Portvin Ja eller nei

Kjell-Gabriel snakker om portvinens historie og kulturen rundt den i Porto, Portugal. Han forteller om den lange tradisjonen med portvinproduksjon, og hvordan den har utviklet seg over tid. Han nevner også den hvite portvinen som et forsøk på å nå nye markeder, men tror at produksjonen av stillevin vil øke mer i fremtiden. Han oppfordrer lytterne til å besøke Porto og prøve portvin, og beskriver kort produksjonsprosessen. Kjell-Gabriel deler også en morsom historie om en dame fra Trondheim som likte en bestemt portvin og sa "Dette er julaften dette her", og understreker at portvin ikke bare er for julen, men kan nytes året rundt.

Transkript

Mentioned in the episode

Porto 

Byen i Portugal der portvinen er produsert, og hvor Kjell-Gabriel er på besøk

Portugal 

Landet der portvinen kommer fra, og hvor Kjell-Gabriel besøker

Portvin 

En type vin som er søt og ofte drukket til dessert

Fiken 

Et regnskapsprogram nevnt i en reklame i starten av episoden

Syngton 

En engelsk portvinsmerke

Taylors 

En engelsk portvinsmerke

Grahams 

En engelsk portvinsmerke

Cockburns 

En engelsk portvinsmerke

Churchill 

En engelsk portvinsmerke

Niport 

Et portvinsmerke med nederlandske røtter

Ruby 

En type portvin

Tony 

En type portvin

Hvit portvin 

En type portvin som er lettere og kan brukes i drinker

Tonic 

En kullsyreholdig drikk som kan blandes med hvit portvin

Mynte 

En urt som kan brukes i drinker

Rødvin 

En type vin som er laget av røde druer

Vintvin 

En type vin som er laget av hvite druer

Stillvin 

En type vin som ikke er musserende

Jul 

En høytid der portvin ofte drikkes

Julkake 

En kake som ofte spises til jul

Trondheim 

En by i Norge hvor en dame som likte portvin er fra

Britt 

En dame fra Trondheim som likte portvin

Peppekake 

En kake som ofte spises til jul

Blåmuggost 

En type ost som ofte spises med peppekake

Halvflaske 

En flaske som inneholder mindre vin enn en full flaske

Participants

Host

Kjell-Gabriel

Sponsors

Fiken

Lignende

Lastar