Syra er helt fantastisk

Kjell-Gabriel og Tom Amrati Løvås snakker om en hvitvin fra Sør-Afrika, Gabriel Sklof Amphora. De diskuterer vingårdens beliggenhet i Western Cape, nær to verdenshav, og hvordan det påvirker klimaet og vinen. De nevner også druen Savneblad, som stammer fra Bordeaux, og hvordan den har blitt kjent i Sør-Afrika. Vinen beskrives som fyldig, med citrus og en touch av ammoniakk, og passer godt til sjømat og sushi. Amphora-produksjonen er et tema, og de fremhever den naturlige produksjonen og den unike smaken vinen får fra å lagres i amforaer.

02:31

Sør-Afrika fungerer som et naturlig klimaanlegg for vinproduksjon med unike metoder, inkludert bruk av amphorae for vinaging.

05:37

Podcast-segmentet diskuterer smaker og egenskaper ved forskjellige viner, spesielt fokusert på Savneblad-druen.

Transkript

Mentioned in the episode

Gabriel Sklof 

Navnet på vinen de diskuterer

Western Cape 

Regionen i Sør-Afrika der vinen kommer fra

Atlanterhavet 

Et av verdenshavene som Western Cape grenser til

Det indiske hav 

Et av verdenshavene som Western Cape grenser til

Kapp Horn 

Et landskapspunkt der Atlanterhavet og Det indiske hav møtes

Sydpolen 

En viktig del av forklaringen på klimaet i Western Cape

Pingviner 

Dyr som lever i Western Cape

Haj 

Dyr som lever i Western Cape, men kan være farlig for mennesker

Boot River 

Et distrikt i Western Cape

Citrus Dalfjellene 

Et distrikt i Western Cape

Savneblad 

Druen vinen er laget av

Bordeaux 

En region i Frankrike der Savneblad-druen stammer fra

Loire 

En region i Frankrike der Savneblad-druen er kjent for

New Zealand 

Et land der Savneblad-druen også er kjent for

Amphora 

En type keramikkbeholder som vinen lagres i

World Wildlife Foundation 

En organisasjon som vingården er medlem av

Bernard Hines 

Eieren av vingården

Nicolén 

Datteren til Bernard Hines

Peter Allen 

Mann til Nicolén og nåværende eier av vingården

Don Puel 

En nettbutikk som selger vinen

Sushi 

En matrett som vinen passer godt til

Kamskjell 

En type sjømat som vinen passer godt til

Reker 

En type sjømat som vinen passer godt til

Blåskjell 

En type sjømat som vinen passer godt til

Wasabi 

En sterk krydder som kan brukes til sushi

Soya 

En saus som kan brukes til sushi

Ris 

En ingrediens i sushi

Finnmark 

Et fylke i Norge, nevnt som et eksempel på et sted langt nord

Fiken 

En tjeneste for regnskap og bedriftsstart, sponsor av podcasten

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Guest

Tom Amrati Løvås

Sponsors

Fiken

Lignende

Lastar