Vi skal til en klassiker fra New Zealand. Følg med! Musikk
Hei og hjertelig velkommen til Kjell Svinkjeller og Tom Amrati Løveås sin drinkfeed. Tom, vi har dratt langt av gårde. Vi har ikke dratt langt av gårde, vi sitter her ute og nyter livet. Ja, mentalt sett da. Vi er på en reise. Jeg skulle bare si at vi sitter og nyter livet under en skyfri sensommerhimmel med helikopter og fly rundt omkring.
Men du skal ta oss praktisk alt jorda rundt. Det går ikke an å reise lenger fra her vi sitter i Oslo til dit vi skal nå. Nei, vi skal til Malbra. Malbra. Og det er ikke da SIG-merket som var populært fra Amerika, men vi skal til Nya Zeeland, som de sier i Sverige. En vinprodusent som jeg føler at veldig mange har et forhold til.
Men jeg har jo glemt den litt, derfor tenkte jeg at jeg skulle ta den litt frem i varmen, nemlig Cloudy Bay. Cloudy Bay er jo en klassiker, som du sa innledningsvis her også. Vi er på Sørøya i New Zealand. Marlborough er vel den største øya på Sørøya. Og området rundt der er jo Vinland, rett og slett. Ja, Marlborough er the shit. Ja.
Det er der det skjer, det er det kult Aldri vært på New Zealand, men det er der det skjer Og dette her er jo Det var jo da En annen produsent På New Zealand Som begynte med Savny Blad I 1974 Mens Cloudy Bay kastet seg over dette her I 83, altså 9 år etterpå Og så ble de med på denne her Rett og slett
fantastiske reisen. De har bidratt også til å utvikle dette distinkte uttrykket som vi forbinder nå med hvite viner fra New Zealand. Saune Blad med litt sånn grapefruit-frukt. Ja, det er bare de som klarer å lage det sånn. Uansett hva de prøver på, så sliter man. Men nå skal vi ikke. Nei, nei, nei.
Det hadde blitt for lett. Ja, da hadde du juksa litt. Så de holdt på med savneblad dritlenge, og nå har de også utvidet horisonten. Det er en del år siden det var, men 2010 eller 2012 eller noe sånt. Men jeg har funnet frem da Chardonnay fra Gladie Bay, og det synes jeg er litt morsomt. Skal vi se, jeg heller ikke plasser til Tom også. Hei Tom, nå skal du få smake. Det er veldig snilt av deg. Jeg setter pris på det. For jeg synes at...
Jeg føler at Cloudy Bay er kanskje et av disse største flaggeskipene der nede. Er du litt med meg der? Jeg er med deg der. Det er jo et prominent navn, og det er ikke det at de lager lite vin heller. De pumper jo ut hatt skilje i hektoliter av range-en sin. Ja, ja, ja. Men jeg synes at de har... Det har alltid vært...
noe man husker. Altså det er Matua A og Claudio B liksom de store, og så er det Dogs Point og, men etter deg så begynner ting liksom å blaffe ut. Nå har jeg sikkert glemt noen viktige, altså bare så det jeg har sagt. Ja, du tråkker jo på tær med store støvler, du har ikke noen problemer med det. Ok, jeg har luktet mens du har tråkket i salaten. Yes, deilig. Her er vi på, dette er klassisk Chardonnay, den er
Den har alltid det du venter på. Men den er så lys og lett og frisk på nesen at du lurer litt på, hva har de gjort her? Har de blandet med litt sanjeblad? Det er misten at du kjenner... Men de har ikke det. De har klart å lage Chardonnay sin såpass leken og frisk og lett at jeg blir glad til sinse. Dette her synes jeg, bare på duften, for her har du
Litt sånn nøtter, du har smør, du kjenner fatet ligger her, og så kjenner du også syrligheten, og den syrligheten tror jeg du har akkurat ny i munnen din, Tom. Ja, syr er det, men jeg bare snakker litt om duften også, fordi alle disse kjennetegnene som du var inne på er
De er der, men de er ikke hjertelig til stede. De bare sier at vi er her for å si at vi er jo skjort ned, men det er ikke noe mer. Det er derfor vi er her. Vi er ikke her for å gjøre noe. Vi bare er her, baki der. Men på munnen så har du fruktigheten og den syra du snakker om.
Og den lever og lever og lever, og mens jeg sitter og snakker her så jobber den og utvikler seg i munnen min. Spyttproduksjonen tok seg kraftig opp underveis. Her er citrusen ganske... Du ler du, men du er jo enig. Du sitter og sikler din kopp. Det er helt vilt. Her er citrusen sånn sinnssykt deilig. Det er en sitron her som er...
Nesten lett bakt Den er litt moden, men den er ikke overbakt Hvis du bare freser en sitron på grillen I 15 sekunder Så er den jo helt kommet Så dette her er rett og slett Nydelig vin
som jeg synes virkelig har noe for seg. Jeg blir glad nå. Jeg er veldig glad for å tokke med denne klassikeren. Jeg tror folk der ute trenger å bli minnet på denne vinen. Det er lov å drikke noe annet enn Matua og derfra. Tørre noe annet. Dette her er kanskje jeg er for lite borte i det den gjør på Polen, for dette her er også en vin som er i basis.
Ja, den kan du gå og plukke med deg nå når du hører på den. Jeg vet ikke når på døgnet du hører, men neste gang du har sjansen til å komme innom et åpent pool, så kan du ta med deg den her sånn, og så kan du høre episoden vår en gang til, og så kan du bli med og smake. Ja.
335,90 Men dette her er flaggskip Så det koster jo Ja, men kjære alle, den har reist verden rundt da Og ligget på relativt dyre fatt Ja Dette her er høy kvalitet Jeg betaler for penger Du betaler penger for kvalitet Ja, det gjør du sikkert også Men jeg synes det er gøy Og jeg synes at Når jeg har hatt den litt i munnen Så kommer litt av det tropiske Fylde gule frukten også
Mens vi har lalla i vei om hva vi nå har snakket om, så i munnen min så har det nå blitt en sånn behagelig, nå var du snill med meg, følelse i munnen. Veldig bra. Dette her var tøft. Takk, Claudio Bay, for at du gjennomstod i mitt sinn. Nå er du veldig poetisk, men jeg er veldig glad for at du husket på denne. Ja, det var vi ordner.
Vi løper videre, Tom. Det gjør vi, det kommer flere episoder. Den var kanskje litt kort, men det kommer lengre etter hvert. Sånn er det bare. Noen er korte, noen er lang. Når man snakker om ordentlig, rett og slett kjendiser fra Nya Zeeland, vil jeg kalle det Kladeberg. Jeg tror den burde få en medalje for en eller annen New Zealand-greie om at god ambassadør for øya vår. Særlig Sørøya.
Klaude Bay til 335. Løp og hygg deg med den, og så møtes vi igjen.