5/14/2024

#JP137: Nøkkelen til god bærekraftskommunikasjon med Katherine Duarte

Cathrine Duarte, en ekspert på bærekraftskommunikasjon, diskuterer sin bok "Bærekraftskommunikasjon: 5 nøkler som skaper tillit og vekst for din bedrift". Hun mener at kommunikasjon om bærekraft er viktig for å bygge tillit og skape en grønnere fremtid. Hun diskuterer de fem nøklene i boka: skape tillit, avklare mål, ærlighet og tydelighet, være konkret og kraften i gode fortellinger.

02:05

Cathrine Duarte deler sin reise innen kommunikasjon og bærekraft, fra masteroppgave til forsker ved Universitetet i Bergen.

05:24

Forfatteren diskuterer viktigheten av klar kommunikasjon om bærekraft og behovet for å omfavne prosessen, ikke perfeksjonen.

11:42

Tilliten til klimakommunikasjon er svekket, og det er nødvendig å fokusere på meningsfulle bærekraftshistorier.

14:59

For at bærekraft skal ha verdi, må selskaper vise åpenhet om utfordringer og jobbe genuint med forbedringer.

21:28

Tillit er avgjørende for bedrifters evne til å gjøre en reell forskjell og kommunisere åpent om både positive og negative aspekter.

Du hører

Transkript

Du hører på Bærekraftseventyr med Jørgensen og Pedersen.

10.540 s
00:00:01

Bli med på eventyrlig jakt på bærekraftig business. Føler du deg kommunikativ i dag, Sveinung? Det er jo lørdag. Jeg har heldigvis vokst opp med en munn og to ører, så jeg lytter mest til han. Hahaha.

24.460 s
00:00:13

Det er godt at vi andre har noe strekk å sette. Og så er det jo en annen sterk side, det er jo denne selvinsikten selvfølgelig. Ja, ja, det er jo egentlig din. Og du er jo også veldig god på det med ydmykhet, synes jeg. Ja, da har du liksom tre kløver. Men vi kan komme tilbake til dine sterke sider i en spesialepisode som vil gå over sikkert flere episoder en annen gang, men som skarpe lytter, og det er jo alle våre lytter, da.

24.180 s
00:00:38

Sikkert er det skjønt, så skal denne episoden her handle om kommunikasjon, og mer spesifikt om bærekraftskommunikasjon. Og det har vi jo vært inne om i en del episoder før. Vi hadde vår strålende doktoralsstipendiat Anna Eitrem fra Center for Sustainable Business på NHH til å snakke om temaet. Jeg tror det var den første gangen vi var inne på det. Så var vel Petter Gulli her og snakket om hvordan kommunisere eller ikke kommunisere bærekraft. Og vi hadde en artig prat med han om det. Så hadde jeg og du en episode litt senere som vi kalte for «Som var bare meg og deg».

28.840 s
00:01:02

som jeg tror heter nok i retning av vi må snakke mer om bærekraft. Og inn i medlemslaget så er vi jo kommet inn på dette temaet igjen og igjen. Og det er jo et tema som vi burde snakke mer om, så vi burde altså snakke mer om å snakke mer om bærekraft, og det skal vi, eller vi skal i hvert fall snakke om bærekraft.

20.820 s
00:01:31

bærekraftskommunikasjon i dag. Og for å gjøre det så har vi med oss en vaskeekte ekspert på feltet som nylig har gitt ut boka bærekraftskommunikasjon 5 nøkler som skaper tillit og vekst for din bedrift.

12.900 s
00:01:52

Og personen jeg snakker om er selvsagt Cathrine Duarte. Hun er mange ting. Hun har jobbet med kommunikasjon i veldig mange ulike sammenhenger i kommunikasjonsbransjen. Hun er in progress, som det heter på utenlandsk, med en doktorgrad ved Universitetet i Bergen og jobber altså med andre ord også som forsker. Og på veldig mange andre måter jobber med bærekraftskommunikasjon. Hun har nå altså skrevet denne boka som vi lurer

26.500 s
00:02:05

Velkommen, jeg sa i meg ganske stor sikkerhet at du vil komme inn på i denne samtalen. Velkommen til oss, Cathrine. Tusen takk, det var en veldig fin intro. Og takk for invitasjonen til denne flotte podcasten, som jeg selvfølgelig lytter til. Det er hyggelig å høre hvor i all ferden skal vi begynne. Jeg er litt nysgjerrig på hvor alt sammen begynte. Hvorfor ble du interessert i bærekraft og kommunikasjon?

27.380 s
00:02:31

Oi, da må vi tilbake ganske mange år. Faktisk helt tilbake til masteroppgaven min, som jeg skrev i medievitenskap. Den hadde den flotte titelen «Møte».

13.760 s
00:03:00

Jeg kan usikkerhet si det både på engelsk og norsk, men det var veldig inspirert av Al Gore sin film, Unconvenient Truth. Så en, hva ble det da på norsk? En upassende, ubeleilig, takk, ubeleilig sannhet om klimakommunikasjon, som jeg skrev på Nansen-senteret, for jeg fikk masterstipendiet til å skrive om klimakommunikasjon. I 2010 leverte jeg da min masteroppgave.

28.060 s
00:03:14

Jeg har jo hele tiden vært veldig fascinert av klima, miljø og natur. Jeg jobbet ganske tett med klimaforskere der nede og fant egentlig ut at jeg skulle nok ikke bli klimaforsker, for jeg hadde ikke noe gode nok grader til det.

15.480 s
00:03:43

Men jeg var veldig god og opptatt av kommunikasjon og journalistikk fra veldig tidlig av. Jeg søkte meg ikke på klimasjånestikk, for jeg ville være i Bergen, som dere hører, veldig hjemmeskjer. Men det ble medieunterskapet på meg. Så etter masteroppgaven jobbet jeg på universitetet som vitenskapelig assistent, og tenkte at dette er jo hyggelig det, og jeg kan sikkert søke meg videre til mediebransjen og kommunikasjonsbransjen, sånn som alle andre skulle bli nå for medier og kommunikasjon.

29.400 s
00:03:58

Og så dukket det opp en stipendialt stilling i klimakommunikasjon. Jeg tenkte denne var nesten skrevet for meg. Jeg måtte jo søke. Og det gjorde jeg, og fikk da stipendialt stillingen i 2012, tror jeg det var. Kunne det blitt noen år siden.

18.140 s
00:04:27

og håper si som de sier så fint så er resten historie men når du sier at det er work in progress med doktorgrad altså det tar litt i den har nok lagt litt på is lenge når det er sagt så har jeg jo publisert en del vitenskapelig innenfor klima journalistikk og klimakommunikasjon men det var nok der den kom til å si

18.780 s
00:04:46

og motivasjon til hvordan vi kan kommunisere dette. Forskere har snakket om dette i årevis, i 30-40-50 år. Hvorfor kommer vi ikke videre? Hvor møter vi på utfordringer? Hva er mulighetene? Får vi til å snakke sammen? Det ble mange ord i akademia.

18.660 s
00:05:05

Men jeg fant jo fort ut at jeg var formidling og kommunikasjonshånd og min styrke. Så da ble jeg jo ikke igjen i akademia, for jeg ville bruke min styrke og interesse videre. Så da besøkte jeg meg ut av akademia etter den stipuleringen gikk ut. Så det var et langt svar. Veldig akademisk svar, men det er faktisk der det begynte. Så det var nok det som var motivasjonen og hvor det hele begynte som sveinunge-stilfører.

27.640 s
00:05:24

stilte, begynte med innleggsvis. Og så hvis vi tar det sånn stort hopp da, og nå skal jeg...

5.500 s
00:05:51

Det er jo på en måte et relatert spørsmål, men nå har du skrevet en bok som heter Berglas kommunikasjon, og som får veldig mye velfortjent skryt, for det er en veldig spennende bok, og med et veldig betimelig tema. Og som regel, når deg av oss som er dumme nok til å skrive bøker, noen av oss er jo dumme nok til å skrive bøker igjen og igjen, men så er det jo fordi at en opplever at der er et eller annet problem, eller der er et eller annet gap, der er et eller annet som folk gjør feil, på en vis, ikke sant? Altså,

25.900 s
00:05:57

Det hørtes veldig ovenfra ned ut. Jeg mener ikke det er helt sånn. Det jeg mener er, en skriver jo gjerne en bok av denne typen fordi at en ser at, åh, her er det noen som kunne gjort noe bedre. Så jeg har litt lyst til å utfordre deg på direkten på hvilke typer, for i boka er det jo du er inne på litt sånn do's and don'ts. Hva er den rette måten å gjøre dette på? Jeg nevnte Petter Gulli i sted. Han har jo vært veldig opptatt av denne vinklinga med at

24.120 s
00:06:23

Nevnt i episoden

Bærekraftskommunikasjon 

Boka handler om å skape tillit og vekst for bedrifter gjennom effektiv bærekraftskommunikasjon.

Cathrine Duarte 

Forfatter av boka "Bærekraftskommunikasjon: 5 nøkler som skaper tillit og vekst for din bedrift" og ekspert på feltet.

Petter Gulli 

En PR-kommunikator som har fokusert på grønnvasking og viktigheten av presis kommunikasjon om bærekraft.

Grønnvasking 

En form for markedsføring der bedrifter prøver å fremstå som mer bærekraftige enn de egentlig er.

Klimakommunikasjon 

Kommunikasjon om klimaendringer og bærekraft, et tema som Cathrine Duarte har forsket på.

Al Gore 

En amerikansk politiker og miljøaktivist, kjent for sin film "En ubehagelig sannhet" om klimaendringer.

NRK 

Norsk rikskringkasting, et norsk kringkastingsselskap der Cathrine Duarte har jobbet med klimaredaksjonen.

Klimaforskere 

Forskere som studerer klimaendringer og bærekraft, og som Cathrine Duarte har jobbet tett med.

Journalister 

Journalister som skriver om klimaendringer og bærekraft, og som Cathrine Duarte har forsket på.

Klimaskepsis 

Skepsis og tvil om klimaendringer og den menneskeskapte oppvarmingen av jorden.

Dago Hessen 

En av Norges fremste formidlere på klima og naturmangfold, og et forbilde for Cathrine Duarte.

Matsvinn 

Mat som blir kastet, et viktig bærekraftstema som Cathrine Duarte er engasjert i.

Spis opp maten 

En bevegelse grunnlagt av Mette Haren som jobber for å redusere matsvinn.

Mette Haren 

Grunnlegger av bevegelsen "Spis opp maten", en aktivist og greenfluencer som jobber for å redusere matsvinn.

Posten 

Et norsk postselskap som Cathrine Duarte mener har gjort en god jobb med bærekraftskommunikasjon i reklamene sine.

Gjerne 

En kjede med restauranter som Cathrine Duarte mener har gjort en god jobb med bærekraftskommunikasjon.

Espen Karlsen 

Tidligere direktør for Gjernia, et eksempel på en leder som har jobbet med bærekraftskommunikasjon.

Equinor 

Et norsk oljeselskap som Cathrine Duarte nevner som et eksempel på en bedrift med både positive og negative sider når det gjelder bærekraft.

Taksonomi 

Et klassifiseringssystem for bærekraftige økonomiske aktiviteter, et eksempel på regulatoriske bevegelse som påvirker bærekraftskommunikasjon.

CSRD 

Corporate Sustainability Reporting Directive, et direktiv som skal forbedre bærekraftsrapportering for bedrifter, et eksempel på regulatoriske bevegelse som påvirker bærekraftskommunikasjon.

Green Claims Directive 

Et direktiv som skal bekjempe grønnvasking, et eksempel på regulatoriske bevegelse som påvirker bærekraftskommunikasjon.

EU 

Europeiske Union, en organisasjon som utformer og implementerer direktiver som påvirker bærekraftskommunikasjon.

Bjerknesenteret 

Et forskningsinstitutt som Cathrine Duarte nevner i forbindelse med klimaendringer.

Gudrun Sulte 

En forsker ved Bjerknesenteret som Cathrine Duarte nevner i forbindelse med klimaendringer.

COP15 

Et klimatoppmøte som Cathrine Duarte nevner i forbindelse med klimaendringer.

Parisavtalen 

En internasjonal avtale om klimaendringer som Cathrine Duarte nevner.

Klimagalloppen 

En meningsmåling om folks holdninger til klimaendringer som Cathrine Duarte nevner.

Høyfjellet 

Et geografisk område som Cathrine Duarte nevner i forbindelse med klimaendringer.

Sørspania 

En geografisk region som Cathrine Duarte nevner i forbindelse med klimaendringer.

Klimaflyktinger 

Personer som må forlate hjemmene sine på grunn av klimaendringer, et konsept som Cathrine Duarte nevner.

Bærekraftseventyr 

Tittelen på podcasten som intervjuet Cathrine Duarte.

Jørgensen og Pedersen 

Vertene for podcasten "Bærekraftseventyr".

Twitter 

En sosial medieplattform som Cathrine Duarte nevner.

Facebook 

En sosial medieplattform som Cathrine Duarte nevner.

LinkedIn 

En sosial medieplattform som Cathrine Duarte nevner.

YouTube 

En sosial medieplattform som Cathrine Duarte nevner.

Deltakere

Host

Sveinung

Host

Lars Jakob

Guest

Cathrine Duarte

Lignende

3/26/2024

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen

#JP130: Grønn omstilling i praksis og bærekraftskompetansen som skal til med Maiken Moe

Vi er veldig heldige som har mange årskull med tidligere Executive-studenter fra NHH Executive-modulen vår i bærekraftig business, og i denne episoden får vi besøk av selveste "pasient 0". For det var faktisk Maiken Moe, Sustainability Specialist i Hydro, som iherdig ringte og ringte og sørget for at vi i sin tid startet første kull av programmet. Siden den gang har Maiken både klatret i hierarkiet og flyttet seg inn i kjernen av Hydros team som arbeider med overgangen til nullutslippssamfunnet. Vi snakker om hva videreutdanning i bærekraftig business gjør med deg og hvordan det påvirker arbeidshverdagen. Maiken forteller om de store bærekraftsambisjonene til Hydro, både med hensyn til å levere løsninger som kan gjøre kundene deres grønnere, og med hensyn til å redusere egne negative fotavtrykk. Vi snakker om vindkraft og involvering av lokalsamfunn. Maiken reflekterer over utviklingen internt i et konsern av Hydros størrelse og bevegelsen både med hensyn til strategi, operasjoner og ansattes kompetanse. Vi spør Maiken om hva hun ville ønsket seg om hun skulle tatt et Executive-program i bærekraftig business igjen, fremhever viktigheten av interessentinvolvering, og konkluderer med at tross alt, selv om bærekraftsproblemene blir mer og mer krevende, går ting likevel riktig vei. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

6/25/2024

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen

#JP143: Bærekraftseventyr LIVE - Bærekraft i urolige tider med Bård Brath Ingerø og Anna Silje Andersen

I forbindelse med en alumnisamling på Norges Handelshøyskole for de tre kullene fra vårt NHH Executive-program "Sustainable Business Strategy", gjennomførte vi verdenshistoriens andre "Bærekraftseventyr LIVE". Temaet for samtalen var "Bærekraft i urolige tider", og vi fikk med oss to tidligere Executive-deltakere på scenen - henholdsvis Bård Brath Ingerø fra investeringsselskapet Reiten & Co og Anna Silje Andersen fra Cap Gemini. Vi diskuterer utviklingstrekkene på bærekraftsfeltet de siste årene mens de to alumniene har tatt videreutdanningen i bærekraftig business og anvendt denne i praksis. Bård gir et investorblikk på utviklingen i grønne investeringer både i det lengre og kortere bildet. Vi snakker ESG-backlash og "someone's gotta pay someone for something". Det blir rammebetingelser, lønnsomhet og en meditasjon over viktigheten av forretningsmodeller. Sveinung utfordrer Bård på hva han kunne tenke seg å lære mer om, og vi graver oss ned i sammenhengen mellom bærekraft og lønnsomhet. I andre del av samtalen gir Anna Silje et blikk på hvordan bærekraft kan være en del av konsulentens verdiforslag, men gir et sobert anslag på hvor etterspurt bærekraft er hos kundene. Vi spør oss om vi burde være deprimerte, men klarer å holde spiriten oppe. Det blir enda mer lønnsomhetssnakk, det nikkes til Stephan Breidenbachs diagnose av verdensøkonomien, vi gleder over oss å kunne gå rett på bar etter innspillingen, og i disse dager tar vi opp deltakere til kull 4 av NHH Executive-programmet "Bærekraftig business" for de som måtte ønske å være med på neste års alumnitreff. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

1/31/2021

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen

#JP014: Hvordan bli kvitt grønnvasking med Bjørn Kjærand Haugland

Det er en utbredt bekymring at bedrifters bærekraftsarbeid er bare såkalt grønnvasking - altså at bedriftene snakker høyt om bærekraft uten egentlig å gjøre noe med de underliggende problemene. I denne episoden setter vi søkelyset på grønnvasking, hva det er og hvordan vi kan motarbeide det. Dagens gjest er Bjørn Kjærand Haugland, adm.dir. i Skift og nestor innenfor bærekraftig business. Vi snakker om grønnvaskingsplakaten, hva som motiverer ledere til å prioritere bærekraft og viktigheten av gjennomsiktighet og tillit for å oppnå ekte bærekraft. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

2/24/2021

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen

#JP018: Kunsten å kommunisere bærekraft med Petter Gulli

Det er et komplekst forhold mellom bærekraft og kommunikasjon. På den ene siden ønsker man å unngå grønnvasking og "bare prat", på den andre siden er god kommunikasjon viktig for å gjøre bærekraft attraktivt, troverdig og viktig for kunder og andre interessenter. I denne episoden snakker vi med Petter Gulli, grunnleggeren av 12YEARS, om hvordan kommunisere om bærekraft. Vi snakker om bærekraftig fashion, om hvorvidt fenomenet bærekraft har en uheldig bakgrunnshistorie, og vi introduserer begrepet "den grønne pakka". Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

5/23/2022

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen

#JP057: Vi må snakke mer om bærekraft

I denne episoden snakker vi om at vi må snakke mer om bærekraft. Det er mange som argumenterer for det motsatte - det er for mye prat om bærekraft og nå er tiden inne for handling. Det er selvsagt helt riktig at handling kreves (og har gjort det lenge), men vi argumenterer for at det fortsatt er behov for mye mer prat om bærekraft og at slik prat faktisk er det som kan lede til resultater. Dessuten er prat en form for handling i seg selv. Vi diskuterer verdien av både intern og ekstern kommunikasjon og informasjonsdeling om bærekraftsmål og -prestasjoner. Vi snakker om forskningen til gode bærekraftskolleger på såkalt "t(w)alking" (som Sveinung håper skal lede til en samtale om twerking), og hvordan bærekraftsarbeid preges av såkalt kommunikativ praksis. Vi nevner igjen klimaforskeren Katherine Hayhoes perspektiv på viktigheten av å snakke om klimaet. Vi diskuterer samtalenes plass i bedrifters vesentlighetsarbeid, og vi trekker frem en gammel forretningsmodellklassiker av Joan Magretta fra Harvard Business Review som utgangspunkt for en samtale om historiefortellingens plass i forretningsmodellinnovasjon. Konklusjon? Vi må snakke enda mer om bærekraft. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

6/19/2023

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen

#JP096: Hvordan kommunisere bærekraft med Anna Eitrem

Vi får besøk av vår utmerkede Centre for Sustainable Business-kollega Anna Eitrem for en prat om bærekraftskommunikasjon. Anna tar doktorgrad på bærekraft i økonomisk styring, men har bakgrunn fra kommunikasjonsbransjen, og som gründer av magasinet Stoff, og har tenkt mer på bærekraftskommunikasjon enn de fleste. Vi snakker om Thon Hotels-bråket rundt pride-flagging og graver oss ned i problemene knyttet til rosavasking. Vi snakker grønnvasking og grønnhysjing, og de ulike kreftene som gjør det krevende å vite når man bør snakke høyt om bærekraft og når tiden er inne for å holde munn. Lars Jacob lanserer "den mest Centre for Sustainable Business-aktige måten å dø på", og Anna forteller om sine nylige erfaringer med el-fly. Sveinung lurer på hvordan best kommunisere rundt el-fly-satsing for å redusere folks frykt for teknologien. Vi snakker om CEOens rolle som bærekraftskommunikatør og diskutere oppsider og nedsider ved frittalende toppledere. Vi snuser på woke-begrepet, drar atter en gang til sørstats-USA, diskuterer utviklingstrekk i rammebetingelsene som påvirker hva man kan og ikke kan si om bærekraft, og er enige om at vi er heldige som kan stikke ned i korridoren og hente Anna for å undervise masterstudentene våre i bærekraftskommunikasjon. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

6/26/2023

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen

#JP097: Er ryktene om bærekraftssjefens død overdrevne? med Svein Roger Selle

Vi besøker Bærekraftskollektivet på Nøstet i Bergen for en prat med Svein Roger Selle - kommunikasjonsmann, levemann og bærekraftig business-mann. Utgangspunktet er en nylig paneldebatt vi holdt i prosecco-rus på Bærekraftskollektivet, hvor alumnigruppen fra Executive-programmet vårt "Sustainable Business Strategy" deltok. Paneldebatten - som stilte spørsmålet "Er bærekraftssjefen i ferd med å dø?" - avstedkom omfattende LinkedIn-diskusjoner og en kronikk vi skrev for Teknisk Ukeblad om det samme spørsmålet. Vi graver oss ned i dette spørsmålet, og dekker alt fra bærekraftssjefens historiske utviklingen, innholdet i rollen og rolletitler, integreringen i virksomheten og hvilke ressurser bærekraftssjefen tilordnes. Vi snakker om den strategiske forankringen av bærekraftsfunksjonen, og Svein Roger skiller mellom bærekraftsstrategi og bærekraftig strategi. Lars Jacob oppsummerer den nylige Harvard Business Review-artikkelen "The Evolving Role of the Chief Sustainability Officer" av Eccles og Taylor, og benytter sjansen til å trekke en fotballparallell. Vi drar helt til sjøs med en lang rekke maritime metaforer, Sveinung snakker om tepper av fiskegarn, Svein Roger slår et slag for aldrende menn, og Sveinung utfordrer med å slå et slag for ungdommen. Vi snakker om bergenshistoriens vovede etablissementer, snakker om aha-øyeblikk på bærekraftsfeltet og har det jevnt over veldig trivelig. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

2/11/2025

Bærekraftseventyr med Jørgensen & Pedersen

#JP176: Bærekraft som karrierevei i CSRDens tid med Mia Holmsen

Det er ikke ofte Sveinung promenerer rett bort til ukjente damer på bar, så da det skjedde forleden tenkte Lars Jacob “hva faen?”. Men det viste seg at han var “on a mission”, for damen som satt ved barbordet var Mia Holmsen fra YouSustain, og Sveinung var på vei bort for å invitere henne til et Bærekraftseventyr. Mange kjenner nok Mia fra YouSustains Instagram, hvor de leverer høykvalitets-content for bærekraftsnerder og andre utrydningstruede arter. Vi tar en prat med henne om stoda på bærekraftsfeltet, livet som bærekraftsinfluencer, arbeidet hennes med YouSustain sammen med Fanny Hansen og om bærekraft som karrierevei. Vi ber Mia fortelle litt om kommunikasjonen deres på Insta, Lars Jacob roper “woke!” mens Sveinung roper “hot!hot!hot”, Mia snakker om kaninhull og vi lurer på om vi blir bannet fra Insta før vi rekker å bli flinke der. Vi snakker (igjen) om bærekraftens upopularitet, viktigheten av god kommunikasjon rundt bærekraft og vi innrømmer at vi ikke bryr oss så veldig om våre egne spørsmål i denne podcastserien. Vi drar fra skogbranner i California til armer og bein på bærekraftsfeltet, snakker buzzwords og plassering av bærekraft i organisasjonen. Vi snakker om verdien av måling og data og trekker regnskapsparalleller som vanlig. Vi graver oss ned i de ulike utdanningsløpene som kan gi deg en karriere i bærekraft, problematiserer hva “bærekraft som karrierevei” egentlig betyr, og spør oss hvordan man best kan ruste seg for å jobbe med bærekraft. Vi hopper fra å være “Oxford-smart” til verdien av hard-skills, spør oss hva som trengs for å jobbe med bærekraftsrapportering, er rapporteringsoptimister (igjen) og tenker på hvordan et ideelt bærekraftsutdanningsprogram ville se ut. Vi snakker om det kjedelige ved å rapportere på status quo, skyter med hagle og håper på rifle, forteller om møtet vårt med AC Milans “sustainability stalkers” og spør oss om Sveinung også er en stalker. Sveinung spør seg om hvor lenge bærekraft vil overleve, Mia er oppgitt av “kicking the can down the road” og Sveinung trekker paralleller til HR og HMS. Til slutt ranter vi litt alle mann, ler godt og snakker om alt fra rygging og bilbelter til one-lineren “å nei, rein luft, faen ta!”, før Sveinung avslutter med å lære oss ordet “poinnstræk”.   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer