Da drar vi dit. Musikk
Hjertelig velkommen til Kjell Svinkjeller og Tom Amrati Løvås sin drinkfeed. Jeg heter Kjell Gabriel, og han heter Tom. Og da er du som ditt navn, som er nærmest Toskana. Ja, Tomskana. Ja, det hadde vært fint å få en sånn region oppkalt etter seg, særlig denne.
Ja, hvis du først skal velge noe i Italia, så hvorfor ikke ta det? Torskene krever jo ikke så veldig mye å introdusere akadistriktet, det er jo turiststed, viden kjent, alle drømmer om å dra dit, du ser sånn endeløse, flotte åser med popler langs veien og
et matbord som er helt sånn unikt, og alle vil bare dra dit hele tiden, og selvfølgelig vinen, det er jo greia, men de har jo holdt på med det her sånn siden lenge Femjøsa brant, de har jo funnet vinproduksjonsdeler der nede til rundt 700 år før Kristus, og det var jo truskerne som egentlig bodde der, det heter jo Toskana i en grunn, det er truskerland, og
De visste å kose seg. De gav det omtrent ikke å slåss mot romerne. De bare sa at vi bare fortsetter å kose oss. Bare ei i dette her, så kan vi bare vimse rundt. Ja, vi bare har det bra. Så de ble asslimilert i det romerske riket med lite drama. Det var sikkert grusomt.
Sikkert noe en voldtek da? Helt sikkert. Det gikk nok ikke så fredelig for seg, men uansett, de klarte å dytte den gode leveviset sitt inn i historien, og vi nyter fortsatt godt av mye av det de truskerne gjorde. Ja, du ser jo, norsk TV-industri, de var jo da, sendte masse norske kjendiser ned dit for å prøve å lage mat.
Du ser det, og da vet du at ja, ja, hvis de greier å overleve der, når norske kjendiser greier å overleve der, så blir det bra. Det er ikke mye tiltro til norske kjendiser. Det er greit nok kanskje som underholdning, men ellers i verden, nei. Nei, jeg synes kanskje Paradig kunne droppet av seg ned. Men nå så jeg ikke på programmet, så mer en synsing fra... Jeg bare husker om det fra deg, jeg visste ikke om det en gang. Skal vi gå opp på Wien?
Ja, for det som jeg synes er litt gøy, Tom, for som regel så liker vi å snakke om viner som er litt pricey. I hvert fall når vi er i Toskana, så bare, oi, nå skal vi få gjengås, her skal det være. Det er jo grunnen til det at det ikke er så lett å få tak i noe unpricey vin fra Toskana. Det koster penger, fordi alle vil ha det, så prisene står jo i taket. Du kan bare glemme å få en
Brunello di Montalcino for hundrelappen. Det er jo helt utopisk, ikke sant? Ja, da får du bare en slurk, hvis du får det en gang. Du får ikke det glasset en gang. Det er sjansløst. Men det finnes jo løsninger. Og det var litt derfor jeg tok med den flasken foran deg nå. Du har rett og slett tatt med en toskansk borvinn, vil jeg kalle det. Ja. For her er det, den er fra Italia. Den er fra Toskana. Og der stopper informasjonen om denne vinen. Og det betyr ...
at da kan de ta vindruer fra litt her og der og blande det sammen. Disse har valgt å kjøre for 85% av en jubilære.
5% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot. Dette her hadde den bare vært drur innenfor Chianti, så det kunne vært en Chianti Classico. Ja, eller Rufino, eller noe annet, for Sangiovese er jo drua. Dette her er en Chianti-miks.
en standard kiantimix, men fra områder som ikke, eller drur fra områder som ikke er. Ja, de druene der er født i feil bydel, rett og slett. De har ikke riktig pass. Det bøler kiantin. Bøler kiantin. Men nå flåser vi fælt, men greia er... Jo, men det er viktig det å ha god stemning i studio. Tanken min er nemlig å vise folk der ute at det går an å ha
hyfsat gode viner som du trenger ikke god stamptavle for å være en god vin skal vi si det sånn det er det jeg vil vise deg nå får vi se om den er god da jeg har smakten før men det begynner å bli en god stund siden
Så det har jeg. Vi har jo det begge to, men vi har ikke hatt den på showet vårt. Hva liker du å kalle det show? Det er jo show. Ja, på showet. Hva gjorde du? Går deg i lagdene og show? Vi showet litt. Vi hadde det på vinshowet vårt. Denne har vi ikke vært med på vinshowet vårt før. Nesa er akkurat som jeg forventer, egentlig. Det er mørkfrukt, mørke frukter.
Den har noe kirsebæraktig inn i her. Nesten litt mer voksen enn jeg hadde forventet. Tar vi årganger og alt i betraktning her, så hadde jeg trodd den skulle være lettere på nedvann, egentlig. Når det smakte. Jeg får jo alltid beskjed om at jeg må smake først. Du dytter meg hårene som om det skulle vært en prøvekanin, og tilfellet kommer noe...
Ugunstigheter. Menneskelig skjold heter det. Og her er det mye frukt. Mye frukt. Nå ble jeg kjempeglad, for jeg tenkte, oi, nå har jeg tatt med en sånn der overseriøs raring som ingen egentlig synes er noe bra, men så var den kjempebra. Dette her. Dette var bra. Dette er pizza og pasta-vin. Å, helt sant. Dette er den her du kan ta med på forspill.
Da er det bare slenger inn noen pizzaer, eller bestiller noen pizzaer fra et eller annet sted. Har litt snacks, skal bare prate, kose seg, trenger en fruktig mat med litt sånn spicy notes på. Kanskje det er noe særlig
salami på denne, eller en juya som alle skal liksom visst nok ha på disse pizzene. Ja, at den tåler det, for den har den sødmønne fruktsødmen, det er jo ikke noe sukker sånn der, men den fruktsødmen, fruktigheten gjør at den vil nå ta ganske mye av den litt sterkere, altså kan være skildrig for min del. Og jeg tror jo også til våres felles, det man gjør når man ser på fruktsødmønner,
lørdagsunderholdning, om det så skal være mascarama eller andre artigheter, så har man kanskje litt potetgull eller et eller annet sånt på bordet. Passer også til det. Ja, den går til alt sånn kosegreier. Kost og pølser. Ja, ja, ja. Antipasti. Ja, og ja.
Jeg kan, nå har jeg stoppet litt opp. Den vil jeg ikke skamme over å servere til ganske mange pasta retter som jeg vet om. Og du kan mange, du har jo da litt italiensk planer. Det er litt sånn italieneraktig husholdning her, så den hadde jeg lett satt på bordet og ikke rødde meg i det helt tatt. Fusilli, ja.
Ja, vi skal ikke ramse på det fasta typen, da blir vi sitte til morgenen. Men den vil leve med ganske mange litt, skal vi si, røffe rustikker, for å si det. Sauser som din type rød med mye ting oppi, går helt fint. Jeg synes dette var også er det gøy. Det er kisjebær fortsatt. Den åpner seg. Skal jeg snutte oppi nå? Skal jeg snutte igjen? Skal jeg snutte, snutte, snutte?
Ja, ja, og det kommer mørkere frykt. Det skjer veldig mye til å være en vin som skal vi ha en sånn trommevirvel her nå når du straks skal fortelle hvor mye herligheten koster på statlig pol vårt. Harald Rex har bestemt at denne vinen, Monte Antico fra 2019,
som nå blir enda mer saftigere på runde to, har allreks bestemt at den skal koste 145 kroner. 145 kroner? 150 kroner, og det må kalles billigvin. Det er blitt billigvin nå, sånn som prisen går. Så dette trenger du ikke å dra til Sverige for å gjøre et godt kjøp av. Den snapper opp på et bord der du bor. Det er veldig morsomt, for jeg har denne Facebook-gruppen min som heter Vin. Den har over 23 000 medlemmer.
Og hver gang, eller ikke hver gang jeg skriver om en vin, men ofte når jeg skriver om en vin, så er det noen, de som bor nærmest svenske gneser, kan fortelle hvor billig den er i Sverige. Ja, mye billigere. Ja, og der koster den 100 kroner billigere, og så videre. Men jeg tror de har oppdaget at det er veldig mye vin som du ikke får i Sverige. Så de går inn og så bare, å nei, den får du ikke, å nei, den får du ikke, å nei, den får du ikke. Så her kommer det da frem, da håper jeg da, i deres stille sinn,
at vi har faktisk ganske mye mer vin i Norge, og mye bedre vin i Norge enn det har i Sverige. Det er vel noen som har regnet på hvor langt unna grensa du kan bo for at det skal være noen poeng å kjøre og kjøpe ting. Fordi vi har jo kvoter og alt dette her, så du kan ikke bare gå og laste bilen full og dra. Det er ikke lov. Nei, det er noen som har gjort det, men det anbefales ikke. Det kommer fort.
dårlig vibber når vi stopper på tollen da, så ikke gjør det men det er jo, de aller fleste av oss bor jo såpass langt unna Sverige at det er ikke noe poeng å dra og kjøpe og spare en hundrelam på den vinen her Er det sånn at vi kan vi ta med oss så mye vinn vi vil inn i Sverige? Det er jo et EU-lam Ja, men det spørsmålet er jo veldig interessant Fordi at jeg har holdt jeg har jo en god venn som bor i Norge Køping som heter Daniel, han er misteri han er DJ
Og jeg besøkte han for noen år siden Jeg håper ikke tolvvesen hører på dette nå For det er ikke en Det er bare avkreftet Du nekter alt, alltid Og da hadde jeg med tolv flasker med vin Ikke tolv kaster, tolv flasker med vin Som vi skulle smake på Jeg vet ikke Og jeg kjørte jo alene Intern til EU så kan du ha med to tilgjengere Ja, du kan jo drite med Men kan jeg fra Norge til Jeg tror faktisk kanskje at jeg smugglet
Til Sverige, og det er jo ganske tungt. Det er jo ganske tungt, men vi gjør mye rart da, så hvorfor ikke? Ja, men det var litt for at han hadde lyst til å prøve et eller annet, så fant jeg det jeg hadde, og så tok jeg med.
Men kanskje jeg må undersøke det neste gang han inviterer. Vi er i Toskana, ikke på svenske grenser. Jeg synes jo dette her var et veldig lykkelig eksperiment det hadde tatt med. Jeg skulle poengtere det at du må ikke ha Supertoskanerne eller de dyreste brunellene for å kunne være lykkelig med en flaske vin. Det tror jeg passer at det blir helt fint for 145 kroner. Ja, og dette her er som sagt pizza og pasta nevnt.
Ja, og gullrekka, klart for nevne. Ja, ja, ja. Mask og Rama, et program jeg egentlig ikke liker. Vi er blitt veldig folkelig i denne episoden. Vi har jo show. Vi har show, du. Fint konstrum med toskansk vin. Det er lov til denne prisen. Mont Antico, 2019, 145 kroner, inne på de fleste pol. Da er det bare å...
Hvis du gjør opp pizza-alven da Bare gunne på Jeg sier tusen takk fra Drinkfeed Jeg heter Tom Amiratilov også Kjell Gabriel Henriks Takk for nå