Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no
Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt.
Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i ticketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit! Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en ticket? Ja.
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. I dag skal jeg snakke om Nord-Norge. Tenk på det, du. Følg med. Hei og hjertelig velkommen til nok en episode av Kjells vinkjeller. Jeg håper at stemningen er på topp og at du er i meget godt humør.
Fordi det er alltid deilig å være litt i godt humør. Jeg har vært mye ut på farten det siste. Jeg har vært i Italia, i Barolo, og så har jeg vært i Brønnhusen. Altså de to byene på B som alle bør besøke en gang iblant, som seg hører bør. Og jeg er veldig, veldig heldig å få lov å dra til Brønnhusen, for der har jeg...
En restaurant som jeg får lov å jobbe litt med, ikke på, for jeg har absolutt ikke noen du vil ha på kjøkkenet selv, men jeg må si det at jeg lærte ganske mye morsomt på det kjøkkenet den gangen. Jeg liker jo å se på folk som er flinkere enn meg.
Og det er de helt klart der oppe. Så jeg fikk se litt om hvordan de lager mat på kjøkkenet og litt sånn forskjellig. Og jeg er i Brønnhøysund tre, fire, kanskje fem ganger i året. I dag på en restaurant som heter Svang. Hvis du ikke har vært i Brønnhøysund, men planlegger en nord-Norge sommerferie for eksempel, så må du.
bare dra innom Svang og hvis du er fra Brønnesund så vet du jo at du har en skatt rett utenfor døra di Svang betyr vi sånn sulten på Brønnhøysundsk for dere som er interessert i sprakk og de lager fantastisk mat jeg tør hevde at det er noen kanskje en av de aller beste restaurantene i Nord-Norge
Dette stod jeg faktisk og pratet om fordi at jeg var der oppe nå i helgen og så hadde jeg litt fritid og da var det en hyggelig kar som heter Eddie som tok med meg en tur opp i Torghaltenhullet, et fjell som har et høl i seg.
Og så møtte vi folk litt oppi der, og det er jo et sted der alle kjenner alle, og de visste jo fort hvem at, ja, du, han som, Kjell Gabriel, han som skal være på svangen og snakke om vin. Ja, ja, ja, ja, ja, så sier jeg, og det er så heldig som har et sånt sted, for man skal jo alltid skryte til lokalbefolkningen, de blir jo veldig, ja, ja, ja, ja, det tror jeg kanskje det må være en av Nord-Norges aller beste restauranter.
Og så var sønnen hans der, og han tipper han var en sånn 10-11-12 år. Og han bare, nei, da er det hvertfall ikke. Jeg bare, nei, er det ikke det som er det beste da? Ja, det er 20-12-årsdagen. Det som går rundt, og du mener egoen på 20-12-årsdagen? Ah, helt fantastisk pizza med hvitløkstressing.
Og da ble jeg jo litt... Jeg måtte jo le litt. Men de sier, ja, ja, det er godt du trives der. Jeg vet ikke helt om jeg er helt enig med deg, men jeg synes det er hyggelig at du trives der. Så man har jo forskjellig oppfatning. Men hvis du liker litt finere mat, av veldig høy kvalitet, så skal du dra på Svang. Og denne gangen så hadde de fireårsjubileet. Og min jobb var da å sette vin til seks røtter. Ja.
Fem retter var det faktisk. Noe vi fikk til, eller det var seks retter forrige tids også. Noe jeg synes vi fikk til ekstra, ekstra godt. Og da ble jeg litt revt med når jeg skulle lage podcast. Det må jeg jo prate om. For en av vinene som jeg tok frem er fra Sør-Afrika. Og da tenkte jeg, dette her er en fin greie å snakke om. For det var så mange jeg satt på. Jeg var så heldig å få gjøre dette her. Det kom på torsdag. Da lekte vi litt med bobler og spekmat.
Og så hadde vi da fredag og lørdag som var julehjemsmiddag. Og da hadde jeg først kvelden, så er det en fin guttegjeng der oppe som jeg fikk lov å dele bord med. Og han ene ble så revet ned når han fikk regnekes savne og blad i glasset. Og det synes jeg var så gøy. For å se liksom...
vingleden gjennom, så åh, dette her er jo helt fantastisk og han begynte å lukte og kose seg og dufte av vei og vi fikk det til noen kamsel som satt, jeg synes den satt helt innertid, så jeg var veldig fornøyd med vinvalget og det som er så gøy er at dette er jo en druen som kommer fra Sør-Afrika, men sammen med bladruen er jo egentlig fra Frankrike og Bordeaux, kanskje mest kjent
I Loaredalen, vi kjenner den kanskje som sansær, eller noen som kanskje har vært borte i. Men her har man en litt annen greie, og den har jo vært i Sør-Afrika i mange hundre år.
Så den har liksom greid å lage sin egen smaksgreie. For eksempel i New Zealand, der den kom i 1974, så er det der veldig mye grapefrukt og sånn. Men her var den deilig, fyldig, litt tropisk, fin sånn blanding av pære og eple. Masse deilig frukt, og sånn den ligger litt på fast, sånn en litt sånn rund...
på hele greia. Og han som har lagd dette her, han heter Johan, og han er, altså på disse greiene jeg har oppå svang, dere må komme neste gang hvis dere ikke har vært på dette før, for dette er kjempegøy, så holder jeg en liten blanding av vinforedrag, koseri og litt sånn forskjellig, akkurat som jeg holder på med nå.
Så hvis du synes dette er gøy, så kan du tenke på dette her mens vi drikker vin og spiser mat. Det høres enda bedre ut. Og han er da fra Sør-Afrika, men han er veldig inspirert for eksempel av den norske filosofen Arlen Ness. Han som var så glad i bokse.
Og er selvfølgelig opptatt av Rudolf Steiner. Han er biodynamisk og alt skal være økologisk og det skal være i månefaser og det skal høstes kun der og der og der. Alt skal være så nepp på jorda og så ekte som mulig.
Det er veldig god. Jeg liker den tanken. Jeg synes det er veldig, veldig bra. Og vinene blir da kjempe, kjempe gode. Så hvis du ikke har vært borte i regn, ikke før, så anbefaler jeg da å begynne med denne hvite savnebladen, hvis du skal ha noe, for eksempel noen sjømat eller noe i den duren der, til...
til middag en dag, gjerne kamsel. Og der oppe lagde de meg litt japansk dashi. Så nå ble det litt sånn japansk inspirert, og det var litt tang oppi, eller noe sånt forskjellig. Det ble litt sånn japansk inspirert...
Kamskjell Rett, som var helt fantastisk nydelig. Når jeg tenker på noe, så sitter jeg og smiler litt, og det, da har man hatt det ganske bra. Men her har vi da en fantastisk deilig samling blad til 250 kroner, som jeg bare anbefaler folk å måtte ta en liten, liten prøve på, for dette her er kjempegøy. Så fra Brønnhøysund på B til Sør-Afrika på S,
Med druen Savnio og en kar som heter Johan, det er topp. Jeg har møtt Johan to ganger, tror jeg. Veldig artig type. Han er veldig glad i surfing og sånt, så han er veldig biodynamisk og gjett med naturen type. Så han kan se, jeg tipper han er litt, kanskje han er 50 år, kanskje snart 60 år.
Ser litt ut som en, ikke en sånn Baywatch-kjekkass, men kanskje en sånn home-and-away-surfer, hvis du skjønte hva jeg mente på det. Jeg vet ikke om det er et bilde du greier å tolke. Hvis ikke, så er det i hvert fall en veldig blid, hyggelig type som elsker å prate om både vin, filosofi og andre tanker. Han er veldig nysgjerrig i hva du driver på med. Han er liksom ikke den som skal komme og bare snakke om
sine viner og meg, meg, meg, meg. Han er veldig opptatt av menneskene rundt seg. Så det har vært hyggelige møter hver gang. Så får vi se da om vi møter han igjen. Det håper vi jo. Fordi at nå er jo verden tilbake. Og vi skal inn og ut og opp og frem. Og
Jeg vet at mange som var i Brønnesund har veldig lyst til å være med på vinreiser til Italia. Så hvis du også har lyst til det, så er det bare å ta kontakt med meg på kjell.kjellsvinkjeller.no. Jeg driver og planlegger noen Toskana-tur til høsten.
Det hadde vært herlig. Kanskje til og med blir en piv-måntetur. Vi får se. Uansett, dette var alt jeg hadde å si i dag. Ønsker deg en riktig fin dag. Ta vare på deg selv, og husk at ikke drikk for mye, men drikk akkurat i gode vinene, og finn ut hva du liker. Kanskje jeg inspirerer deg på det. Håper det. Jeg heter Kjell Gabriel. Ha en fin dag.
Ja, finnes det noen bedre følelser enn å løse en sak i tikketsystemet ditt? Å legge seg i nyvasket sengetøy. Ok, men bortsett fra det? Første varme vårsola etter en lang, mørk vinter. Greit, men den beste følelsen på jobb? Når du kalles inn til et møte og tror du er i trøbbel, men du er ikke i trøbbel, du blir forfremmet, og sjefen klapper deg på skulderen og sier «Jeg er stolt av deg, gutten min! Du har alltid vært som en sønn for meg!» Greit. Greit. Så finnes det bedre følelser enn å løse en tikkett?
Men skal du løse tickets, er det lite som slår Pure Service. Saksystemet uten skjulte kostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.