9/5/2024
Spanske hulebobler
Tom og Kjell Gabriel smaker på en spesiell Cava fra Spania, laget av Chardonnay og Pinot Noir. De diskuterer hvorfor dette er uvanlig og hvordan denne Cavaen sammenlignes med Champagne. De finner den overraskende god og anbefaler den til aperitiff. Den er tilgjengelig på Vinmonopolet til en god pris.
Transkript
Nevnt i episoden
Cava
En type musserende vin fra Spania
Marevia Cava Brut Reserva Chardonnay
Navnet på den spesielle Cavaen de smaker på
Chardonnay
En hvit druesort brukt til å lage hvitvin, også brukt i denne Cavaen
Pinot Noir
En rød druesort brukt til å lage rødvin, også brukt i denne Cavaen
Champagne
En type musserende vin fra Frankrike, ofte sammenlignet med Cava
Catalonia
En region i Spania der Cava blir produsert
Vinmonopolet
Norsk statlig vinbutikk hvor Marevia Cava Brut Reserva Chardonnay selges
Nerello
En druesort fra Etna-distriktet i Italia
Etna-distriktet
Et vinområde i Italia
Maccabee
En druesort som brukes til å lage Cava
Terrada
En druesort som brukes til å lage Cava
Shirello
En druesort som brukes til å lage Cava
Aragon
En region i Spania hvor Cava kan produseres
Navarra
En region i Spania hvor Cava kan produseres
Roja
En region i Spania hvor Cava kan produseres
Iberikorsjenke
En type mat som nevnes som et godt følge til Cavaen
Heimdal
Et område i Trondheim
Frogner
Et område i Oslo
Halmenkollen
En skistue i Oslo
Pure Service
Et sponsor for podcasten
Fortum
Et sponsor for podcasten
Deltakere
Host
Kjell Gabriel
Host
Tom Amarati Løvås
Sponsorer
Pure Service
Fortum