Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Ikke det? Nei, men da holder vi det enkelt og gir oss her fordi vi liker enkelt. Fiken superenkelt regnskap.
Se nå på TV2 Play
I dag skal vi jo være så kule. Vi skal være så dritkule, samtidig som vi skal snakke om vinn, selvfølgelig. Følg med! Hjertelig velkommen til dagens, og kanskje den kuleste episoden som vi har laget sammen, Tom. Kanskje i hvert fall den hippeste. Ja, åh.
Dette her er det morsomt, fordi at dette er en vin som i og for seg har fulgt meg litt en stund, og jeg har faktisk noe ting på den tidligere, men det blir en stund siden nå, fordi at jeg er jo, og jeg tror ganske mange med meg, blir litt sånn forvirret når man går inn på bordet,
Og så ser man for eksempel den franske hylla, der det står 1,90 chateau et eller annet, med en håndtegnet hus, og så snur man seg litt, og så er det bare sånne gamle etiketter med noen våpenskjold og litt sånn forskjellig. Og så plutselig så ser man en flaske som er formet som en hånd eller et eller annet sånn, og så bare, ja, ja, den tar vi, og den ser morsom ut. Fordi at flere og flere viner satser på etikett.
Og i dag så har vi fått en av de som har satt seg på etiketten, som kalles Hipster.
Og det er like kult, for anledning så har jeg tatt med skjegg. Du har tatt på skjegg. Du har jo konstant skjegg, og nå har du til og med rutete skjorte. Du mangler jo bare tweedlua, så er du jo liksom helt på hippa å kjøre. Jeg gjør det. Egentlig sånn, selv om jeg har skjegg og rutte skjøtt, så føler jeg meg ikke så veldig hipster. Men dette her er litt morsomt, fordi at nå er det noen som prøver å utfordre ting
Og det er et etabliserte vinverden der alt skal være sånn som det alltid har sett ut og så videre. Og så kommer det mer og mer morsomme, kule etiketter.
Og her er det da to folk som jobbet i reklameverden, som fant ut at de hadde lyst til å lage vin, så de tok kontakt med produsenter og har begynt å lage en hel serie. Ferro 13 kaller dette selskapet seg. De har da morsomme ting. Altså, i Norge så har vi bare to av disse her, men de har da en Prosecco som heter The Boss, og så har de en Pinot Grigio som heter The Lady, og så har de en Savigno som heter Hashtag,
og Pinonero er gentleman, og så Sanjuvese er hacker, mens da vi i Norge har bare fått inn hipster og nerd. Ja, men det kanskje det er en skjult melding til oss? Ja, altså helt klart. Jeg synes jo at nå er jeg ikke importør, så jeg er ikke så
Folk må bestemme at jeg har ikke smakt de andre vinene heller. Men jeg synes jo at de to jeg har smakt, så synes jeg det er veldig kule. Og det som er så gøy med hipsteren, er at den er laget på 100% negro amaro. Ja, og negro amaro er den innføtte druen på helen på Italien. Vi er på her da. På glia. Ja, på glia. Jeg åpner det. Du åpner, så skal jeg snakke.
Det gikk fort, det har jeg faktisk sagt så mye. Det betyr egentlig, negro amaro betyr egentlig sort og bitter. Det er jo gøy at det skal være en hipster i vin. Jeg vet ikke hvor sort det er, men de kan ofte være litt bittere, har jeg funnet ut. De skal liksom ha disse sære ølene, blant annet. Jo, men altså, for dere som liker amaroene, er jo da bitter, altså amaro kommer jo da fra det bittere i amaro, så vet dere det.
Negro er jo sort. Man må bare være forsiktig og bruke det ordet i enkelt land, så blir man plutselig sikkert krenket. Men i Italia er negro sort. Så det er gjort. Så negro armario betyr det er sort og bitter. Og det er jo veldig rart, fordi vi er i Puglia, på halen til Italia. Helen til Italia, og der er det varmt.
Det er kjempefart. Det er nesten ikke du koser deg ikke det midt på dagen på sommeren. Da slapper du rolig av i skyggen. Da prøver man å holde seg indørs. Og da er det jo fint å få en dette her, Negro Malro, mener jeg er
Den perfekte grillen. Det er varmt her nede, og du trenger en vin som matcher grillen. Jeg har akkurat begynt å lukte på den. Jeg kan sekundere deg på det. Det stemmer jo. Dette er jo en mørk, mørk dru. Det ligger jo litt i navnet, og vinen blir jo deretter denne
Den er kullsort omtrent i rødfargen sin. De sparer ikke på pigmentene. Tidligere var det litt trendy for norske kjendiser å lage sin egen vin, som de sa. Det vil si at de fikk noen flasker og smakte på. Å, det var gjersla god! Og så brukte de ofte negroarmar og drun. Og den jeg sikter i dag er selvfølgelig Alex Rosén. Og ikke minst Anne Katt Herlam.
Hun også hadde jo en serie. De har begge hatt Negro, Armari og Drur i sin vinsortiment. Men det gikk jo over det, men det jeg kan si om denne vinen vi har, det er jo at den fremstår for meg ganske rustikk. Det er ikke noe finess på duften. Den er det den er. Og den er, som du sa, massiv, tung grillvin. Ja.
Rett og slett, og det er det den er, og det er vel det den skal være. Hva tenker vi? Her har du frukt, rødbær, litt sånn krydder, pepper, peppetoner, og dette her passer jo veldig bra til en ung, trendy greie. For eksempel, ikke bare til grillmat, men
Skarup på forspill på studenthybæren. For jeg tror dette passer til potetgull. Altså krydder av potetgull. Ja, altså den er ikke sånn
dystertung som man kan få inntrykk av når man lukter på den. Den er ikke sånn overkokt på noen måte. Den er faktisk ettersmakende veldig lett og fin. Den er tydelig og direkte, men den er ikke den drar deg ikke ned i melankolien. Det gjør den ikke. Og så er den den er lett å drikke
ikke, altså den er ikke den krever ikke så mye av det. Dette er en lettrikklig, fin, frisk krydret litt pepperaktig vin. Og jeg står fortsatt på at den er ganske rustikk, men det som er fint med den rustikke delen av det, er at haninene klarer å ta bort det som ville vært av sånn kokt fruktkompott. Når du lukter på den først, så tenker du, herregud, her kommer en ny sånn
kvalmende amarone løsning som jeg kommer til å virkelig kjenne i morgen tidlig liksom men så er det ikke det det er helt klart den er mer sånn hei sa han ja vi skal ta deg gjennom denne grill kvelden eller i ditt tilfelle da risla potetgullene noen slag jo altså den er så vennlig til så mye ja så skal vi følge deg gjennom det her og det kommer til å gå helt fint ta det med ro vi har deg liksom den er trygg ja
Litt oster, pølsebiter, snacks, alt som man kan konsumere på enkle måter på et forspill. Perfekt. Ja, det vet jeg. Jeg hadde vært veldig gøy om denne også ble servert av pensjonister. Jo, hvorfor hadde du vært gøy? Fordi at det er hipster, det er så langt fra en pensjonist å gjøre. Hvis 80-åringer begynner å kjøpe dette her,
og begynne å servere det i sine selskaper. Veldig gøy. Veldig ironisk.
Ja, men også da viser det at de har glimt i øyet, at de er litt tøffe og kule. Fordi jeg tror at de neste fem årene så kommer vi til å se mye mer etikettbasert viner. Ja, men dette er en idé, og den er kul. Jeg har jo ikke noe problem med å si at denne vinen er en hipstervin. Det er helt kult. Særlig for Italien, de har litt dårlig humor der nede også. Ja, for det er humor her. Det er veldig, veldig, veldig humor. Ironien ligger liksom...
dårlig skjult her. Jeg har veldig lyst, jeg skulle ønske at importøren også tok inn Hacker med Sanju WC. Det hadde vært veldig gøy. Det antar at den er fra Toskana. Og da har det da hele, her er jo etiketten en skjegget mann. På Hacker er det da 0-0-1-0-0-1-0-0-1-0-0-1-0-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1
og humor, så la oss få mer... Men jeg synes det er kult at de leker også med denne druen som er enten villig eller ikke, en ganske stødig og stedig rustikk-bonsk dru som det er vanskelig å gjøre munter og leken, men det har de klart. Og det er kult. Jeg slår et slag for... Å, vi har ikke sagt hva den koster, hva tror du den koster? Har du lyst til å tippe?
Det er ikke litt slått ipp, ja. Rundt 180 kanskje noe sånt. Ja, 165. Oi, du vet det. Dette er studentvennlig. Veldig bra. Så jeg følger deg ung, frisk, hip, trendy, pensjonist. Så her er jeg. Vi fanger om alle, Tom. Vi fanger om alle. Det er ikke vitser, det ligger folk på siden. Negron, Maro, Hipster, 165. Jeg er inne på en del pool, men kan lett bestilles.
Da synes jeg dere skal gjøre det. Så har dere noe å gjøre. Takker vi fra Drinkfeed for oss. Og vi i Kjelds Vindkjeller ønsker alle en riktig, fredelig dag videre. Ikke noe mer steg.