Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her fordi vi liker enkelt. Fiken superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Vi skal plukke plommer i herrenger. Nei, det skal vi absolutt ikke. Følg med! Nei!
Hei og hjertelig velkommen til nok en episode av Kjelds vinkjeller. Og vinkjeller, hva er du dryg på med Kjeld? Dette er jo helt feil! Fordi at jeg er nå på Hardangerfjord Hotel i Øystese, eller Øystese. Vi snakker litt rart her, men de er veldig charmerende og veldig søte. Og sola skinner fra blå himmel, og det er helt fantastisk vakkert. Og det er veldig kjære.
Og da ble jeg kjent med en karsmøte, Krister, som er ansvarlig for drikkevarer på dette hotellet. Og han sa at her må du jo bli kjent med sideren vår. Og jeg sier ja, selvfølgelig. Så nå skal jeg faktisk gå gjennom fire sidere for dere mens vi holder på. Og selvfølgelig fremsnakke denne lokale godsaken for de.
Jeg møtte en kar og det er en stund siden, og jeg synes det var skikkelig. Han sa det at folk i fylke Vestland, og det er da Hordaland, Sognefjordene og så videre, og en del av Møller og Romsdal, de burde ikke få lov til å kjøpe Prosecco fordi de har sider.
Altså, kortreist, lokal, helt fantastisk. Og det er jeg litt enig i, fordi at Norge, og dette har gått fort altså, vi snakker om kanskje de siste ti årene har det blomstret opp så mange gode sideprosenter inn i hyllene på pole, og det kommer masse forskjellige godsaker.
Jeg får helt vann i munnen bare av å snakke om det, og jeg må bare drikke litt faktisk. Så vi skal begynne med litt lokal. Den er veldig lokal. Kvesta Sideri. 1808, så de har holdt på en stund, men de har ikke... Hør den lyden da. Kvesta Sideri. Dette her, nå er vi rett bort til gata her, eller det er vi uansett, hvis man tenker geografisk. Det som er så gøy med Sider er at du har veldig mange...
Når man snakker om vin, så snakker vi alltid spesielt om champagne. Da snakker vi om at det smaker gule epler, grønne epler, røde epler. Du har alltid epler som et referansepunkt. Fun fact, jeg har kanskje sagt det før, det er veldig morsomt hvordan folk snakker om vin. Så den eneste frukten som aldri blir nevnt, er at det smaker i druet.
Uansett når du snakker om vin, så bare ja, rødfrukt, det er lær, det er alt mulig annet rart. Aldri drue. Men her i vin så er det jo drue. Men her, her er det jo eple. Altså eple, det som alle viner prøver å bli, det er det her. Og kveste 1800-lattet, aldri smakt den før. Altså faktisk ingen av disse vinene, ja, eller siderne, beklager, beklager, holdt det på å gå på en smert. Har jeg vært borti en, en har jeg vært borti litt før. Vi skal gjennom fire stykker, så hold deg fast.
Og dette er jo nasjonalromantikk på det vakreste. Og apropos fun fact om nasjonalromantikk. Brudeferden i Hardanger, verdens mest kjente norske bilde. Kanskje skriker jeg på hverandre, men la oss ha fokus på at alt jeg sier er riktig. Brudeferden i Hardanger. Bruden i Brudeferden i Hardanger er min tippoldemor.
Jeg vet ikke hvor mange tiper det er, men det er ganske kult, og det lærte jeg i fjor. Så dette er helt ferskt nyheter, så hvis du synes at jeg høres ut som en nasjonalromantisk gud, så er du helt rett. Nå må vi drikke vin, og jeg håper mange av dere kjøper inn drikket til disse smakene og smaker sammen. Så nå begynner vi med 18.08. Med en gang, og det er det som er så godt med sider, er jo at
Her er det jo eple. De har bobler i seg. Eller noen har bobler i seg, ikke alle. Men de har bobler i seg. Får denne friske, syrlige, litt modende eplesmaken. Her i denne her så er det gravenstein og en del andre aroma og litt så forskjellig. Jeg beklager at jeg ikke er veldig god på eplesorter. Men her har du en del av denne friske frukten og så har de milde bobler. 17. mai, pinse, påske.
alle høytidsdager så bør man jo ha litt av denne friske syrlige leskende åh, hvor deilig og så er den litt søt, og det er litt sånn hintet en litt sånn honningssødme baki der at den har en sånn søtlighet som med honningssødme og her er det som sagt gravenstein aroma, og ikke minst discovery jeg synes det høres ut som et romskip, beklager å si det men jeg har visst nok
Og det er et kvissspørsmål. Hva er navnet på en eplesort og en romraket? Eller romskip? Nei, det heter ikke romskip. Det heter romfartøy. For det er jo da en av de fem romfartøyene sammen. Endeavor og litt sånn forskjellig. Men bare duften her. Du kjenner at den har litt sød med seg. For det er jo en del sukker i eple. Og deilig. Rett og slett deilig. Og jeg ble så glad når jeg møtte han Krister.
som sa at nå, du kan ikke dra fra Hardanger. Jeg vet du prater om vin uke inn og uke ut, men du kan ikke dra, eller du kan ikke være i Hardanger og ikke smake på
sideren vår, og det synes jeg var veldig hyggelig sagt til Krister. Og mange lurer kanskje på hvorfor jeg er i Ardanger, og det er fordi jeg er på oppstjerne. Det er veldig mange som har glemt, kanskje du har glemt det til og med. Jeg er jo da en av to i gruppen din finte, og i kveld skal vi spille med Doktor Adman rett oppi liet her, og det kommer til å bli kjempegøy. Men først må vi drikke med sider, og jeg har jo da fire sider jeg skal gjennom, så nå må jeg bli ferdig med 1808 fra Kvesta Sideri. 1808 er lengst siden altså.
Nå skal vi over på neste, og dette her er litt gøy. Fordi at dette her er en side som man ikke får på Pole. Vi får denne her kun på lokalbutikken, eller sånne lokale utsakser. Den har ikke noe sånn, du kan ikke skanne QR-kode eller noe som helst. Det er fra Spilde Sider, Discovery, 6,5%.
Dette blir spennende. Oi, det var ganske mye brunere. Og her, her var Kristi ganske bestemt. Dette her må man få dere. For dette her er veldig, veldig lokalt. Altså, de produserer sikkert ikke så mye at de kan ha det på pole. Kanskje de produserer såpass, har en liten produksjon at de ikke får det på pole, eller har mulighet til å levere, at alt er lokalt. Og her kommer en liten sånn 033-flaske, skrukkork, og
På fargen er den nesten konjakkbrun, og dufter også mye mer sødmefullt enn den 1808-saken. Mye lettere bobler. Dette er nesten ikke bobler i det hele tatt. Det er litt mer en saftprekk på seg. Mørkere frukt.
Dette er Discovery. Jeg antar. Som regn kan du google ting og gå inn på QR-kode og pole og fortelle deg alt hva som er her. Det kan du ikke med denne her. Men det står Discovery, så det er det en litt, jeg antar at det er en litt mer moden frykt. Skal vi se. Ja. Og så har de da, jeg skal gå til neste, da er vi på Aroma. Der er det en halvtørr. Og her er det litt mer bobler i.
Dette er også det samme fra Spilde. Sira fra Hardanger. Jeg vet ikke om det er sånn de har det lekt her. Jeg antar det. Visst nok så er min bestemor fra Hardanger. Men hun flyttet til Kina, så jeg har ikke helt oversikt over hvem hun er familie med lenger. Men her er det da en halvtøren som har litt mer fruktpregg. Den har ganske mye mer fruktpregg.
og har en litt sånn mer eplejuice, eplesaftpreg enn den første. Her, 1808, var det masse bobler, masse frukt. Her på disse spillene er det mindre bobler, mer lette, perlende eplejuice med litt frukt på. Og du kjenner med en gang de røde, røde epler. Her er det røde epler med en ganske moden frukt. Du kjenner at det har vært litt
Litt gjære her. Men det er spennende, jeg liker det. Det må jeg si, men når du får den i munnen så er den såpass lett og såpass... For det er 6,5% står det på flaska her at den er litt såpass lett og sånn bas. Modenfrukt, at den blir litt sånn... Du kjenner litt av gjære her. Litt rå i stilen. Men det er jo friskt. Jeg kan tenke på at når du kjøper disse... Hvis du drar på butikken og kjøper eplehus i sånn ringig stil...
Så er det litt av den stilen her, men det her da, med litt alkohol og har en litt sånn rund frukt i seg. Og så er den siste, den har jeg gledet meg til, også en dyreste.
Dette her er jo desserting. I stedet for å drive med dessertvin, så skal du ha alde issider fra Bleiegård. Det står faktisk Bleiegård, det synes jeg var litt morsomt. Den koster 375 kroner, så dette her er ikke noe sånn kjemperimelig. Det er en halvflaske, eller det er det ikke. Det er 375 milliliter, så det er en kortflaske.
Jeg vet ikke hva det blir, tre kvart flaske. Her står det omtrent 30 velutviklet hardangrepler har funnet veggen i denne flaska. Og det er det. For nå, når du bare heller den oppi glasset her, så ser du at den er nesten sånn sei og...
Dette her er deilig, folkens. Dette her. Altså, hvorfor drive med dessertviner fra ymse steder når man kan drive med rett og slett nydelig iseple fra Hardanger? Alle de isepleeple jeg har, denne har jeg drukket en gang før, men det begynner å bli lengre siden. Og når jeg bare
lukter på den, så kjenner jeg en sånn konsentrert frukt ut av en vilj himmel at det er helt fantastisk konsentrert, du kjenner sødme dette er jo ikke noe du drikker mye av og det er derfor du at det er en 375-plask også for dette er jo ikke noe du du skal bare lite glass til åh, crème brûlée, har noen som sa crème brûlée? har det? har det? har det? tiramisu, har noen som sa tiramisu? dette her er rett og slett åh, jeg må smake
Åh, det er så sinnssykt godt. Den syrligheten og friskheten som sitter i munnen med denne iseple, den er så konsentrert. Det er nesten som du drikker igjen konsentrat av syrlig frist eple med en del sukker, for det er mye sukker her, og den sitter som et skudd i munnen. Åh, dette er så deilig. Åh.
sola skinner, det er noen unger som leker borti her, folk løper rundt på plenen, og selvfølgelig er det robot-gressklipper som du redurer rundt på plassen her også. Det er moderne tider har det blitt. Men ta turen til Hardanger Fjordhotell og få deg glassider. Se på den fantastiske naturen som er her, og rett og slett nytt livet. For det gjør jeg akkurat nå. Tusen takk for at du lytter.
Gå på Pole og skaff deg 1808 fra Kveistad til 178 kroner. Eller når du skal ha fest, kjøp lokalt. Kjøp en Alde Is Sider. For det er dritig. Og hvis du er i nærheten, så må du da stikke innom og drikke litt Splide. Spilde. Spilde, står det.
enten da halvtør eller tør, hvis du vil ha aroma. Her kan du faktisk prøve å epple opp mot hverandre. Det er jo litt sånn å holde vinsmaket, kanskje. Ja, vi skal prøve Pinot Noir mot Chardonnay. Her kan du prøve Discovery mot aroma. Det er kanskje en kul ting å kjøre i vinklubben din. Da overrasker du.
Så drikk mer sider, drikk mer norsk. Vi har blitt kjempeflinke på dette her. Og da mener jeg kjempeflikke. Med stor K. Dette er kjempebra. Tusen takk for at jeg får lov å spre vingledde og også nå sidergledde. Kanskje jeg må kalle dette her siderkjeller? Ja, vi får se. Kommer det etter hvert. Takk for at jeg får lov å bidra i hvert fall og ønsker deg en fantastisk dag videre. Ta det bra selv. Drikk sider, drikk norsk og vær stolt av det. Takk for nå. Ha det bra.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i tikketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit! Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en tikkett?
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.
Du, jeg trenger en strømavtale. Barn og enkelt. Fortum. Så har jeg jo lyst til å følge med på forbruket mitt. Fortum. Noe som er trygt og enkelt, liksom. Fortum. Ok, hvem er strømleverandøren dina? Fortum. Enkelt, trygt og oversiktlig. Det er ikke rart at fortum er den mest valgte i Norden.