Så spruten stod

Kjell og Tom smaker på en Cremant d'Alsace fra Quents Bas, produsert i Alsace, Frankrike. Vinen ble importert av en hobbyimportør fra Hønefoss, som Kjell møtte på et vinkurs. De diskuterer vinens egenskaper, som myke bobler, syre, kryddertoner og fruktighet. Kjell og Tom er imponert av vinen og prisen på 267,10 kr. De diskuterer også utfordringene med å være importør, og hvorfor Kjell ikke importerer sin egen vin.

00:00

Podcasten tar lytterne med til Alsace i Frankrike, hvor de utforsker vinens historie og produksjon.

03:35

Lytteren blir med på en vinsmaking med en hobbyimportør som deler sin lidenskap for vin og kreativitet.

Transkript

Mentioned in the episode

Cremant d'Alsace 

En musserende vin fra Alsace, Frankrike, smakt og diskutert i episoden.

Quents Bas 

Produsenten av Cremant d'Alsace vinen.

Alsace 

Regionen i Frankrike hvor vinen er produsert.

Hønefoss 

Byen hvor hobbyimportøren av vinen bor.

Fiken 

Sponsor av podcasten, et regnskapsprogram.

Gledeshuset 

Et sted hvor Kjell holdt et vinkurs.

Japan 

Et land nevnt i forbindelse med vinkurset i Gledeshuset.

Tjekkia 

Et land nevnt i forbindelse med vinkurset i Gledeshuset.

Palestina 

Et land nevnt i forbindelse med vinkurset i Gledeshuset.

Vinmonopolet 

Norsk statslig vinmonopol, nevnt i forbindelse med å finne pris på vinen.

Den glade drue 

Hobbyimportørens selskapsnavn.

Alsas 

Regionen i Frankrike, nevnt i forbindelse med Quents Bas vingård.

Chateau 

En type slott eller vingård, nevnt i forbindelse med Quents Bas vingård.

Skærgudsåsen 

En ås i Asker, nevnt i forbindelse med lokal stolthet.

Akademosen 

En ås i Asker, nevnt i forbindelse med lokal stolthet.

Kronprinsparer 

Nevnt i forbindelse med Akademosen, som stedet hvor kronprinsparer bor.

Gin tonics 

En type drikke, nevnt som et alternativ til vinimport.

Kunstbas Kremant de Alsace Mosaik Brut 

Navnet på vinen som blir diskutert.

Participants

Host

Kjell

Host

Tom

Sponsors

Fiken

Lignende

Lastar