Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da har nok... Vent, sa du nei? Du vet at fiken også gjør det enkelt å starte din egen bedrift. Fiken. Superenkelt regnskap. Ja, og hjelp til å starte egen bedrift da. Velkommen til høstens store eventyr. Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetinn.
Det blir bål, svette og tårer. Og vokteren. Ja, han ser alt. Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play.
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
Årets 17. maj-drikke er klar. Følg med!
Hei og hjertelig velkommen til Kjelds Vindkjeller. Takk for at du lytter. Nå er det straks 17. mai. Jeg er veldig glad i morra. Vi har det fra morra til kveld og så videre. Og det er jo da viktig å ha riktig drikke. Og som regel så er det så mye man kan ha ved bordet, men det er som regel bobler. Folk snakker jo om sjampanjefrokoster og så videre og så videre.
må innrømme det, etter at jeg fikk barn så er det nok å bare få de dit de skal og ha logistikken i orden. Nå har det heldigvis vært to år med korona som har gjort at ting har vært litt annerledes og ikke så mye masse kjass, men nå er vi jo tilbake i det vante kjøret, så nå skal vi få kjørt oss fra morgen til kveld. Så dette kommer til å bli hissig, men vi greier vel det. Jeg er veldig glad i å sette meg hjem og si det, og
Jeg har en lettere budenadsfetisj. Ikke noe seksuelt greie. Jeg synes budenaden er så kult. Jeg har ikke budenaden selv. Jeg burde kanskje hatt det. Askerbudenaden der jeg bor er ganske fin. Men det er litt varmt, tenker jeg. Jeg liker jo ikke å svette. Vi får se. Men uansett, grunnen til at jeg sier at jeg har lettere budenadsfetisj, er jo det at folk jeg kjenner som jeg synes er i og for seg...
helt fine, pene mennesker blir ekstra søte. Jentene blir ekstra pene når du får på bunnen. Det blir noen sånn nasjonalromantisk over det hele. Kanskje du har det sånn som meg. Og da blir man jo glad. Når man kan gå en hel dag og se på folk som man synes er helt greit, attraktive, blir kjempepene. Det er jo helt genialt. Så da har jeg det helt topp. Men det er
Det er viktig å ha litt ordentlig i glasset, og jeg synes jo at 17. mai er en dag som man kan unne seg en ekte champagne. Det er litt dyrere, det er litt flottere, det er litt fjongere, det er litt finere, og så videre og så videre. Og jeg har funnet en nyhet som var
De har kommet seg inn i basis på Pole, eller det er helt feil. De har kommet seg inn i partikjøp på Pole fordi at de produserer ikke nok flasker til å komme inn i basis. Det vil si at de er ikke så veldig storprodusent da. Så det de greier å få levere, enn er de usikre på om de leverer noen, sikkert noen tusen flasker. Men hvis de skulle bli en storselger så vil de aldri gå, for de vil gå tom før de kommer inn og har mulighet til å nå basis sortimentet.
Og det er jo litt festlig at de er, altså det er kjempegodt, men de kommer seg bare aldri inn i. Og dette her lille, jeg vet ikke om det er et slottsted, hva skal jeg kalle det da? De heter i hvert fall Sanchez de Guedar Special Club.
Og det er da Vinen som er da En premier cru Det vil si at Nettet restaurantet Clos Saint-Hélène Premier cru Det er Grand Cru som er de aller beste Vinnåkerne Og det er bestemt på forhånd På grunn av lokasjon og lysforhold Og helning og alt mulig sånn Og så er det premier cru Det ene kry som er nummer to
Så vi er på en veldig bra vinrestrikt. Vi er i en liten landsby som heter Kumier, som ligger ikke så veldig langt fra Epernei, som er på en måte den hele graal av champagne. Der ligger Chamster Champagne og alle hovedkontorene til de store, flotte vinhusene holder til i Epernei. Hvis du kommer dit, hvis du aldri har vært her før, så vil du tenke, er det en by i det hele tatt?
for den er ikke så veldig stor men den har fryktelig mange flotte hus som ligger i en gate og så er det noen rundkjøringer og litt sånn forskjellig så det blir liksom ikke by og by, men det er champagnens hovedsete det er det helt klart og dette her er laget på 100% Pinot Noir som har en ganske fin rund smak og det er en organsk champagne
Det vil si at alle drunene er laget for samme år, og vi snakker om 2013. Så den har allerede fått åtte år på baken, og da har den ligget på bunnfall og kost seg da. Og det kan det fort hende at den har ligget i hvert fall i fem år på det. For det er det glad i.
Og så har det da, jeg prøvde å finne ut litt mer om denne viten her, men det er ikke så jævla lett. De har en hjemmeside, den er varm fransk, og min fransk er ikke så veldig god, men ut fra det jeg kan se, så står det også fryktelig lite. Det virker som de har fått en fetter som hadde EDB.
Som valgfag på skolen som har laget dette her. Så det var ikke så veldig imponerende. Men det er litt sånn skjermerende da, når du finner en sånn liten produsent som har dette her. Uansett, deilig fyldig rund vin med litt moden gul frukt. Og en deilig rund munnefølelse som man sitter masse. Den friskheten der som er ganske moden.
Jeg tror faktisk den har ligget litt på fat også. Jeg har bare smakt den en gang, og det var hos Vinmonopolet på majssmakingen, altså slipsmakingen der.
Så jeg har ikke drukket den siden da. Som regel så hender det at jeg kan få tak i en flaske og smake den en gang til, så jeg kan gå litt dypere til verks. Men her fikk jeg sånn, shit, dette var digg. Og jeg er, når det gjelder museerne bobler på tradisjonelle metoder som dette, eller champagne, aktige viner, så er jeg ganske kritisk. Jeg synes det er mange av de som ikke...
ikke helt leverer, blir ofte melenfrukt og sånn, og det synes jeg ikke er noe godt. Men her er det en friskhet og en litt rund munnfølelse som jeg liker veldig godt. Å ha litt sånn bakstfilling og kjenne en litt sånn dyp, moden frukt på slutten.
Dette her er nok, selvfølgelig kan drikke seg alene, men det er også helt, helt topp å ha den til fisk og skaldisjting, og kanskje også litt sånn lysekjøttretter. Så på 17. mai-bordet vil denne her i og for seg gå ganske fint til alt som skjer til frokosten og lunsjen. Da er det jo mange som har kreps.
kreps og salater, eggrøre, rak, det er jo ikke rak fisk, du har gravlaks, det er noe annet, kanskje bare vanlig laks også, og har litt dill og litt dall da. Dill og dall. Og da vil denne her være helt perfekt. Det eneste jeg ikke liker med den,
at jeg synes den har en sinnssykt, sinnssykt, sinnssykt stygg etikett, med noe lilla, og det er skikkelig, skikkelig stygg etikett, som jeg virkelig drar inn også. Den heter da, og den har litt finne special klubb da, som er litt sånn flott skal det være. Men herligheten koster 549 kroner, altså 550 kroner, og dette her,
tror jeg kommer til å forsvinne ganske fort. Så hvis du er glad i årgangssjampanje, da må du faktisk kaste deg litt på den. For dette her kan fort renne ut av Kongelig Norsk Vindmålport. Og da kommer det ikke inn noe nytt før neste år. For når det er partikjøp, så er det det de har. Og ferdig med det.
Så her har du Once in a lifetime, one in a million. Bosson var det da som sang denne her. Litt avsporing. Men jeg synes det er morsomt i hvert fall. Med en ekte champagne på 17. mai er vi så glad i. Moro, vi har det fra morgen til kveld.
Og det håper jeg du også får. Ønsker deg en riktig god nasjonaldag. Ta vare på menneskene rundt deg. Smil og vær glad. Glimt i øyet. Ikke trikk for mye. Trikk akkurat passe. Og husk at det er barnas dag, og da kan de voksne også spise så mye de vil. Det har jeg tenkt å gjøre. Så gratulerer med dagen. Hurra for friheten. Og takk for at du lever i et fritt land.
og ha en fantastisk 7. mai. Jeg heter Kjell Gabriel Henriks, og jeg er ydmyk og glad for at det er så mange som har lyst til å lytte til disse podcastene mine. Og jeg får så mange hyggelige tilbakemeldinger, både på mail og ikke på telefon så ofte, men det er rett og slett dritgøy å være meg og få lov å snakke om vin til dere.
Så ekte champagne fra Premier Cru. Det er fancy schmancy. Som sagt, stygg etikett, dritbra innhold. Og det er det som betyr noe. For det er det vi skal trikke. Kos deg, og høyre for 17. mai!
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye ticketsystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en plusstiamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hester du noe plante på kontoret?
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst.