Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no
Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt.
Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play. The winner takes it all. I dag skal vi snakke om vinnere, vinnetyper. Ja, ikke bare om meg selv altså. Men følg med.
Hei og hjertelig velkommen til nok en episode med Kjeld Svinskjeller og Drinkfeed med Tom Arati Løvås. Tom, vi er jo av og til så blir vi satt på å prøve. Det gjør vi. Og de prøvene vi blir satt på er ikke som alle andre prøver. Nei, det er veldig unormalt. Det er veldig mange som bare, herregud, hva har du gjort i dag? Og så forteller man hva man har gjort. Og så tenker man i alle dager, hva skjedde? Vi er da 2 av 3 prøver.
I da nettavisens vidensjonalistteam sammen med Veslemøy, så er det oss to. Og vi fikk i oppgave av nettavisen å teste den beste bagginboksen type rød.
Ja, og det er jo uhorvelig mange baggerbokser der ute, så vi måtte jo be disse importørene som ønsket å være med oss å sende den ene eller de to boksene de var mest stolt av. Ja, for ellers hadde vi jo holdt på, jeg tror det er 480 eller hverstavn. Det er herrens velsignelse av de der ute. Vi endte opp med 54, hvis jeg ikke husker feil. 54?
Ja, det var noen som... 56, men så var det tre som var dårlige. Jo, jo, men de kom noe inn, og vi måtte jo snakke om det. Da har vi jo liksom kuttet feltet en del, og så jeg må si det, stort sett så var det jo bra vinner
Nå snakker vi jo bag-in-box her. Da vet vi at vi er jo ikke på store, tunge slottsvinner, og det er ikke fullt på Parker-skala akkurat. Men dette er jo noe folk drikker veldig mye av. Vi selger jo sykt mye bag-in-boxer og tre liter og alt mulig rart i Norge. Jeg tror det er 65% av all vin på Pola er bag-in-box. Ja, og da er det jo teit da, altså ikke teste de. Det er kjempe-teit, og vi vil jo ikke være teite, så vi tester jo de, og det som...
er jo litt fascinerende, var jo da å si at det var 50 viner, og det er tre litere. Så for oss tre personer så åpnet vi da 150 liter vin for den testen. Ja, det høres jo mye ut, men heldigvis så slapp vi ha alle de... Vi tok ikke med oss en boks videre. Vi endte jo opp med et ganske...
tight felt da på, det var vel en 10-15 viner som lå veldig godt an der. Det må jeg også si. Det er et poeng med det Kjell Gabriel og jeg snakker om nå. Vi kommer til et poeng til slutt her. Men vi testet da disse 950 vinene blindt. Det betyr at ingen av oss tre
så hva som ble servert. Der hadde vi jo en fyr. Vi hadde en fyr som styrer skikkelig. Han død frem og tilbake og fylte glass. Han hadde logistikk ut av en annen verden, så måtte få dette på plass. Så vi fikk to glass, og da fikk vi beskjed om at det var sånn 21-32. Ja, nummererte viner. Og så hadde vi en liste fra 1-56, som vi bare fylte inn. Og så brukte vi da 10-poeng-skalaen. Så vi brukte...
Så det ble noen desinaler. Ok, så det var sånn reglene var. Som jeg sa, man endte jo opp med, vi hadde jo et ganske tett felt på rundt 15, men av de så var det et par-tyrstykker som virkelig skilte seg ut. Som jeg tror alle vi tre, med ganske mange års erfaring på smakevin og vinn, kritisk blikk og alt dette, med all den erfaringen vår så begynte vi å se på hverandre at «du, verden, den her, nå snakker vi om denne, kunne jeg tatt med hjem, denne kunne jeg kjørt på pool og så videre».
Og i dette programmet her, som vi snakket om nå, så har vi bare tatt med vinneren vi. Og nå skal vi smake den igjen og se om vi er enige i det vi tenkte på. Jeg har ikke trukket den siden. Det som er det morsomte er at vi så jo da snittet. Du var den hyggeligste ved den testen,
Jeg var nummer to, mens Vestlømøy var den strengeste. Hun var streng. Hun er streng. Hun driver jo egen vinbar og er streng. Jeg gir poeng ut fra de kriteriene jeg setter, og jeg er grusom, men rettferdig. Ja, ja, ja. Vi skal da, for nå er det bangeboks, jeg åpner den sånn at jeg... Du skal ikke høre på raslet. Ja, for den der pappgreiene også. Jeg må si det at
Jeg tror jeg må få løftet, for her må jeg bruke alle hendene alltid. Kjeldgavli skjenker nå med begge hender. Fordi det jeg ikke liker med bangeboks er, og denne her boksen gikk egentlig veldig fint, er det å åpne og slå hull på. Det er ikke noe vanskelig med å få dratt ut den og lirke den inn på den der rundingen for å dytte ned den.
Synes jeg er meget... Og selv hvis du blir litt hårhent utenpå kvelden, så kan du nappe av hele kranen, da ser du litt dum ut med tre liter vin på de hvite buksene dine, for eksempel. Ja, og jeg går så heldigvis sjelden med hvite bukser. Men vi er på Fonbul, Pina Noir. Jeg så i det jeg skrev, jeg leste jo artiklen etterpå, at de tipper, jeg skriver, dette må være Pina Noir, jeg tipper det er Tyskland, og da tenkte jeg når jeg så det, ja, det er riktig, nå er det jo...
Det var ikke noe heksekunst akkurat det, fordi når jeg lukter på det nå mens du prater, så slår jo kirsebærne imot deg som en vegg. Og det er jo det første ledetråden, kan man si. Den ledetråden er ganske tjukk. Det er en ledetrosse. Fordi her lukter du pinno noir. Ja, eller som du sier i Tyskland, og nå vet jeg en kabo til Drammen blir veldig glad. Hilser til Kjell Gabriels aller beste venn i Drammen. Stian heter han. Jeg holdt vinkurs i Drammen her for litt siden, og han fortalte det.
at de episodene der jeg snakker om tysk røvin, så setter jeg den på noise cancelling, og så skrur den opp ekstra høyt for å høre meg si spetbågånda. Og da lar vi Stian beholde fetisjen sin i fred, og så skal vi snakke om... Jo, jo, det er bra. Snakke om... Fortsatt tysk røvin. Ok, vi har kirsebærne. Det er andre ting bak her også. Ja, det som jeg synes er så gøy med, og dette har jeg sagt mange ganger, tysk røvin, er at den
Den er ofte veldig ærlig på lukta. Den lukter ofte det den smaker. Her er det, ja, det er de kirsemøllene jeg har vært innom. Det er kryddertoner. Det er litt stilt, men ikke så veldig mye bittelit. Ikke mest av det. Det er et sånt grønt innslag, vil jeg kalle det. Jeg vil ikke kalle det stilt, liksom. Det er jo ymsekrydder som ligger som et sånt litt teppe bak her. Så til å være bag-in-box, så synes jeg denne her er veldig kompleks og nett og fin på nesa. Jeg synes dette er masse frukt.
Kall, behagelig, veldig fin, fruktig. Du merker at tanninene kommer, det er syre der, og så kommer tanninene, og så tenker du «Å herregud, nå kommer snurpen, nå kommer jeg ikke til å klare å si F på mange, mange timer».
Og så er de der og sier hei, hei, og forsvinner. De forsvinner ikke, men de bare roer seg ned, og de er der og hjelper til med å tørke ut all den overfrukten som kan komme, som ikke er der, fordi det er passetanniner.
Det er litt bra dette her fortsatt, Silje-Abel. Ja, og så har den vært litt innom et stort eikefat, så den har litt vanilje i seg, men det er bare rundet. Ja, den er polert nesten, kan vi kalle det. Den har bare fått et par vask noen dager. Og så har du litt lette mokke- og sjokoladetoner, og litt lakrits, sånn bitt, bitt, bitt, bitt, bitt, bitt, bitt, bitt.
Kjenner du ikke? Nei, lakristen kjenner jeg ikke, men det er litt med vilje, men jeg kan gå med på. Det er med vilje at du ikke, jeg nekter å kjenne deg. Jeg velger bort lakristen. Det er sånn når du ser lakristen gå forbi deg, nei, han hilser jeg ikke på, jeg liker ikke lakristen. Helt riktig. Er det sånn? Jeg er uflink på lakristen. Jeg merker at det er det, men det jeg vil fremme er, ja, du sier det i moka, hvis du ikke har drukket av en slurk til i løpet av et par-tre minutter, så vil du da kjenne at
Du får en litt sånn tørka frukt avslutning. Den er usett vanlig lang til å være en pinnåler. Jeg føler at denne her er litt sånn at når du har tatt en slurk til, så har du veldig fort lyst til å ta en ny slurk ganske kjapt. Ja, den gir sånn mer smak. Det som er også greia neste gang du lukter Norgeskjøl, Gabriel, som du ...
Håper vi gjort det. Det er et problem med det. Det jeg vil si er at når jeg lukter på den nå, etter en liten stund av noen snurringer i glasset, så er jeg fortsatt sysselig med den der, men den er ikke så massiv, og grunnen til det er nok at vi må huske at det dytter jo litt oksygen inn på baggerboksen for at det skal holde bedre, og den vil jo gjerne frigjøre seg, og da løfter den ofte opp en del sånn duftgreier. Men mye syrligere i runde to. Det vil jeg tro at det er oksygen som blir frigjort. Ja.
Hva tror du? Vi ga jo dette her Jeg ga 10 av 10 Og det tror jeg du gjorde også Jeg tror versen av gav 9 Så er det da nesten så nære full score Som det overhodet går på en bag-in-box Jeg tror at det Bør gjøre sånn Denne her er jo Inne på en del poler Det er ikke noe sånn der ligger i hylla overalt Men det har kommet seg litt sånn Dette her burde helt klart Folk ha
i basis på Pole. Ja, alle Pole-ansatte som slenger inn noen podkaster, nå har vi blitt til å merke den her. Det kan hende jeg har opptaket det da. Jeg tror, nå skal ikke jeg si det, jeg er for sikkert, men jeg føler at de som jobber på Pole, og det tror jeg jeg hadde gjort også hvis jeg jobbet på Pole, når de kommer, altså jeg tror ikke folk spør så mye om råd når de skal kjøpe Bang & Box, for da kjøper de den, ja, det er jo den vi drikker. Men de kommer ofte og spør råd når de skal kjøpe vanlig flaskevinn.
Og jeg tror at kanskje man burde vært, jeg vet ikke om det er sikkert masse jobb, men kanskje man burde vært flinkere til å sende oss i riktig retning på Bang & Box, for det er jo av de noen og femte vinene vi smakte på, så var det jo en del som var ganske svake også.
Ja, så alle klarte jo ikke køtten da, for å si på den måten. Nei, og det var tre som hadde feil faktisk. Og en av de som hadde feil var jo en av favorittene på forhånd. Selv om vi selvfølgelig ikke visste at det var den som hadde feil, men det er jo sånne kåringer at det er jo dagsformen til deg og meg og Veslemøy i det tilfellet som avgjør hvem som kom på topp. Og noen skulle sikkert
en annen dag og har nådd høyere opp enn andre. Dette er jo vanskelig. Vi klarer aldri å gjøre den samme testen om igjen og få det samme resultatet. Det er jeg ganske sikker på. Det er jeg også ganske sikker på. Men jeg er også ganske sikker på at denne her vil komme høyt opp uansett, for jeg tror den treffer et eller annet minste felles multiplum hos oss. Ja, og så tror jeg generelt tysk pino på boks fungerer lett for begge. Tysk pino, eller spetbergundål. Ja, spetbergundål da. Som du liker å si til Stian i drammen, at det...
Det blir sjelden feil. Skal vi med det kraftuttrykket der, Rune? Spet på, Gunnar Stian! Da sier vi takk til deg, Kjøl Gabriel. Ha det bra her ute, og kos deg så godt du kan. Spet på, Gunnar!