9/9/2025

Den perfekte vin til kinesisk mat

I denne episoden av Kjells vinkjeller diskuterer Kjell-Gabriel den perfekte vinen til kinesisk mat, spesielt dim sum. Han besøker Taste of China, hvor sjefen Tommy har laget sin egen vin, Dragon Riesling Feinherb, som passer perfekt til rettene. Kjell-Gabriel deler sine erfaringer med kinesisk mat og kultur, og anbefaler vinen.

00:00

Klar for høsttilbud på trening, kinesisk matkultur og personlig historie i Kjells Vindkjeller?

05:11

Lydklippet diskuterer japansk og kinesisk mat, spesielt dimsum, og restauranten Taste of China i Oslo.

10:27

Vinen Dragon Riesling Feinherb passer perfekt til dimsum og bør være med på alle kinesiske restauranter.

Transkript

Nemnt i episoden

Kina 

Kina nevnes som et land med spennende historie og fantastisk mat, men også med politiske utfordringer. Kjell-Gabriel har en personlig tilknytning til Kina gjennom sin mor.

Kinesisk mat 

Kinesisk mat er et sentralt tema, med fokus på dim sum og ulike regionale variasjoner. Kjell-Gabriel beskriver matens mangfold og variasjon i smak og ingredienser.

Dim Sum 

Dim sum er en type kinesisk mat som omtales som "kinesisk tapas". Det er småretter, ofte i form av dumplings, som er populære. Kjell-Gabriel beskriver sin egen tilberedning av frosne dim sum.

Taste of China 

Taste of China er en kinesisk restaurant i Oslo hvor Kjell-Gabriel spiser ofte. Han skryter av restauranten, maten og Tommy, eieren.

Tommy 

Tommy er sjefen på Taste of China. Han har laget sin egen vin, Dragon Riesling Feinherb, som er perfekt til kinesisk mat.

Dragon Riesling Feinherb 

Dette er en vin laget av Tommy på Taste of China, spesielt tilpasset kinesisk mat. Den beskrives som syrlig, med en honningsødme, og passer godt til dim sum.

Beijing 

Beijing nevnes som en by i Kina hvor Kjell-Gabriel har vært på mat- og historieturer. Han beskriver byen som et sted hvor man finner restauranter fra alle deler av Kina.

Blondie in China 

En australsk youtuber som spiser kinesisk mat over hele Kina, nevnt som en anbefaling.

Morten Ram 

Nevnes i sammenheng med at han har startet en dumplingsrestaurant, noe som viser populariteten til dim sum.

Yamcha 

En dim sum restaurant i Oslo som Kjell-Gabriel har hørt er veldig bra, men ikke har besøkt enda.

Beijing Palace 

En dim sum restaurant i Oslo som Kjell-Gabriel har besøkt og synes er bra.

Mosel 

Region i Tyskland hvor Dragon Riesling Feinherb vinen er fra.

Sats 

Treningssenter nevnt i reklame

Kiwi 

Matbutikk nevnt i reklame

FIKEN 

Regnskapsprogram nevnt i reklame

Folio 

Sponsor for podcasten, en banktjeneste for bedrifter

Finn.no 

Nettsted for bilkjøp nevnt i reklame

Renewance 

Kosttilskudd nevnt i reklame

Deltakarar

Host

Kjell-Gabriel Henriks

Sponsorar

Folio

Renewance

Poeng

Kinesisk mat er utrolig mangfoldig og spennende, og alle de forskjellige områdene i Kina lager da forskjellig mat som er helt forskjellig fra hverandre.

Understreker variasjonen og unikheten i kinesisk matkultur.

I Beijing finner du restauranter fra alle disse forskjellige områdene.

Illustrerer mangfoldet av kinesisk mat i en enkelt by.

Dim Sum betyr småretter. Det er vel på en måte kinesisk tapas.

Enkelt og forståelig forklaring på hva Dim Sum er.

Den beste, eller min, altså i Oslo begynner det faktisk å bli en del gode dimsum-restauranter.

En subjektiv vurdering av dim sum-restauranter i Oslo.

Denne vinen burde vært inne på samtlige kina-restauranter i hele Norge.

En sterk påstand om vinens potensiale.

Påstandar

Taste of China er den beste dim sum-restauranten i Oslo.

En subjektiv påstand basert på personlig preferanse.

Dragon Riesling Feinherb matcher kinesisk mat helt fantastisk bra.

En påstand basert på personlig erfaring og smak.

Folio bruker ikke chatbots, men ekte mennesker.

En påstand om Folio sin kundeservice.

Lignende

Lastar