Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her fordi vi liker enkelt. Fiken superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
Jeg har kommet til himmelen, og det er helt fantastisk. Følg med. Hei og velkommen til Kjells vindkjeller. Jeg er nå direkte inne, holdt jeg på å si. Du hører ut der, da er det ikke direkte, men jeg er da
i Alba, rett utenfor Alba. Jeg er på Michelin-restaurant. Og her har de da visst nok Italias feteste vinkjeller. Akkurat nå så står jeg etter rom bare med magnumflasker, og det er Conterno
Det er Sassi og Kaia, det er Tinganello, det er så vilt mye kule flasker. Og det er bare Magnum. Dette er det første rommet du kommer inn i og tenker, shit, her er det jo helt koko. Og så snur jeg meg bare rundt, og her ligger da krystallflaskene og Bollinger tett i tett i en hel vegg. Og vi snakker to og en halv, tre meter under taket. Og så går jeg inn i nytt rom, og her er det en hel vegg med krystall og kryg på ene siden.
Og så går man bare videre, så er det da Chateau Iguem, en hel vegg med det, og Flust med Barolo, du hører kanskje at lyden forandrer seg litt, Flust med Barolo vinner gjennom hele, og endeveggen er da en hyllest til...
godeste munken fra Champagne Dom Perignon. På bordet her nå ligger en 15-liters 2015 Chateau UGM. Det er Chateau Monton Rocher Tour for 2015. Jeg kan namedroppe så absurd mye viner i dette rommet her, og dette er bare den ene delen i antageligvis Italiens flotteste vinkjeller.
Og vi fortsetter innover en nytterom. Hører at lyden forandres litt. Dette kommer lyset skrus seg på her. Kanskje jeg må trykke på en knapp. Jeg er helt alene. Jeg fikk lov å gå ned helt alene. Ja, jeg bare går ned. Her ligger det tre litere på gulvet nå med flust opp av Pio Cesare, Barolor, Barbareskor og pølsene henger i kjøleskapet. Det er helt absurd. Visst nok så skal denne kjelleren koste
I pris 250 millioner kroner bare i vinen. Og vi hadde en omvisning her i stad der vi tittet litt på ting, og til slutt så kommer det da inn et velv. Det er ikke åpent akkurat nå, for det låste den inn for oss.
kommer vi inn i et velv og der er det de flotteste vinprodusentene i verden det ligger en hel vegg med Burgund viner fra selvfølgelig de topprodusentene som produseres i verden dette her er noe av det sykeste hvis du er interessert i vinkjellere og interessert i noe som helst av vin og liker å se på vinflasker for det er jo ganske sært, du må jo like å se på vinflasker
så er dette helt koko. I taket henger det 6 liters flasker, nedover hele her, i svære hjernerør. Og overalt er det vinkasser, og det er helt himmelen. Vi snakket litt om det i sted, nå har jeg gått inn i en del her, der de har et helt tak fullt med konterne og barolår,
fra, jeg ser bare opp her, fra 1990 til, og det må være 40, 50, 60 flasker. Dette er Magnum-flasker, det er litt større her. Baroloreserva fra Conterno, som er da hele taket er fullt. Og altså, det er helt koko, altså man blir...
Altså, man har jo selvfølgelig lest om svinene. Det er jo veldig få av disse her man har smakt, men man har selvfølgelig lest om disse vinene. Og man blir liksom blåst av banen når man tenker på hvor mye vin det er her. Så av de mest kjente vinprodusentene i hele verden, og det er ikke bare i talla. Det er selvfølgelig i Frankrike også.
Og det er Tyskland. Og jeg har ikke sett så mye spansk, faktisk. Jeg er litt usikker på om det er så mye spansk, men det er topprodusenter. Og det er helt koko. Så dette er jo en tur som jeg er med å arrangere. Dette her kan vi gjøre igjen. Så ta kontakt med meg hvis du har lyst til å være med på disse vinturene. Så skriv til meg på kjelsvinkjelder.no eller ring meg eller gjør noe sånt.
Så kan vi arrangere tur for deg og vennene dine, eller alle andre som har lyst til å være med. Hvis det bare er to-tre stykker, så sier vi at vi har lyst til å være med, og så får vi tak i åtte, ti, tolv, fjorten stykker til. Nå sitter vi oppe, dette er Michelin-restaurant, nå sitter vi oppe av fatforretten, der vi fikk en deilig karugate-soave på fat, til nydelig blektsprut.
som var helt superdigg. Det var det første. Men aller første fikk vi da litt Lange Alta, som er da lokale bobler nede i vindkjernen her, så alle fikk et deilig glassvei der vi kunne gå rundt og se på alle vinflaskene som er overalt her. Og det er helt vilt. Jeg har selvfølgelig tatt noen bilder, men du skjønner ikke hvor vilt det er før du er her. For her
Du trenger nesten ikke å kunne alt for mange vinnavn heller, for du skjønner at dette her er helt kokkelig munke bra. Og vi drev å snakke litt om det. En del av disse vinene kan jo ligge lenge, som Barolor og Barbareskor og så videre. Men de har sikkert noen barberer og ting som på en måte ikke kan ligge så lenge. Men det er jo så mye vin her. Hva gjør de? Har de billig salg en gang iblant? Sånn som andre må ha når du har så stor kjeller.
Eller greier de å selge ut? Så det har vi ikke funnet ut av. Vi har ikke noe svar, men det kan hende at de har satt ned prisen på noen flasker av og til for å liksom bare få de ut. Nå står jeg og ser på ikke en pall, men en svær hev med sassiokaja og solaia viner.
i forskjellige årganger. Altså uansett hvor du snur deg, så ser du ikke bare en årgang, to årganger, tre årganger, fem årganger. Det finnes viner tilbake til 50-tallet, 60-tallet. Så det er vin overalt i alle retninger, hele tiden. Og dette her er rett og slett magisk. Så nå er jeg litt sånn i vinhimmelen, i Italias flotteste vinkjeller og
er det ikke veldig mange vinkjellere som slår dette her. Det tør jeg nesten påstå. Så bli med på tur. Bli med på reise. Det er første dagen vi begynner. Vi topper hele turen med å starte med Michelin-restaurant. Og så skal vi da reise to-tre dager til med vingård fra morgen til kveld. Drikke viner, smake, oppleve, bruke sansene våre. Rett og slett bare nyte livet. Og det, det er deilig.
Vil jeg jo bare en gang, vet du. Så da må man dra på litt. Så det var egentlig det jeg hadde lyst til å si. Det var litt sånn spontan podcast-laging nede i kjelleren her. Jeg måtte bare gå fra bordet, måtte ned hit for å bare fortelle dere hvor absurd denne opplevelsen som jeg er i nå. Vi var i naborommet her, så jeg antar at... Ja, altså, grunnflaten er veldig dårlig på grunnflatet. Men å si at det er...
20 meter den ene veien og 15 meter den andre veien. På totalt arealt kan dere som er gode i hodregning finne ut av hva grunnplaten er. Og det er da vin overalt. Men vi var da innen amburalet. Barbaresko ligger jo rett borti gata. Og der i taket har de da Gaia Barbaresko fra 1989 til 2014.
på hengene i taket. Sånn lang, lang, lang, lang, lang, lang rømse. Og det er helt helt vilt. Så her er det her er det rett og slett helt
Og litt morsomt, litt fun fact, vi fant faktisk også sjampanekorker, nei, sjampanflasker, de har en sånn hul inn i bunnen, men denne flasken var rund igjen. Og det har jeg hørt om. Og jeg vet ikke hvorfor, jeg har ikke lært noe om det, men jeg har hørt om det, men jeg har ikke sett det før. Og første gang jeg så en sjampanflaske som var eggeformet i bunnen, det var veldig morsomt. Nå skal jeg gi meg, for nå må jeg opp og spise. Men takk for at dere lytter. Ta kontakt med meg hvis dere har lyst å arrangere dette her for mennekrets, alt mulig sånn.
Så skal vi fikse dette her. Vi kan dra på tur, norsk som helst, hvor som helst, med okken som helst, hvis noen tok den referansen der. Og så ønsker jeg deg en fantastisk dag videre. Vi har det magisk i Barolo Barbaresco Alba, og nok en gang, det er deilig å leve. Takk for at du lytter. Ha en fin dag videre. Ha det bra!