko, gummistøvler, hva slags det er sett? Alt mulig rart er i Wellington, men Nelsen fikk også sin rikelig andel, og på den andre øya, Sørøya, så ligger jo Nelsen. Byen Nelsen. Det er dit vi skal nå. Og det tar en lang, lang, lang tur for å komme til Nelsen, men det er påkker så langt å dra til Nilsen enda. Flott tur da. Ja, ikke sant? Prosenten heter Sifrid. Og du kan si, Risling. Gud, nå vet jeg hvor mange programmer vi har laget opp gjennom året, Sylgabril. Bare i drinkfeed har vi snart 200, og du har vel mer enn det i Kjeldsvinnkjeller. Vi har smakt skikkelig mye vin, og mye har vært Risling. Ja. Og alle vet jo at det er falsk og sass og sånn som kan risling. Men her kommer en sånn greie. Jeg elsker årgangsrislinger. Altså rislinger som har vært blant oss en stund. Og så er det ikke lett å få tak i de da. Nei, det er... Det er fordi de blir jo solgt ut. Og hvis du skal gå til Tyskland, så må du ofte velge opp i pris. Ja, det må du. Og hvordan hadde det vært om du bare kunne gått på Pol og funnet en moden risling fra hylla, og bare kjøpt den liksom, eller bestilt den på bestillingsutvalget med at den kom ferdig gammel? Det hadde jo selvfølgelig vært en uting, for da hadde du jo fått god vind med en gang, men man vil jo, det er jo ventetida. Ventetida som er viktig her, og Men å slippe vente-tida har selvfølgelig vært lyks, som det heter i Sverige. Lyksikt. Jeg heller, mens du krefter din lyks. Og det er litt fint å få... få den ferdig lagd, og det er vel egentlig det er ikke så mange distrikter som holder på med sånne ferdig lagde, det er liksom hodåa som man kjøper. Nei, man holder det ikke igjen så lenge, men her har vi altså en, den er til salgs i dag når vi snakker om det. Ja! 20-15 år i gang er dette her. Yes! 8 år, og da begynner vi å snakke om år i gang når det kommer til risling. For dette er jo ikke noe GG eller noe sånn høy stamtavle i og for seg, den er bare veldig, veldig ordentlig, og Petroleum, tenker jeg. Jeg dufter, og selvfølgelig kommer denne petroliumsdukten også denne godte, godte, godte citrusen. Den er så moden. Den er nydelig. Bare fargen her ser jo ut som en gulbar. Det er gyllent, og det liker vi. Vi liker alt som er gul. Det har ikke noe med at gul er gul. Nei, du har ikke det. Du kan ikke komme her og si at jeg har noe mot gul. Nei, men på nesa er det gul der også. Petrolumen som skal være der, det er nydelig. Den tenderer mot å være en som kødda med meg en gang og sa at det er gummistøvel, men det er det. Den tenderer mot hvilken gummistøvel. Helt, helt, helt fabelaktig. Nå har jeg smakt den i går, og jeg vet jo at syret her Det er jo bare noe som fikk litt tårer i øynene, og jeg håper det var av glede og ikke av noe annet. Den har en sånn litt annen fedme enn de tyske rislingene ofte har. For her har du et sne var litt sånn tropisk frukt, også litt sånn at den er sånn banankonsistent, den har ikke så mye banansmak, men du føler liksom at... Nei, Gud forbir, det vil vi jo ikke ha, men jeg skjønner hva du mener, den er etter slutt fyldig, den er en fyldighet som er litt, du sier fett, jeg sier til oljeutøv. Ja, den er oljeutøv. Jeg liker den oljekonsistente, og alt handler om at den har ligget. For når denne var ny, i 2015, så var det ikke sånn å gjøre det. Men den har jo, det er jo en halvtørrvin, for den er jo 7,1 Ja, den er ikke knusktør Den vil fortsatt gå under kategorien tørr Men vi får denne fyldigheten fra også sukker Og viskositeten her har også noe med restsukker i vinen å gjøre selvfølgelig Den er ikke stanket helt bort Snus nummer to Jeg synes det er kjempespennende Dette er en vin du kan lukte på dritlenge Ja, altså denne var jo hele tippekampen bare med nesa den der Ja, og i dag spiller Leighton Orient, og hvis de vinner i dag, så vinner de serien i League 2 og skal rykke opp i League 1, så dette passer jo kjempebra. Sånn er det når det er ikke på typekamp da, men... Sånn er det når du er sånn der, så du holder med lag som egentlig skal være et volleyball-lag, ikke sant? Ja. Det var nydelig. Han var ikke det gøy med en nygammel sak. Jeg tror at veldig mange som er glad i Riesling vil synes at dette her er helt suverent, fordi du får ikke den der sure syre, altså sitron, sitrus, sitrus, sitrus. Du får en runde, fyldig, og så er den litt mektig i munnen. Så smaker den mye. Så balansert og så fin, ikke sant? Og vi nordmenn, vi liker viner som smaker. Jeg vil tro det gjelder for mange andre nasjoner også, men ja. Nei, det gjelder bare nord. Vi vet at de liker det da. Så dette her synes jeg var helt topp, og når jeg i tillegg kan informere om at prisen er 229 kroner. For en vin som er ferdig lagret og modnet, klar til å helse. Jeg får jo lyst på mat også, er jeg nå. Ja, har du ikke... Jeg har alltid lyst på mat. Du har ikke lagd noe? Det er ikke noe servering, det er smaking. Men nå får jeg lyst til å ta med noen sjøkreps eller noe annet og gå ut og fyre opp grillen. Ja, det hadde vært deilig. Rett og slett. Og kanskje en hollandese. Smørseus. Tror det har funket til en del. Jeg tror også den kunne gått bra til sushi. det kunne. Gjerne sushi som en sånn tempura altså vi er jo veldig glad i sånn chili mayo og sushi grei eller i Norge da. Vil nok takle krydder den her på grunn av den resten du snakket om, så vil den jo det og syret er god nok til å kunne hamle opp med en fleff alt fisk som finnes All fisken du bare banker løs på. Ja, det synes jeg. Da vet vi hva noen runder vi har her. Kanskje det blir sjøkreps som er mett? Nelson Risling fra Seyfried finner på polit eller på bestillingsutvalget. 229 kroner, og det synes jeg helt klart er innenfor. den er ikke inne på noen port, så den må faktisk bestilles, men da kan du være en av de luringene som gjør det. Vi liker at folk bestiller, vi liker at folk bruker den store muligheten bestillingsutvalget på Poler er. Vi sier det til det kjedsommelige, men det er fortsatt sånn at ikke alle av dere som hører på gitt å gjøre det, så gjør det. Hør på oss for en gang sikkert. Lytt til podcast. Og kjøp denne, så vil du i hvert fall ikke bli sur for at du gjorde det. Nei. Jeg heter Silje-Gabriel Henriks. Tom Amir, ha det bra. Takk for oss, takk for deg, takk for nå. Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hester du noe plante på kontoret? 100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom. Du, vi må vaske klær. Er strømmen billig nå? Sjekk appen. Jeg lurer på om vi strømmer i bruk på en dag, ja. Sjekk appen da, vel? Hvilken app? Fortum-appen. Fortum-appen gir deg oversikt og trygghet. Kanskje det er derfor vi er Nordens mest valgte.

Mentioned in the episode

Kjell-Gabriel 

En av podcast-vertene i episoden

Tom Amiratiløvås 

En av podcast-vertene i episoden

Riesling 

En type hvitvin som er populær i podcast-episoden

Seifried 

Et merke av vin som de smaker på

New Zealand 

Et land hvor vinen de smaker på er fra

Pol 

En butikk hvor man kan kjøpe vin i Norge

Bestillingsutvalget 

En tjeneste for å bestille vin i Norge

Lord Nelson 

En kjent britisk admiral som er oppkalt etter en by på New Zealand

HMS Victory 

Et britisk krigsskip som Lord Nelson var kaptein på

Slaget ved Trafalgar 

Et sjøslag der Lord Nelson ble drept

Wellington 

Hovedstaden i New Zealand

Nelson 

En by på Sørøya i New Zealand

Sørøya 

En av de to hovedøyene i New Zealand

Sylgabril 

Podcast-verten, Kjell-Gabriel, sitt kallenavn

Leighton Orient 

Et engelsk fotballag som de nevner i forbindelse med et tips

League 2 

En engelsk fotballiga

League 1 

En engelsk fotballiga

Sjøkreps 

En type sjømat som de nevner som mat kombinert med vinen

Hollandese 

En saus som de nevner som mat kombinert med vinen

Sushi 

En type japansk mat som de nevner som mat kombinert med vinen

Tempura 

En type japansk mat som de nevner som mat kombinert med vinen

Chili mayo 

En type saus som de nevner som mat kombinert med vinen

Pure Service 

Et sponsor for podcast-episoden

Svea 

Et sponsor for podcast-episoden

Fortum 

Et sponsor for podcast-episoden

Fortum-appen 

En app for å sjekke strømforbruk som er sponset av Fortum

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Host

Tom Amiratiløvås

Sponsors

Pure Service

Svea

Fortum

Lignende

Lastar