Italias bobleeventyr

Kjell-Gabriel og Tom diskuterer Prosecco, en italiensk boblevin, og dens historie, produksjon og popularitet. De snakker om hvordan Prosecco har utviklet seg fra romertiden til i dag, med fokus på druen Glera, produksjonsområdet Valdobbiadene og den kontroversielle introduksjonen av rosé Prosecco. De diskuterer også Proseccoens popularitet, tilgjengelighet og pris, og fokuserer på en spesifikk Prosecco fra Corvezzo, som er organisk, vegansk og sertifisert som "The Happy Farmer".

02:07

Prosecco opplever endringer og økt anerkjennelse, med fokus på kvalitet og vinproduksjon i Val d'Ubidene.

08:34

Prosecco lages raskt og enkelt med Charmat-metoden, som involverer karbonisering i store tryktanker.

11:50

Sablere kan være farlig, men Prosecco kan lukte pære og være både organisk og vegansk.

18:01

Anmeldelsen fremhever en tilgangelig og kvalitetsrik vegansk Prosecco til under 150 kroner, tilgjengelig på de fleste vinmonopol.

Transkript

Mentioned in the episode

Prosecco 

En italiensk boblevin som er populær og rimelig

Corvezzo Prosecco 

En spesifikk Prosecco som er organisk, vegansk og sertifisert som "The Happy Farmer"

The Happy Farmer 

En sertifisering som indikerer at Corvezzo Prosecco er organisk og vegansk

Valdobbiadene 

Et distrikt i Nord-Italia hvor Prosecco produseres

Glera 

Druen som brukes til å lage Prosecco

Ribolla 

En druesort som ble nevnt i romertiden

Pliny den Eldre 

En romersk forfatter som skrev om Ribolla

Natural History 

En bok skrevet av Pliny den Eldre

Champagne 

En fransk boblevin som ofte sammenlignes med Prosecco

Cava 

En spansk boblevin som ofte sammenlignes med Prosecco

Charmat-metoden 

En metode for å lage boblevin som bruker tryktanker

Malvolty 

En produsent som var den første til å bruke Charmat-metoden

Consorzio 

Organisasjonen som driver Prosecco

Rosé Prosecco 

En ny type Prosecco som er laget med litt rødvin

Vincenza 

En gammel romersk by som var et senter for Proseccoproduksjon

Armani 

Et italiensk motehus som nevnes i forbindelse med Prosecco

Perbrus 

En brusdrikk som nevnes i sammenheng med søt Prosecco

Oscar Schiltes 

En produsent av perbrus

Bakardi-Breezer 

En alkoholholdig drikke som nevnes i sammenheng med søt Prosecco

Vinmonopolet 

Et statlig alkoholutsalg i Norge

Drinkfeed 

En podcast

Asker 

En kommune i Norge hvor Kjell-Gabriel bor

Kjell Svinskjeller 

En podcast

Tom Amratiløv 

En podcast

Flat earthers 

En gruppe som tror at jorden er flat

Nord-Italia 

Et område i Italia hvor Prosecco produseres

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Tom

Lignende

Lastar