Velkommen til Interiørådet, Tone. Lever du? Ja, jeg er her. Og jeg er her også. Og du som hører på, vi er kjempeglade for at du orker å ha oss inne i høyre en gang i uka. Vi har altså så mye på plakaten i dag. Ja, det har vi. Til deg som hører på, i dag skal vi snakke om kjøkken. Og det er et kjempetema, så bare la oss ta det med en gang. Vi skal ikke...
Det blir ikke alt om kjøkkenet, men Tone og jeg har preppet for å ta fire punkter som vi mener du kan ha veldig nytte av, og som treffer både deg som skal pysse opp, som går og drømmer om å ta noen grep, og som leker med tanken. For da har vi litt sånn, uansett hvor dere er i modus der, så skal denne episoden ha noe for seg for deg. Vi skal snakke egentlig overordnet om hvordan man planlegger for et kjøkken som funker. Drømmer.
drømmekjøkken som også fungerer. Det sier seg selv at drømmekjøkken skal fungere, men det er ofte litt sånn at vi interiørinteresserte folk, vi får noen visuelle ideer ganske fort, og så er det litt mer uklart for oss hvordan det praktiske skal ende opp. Er det ikke litt sånn, Tone? Jo, det er det. Det er helt korrekt. Det som er litt kult, Tone Kroken har jo lagd
utallige kjøkken for folk. Virkelig, det har jeg altså. Så du er jo som en kjøkken, profesjonell kjøkken-tegner pluss-pluss, vil jeg si. I tillegg til at du har et kjøkken som jeg synes er megakult, og som mange av lytterne også har sett bilder av, og så videre. Så dette har du under huden. Ja, forresten, vi kan gå gjennom hva vi skal gjennom, så er du som lytter en full oversikt. Vi skal snakke om arbeidsfritt, vi skal snakke om overskap, ja eller nei. Vi skal snakke om tips som hjelper deg til å holde budsjettet, enten du har et reust, knapt, eller hva som helst, og holde budsjettet. Det vil vi alle sammen.
Og så skal vi snakke om avslutning med tre farger som kan gjøre underverker og som mange vil kle og like å ha på kjøkkenet. Er ikke dette en kjempeplan? Jeg klarte ikke tre, så det blir fire farger. Heng med oss helt til slutten der altså. Første punkt er arbeidsflytonen, det vet jeg du er opptatt av. Det er at det skal være enkelt. Man skal ikke gå langt til oppvaskmaskina når man står og hakker og kutter, eller når man skal ta ut fra oppvaskmaskina og sette inn
glassene for eksempel, da skal de være rett ved oppvaskmaskinen. Ja, og her er det litt sånn, dette høres så yngre selvfølgelig ut, men jeg kan erindre da jeg skulle tegne, satt og lagde kjøkkenet vårt fra bunnen av i forrige kåken, at det er sånne ting man sitter og knoter med, sånn, oi, men hvis jeg snur meg, hva kommer jeg til da? Og der var det noe, man må ta de rundene. Nå skal det sies at mange tegner jo hos leverandør og får hjelp der,
Men likevel, noen er superflinke og er sånn, her burde du tenke på det, og her burde du tenke på det. Mens andre er mer sånn, hvis du vil det, så skal du få lov til det, selv om man kanskje egentlig har lyst til å få litt korreksjoner. Det er litt ulikt hvordan de jobber. Og noen er supererfarende, noen er nye. Sånn er det jo med alt. Men,
Men overordnet, så er det, hva skal vi tenke på? Du har fortalt meg at du har jobbet med kokker, og sett litt hvordan de jobber. Når jeg skulle begynne å lage kjøkken som interiørarkitekt, så hang jeg meg bakpå en kokk på kjøkkenet og spurte hva som var riktig. Hva var viktig for deg? Hva er det beste for deg? Mest riktige kjøkkenløsningene?
Og en av de beste tipsene han ga meg, det var den største feil de fleste gjør når de lager kjøkken, det er å ha så for stor avstand, for eksempel mellom en kjøkken og den andre delen av kjøkkenet, sånn som kjøleskapet, som kanskje er på en lang vegg.
Det er den største feilen de fleste gjør, for de tar en 21 meter og 20 centimeter åpning. Det er alt for mye. Du går for mange skritt. Du går to eller tre skritt for mye hver gang. Jeg kaller det et gulltips allerede her. Du må ha kort ...
Hvis dere har sett på den serien som jeg digger, som heter The Bear, det er fra sånt kokkemiljøtone, hvor de holder på med å konstruere kjøkken fra grunnen til rangkjøkken på høyt nivå. Men der står de med stoppeklokke og ser hvordan de får ting ut av dem. Det er ekstremversjonen. Vi vanlige folk som skal stekke en grandis med innimellom noe annet, vi trenger ikke
helt det samme presisjonsnivå, men tanken er der likevel. Tenk på inn- og ut-oppvaskmaskinen. Hva skal du ha ved siden av der? Hvor lang vei til kjøleskapet? Og så disse, vet jeg at du brenner litt for, dette med å ha sånn små dødsoner med kjøkkenbenk i kroker og kriker og sånt. Prøv å unngå det. Ja. Hahaha.
Dropp det, ja. Det er jo en del selvfølgeligheter hvor man har vann og sånn. Når man står ved en kjøkkenbenk, vil du ha oppvaskmaskinen på høyre sida av det, eller venstre sida? Skjønte du litt hva jeg mente? Jeg har jo min på høyre side, og det passer meg helt perfekt sånn som det er. Jeg har vasken i midten, og så har jeg oppvaskmaskinen på høyre side, og så har jeg på venstre side for vasken, der er glassene og servis og alt.
det som jeg liksom da skal rette inn for oppvaskmaskinen oftest. Sånn at de tre tingene er liksom veldig sentrale. De tre tingene er det viktigste at kommer i nærheten av altså vask, oppvaskmaskin og glass, bestikk, servisedelen. Ikke sant. Også god arbeidsplass ved siden av kokedelen. Ja.
Ja, det er alltid viktig. Det skal også være en viss avstand mellom oppfoskemaskinen og konfilen, eller plattetoppet. Det er også viktig. Men det vet jo alle som lager kjøkken, og der er det jo regler på hva man har lov til. Jeg hadde faktisk, jeg må nevne det, for det var så morsomt apropos kjøkkenplan lenger, jeg hadde en kjæreste en gang som hadde to oppfoskemaskiner. Så deilig.
Det er kjempedeilig. Han var jo uttalt litt slappfisk, men så tanken var, det kjedeligste han visste var å ta inn og ta opp hans maskine. Så han ville ha en som alltid var ren, og så hadde han alltid en som var skitten. Åh, det hadde ikke funket hos meg, altså. Men jeg tenker sånn, han kjente seg selv. Og hva klarer vi sin egen behov? Det vet jeg. Du er litt oppsatt av det, Tone. Og det er jo jeg også. Fordi det er litt lett når man går inn i kjøkkenplanleggingsmodus, å se for seg et liv man ikke lever. Altså at man blir litt sånn,
og jeg skal ha 20 gjester hver dag, eller her skal det kokleres på den og den måten. Det viktigste er å være helt oppriktig på behovene. Hva gjør jeg mest? Lager jeg ikke så ofte middag hjemme? Nei, men da vet du det. Men kanskje det er desto viktigere
at du har plass til noe som er viktig for deg. Og lager du ikke så veldig mye mat hjemme, så trenger du kanskje ikke et høyskap til tørrvarer. Nettopp. Ikke sant? Godt tips allerede der. Ja, fordi da får du et mye sånn, det å være...
helt sånn ærlig rundt behov og hva man har lyst til å bruke kjøkkenet til. Det er lett å tenke sånn, jeg skal jo lage mat og jeg skal kjøleskape på mye basic skull in der, men det er også muligheten å customise litt og være litt sånn tro mot. Det er forskjell på om man bor alene og bruker kjøkkenet deretter, eller om man er en familie med tre unger og et hakkende kjør. Alt dette er med på å dirigere hva slags løsninger du ender med.
Kjøkkenet mitt var veldig annerledes når jeg hadde barna boende hjemme hos meg, og vi lagde middager hver dag. Det er veldig forskjellig nå som jeg er single og bor alene. Jeg bruker kjøkkenet på en helt annen måte. Det er mer sosial zone nå i den forstand. Det er jo sosialt å ha barn, men der er det litt som et hakkende kjør hvor ting skal skje litt fort. Det er praktisk. Alt er veldig orket. På kjøkkenbenken hadde jeg alltid alt av grønnsaker. Jeg hadde alt tilgjengelig og masse frukt hele tiden. Det er
Det savner jeg jo litt av. Fordi du får veldig lyst på mat, og du blir veldig inspirert av mat når du alltid har masse råvarer tilgjengelig. Men i stedet for nå er det en mye mer sosial zone. Det er der vi sitter. Når folk kommer til meg, så er det jo på kjøkkenet vi er. Og der er det en litt sånn lounge-ete stemning hos Tone. Sett seg ned i en god sofa-modul og få et glass vin. Der er du. Der er jeg. Der.
Det er ikke feil heller. Og så klarer jeg å finne litt snack, liksom. Dra frem litt potetgull og lager en rømmedipp, liksom. Jeg er litt mer der. Ikke feil heller. Rømmedipp og taks. Ja, takk. Det er det kjøkkenet mitt har behov for. Arbeidsflyten er alltid viktig. Dette er noe av det du må gå nøyest gjennom med den du planlegger kjøkkenet ditt med. Aka partner og kjøkkenplanlegging.
her vil du kunne luke bort tabber og du må også tenke deg litt sånn godt om kroker er alltid vanskelig mindre kroker, flere retteflater og så nærhet, når du er i nærheten av oppvaskemaskinen, så er det lurt å ha plass til å sette det som går inn og ut inn og ut, inn og ut, inn og ut, helt tiden ikke for lange sånne runder nei, vi må ikke gå rundt det er ikke sånn at oppvaskemaskinen og så setter du glassene på andre siden av kjøkkenet, ja, det er for langt å gå ja, husk det
Ukas annonsør er Right Price Tales. Tone, fine baderom, det vet jeg er en lidenskap for deg. Og et av spørsmålene som kommer oftest inn i innboksen din på Instagram, det er jo fra folk som spør deg til råds, hvordan få til luksusfølelsen på budsjett på mitt eget bad? Og da har jeg et kjempegodt forslag.
Store fliser, lyse farger, gjerne beige toner. Og ton i ton fug også, eller? Ja, ton i ton fug. Det gir bare enda mer luksusfølelse. Jeg har tre fliser som jeg har valgt meg ut her, som er mine favoritter.
Den ene, den heter Carbis Gold, for matet her er 60x120. En annen ting er jo at gold, altså liker du gullstilen, vil du ha gullarmatur, da har du flisen din her. Så har vi Sermat Natural, den flisa er 80x80. Husk at jo større flis, jo mer luksusfølelse får du. Den passer den lyse nordiske stilen. Den siste favorittflisaen min, den heter Mononix Mate. Den er skikkelig klassisk, tidløs, blir allerfint.
aldri feil. Formatet her er 60x60, så den er svær den da. Og inne på rightprice-tiles.no der kan man se hele sortimentet av flis, sant? Det kan de, og det er så svært sortiment, så du kan gå deg litt vild. Og i tillegg så har jeg Right Price Tiles også kjempefin baderomsinnredning, min favoritt for luksusbade.
Det er Nordic. Den Nordic-serien er helt råfin. Og så har de kjempefint armatur. Og de har de fine, runde speilene med leddlys. Og der har du et tips, da. Ja, det har jeg. Speilet kan aldri bli stort nok. Husk for det. Du trenger større enn det du tror. Og apropos budsjett, Tone. Vi har jo laget en helt egen poddepisode, vi. Om luksus på budsjett. Den kan jo lytteren gå og høre på for å få enda flere tips. Det burde du. Er det sånn, Tone, at vi har et tilbud
oppå de allerede hardt presset prisene. Om vi har. Du får 20 prosent på ordinære priser hvis du bruker rabattkoden TONE20 og dette gjelder fram til og med 30. juni. Så de allerede hardt presset prisene, de har trykket enda et tak ned til deg, kjære lytter.
Vi går over til punkt to, som er overskap. Ja eller nei? For meg er det jo nei. Jeg vet det. Det er jo fordi jeg liker den lounge-stemningen på kjøkkenet. Jeg vil at kjøkkenet skal være det rommet som er ... Det er det alle rommet. Det skal være litt sånn moderne, kult. Jeg vil ha kunst på veggen. Jeg vil ikke ha overskap. En annen ting er at overskap gjør kjøkkenet veldig rotete på en måte. Ikke alltid. Jeg kan også si ja til overskap.
Men jeg elsker jo den der høyveggen, den veggen fullt av høyskap. Tre, fire, fem høyskap. En rekke med det, det elsker jeg på den veggen som ikke er så veldig synlig på kjøkkenet. Ja, det er et tegn i tiden, for det er noe som har kommet mer og mer. At folk samler sammen og har en sånn vegg. Og det er viktig å samle de sammen. Ikke ha to der og en der. Du må samle de sammen. Ja, og da får du et helt
det blir et mye mer helhetlig uttrykk. Jeg vet av erfaring, for jeg har kollegaer på jobb, og venninner og sånn, som er i sånne faser. Og da er det et spørsmål de har lurt på, faktisk, som jeg tar videre med deg nå. De planlegger for eksempel kjøkkenet i et nybygg, og da lurer de på om de skal...
velge alt i samme materiale, eller om det kan være kult å bryte, altså ha noe i ett. Også for eksempel denne veggen som vi snakker om nå, seksjonen med stash, om den skal faktisk være i et treverk eller noe, hvis den andre er i laminat. Hva synes du? Yeah.
Jeg elsker å ha forskjellige materialer. Jeg elsker at det for eksempel er i treverk. La oss si kjøkkenet er i treverk, og så er høyskapene malte flater. Jeg synes det er kjempefint. Det blir mindre monotont. Mye.
mye mer spennende. Og jeg elsker jo også når høyskakene er malt i samme farge som veggen. Nettopp. At det går ton i ton. Ton i ton er også en måte å få dette til å flytte litt. For det er litt sånn boks i dette her. Når man skal, særlig i nye bygg, så føler man litt sånn når man sitter i disse tegnprogrammene, så er det sånn, her er det mye firkanter som skal inn. Og så blir det litt firkantet. Det blir veldig firkantet. Åh, det blir så mange bokser. Og får veldig behov for et rundt spisebord i hvert fall. Ja, det hjelper veldig ofte. Det er
Det gir rommet mye mer karakter. Eller å sette inn en gullspeil, som jeg har gjort for eksempel. Altså bare det å bryte formene, bryte de hare, glatte formene. Jeg skal nevne det med høyskap. Nei, overskap, for det var punktet egentlig. Overskap, ja eller nei. Du er jo team nei. Og det jeg vet at du særlig advarer mot, det er dette med å putte overskap over for eksempel i sånne nye boliger hvor det er
ofte tegnet inn to vinduer i en sånn hjørneløsning, og så ender man opp kanskje med å ha overskap over det ene vinduet, for eksempel. Forferdelig, for det tar så mye lys. Ja, du er negativ til det. Veldig negativ, ikke? Hahaha!
Jeg må gå så langt som å si at det er liksom bare nei, fy. Og ikke tenke at jeg trenger så veldig mye skaplass. Jo, det tenker folk. Hva skal du si til dem da? Nei, vet du, da sier jeg til dem, skaff deg et vitrineskap, skaff deg noen metoder fra IKEA for eksempel, skjenkerekke som du bare, liksom sånn budsjettmessig da, hvis du tenker budsjettmessig, så bare ta fire-fem metodhyller
og sette dem opp på veggen eller putte bein på dem. Og så setter du dem opp sammen, så koster det ingenting å male dem i samme farge som veggen
så får du plutselig et helt nytt objekt. Du får en helt annen form, litt mer svevende hvis du henger de opp på veggen. Det er så mye tøffere enn et overskap. Her er du veldig tydelig. For å ta overskapet litt i forsvar, jeg har jo av og til tenkt at kjøkkenet kanskje er det rommet hvor det ...
foregår mest sånn trendskiftninger. Jeg er enig. Er du litt enig? Ja, jeg er helt enig. Det er veldig sånn, oi, nå er det liksom høyglansen kom for noen år siden, da var det jeg var veldig opptatt av. Det er vi på en måte litt ferdige med, kan vi jo til og til si. Vegger ferdig med. Ikke sant? Nå er jeg helt ferdig med det.
Svarte kjøkken, nørkegrå, hele byen har svarte kjøkken. Så plutselig er vi ferdige med det. Jeg skjønner at folk tenker litt sånn «Shit, jeg har lyst til å ta et valg som føles varig, og som føles dynamisk og kult og hele pakka». Men det er et rom hvor det er mye skiftinger. Kan
så kan jeg jo si at overskapet har lenge kommet dårlig ut. Det har vært borte ganske lenge, Tone. Det har det. Og det tror du på en måte varer, eller? Ja, for jeg tror kanskje at
At overskapet har blitt erstattet av den rekka med høyskap. Ja, det har det. Tillegg til at man tar inn nye objekter, altså gamle vintertskap, eller at man kombinerer at kjøkkenet er litt mer enn bare boksekjøkken, men at man gjerne tar inn noe vintage eller...
putter inn litt mer personlighet der. Kan det også være åpne hyller? Åpne hyller må vi nesten innom når vi snakker om overskap. Jeg synes åpne hyller er en god idé, men jeg synes du kan nevne det at åpne hyller innebærer veldig mye støv og fett ofte.
De gjør det altså. Litt undervurdert, synes jeg. Jeg er ikke så veldig praktisk, men jeg er veldig upraktisk. Du har ikke sånn å løse øl på ditt eget kjøkken. Nei, jeg har hatt det veldig ofte før, for jeg liker så godt å ha sånne fine glasskrukker. Og jeg er enig, det blir skittent. Men jeg er ganske flink med maskeklutten, så skal det sies. Ja, men det synes jeg man skal si. Hvis du skal ha det, og det skal funke litt,
så må det være ting som er mye i bruk. Dette er min tips da. Da må du ha de tingene i åpne hyller, ting som er faktisk litt i bruk. Hvis ikke så går det to-tre uker, så har det en film av støv og fett. Det skal ikke være noe.
Det er ikke skjermerende. Jeg ville ikke hatt alt for nært stekesona, er det lov å si? Hvis man har en mulighet til å ha det på den veggen hvor du ikke har viftet de. Vi vifter jo bare ned i... Vifter må vi ta som et eget punkt. Ja, for den er på vei ut. Den er helt ut. Du er veldig for disse stekesonene med ventilator i. Alternativt sånne fine som er oppe i taket.
For den er jo litt vanskelig å dunke nøtta borti. Det er nesten litt det også. Og så tar det mye plass. Det tar veldig mye rom. Det tar utsikten noen ganger. Det er veldig sånn bråket, det støyet i rommet nå som vi ser at vi kan unngå det. De som ser...
Akkurat nå, der jeg sitter og podder, så har jeg kjøkkenet mitt tilbake rundt, og der har jeg over stekovnen en fin labbo. Det er absolutt ikke noe. Kjøkkenviftet hadde ødelagt alt, altså. Så egentlig, for deg som hører på, overskap nei, og også vifte nei. Vifte i benken, eller helt høyt opp i taket. Som også kan funke. Spennende. Jeg liker det, og så kan man være...
vurderer hvor glad man er i å tørke ting og tang med disse åpne løsningene, det vil jo alltid være det et kjøkken helt sånn nytt kjøkken veldig ofte lengter etter, er jo noe som bryter litt med firkant landskapet og den nye hare uttrykket så det er jo det man
lengter etter i form av litt materialmiks og så videre. Så da er det jo i så fall, hvis man skal ha en overskapsløsning tone, så vil jo du i hvert fall, hvis du går for det som tonen har negativ til, som er overskap, da er det også en idé kanskje å enten ha det i samme farge som veggen, for å få det til å flyte, eller ha denne
Todeltheten kan også være litt fin. Ja, den kan være veldig fin at skapene har sin egen, la oss si at veggskapene er malt i samme farge som veggen, og så har du for eksempel tre på underskapene. Kan vi si det at ikke liksom ta match i match der da? Hvis du blir ti med overskap, så er det kanskje ofte lurt å bryte. Da er det litt kulere. Da gjør du den kuleste varianten, synes jeg, med overskap. Jeg synes dette...
gode råd. Jeg ser dette for meg nå. Vi har et annet råd, og det er overskap. Man kan gjøre så mye hvis man må ha overskap. Kan man ikke gjøre noe med frontene? Kleer de med metall? Kleer de med stålplate? Man kan også gjøre det. Det kunne vært veldig gøy, eller metall. Det kunne vært tøft. Ja.
Så det går jo an å tenke litt ut av boksen nå da. Selvfølgelig gjør det det. Det bare krever av og til litt skills. Det er derfor vi har det her. Vi skal snakke om punkt tre som handler om
de beste tipsene for å holde budsjettet. Ja, og der vet jeg at du faktisk er en ringere. Åh, jeg er så god på det. Ja, du er det. Finn.no, der finner du et, du kan faktisk finne et flunket nytt kjøkken som omtrent koster ingenting, fordi folk kjøper nye leiligheter med helt pregløse kjøkken som de bare vil hive ut. Husk på dette, folkens. Nå er det sånn, ok, gå på Finn, men nå kommer det i en kontekst her. Fordi hvis du har et budsjett
Alle har jo et budsjett. La oss si det er litt stramt da. Men det å starte med
ikke starte med å tegne akkurat hvordan kjøkkenet skal være, er egentlig det jeg og Tone diskuterte før vi begynte å podde. Fordi det er muligheter. Du må ta en liten runde på Finn. Du må også helst, hvis du har noen drømmeleverandører, sjekke litt ut. Er det noe som er utstillingsmodeller? Og så må man tenke litt ut av boksen i den forstand at kanskje er det der du skal begynne. Tone, hva har du gjort på ditt eget kjøkken? Jeg gjorde det jeg begynte med øya. Jeg er veldig glad i skikk.
virkelig råfine kjøkken. Så mitt bultab-kjøkken, det elsker jeg, og jeg gikk bare innom bultab-butikken bare for å få inspirasjon, så hadde de en utstillingsøy. Og jeg var bare sånn, altså jeg hadde jo ikke plass der hvor kjøkkenet skulle vært, for det skulle vært i det som ble lille stua. Da hadde jeg ikke plass til den øya, så da flyttet
der er kjøkkenet bak her. Det er litt sånn, man må liksom, for den var på salg, den skulle de kvitte seg med. Ja, og det mener jeg er litt sånn, den tankegangen der er litt fremmed for oss vanlige folk. For vi begynner ofte helt i andre enden. Men jeg mener likevel at det er veldig spennende. Jeg vil bli som deg, Tone. Nei, men jeg tror vi har litt å lære der. Fordi
Da blir det vei i vellinga. Det som ofte er vår vanlige dødeløse utgangspunkt, er at vi begynner omtrent å måle opp og tenke, og så begynner man nesten som med klær. At du trenger en sånn og sånn bukse til den og den anledningen, og den skal være akkurat sånn, er jo klinemulig å finne. Mens har man en litt mer åpen tanke, at den buksen der, den har det jeg liker av fasong. Litt den der ...
når det skjer, så skjer det. Men det er en utrolig stor forskjell på å jobbe på den måten, med å ta den runden i forkant, se hva som trigger deg, hva gir deg inspirasjon, hva er drømmekjøkkenbenken da, eller et eller annet. Plutselig så ligger det noe der som kan være et utgangspunkt for å tenke helt nytt rundt det du tror du skal ha.
Og så er det en annen ting, det er når du, hvis du finner et sånt kjøkken på Finn, og så tenker du, det passer ikke for dere målene, men du bruker bare stammen, og du kan kutte og skjære, det er ganske mye man kan gjøre med det du kjøper, da er det ikke så farlig, da kan du bruke det sånn at det passer inn der hvor du bor. Ja, og så kan man også plukke ...
vasker, nydelige armaturer alt dette her og så er det jo selvfølgelig det hele universet av utstillingsvarer som også er ganske mye der som kan være aktuelt og det er litt det der, jeg tror det er veldig viktig det vi snakker om nå, det er at man ikke henger seg oppi jeg må ha den vasken det må være sånn klarer man å fryse litt fra det? det er da dette med deals det er det de får til, tonne-tone folk det er det der, jeg kommer over dette
Jeg lager noe ut av det. Jeg har verdens kuleste vask og verdens kuleste armator. Jeg finner ut av hvor jeg skal ha den nærmest. Det digger jeg litt. Da må man ha litt i seg magen. Jeg tror mange av oss går litt for fort ned på tegnebrettet og tenker at det må se akkurat sånn ut.
Og så henger du deg oppi det. Og så var det ikke på tilbud noen sted. Nei, og så har du et nytt hus, da hadde du ikke vært inne i det, så du vet egentlig ikke hvordan. Og sitter og ser på de tegningene, tror jeg. Du blir helt kokkogjorda, altså det er så krevende for de som kjøper nye, fordi de skal ta så mange valg før de har sett hvor svært, hvor stort det er egentlig i det rommet mitt, liksom. Så du backer på at det er vanskelig? Å, det er kjempevanskelig. Jeg synes så synd på de som drømmer seg bort i mange måneder og lager ting utifra noen tegninger som ikke...
er så veldig kul alltid. Det er arkitekttegninger og det bare ser ganske sånn basic ut. Og så skal dette være drømmehjemmet de neste, og man tar beslutninger som koster så mye penger da. Så det er veldig viktig. Jeg synes det var veldig godt å få den bekreftelsen fra deg, Tone, at det er vanskelig. Ikke for meg da. Ikke for deg, det vet jeg. Jeg har gjort det så mange ganger. Så jeg skjønner så godt for andre at det er vanskelig. For meg er det litt lettere, blant annet det overskapet ved vinduene. Smale vinduer eller puttende overskap tar alt lyset. Ja.
Så det å tenke på lys og luft, og gjerne den følelsen av et rom. Ikke bare velkommen inn i det hare kjøkkenområdet, hvor alt er bare kjøkken, kjøkken, kjøkken. Bare boks, boks, boks. Et kinn av stue, også i kjøkkenet, er jo noen toner bredere. Du, kan jeg bare si en ting? Ja, vi må ha litt mer på budsjett her. Vi har en veldig god idé. Det er et norsk kjøkken som ligger nede på Vika, som heter Viva. Tror du det er? Ja.
Eller vi var. Vet du hva? Det er sånne kjempefine avrundet kjøkken. Oi. Han som er bokhåstdår, han har andre plass i, fikk andre plass i bokhåstdår, Filip. Jeg var hjemme hos han og lagde reportasje. Ja. Og han kjøkken er så nydelig. Det er så gøy. Det er sånne avrundet former. Så det går an å få noe annet enn firkantet. Det er
Spennende. Så det går an å sjekke om det er en norsk leverandør. Det synes jeg også er veldig gøy. Ja, det er kjempekult. Masse, egentlig mange flotte norske kjøkkenleverandører. Det er en stor bransje i Norge. Det er kjempegøy. Jeg kom på en ting som jeg synes vi må snakke om, eller jeg har skrevet opp, og det er dette med når vi snakker om å holde budsjettet, så er jo dette med å velge en stamme, rett og slett, altså et grunnrig fra en
rimelig kjede et alternativ. Altså her finnes jo IKEA for eksempel, er det jo mange som tar utgangspunkt i, og så klær de kjøkkenet med kanskje spesialt tilpasset dører. Man kan få doble foringer som gir deg den lyksfølelsen. Altså, jeg har blitt kjempeimponert av å se hva folk får til med et ...
med et rimelig rigg i vann. Og det er klart at det er nok et godt alternativ for mange som lurer litt på hvordan de skal få det til å gå ihop. Og det er mange som gjør det der med stor suksess. Og det er så gøy, fordi da kan du være helt fri. Du kan kle det med metallplatt igjen, eller du kan kle det med glass, whatever. Eller du kan få lagdører. Det er flere leverandører nå. Noremax heter det vel ene, og
Superfront, og det er jo en del som har spesialisert seg på å lage dører i forskjellige materialer til IKEA-grunnrigget. Nettopp fordi dette er blitt så noe mange gjør. Jeg synes det fungerer superbra. Ja, du kan ha noen som tenker over det en gang. For det er klart at når du får et lykskjøkken, der er jo følelsen også at skuffene føles som en bildør som lukker seg i luksusklassen.
alt er dempet, alt er heltere. Det finnes jo ikke noen grenser for hvor lekkert det kan være. Og det er veldig fint da. Jeg er veldig glad i det. Jeg er veldig glad i fine kjøkken. Jeg er ikke overrasket over at Tone er glad i luksusversjonen. Men det er klart at vi skal ikke ta vekk hva som er luksen med et håndlagd luksuskjøkken. Det er jo selvfølgelig også at stammene er
så fine at du kunne hatt dem uten dører og du har dem i resten av livet selvfølgelig og det går i arv og jeg liker jo veldig godt den tanken da når ting er så evige selvfølgelig, absolutt men når man har litt mindre å rutte med så er det klart at du kan få et uttrykk visuelt som ser smash-o-lini ut med et enklere rigg inni det kommer jo ikke forbi
Ellers så vet jeg jo at du snakker om det å holde budsjettet. Da kommer vi jo, vi må bare litt innom kjøkkenbenken. Jeg har på seg nesten en egen episode, men for mange er det sånn, faen den kjøkkenbenken, den tar liksom hele livet av meg. Og veldig mange tror at de må ha et stein og kjempefor noe. Måremor og stein har vært så immaripopulært. Vet du hva, det er så mange fine benkeplater uten at det koster skjortet.
For det er litt killeren. Jeg vet at det er der, og noen velger nesten sånn, jeg har valgt meg en fin kjøkkenbeng, så alt annet må jeg kleppe. Det kan nesten spise. Det synes. Jeg lover deg. Hvis du tar den der, det ser vi som kan det. Vi ser det med en gang. Er det nesten sånn, at hvis du har gått på en budsjettsmel, og nå er det ikke noe igjen til kjøkkenbeng, da kan man jo faktisk vente noen år. Ofte er det jo bare å smelte den på med de samme målene. Bare finne en
rimeligste på Maxbo liksom de har så masse fine bare ta den rimeligste der og så bare ingenting er ødelagt da da bare venter du noen år ta en basic hvit eller tre liksom og så bare har du den til du har råd til den og det er der jeg det er det jeg mener at veldig mange bomber på at alt skal være ferdig med en gang
Alt skal være perfekt. Og det er faktisk benken du kan vente litt med. For det å få et nytt kjøkken, det er en så stor glede. Ingen tenker over det. Får du da komme med Rolls Royce når du roper det? Selvfølgelig. Men akkurat på laminatfronten er det ganske mye fint. Jeg har laminat. Jeg elsker det. Jeg har aldri tenkt at jeg har laminat, for jeg sa det nå. Hahaha.
Men jeg har det altså, det er samme farge som kjøkkenet og den tynne stålkanten. Jeg elsker det, jeg synes det er så fint. Og så kommer du jo ikke forbi at du har en, for det å ha stein, det er en liten følelse av at hvis du setter en glass litt hardt, så er det noen knus i hånda di. Det kler ikke meg. Nei, for her smelles ting både her og der. Jeg synes, altså av de budsjett
vennlige grepene, så synes jeg jo selvfølgelig dette med et grunnerigg av noe annet, det er jo alltid en stamme fra metod fra IKEA for eksempel. Mange går for den, akkurat som de gjør med paksen når de skal lage seg customisere garderober. Her er det solidt, det er ordentlig, det funker, og du vet at du kan gjøre the sprinkle on top. Det
Det å åpne opp for å kjøpe utstillingsmodeller litt mer på impuls enn du tror. En fin vask. Ikke heng deg opp på at du bestemmer deg for alt du skal ha, og så skal du finne det. Da går du glipp av tilbudene. Vær litt åpen. Det er da du får gjort de kjøpene som tonen er god på.
Og da blir det litt mer spesielt også. Da får du et kjøkken som kanskje ser litt mer elevene ut og litt mer organisk flyttende. Fordi du ikke har kjøpt alt på samme sted, kanskje. Ja, på akkurat samme tid. I tillegg så er det jo det med valg av hvitevarer. Ja!
Hva tenker du da? Er det noe vi kan gjøre som du tenker er hva skal vi prioritere der? God stekom. Kan aldri bli god nok. Der er jeg ganske porsast, fordi jeg har bare Gaggenhavn. Jeg elsker det. Jeg har alltid
alle år jeg har hatt det, siden første gangen jeg lagde kjøkken. Nei, det var kanskje femte kjøkkenet mitt, forresten, for jeg har jo flyttet ganske mange ganger og pisset opp ganske mange ganger. Men på Brønne, ja, når jeg flyttet dit for 24 år siden, eller noe sånt, så
Så valgte jeg Gaggenau, og det er det fremdeles, og det funker like bra enda. Jeg har Gaggenau her også, fordi jeg synes det er så, for meg så er det så bra kvalitet. Skal sies, nå lager jeg jo ikke så mye mat som jeg gjorde før, men likevel, det er så kjapt, og det er så intuitivt å bruke, så jeg er veldig glad. Og så er jeg veldig opptatt av at det skal ha samme farge. Man har samme lukk.
Så der er jeg streng. Man kan vaske noe sånn, men du kan ikke kjøpe en stål, du kan ikke blande stål og hvit og svart for eksempel på kaffemaskinen. Nei, dette må henge ihop. Vi må runde av med fargene. Å, det liker jeg så godt. Her er det råd til deg som både står i en situasjon hvor du vurderer å male det du har,
Gammelt kjøkken. Eller som leter etter en grunnfarge til det nybygget ditt, og lurer på hva som kan være fint her. Dette er rett og slett paletter som mange kjøkken her i Norge ville... Kle. Kjør på. Jeg har tatt en klassiske, tidløse farge som heter Comfort Grey fra Lady. Jeg elsker den. Den er så vakker, den er så nydelig. Comfort Grey. Den er tidløs.
Men den kan bare med et maleri så er plutselig kjøkkenet rock'n'roll. Sånn at det er litt sånn... Såkalt versatile, som de kaller det. Ja, så det er en fantastisk farge til veldig mange kjøkken. Så har du en annen som går litt mer over, som også er på den lyse skala, som heter Exhale, også fra Jotun, som er en litt sånn mint variant. Men den går litt mot det grønne. Jeg synes den er så vakker. Vi er på den lyse tonen, så det er sånn...
beige menn og minty liksom helt utrolig vakker det kommer til å være veldig sånn tidløst også klassiker, men kult
så er jeg skikkelig frekk, altså. Med en farge som heter Libo Bay fra Pure Original. Ja, den er kul. Den er sånn blå, sånn dyp, dyp blå, grønn, et eller annet. Jeg hadde den i stua mi før. Elsker den fargen, den er så fin. For nå er kjøkken på en måte en klassiker, og det kan man tvike litt på. Ja, og den passer til alt. Den passer til sort, den passer til hvitt, beige, tre, alle mulige trevarianter. Så det er en farge som er dødsgul. Rock'n'roll, altså. Du får den personligheten. Kult.
Så har jeg en annen, jeg klarte ikke med bare tre, så jeg måtte ta fire. Det er Kirtley Rose, også fra Pyreneursina. Ja, det er vi over i den terracotta-balletten litt. Jeg elsker den, litt sånn rosa terracotta, støvete. Og jeg har laget et kjøkken på Skillebæk her, rett nede i gata her, som jeg kan legge ut på Instagram. Det er en helt nydelig kjøkken, altså, i den Kirtley Rosen. Ja, for deg som tørr litt.
Men det er rålekkert. Jeg sitter nå og koser meg med å se på disse fargene. Det skal du som hører på selvfølgelig også få gjøre. Vi legger det ut på Instagramen vår. Er du ikke der, så slutter du. Nei, da mister vi det. Men gå inn dit for all del og se på hva vi snakker om her. Og så følg oss gjerne der. Følg oss gjerne i poddspilleren din også. Så ser vi at du er med. Og så håper vi du hører på oss neste onsdag. Ha det!