5/14/2024
Det engelske parret
Kjell-Gabriel besøker Brønnøysund og Svang restaurant, hvor han møter et engelsk par som er på en roadtrip fra London til Tromsø. Paret ble imponert av vinen fra Tasmania og Tyskland, og spesielt av en engelsk boblevin som var mye billigere i Norge. De planlegger å bli en ekstra kveld for å oppleve mer av Kjell-Gabriels vinsmaking. Kjell-Gabriel deler sine tanker om å bli 50 år og om å sette pris på opplevelser og tid med mennesker.
Transkript
Nevnt i episoden
Svang
En restaurant i Brønnøysund som serverer mat fra ulike land og har vinsmakninger.
Brønnøysund
En by i Nord-Norge hvor Kjell-Gabriel besøker Svang restaurant.
London
En by i England hvor det engelske paret kjørte fra
Tromsø
En by i Nord-Norge hvor det engelske paret skulle kjøre til
Tasmania
En øy i Australia hvor Kjell-Gabriel smakte vin fra
Tyskland
Et land i Europa hvor Kjell-Gabriel smakte vin fra
England
Et land i Europa hvor det engelske paret er fra
Champagne
En region i Frankrike kjent for sin boblende vin
Engelsk vin
Det engelske paret hadde dårlig erfaring med engelsk vin
Portugal
Et land i Europa hvor det engelske paret hadde vært
Gusborn Bladeblad
En engelsk boblevin som det engelske paret smakte på og ble imponert av
Herbert Hall
En liten, ukjent bobleprodusent i England som Kjell-Gabriel anbefaler
ADK-tula
En type vin laget i solera-system med druer fra 2007 til 2018
Cash Bar
En bar i Brønnøysund drevet av Øyvind og Camilla
Toskana
En region i Italia hvor Kjell-Gabriel har reist til med venner fra Brønnøysund
Hurtigruta
En båt som går langs kysten av Norge og som passerer Brønnøysund
Dønna
En øy i Nordland fylke, forbundet til Brønnøysund via Brønnøybroa
Brønnøybroa
En bro som forbinder Brønnøysund med Dønna
Fiken
En tjeneste for regnskap som Kjell-Gabriel nevner i starten av episoden
Michelin-stjerne
En anerkjennelse for høy kvalitet på mat, som Kjell-Gabriel mener Svang fortjener
Andreas North
En DJ som er Kjell-Gabriels venn
Briskeby
Et sted i Oslo hvor det er et vinmonopol
Jumavit
En restaurant som Kjell-Gabriel nevner i forbindelse med peruansk mat
Mario
En av eierne av Svang restaurant, som er spansk
Atle
En av eierne av Svang restaurant
Marcek
En av eierne av Svang restaurant
Maximim
Et merke av Riesling bobler som Kjell-Gabriel smakte på
Solera-system
En metode for vinproduksjon hvor vin lagres i tønner og blandes med vin fra tidligere årganger
Deltakere
Host
Kjell Gabriel Henriks
Sponsorer
Fiken