En doktor i familien

Kjell-Gabriel og Tom prøver en ny vin fra Tyskland, laget av en blanding av Riesling og Schrøyrebe druer, en konstruert drue laget av Dr. Georg Schau i 1916. Vinen er syrlig og fruktig, med sitrusnoter, og passer godt til krydret mat som thaimat, sushi og dimsum. Den er tilgjengelig i Norge til en pris av 216,30 kr.

Transkript

Nevnt i episoden

Riesling 

En type hvit drue som er kjent for sin syrlighet og blomsteraromaer

Schrøyrebe 

En konstruert drue laget av Dr. Georg Schau, ment å være en mer motstandsdyktig og fruktig variant av Sylvaner

Dr. Georg Schau 

En tysk doktor som skapte Schrøyrebe druen i 1916

Sylvaner 

En hvit drue som ofte brukes i Riesling-viner

Buketrojbe 

En annen drue som ble brukt i blandingen, men som ikke var kjent for å være i blandingen før 1990-tallet

Reinhessen 

Et vindistrikt i Tyskland

Salvador Dali 

En spansk kunstner som er kjent for sine surrealistiske malerier

Taster China 

En restaurant i Oslo som serverer dimsum

Pinnekjøtt 

En tradisjonell norsk rett laget av lammekjøtt

Deltakere

Host

Kjell-Gabriel

Host

Tom Omrath Løvås

Sponsorer

Fiken

Lignende

Laster