Musikk
Velkommen til Interiørrådet. Hei kjære. Hei. Godt å se ditt blid og åsyn. Jeg synes jeg har sett mye av det siste. Vi har vært på tur vi. Vi har jo vært sammen i helgen. Det har vært så deilig å være på tur. En inspirasjonstur. Til Gøteborg. Deilig by. Nydelig by. For en by å dra også for våre lyttere, som er...
det er en by stappende full av mye innenfor design og interiør som er så kult. Det skal vi lage en egen episode om, så her skal vi spre godbiten utover. En annen ting vi har hatt på plakaten ganske lenge, Tone, det er å lage en god episode om
kjøkken-trender. Ja! Kjøkken, det skjer jo så mye der. Ja, og så er det allikevel liksom for kjøkken-trender, sier jeg, og så er det egentlig sånn at både du og jeg er på en måte litt mindre opptatt av akkurat nå, hva er det største trenden innenfor kjøkkenet? Vi er jo alltid opptatt av de gode løsningene over tid med de fine materialene som man liker selv. Men det er alltid gøy å se mot kjøkkenbransjen, for det er liksom
Det skjer mye der. Gjør det ikke det? Hele tiden. Nye farger, nye former. Kan du si noe om det som du har blitt deg merke i litt overordnet innenfor kjøkkendesignen nowadays? Ja, det er røkt eik for eksempel. Varme tretoner. Og så tenker jeg også veldig på de malteflatene. Litt sånn shaker i kjøkken. Det skal være helt sånn glatte...
I forskjellige farger. Fargene har gjort et inntog også på kjøkkeninredningene. Ja, og
Ja, og gjerne kombinert malte overflater og tre. At man kombinerer, at man har litt forskjellige. Variasjon, og i tillegg så er det noe som er veldig gøy. Begge du og jeg elsker jo vitrineskap. Ja. Og nå har de kommet med sånne rillere glassene. Riflet glass. Riflet glass på vitrineskapene på kjøkkenet. Pluss at det er mye større utvalg. Ikke så småruttet og nusselig. Større glassflater, større skap.
men skapene vil jeg si, som jeg alltid har hatt et hjerte for, de synes jeg på en måte har kommet mer tilbake. Er du enig? Ja, helt enig. Så til alle dere som har hunset sånne som meg, som har slått et slag for et form for overskap, jeg er nå på vei tilbake. Meg og mine folk. Hahaha!
Nei, men jeg tuller litt om det, men du har faktisk innrømmet at det er litt tilbake i den forstand. Ikke disse blokkene av noen overskap. Den er vi ferdig med. Den er du ferdig med, den er du fortsatt ferdig med, men vi har fått alternativer til bare skuff. Er du litt enig? Enig. Yes!
Og det er fint altså. Til deg som hører på nå, så tenkte jeg at vi skal være inne om hvilke materialer vi allerede er i gang med, hvilke materialer vi ser mye av, hvilke tendenser innenfor fargebruk som gjør seg gjeldende. Vi skal også sveipe innom lamper, armaturer og grep, og kanskje vi skal også snakke litt om hva som passer med hva, og hva vi kanskje er mest begeistret av for Tone akkurat nå.
Så litt overordnet skal vi si noe om de tendensene innenfor kjøkkendesign som på en måte alltid er der. Ja, for det er jo en del ting her som på en måte noen løp som går parallelt, liksom, alltid. Og det er så gøy, for shakerkjøknene, de er alltid...
alltid inne. Det er alltid en slager. Det er aldri ute av bildet. En annen ting er de industrielle, moderne kjøkkenene, sånn type Buffy eller Bulltub-kjøkken. Det blir aldri feil. Selv har jeg et Bulltub-kjøkken som jeg har hatt i ti år, og jeg hadde det i 15 år før det. Ingen av de er noen gang blitt umoderne. Det er en slager. Og så har du de vanlige, mer tradisjonelle, de
basic kjøkkenene som er mer sånn litt koselige, litt sånn som alle kan kjenne seg igjen i. Det er en koselig stil. Et sånt landkjøkken
varken variant. De er jo på en måte også alltid i bildet på et eller annet nivå, er det ikke det? Det er riktig. Men de er ikke nødvendigvis så tunge i stilen, og så med mye små ruter og veldig mange detaljer, og litt sånn massive. Akkurat som de også har fått et sånt litt lett
Det er repreg, synes jeg. Ja, og så opplever jeg også at utvalget av størrelser på frontene er forskjellig, og det gjør uttrykket mer modern, at man får litt bredere, litt vire skap for eksempel. Ja, og en annen ting som jeg har bytt med å merke i Tone, det er også at vi ser en del kjøkkeninnredninger nå som på en måte har ikke gulvelist, hvis du skjønner hva jeg mener. Det er luft under. Ja.
Og plutselig skal det være åpent, og da er det sånn, ja, kommer støvsugeren frem der? Ja, det skal den gjøre. Ja, må den det? Jeg tror vi må støvsugeren. Men det er veldig fint når det er luft, fordi det gjør at rommet ikke slutter.
Så det å få kjøkkenet på ben med litt luft under, jeg synes det er kjempefint. Det er en helt ny svung over det. Det ser jeg flere leverandører leker seg litt med. Rett og slett åpen løsning under. Også disse kule, store ovnene i forskjellige varianter. Også på bein.
Det er også kjempedrendt, altså. Det ser vel litt mer sånn ut, at det ikke ser så plassbygd ut, akkurat det. Ja, det blir litt mer sånn cottage-stil på en måte. Vi ser jo at det er veldig...
Trendig også på kjøkkensiden. Hva er det folk ønsker seg på benkefronten om dagen? Jeg tror nesten alle drømmer om marmor eller steinoverflate. Det er luksus. Og det er liksom kommet for å bli. Og nå finnes det så mange fantastiske materialer. Ja. Det finnes sånn at du kan sette kjelen oppå. Altså det er helt fantastisk. Ulike kompositter.
materialer, som Silestone for eksempel, som er kjent, hvor man blander inn fargepigmenter også, så det er veldig sånn, ja, til dels dramatiske farger har vi jo sett, altså mye mer sånn kulørte varianter, som ikke nødvendigvis skal se ut som en type marmor, men som er liksom i blått eller terracotta farger. Jeg har et spisebord i en som heter Parisian Blue.
Det er helt nydelig. Som er gråblått og med litt sånn guldetall i det. Det skulle jo vært en dødsfett kjøkkenbenk også. En ting jeg har byttet meg merke i, som jeg synes er en liten tendens når det gjelder disse benkealternativene, er faktisk hvordan de er kuttet. De er ikke nødvendigvis bare så mange millimeter høye og helt...
hare kanter her kan du på en måte ha profilerte kanter avrunda kanter avrunda kanter kommer stort altså vi er litt ferdige med de hare glatte flattene det skal være runde uansett så er det i hvert fall noe som gjør veldig mye med uttrykket på benken at det finnes alternativer for hvordan man kutter benken er ganske interessant for det gjør veldig mye
Vi var jo en tur i Etterborg, Tone, og da var vi innom Artilleriet, som er en stor interiørbutikk, men også en designstudio som også har begynt
og designe kjøkken. Hun har sin egen kjøkkenbutikk. Ja, i luksussegmentet, kan man si, men det er jo alltid morsomt å få gått innom et sånt sted og snust litt rundt, og der snakket vi med Karoline. Hun viste oss rundt og hadde da et utstilt kjøkken i røkt eik, var det vel? Å, det er så fint. Det var så nydelig. Og så var det en portugisisk marmor, husker jeg, hun hadde kombinert det med, som var nesten sånn ravefarget.
med mye tegninger og stort fargespill i tillegg så har jo artilleriet gjort litt sånn signaturprodukt som er store skap kombinert vitrine, men også skjulte hyller, fra gulv til tak egentlig alt det du snakker om nå, kombinert sammen og her er jo innenfor dette segmentet så er jo liksom alt
customisa til kunden, sånn helt fra bunnen, rett og slett. Ja, de lager bare customised kjøkken. Så det er klart at da får man liksom sniffa litt på hva som er indre filetten i kjøkkenbransjen, men det er alltid interessant å se på en måte top notch, fordi det setter jo på en måte en eller annen sånn standard. Ja, og setter i gang drømmer hos oss og andre. Og det hun snakket ganske engasjert om, Tone, var at kjøkkenet
Kjøkkenet nå, ja, det har vært viktig lenge, men det oppleves nå egentlig mye av det vi har snakket om, Tone, i interiørådet. Altså, for du er jo veldig oppsatt av at soverommet skal innredes med en stue og så videre. Nå også kjøkkenet. Ja. Altså, dette med, når jeg sier sånn, til slutt bor vi bare i en svær stue, så ...
Men vi kan også omdøpe det til levende rom, bruksrom. Jeg føler liksom, for stua er der man er, og plutselig er soverommet der man er, og så jeg tror heller vi skal omdøpe det sånn, for det er bare et levende rom. Det er bruksrom, vi bruker det. Du skal ha ting der. Ja, helt klart, og innenfor kjøkkenet.
så synes jeg likevel det er kult at du har skjønt det dritlenge, men jeg har ikke skjønt det før nå. Men du har sett det, Tone, for du jobber jo på den måten. Men det er altså nå sånn at også leverandørene er liksom, de er ikke fremmed for, altså kundene vil ha kunst på veggen, de har kanskje teppe utenfor den mest, hva skal man si, trafikerte zonen. Det er en sånn stoffelighet, lag på lag, varme, som vi har snakket om, innen i
kjøkkenrommet. Og hun trakk paralleller da, hun jobbet med det her tidlig. Hun snakket litt om at veldig mye, ja, vi må av og til svinge innom pandemien, for det var en unntakstillstand. Og veldig mange kjente på behovene for gode rom, som på en måte dekket flere behov da, mens man er mye hjemme. Ja.
Jeg tror også at etter pandemien har gjort at vi bruker hjemme mer og bedre. Så vi er mer på kjøkkenet, vi er mer i alle rommene. Og det synes jeg er helt fantastisk. Så jeg tror jo det at vi vil ha kunst og det at vi vil ha fine, flotte
Rett og slett lamper og gulvtepper på kjøkkenet. Jeg tror det er en naturlig del av at vi rett og slett er mer på kjøkkenet. Og så synes jeg det på en måte, hun også indikerte at det var kommet en litt mer sånn lekenhet inn i hvordan man
tenker på kjøkkenet i den forstand. Lek og lek. Nå arresterer jeg meg selv, Tone, fordi det er jo et overveldende rom å skulle gå i gang med rent økonomisk. Det er et kostbart rom. Alle uavhengige av budsjett vil jo på en måte sitte med det der valgets kvaler og følge med på hva ting koster. Men uavhengig av det, så er det liksom
Hun mente på en måte at folk i større grad nå, på ekte, tar mer individuelle valg når det gjelder farger, materialer og liksom hvordan de vil ha kjøkkenet sitt. Altså det er
Så det er litt på vei ut, dette med sånn smukk, smukk, smukk, kjøkkenøy, ne-ne-ne, ding-ding-ding. Ja, altså det der, den moderne kjøkkenet som vi lagde for ti år siden, med sånne glatte flater, som du sier, det ser ut som plastikk, altså de der høyglansa kjøkkenene, som er høyskap, og så er det en kjøkkenøy.
Vi er ferdige med det. Det tror jeg ikke du kommer tilbake heller. For let's face it, en del tendenser, i hvert fall innenfor mot oss, er vi veldig vant til at de kommer i syklus. Hvordan vil du si kjøkken? Jeg liker jo nå at den syklusen med at det skal være koselig. Jeg liker det med de store ovnene. Jeg liker at det skal være litt den der engelske cottage-stilen.
shaker-stilen også. Den blir aldri umoderne, men det at vi tar den et takk videre, og kanskje har de der store ovnene en annen tendens jeg ser, er jo veldig det med buer på kjøkkenet. Man skal ha de
budeformene, og det er jo en klassiker. Det er jo klassisk fra avrunda former, avrunda hjørner på kjøkkenøya. Det skal ikke være en sånn kvadratskjær flytebygge. Alt trenger ikke å være firkantet. Nei, det skal være avrunda hjørner. Jeg kan like det, og jeg kan også tenke sånn, ja, kanskje jeg faktisk liker firkantet hjørner. Der har ikke jeg bestemt meg helt hvor jeg stiller meg, men jeg liker at det på en måte er, jeg liker at kjøkkenet på en måte føles
lunere overordnet da. Altså et rom som man på en måte satt litt på spissen. Et rom hvor en italiensk kvinne står og lager mat til det hun er glad i, kontra liksom masterchefen som er streng og bare tjong, tjong, tjong. Skjønner du forskjellen? Ja, ja, ja. Men det maskuline i kjøkkenet er jo ikke feil. Det er aldri feil. Og de som trives i det, altså selvfølgelig. Og her er jo egentlig key point da. Hva er det du trives i? Du er nødt til å ta den runden når du skal lage et...
lage et godt kjøkken. Det har vi egne episoder om, Tone, hvor du forklarer hva som i ren praktisk, hvordan man skal sette opp et kjøkken. Hvordan bruker du det? Lager du mye mat, lite mat? Storfamilie, liten familie? Dette må vi jo ta hensyn til. Går med mat eller bare hverdags? Altså, lager du mat kjapt? Helt klart. Ukens annonsør er Right Price Tales.
Tone, i dag skal vi se litt nærmere på noe av det jeg synes er en klassiker innenfor fliseruniverset, nemlig mosaikkfliser. Og vi har jo fått noe helt nytt på menyen fra Right Price Tiles. Tone, du har jo fulgt disse trendene i mange år nå, og hva er det som gjør at mosaikkflisen holder seg aktuell år etter år, og som kommer tilbake i trendbildet stadig vekk, sånn som nå?
For meg så er mosaik en klassiker. Det går aldri av mot den. Og så gir det deg muligheten til å leke både med farger og teksturer. Det beste med mosaik på badet, det er jo at du kan skape personlighet og et kontrastfylt uttrykk. Samtidig så har det en praktisk funksjon. På hvilken måte da, egentlig? Ja.
Ja, altså for eksempel, små mosaikfliser er perfekt for fall mot sluke. Jeg liker jo både smart og estetisk, jeg er solgt på badet, men er det andre steder man også kan bruke mosaikfliser, eller er det liksom baderomsflis? Neida, den kan brukes overalt. Altså gangen, og gulvet i gangen. En av mine favoritter er en sånn type klassiker fra engelske hjem. Det er noe som heter mosaikkontrastklassikk. Ja, den har
Er så fint! Ja! Sort og hvit, oktagonmosaik, det liker jeg. Det er liksom noe som aldri går av moten, det blir aldri lei. Det kan vi legge ut et bilde av på Instagram, sammen med noen av de andre favoritene som du trekker frem nå. Og det er ikke en sånn bitteliten kvadratisk mosaik, for hvis vi snakker om det, det kalles fortsatt mosaik, men det er et litt annet uttrykk. Ja!
Ja, helt riktig. Hva med kjøkkenet, Tone? Kan vi bruke mosaikk også her, eller? Ja, på kjøkkenet vil du ofte velge fliser som er lett å rengjøre og som tår det sprut fra matlaging. Og da er mosaikk kjempefint for å skape en levende bakvegg, men du må huske på å velge en variant som er slitesterk og enkel å holde ren, da. Og så har du sett gjennom mange av disse nyheterne fra Rare Price Tiles nå, og hvilken av disse flisene vil du si er
seiler opp som favoritter for deg, Tone? Åh, det er så mange fine. Hvis jeg skal velge, så må det være fingermosaikk. Det er en stavfly som er høysmal og finnes i mange fine, herlige farger. Og så har de også noen som ser ut som fiskeskjell. For meg er det også en klassiker. Og den heter mosaikk Fish Scale.
skikkelig kule greier, altså. Ja, og de er sånn blanke og lekre. De er jeg veldig fan av også. Og de fingermosaikene, de er sånn tynne, smalte. Jeg har kjempelyst å inkorporere det i eget hjem, for jeg har sett det flere steder, og det er ordentlig fint. Og så er det jo sånn at våre venner hos Rare Price Tiles, de har jo også gitt oss en rabattkode, som du kan bruke om du skal fornye hjemme.
Om du bruker koden TONE20, så får du 20% rabatt på alle varer til ordinærpris i nettbutikken. Og tilbudet, det varer helt til 27. oktober 2024, så her er det bare å slå til. Altså, dette er jo en kjempefin anledning til å oppdatere både badet, kjøkkenet eller gangen.
En ting vi også har snappet opp begge to, det er lett å tenke at et kjøkkenmøblemang alltid skal gå fra vegg til vegg. Ja, det er det vi tenker og tror. Jeg tenker det på en måte litt fortsatt, at det er veldig fint når benken går derfra, og så helt bort dit, og alle hjørnene er tatt hiv og høy. Men så har vi sett at plutselig er det leverandører, og det så vi på artilleriet, at den slutter.
Da liksom 10-15 centimeter før veggen. Overraskende. Det første Lasse-produsenten vår sa, som har et flunket nytt kjøkken, custom made fra Svane, han har brukt så masse tid på det. Det første Lasse sa, «Åh, hvis jeg hadde tenkt på det, så hadde gardinen gått helt inn til veggen.»
Det gir noen praktiske hensyn. Det er praktisk, men vi synes jo det var rålekkert, fordi kjøkkenet står mer ut som et møbel. Når du slutter før, når det ikke er fra vegg til vegg. Det ser på en måte mer sånn, nesten som du kunne flytte på det. Eller det ble en lettere uttrykk, og også, som du sier, nesten som et møblemang. Mer enn en koloss. Jeg synes det var veldig fint. Jeg fikk veldig lyst på et sånt kjøkken. Jeg fikk ångest.
fikk ordentlig los på at neste gang skal kjøkkenet mitt stå ut som et møbel og slutte. Jeg er veldig gira på det. Samtidig så kjenner jeg jo også litt sånn, jeg trukket mot fortsatt fra vegg til vegg, men jeg ble veldig sånn, jeg skjønte meningen med det, og de som du sa, du digget det jo med en gang. Så tenkte jeg, ja faen, det ruller. Kanskje det også blir meg.
Men så er det noe med veldig mange menn da, de vil jo tenke ja, men det er ikke praktisk, og tenk på alt det smusse som dette er der på siden, den lille greia der, hvordan skal vi gjøre rent? Altså, hvis du har en mann eller er sånn selv, så er det kanskje ikke det mest praktiske, fordi du har faktisk en liten glippe der, men jeg elsker det. Jeg elsker det formidrikket deg også.
Det gjorde helt klart noe med rommet. Det fremstår så mindre massivt og egentlig mindre tungt, på et vis. Ja, og så ble det et møbel. Og det har ikke jeg sett for meg at kjøkkenbenker er for tidligere. Nei, for du tenker på det som en innredning, utelukkende. Enig. Så det var en liten piff der. Som sagt, varme, for å oppsummere litt, det er varme i tresortene, hvis vi snakker om røkt,
Vi snakker om røkteik, valnøtt har jo vært der med oss en stund. For så vidt alle de lyse tressortene også. Men litt varmere, litt sånn honey gold. Det skal være litt varmere toner. Det skal ikke være den lyseste eika for eksempel. Den skal gjerne ha en litt varm tone. Vi kan si at en tendens er mot det varme. Og så har du og jeg, Tone, snakket om det her tidligere. Jeg mener å huske at vi snakket om
plommefarger og så videre inni innredningene. Jeg mener jeg ser det fortsatt, at folk tørr og at flere store leverandører kommer med en større range av farger. Det er ikke lenger bare sånn, å, perlegrå, dueblått og liksom, altså de der Det er veldig gøy, altså. Det kommer mye
Mange standardfarger. Ja, mange standardfarger, og mange mot rosa. Vi ser en stor range av ulike grønne nyanser, som jeg er veldig begeistret for, egentlig. Alt er vakkert, synes jeg. Men også dyp plomme har vi sett. Og terracotta-varianter. På farger har det skjedd veldig mye. Flere og flere tilbyr mange flere farger.
Og det er veldig gøy, at man plutselig kan ha et plommekjøkken kombinert med en eike eller valnøtt. Råkult. Jeg synes det er egentlig overordnet. Så tenker jeg at det der med flere materialer inn, er en veldig god idé. Det er en veldig god idé. Gjør det ikke? Det gjør det litt mer igjen stuefølelsen, litt mer hjemmefølelsen. Det blir mye mer dynamisk. Ja, det gjør det. Og man får også den følelsen av at liksom,
som du sa i stedet, Tone, at det blir litt mer møblert. Ikke bare sånn... Det blir ikke bare en kasse, eller sånn. Hvis jeg kan oppsummere til nå hva jeg tenker er et tips å ta med seg for lytterne, så er det faktisk det å tenke inn flere materialer inni kjøkkenet ditt, og en palett
som har flere nyanser. Er ikke det litt kult da? Ja, enig. Lag på lag. Den plommefargen, eller en nydelig sånn gråblå, eller grønn. Eller like gjerne rosa kjøkken. Ja, jeg har jo rosa kjøkken da. Du har det! Hvilken farge har du? Jeg har en Pure and Original Skin Powder på veggen. Utrolig varmt. Med courtly rose utdannelse kanskje på karmene. Kjempefornøyd. Det var...
ditt originale forslag jeg gikk en milliard runder landet på det jeg tonet for akkurat på kjøkkenet det var vanskelig for deg og det jeg hadde mye med saknøyre var at innredningen var en eller annen grånyanse vil jeg si, sånn knakkel
knakk liksom i. Og dette er noe som jeg er litt mer inne i. Jeg driver og sertifiserer meg som fargerådgiver. Og det jeg nå får en bekreftelse på, Tone, er at det er veldig vanskelig med sånne grånjanser i et rom med flere vinduer. For det er
endrer seg altså så enormt i løpet av dagen. Og årstiden. Og da er det blå nordiske lyset, det tar ting i retninger som man kan bli litt overrasket over. Og derfor jeg strevde så fort. Men det som var fint også var at du ga deg ikke, og du prøvde, og du hadde masse meninger, og til slutt så var det faktisk mannen din, Jan Kato, som sa nei, jeg vil ha rosa. Og det som jeg ble så glad for, Tone, av å se, er at nå fikk jeg det lune, deilige kjøkkenet. Og kjøkkeninredningen fremstår ikke som så kaldt. Nå er jeg veldig sånn
et deilig sted å være. Og på sikt så har jeg sagt til deg at jeg har nok, siden jeg har et kjøkken i mitt hus som er høy kvalitet og veldig klassisk fra 2013 tror jeg det ble satt opp så er det et sånt plastbygget kjøkken med dører og det er malteflater og marmor i benkene. Men det har jeg tenkt at når det er sliten
og alt det der, så er jo dette fullstendig mulig å male og fortsette. Og så lever de i 15 år til med den fargen. Og det er så deilig! Ja, det er så fint. Og det er jo en fordel også med disse kjøkkenene som har noen malte flater også, at det er utrolig hva du kan gjøre med endring av et uttrykk ved de elementene da. Så det synes jeg også seiler opp som en god idé. Du hadde vel en plomme
som du har ettergeister av. Jeg elsker plommefargen til Farrow & Ball. Den heter Brynjal. Brynjal. Brynjal. Ja, den ser jeg. Den er helt nydelig. Den er ordentlig lekkert. Det er plomme, altså. Og så fant vi en sammen da vi var i Gjøteborg. Da var vi inne med en koffeeshop, hvor de hadde hele vegger malt i en farge som heter Sage til Jotun. Den er fin, altså. Den er nydelig.
nydelig, og den passer til alle tre typer. Kombinere noen malte flate med den, og så røkteik, eller whatever du vil. Og den search-flagen, den tenker jeg på som litt sånn fransk. Ja, fransk grå. Veldig sånn...
du ser for deg på en måte en vakker kafé i Paris, hvor du liksom sitter på noen tonestoler, og det er den fargen. Men det er veldig vakker. Nydelig farge. Fargevalg på kjøkken, Tone. Er det noe du tenker er på veggen på kjøkkenet? Ja! Er det noen du på en måte anbefaler mer enn andre? Og hva tenker du om fargen på det eventuelt som er malt av meblemang da? Skal det være det samme?
Det kan gjerne være det samme, men må ikke. Det kan være veldig kult også. Det har jeg gjort mange ganger. Når jeg er som interiørarkitekt, så har jeg gjort det mange ganger, ha samme farge på kjøkkenet, og da velge en farge. Sånn som en litt sånn beige, divine teoten, som er en sånn beige-aprikos-rosa, helt nydelig farge. Jeg kunne glatt ha laget den på kjøkkenet. Kult.
og hatt samme farger på veggen. Og da er det jo, hvis man har en innredning fra før, som man kanskje synes var litt tung, altså hvis du har sånn en klassisk overskap som har vært litt tunge, da vet jeg at du har hatt det som et tips tidligere, at man kanskje tar veggfargen også over, at de da vil føles mer sånn... Integrerte. De vil blende mer inn. Og så heller en mørkere nyanse da på... Underskap. Ja, det er kjempegøy. Ja.
Da får du litt sånn flytende følelse på det oppe, og så får du hentet en god kolør i bånd der. Ja. Men jeg synes også det er mange fine grøntoner da. Veldig. Det er også veldig fint. Det er egentlig
mye som funker. Her er det jo rett og slett magefølelse man skal gå for. Jeg har et veldig godt tips, Stikken, fordi Husebykjøkken har så ymmarest bredt fargevalg, og det er mange tresorter. Så det hos leverandørene, hvis du går inn og sjekker på variasjoner av farger, så er det veldig stort spekter, og du kan velge
så masse forskjellige, og du kan også få skredderskydd i næren farge. De har jo tilgang på alle de NSS-kodene, flere av dem, så det er virkelig her og finner du den fargen du vil ha. Ja, det
Ja, du gjør det altså. Vi skal avslutte litt med å svinge innom dette med armaturer og grep. Ja! Og litt om tilbehør som lamper og sånn. Hva ser du der, Tone? Jeg ser at de gammeldagse to-greps-batteriene, blande-batteriene, er tilbake. Så plutselig skal man ikke ha det der kjempe-fancy-greiene, man skal heller ha det gode gamle. Og det er litt den cottage-stilen, der det passer perfekt.
på kjøkkenet ditt. Ja, faktisk. Det er veldig gøy, så bare se opp, folkens. Det kommer i mange nye utgaver og varianter. Ja, og de har på en måte en moderne video, for alle ser ikke ut som antikviteter. Nei, det er moderne. Og så ser jeg jo at det kommer runde, skikkelig runde former. Det kommer i mange materialer. Så det er veldig gøy. Og for meg så er det sånn, det jeg har gjort med kjøkkenet mitt, som er det der moderne, glatte kjøkkenet, jeg har byttet av armatur. Ja.
Og jeg har sånn dusj også, jeg har et kjempefans i armatur, synes det er kjempegøy, og for meg så gjorde det veldig mye når jeg skulle forandre litt på det stramme rettekjøkkenet mitt. Og til alle som på en måte ikke står i en situasjon hvor man skal ta et kjøkken fra bånda, så har vi snakket mye om, og vil fortsette å si, at det å for eksempel male de flatene som er malt, skifte farge på kjøkkenet, og eventuelt bytte blandebatteri
Altså armaturer og kanskje til og med også grep vil jo gi deg et løft. Et helt annet uttrykk på kjøkkenet. Så det er alltid mye å hente i de detaljene. Lamper. Jeg ser også en tendens til at det kommer sånne bittesmå lamper som gjerne skal henge over spisebordet eller over kjøkkenet. Ja, flere små nå plutselig. Flere små, de skal være bittesmå og de skal henge litt forskjellige høyder ujevnt. Bortover strekker de ut sånn som benkeplatta er en stor flate.
strekker disse små som henger ned fra taket i forskjellige høyder utover rommet. Ja, det har jeg sett det også. Jeg er usikker på det også, for jeg synes det er veldig kult de gangene jeg har sett det, og så har jeg noen ganger tenkt sånn, er jeg egentlig glad i smått i smått? Kanskje. Ja, men det kan være fint hvis du må bare ha mer enn to, liksom. Du må ha...
Tre er også litt lite, i hvert fall over en benkeplatte. Der bør du ha fem eller syv. Så du må opp i kanten, og da blir det mange fine, små lysglimt. Spennende. Det er definitivt en tendens, og du har helt rett. Jeg må bare la den marinere litt. Ja, men man skal la ting få lov å ta litt tid. Generelt, Tone, hvor er det du plukker opp...
Hvor plukker du opp trendene og hvor henter du inspirasjonen når du skal se på kjøkken? Hos kjøkkenleverandørene, de har så masse fine inspirasjonssider, kataloger, hjemmesider. Ellers er det selvfølgelig på Instagram. Der er det tava gode biter. Jeg har funnet ut at det er så store forskjeller på hva vi i Norge og Sverige, Skandinavia og for eksempel amerikanere, der er det ganske ulike kjøkken.
stiler, men det er ganske morsomt å bryte noe, så det er helt ulikt. Så jeg har litt glede av å både søke amerikansk-inspirerte kjøkken for å se litt sånn, ok, hva er det de virkelig liker borti der nå? Og så lander jeg jo ofte på at jeg liksom, kanskje hakker
Ikke mer skandinavisk enn amerikansk. Men der må man finne seg selv. Så det er gøy å se litt worldwide, tenker jeg. Det er kjempegøy. Og det er herlig med Instagram. Du finner jo alt du trenger. Følg oss for all del på vår Instagram, for der kommer vi til å legge ut en del av de eksemplene vi har snakket om i dag. Der skal det bli noen fine innlegg utover uka om kjøkken. Og så håper vi at du er med neste onsdag også. Ha det!