Spanske hulebobler

Tom og Kjell Gabriel smaker på en spesiell Cava fra Spania, laget av Chardonnay og Pinot Noir. De diskuterer hvorfor dette er uvanlig og hvordan denne Cavaen sammenlignes med Champagne. De finner den overraskende god og anbefaler den til aperitiff. Den er tilgjengelig på Vinmonopolet til en god pris.

Transkript

Nevnt i episoden

Cava 

En type musserende vin fra Spania

Marevia Cava Brut Reserva Chardonnay 

Navnet på den spesielle Cavaen de smaker på

Chardonnay 

En hvit druesort brukt til å lage hvitvin, også brukt i denne Cavaen

Pinot Noir 

En rød druesort brukt til å lage rødvin, også brukt i denne Cavaen

Champagne 

En type musserende vin fra Frankrike, ofte sammenlignet med Cava

Catalonia 

En region i Spania der Cava blir produsert

Vinmonopolet 

Norsk statlig vinbutikk hvor Marevia Cava Brut Reserva Chardonnay selges

Nerello 

En druesort fra Etna-distriktet i Italia

Etna-distriktet 

Et vinområde i Italia

Maccabee 

En druesort som brukes til å lage Cava

Terrada 

En druesort som brukes til å lage Cava

Shirello 

En druesort som brukes til å lage Cava

Aragon 

En region i Spania hvor Cava kan produseres

Navarra 

En region i Spania hvor Cava kan produseres

Roja 

En region i Spania hvor Cava kan produseres

Iberikorsjenke 

En type mat som nevnes som et godt følge til Cavaen

Heimdal 

Et område i Trondheim

Frogner 

Et område i Oslo

Halmenkollen 

En skistue i Oslo

Pure Service 

Et sponsor for podcasten

Fortum 

Et sponsor for podcasten

Deltakere

Host

Kjell Gabriel

Host

Tom Amarati Løvås

Sponsorer

Pure Service

Fortum

Lignende

Laster