Det engelske parret

Kjell-Gabriel besøker Brønnøysund og Svang restaurant, hvor han møter et engelsk par som er på en roadtrip fra London til Tromsø. Paret ble imponert av vinen fra Tasmania og Tyskland, og spesielt av en engelsk boblevin som var mye billigere i Norge. De planlegger å bli en ekstra kveld for å oppleve mer av Kjell-Gabriels vinsmaking. Kjell-Gabriel deler sine tanker om å bli 50 år og om å sette pris på opplevelser og tid med mennesker.

03:47

Vennlige gjester fra England oppdager fantastiske viner under et boblekurs i Brønnhøysund, som skaper minneverdige opplevelser.

10:48

Den som taler deler sin glede ved å reise, smake vin og bygge sin egen arbeidsplass, til tross for usikkerheten.

Transkript

Nevnt i episoden

Svang 

En restaurant i Brønnøysund som serverer mat fra ulike land og har vinsmakninger.

Brønnøysund 

En by i Nord-Norge hvor Kjell-Gabriel besøker Svang restaurant.

London 

En by i England hvor det engelske paret kjørte fra

Tromsø 

En by i Nord-Norge hvor det engelske paret skulle kjøre til

Tasmania 

En øy i Australia hvor Kjell-Gabriel smakte vin fra

Tyskland 

Et land i Europa hvor Kjell-Gabriel smakte vin fra

England 

Et land i Europa hvor det engelske paret er fra

Champagne 

En region i Frankrike kjent for sin boblende vin

Engelsk vin 

Det engelske paret hadde dårlig erfaring med engelsk vin

Portugal 

Et land i Europa hvor det engelske paret hadde vært

Gusborn Bladeblad 

En engelsk boblevin som det engelske paret smakte på og ble imponert av

Herbert Hall 

En liten, ukjent bobleprodusent i England som Kjell-Gabriel anbefaler

ADK-tula 

En type vin laget i solera-system med druer fra 2007 til 2018

Cash Bar 

En bar i Brønnøysund drevet av Øyvind og Camilla

Toskana 

En region i Italia hvor Kjell-Gabriel har reist til med venner fra Brønnøysund

Hurtigruta 

En båt som går langs kysten av Norge og som passerer Brønnøysund

Dønna 

En øy i Nordland fylke, forbundet til Brønnøysund via Brønnøybroa

Brønnøybroa 

En bro som forbinder Brønnøysund med Dønna

Fiken 

En tjeneste for regnskap som Kjell-Gabriel nevner i starten av episoden

Michelin-stjerne 

En anerkjennelse for høy kvalitet på mat, som Kjell-Gabriel mener Svang fortjener

Andreas North 

En DJ som er Kjell-Gabriels venn

Briskeby 

Et sted i Oslo hvor det er et vinmonopol

Jumavit 

En restaurant som Kjell-Gabriel nevner i forbindelse med peruansk mat

Mario 

En av eierne av Svang restaurant, som er spansk

Atle 

En av eierne av Svang restaurant

Marcek 

En av eierne av Svang restaurant

Maximim 

Et merke av Riesling bobler som Kjell-Gabriel smakte på

Solera-system 

En metode for vinproduksjon hvor vin lagres i tønner og blandes med vin fra tidligere årganger

Deltakere

Host

Kjell Gabriel Henriks

Sponsorer

Fiken

Lignende

Laster